VMO: Žabovřeská I, II. etapa
-
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Pod levým mostem ve směru na Bystrc a Kr. Pole už dneska válcovali zpevněnou vrstvu a byly tam i finshery. Vypadá to, že část vozovky v tomto místě už maji pomalu připravenou k asfaltování. Chybí už jenom kousek zdí a cesty, kde se dělal ten kolektor. 

Kdyby s mě někdo ptal, jaká stavba v ČR jede nejlépe, hlasoval bych pro Žabovřeskou ! Komplikovaná stavba a jede a jede... Super !
Chystá se veřejná prohlídka, viz info: Přijďte se podívat, jak po roce od zprovoznění tramvajového tunelu pokročila stavba VMO Žabovřeská v Brně. V sobotu 25. 5. máte jedinečnou možnost projít se po střeše silniční galerie, nové lávce pro pěší a po ploše budoucí relaxační zóny. Těšíme se na vás od 9:00 do 17:00.
Doufám, že někdo udělá videjko či pár fotek. Jižní polokoule se bude těšit...
Nepochybuji o tom, že to bude někdo natáčet dronem.
Rozhodně by to stálo za to, mílník to bude důležitý... 

Zrovna nebudu v Brně 

foto z neděle

To jako zkolabovalo rameno jeřábu? Přetížení?
Myslel jsem, že rameno je hlídané čidly a přetížení by nemělo nikdy nastat. Asi naivní...
To rameno jsem viděl a říkal si proč je tak dolu asi speciální úprava na dělání pod mostem. Vubec mě nenapadlo že by to bylo špatně. Hustý.
Vytahoval larseny a moc zabral. Taky to byl už starý stroj. Nové jeřáby tě přes 130 % zatížení nepustí.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jo, jeřábník si říkal : Mám páru...
Pecka. TOmu létu opravdu věřím, že se to stihne. Ty chodníky taky super. Už se těším.
Díky za nové video ! Stavba jede vpřed úžasným a nepolevujícím tempem... 

Něco z dnešní prohlídky ...
https://www.rajce.idnes.cz/mapoxx/album ... -25-5-2024
https://www.rajce.idnes.cz/mapoxx/album ... -25-5-2024
Díky za fotky. Nerozumím těm velkým pohledovým kamenným zdím, které teď vypadají pěkně, ale brzo je zničí graffiti. Nebylo by lepší nechat tam beton a dát na něj nějakou antigraffiti vrstvu?
Předpokladam že to je i nějaka forma antihluku. Možna na tom i něco poroste.Grafiti mě taky štvou, ale to už by měla byt starost hlavně města.
Proč se tomu říká relaxační zóna? Někdo bude fakt chtít relaxovat u 4proudovky? Vsadil bych se, že to bude spíš "tranzitní zóna" s odpadky, které nebude nikdo uklízet. Pochybuju, že se tam bude denně pohybovat nějaká uklízecí četa, která by to udržovala.
Bude to relaxační zóna a lidé tam rádi budou chodit. Já určitě a bude to perfektně propojené s Wilsonovým lesem.

Už teď se to velmi pěkně klube ! Přiznám se, že než vůbec začala první etapa výstavby, přišla mi cenovka úplně šílená. Ale to jsem si nedovedl představit, jak pěkně bude stavba růst a hlavně jak bude skvěle vypadat ! Ani na kapličku se nezapomnělo...