D35 Džbánov - Litomyšl
Re: D35 Džbánov - Litomyšl
Tak jsem dneska ráno jel rovněž po D35 - tedy od Hradce na Svitavy. Co mě tedy hodně překvapilo bylo to, že ihned po sjezdu z přivaděče na I/17 tam bylo téměř parkoviště až do Stradouně a podle google map až na kruháč s I/35. Ve Stradouni mě mapy poslaly na Radhošť. Tedy křižoval jsem budoucí dálnici. Nikde nebylo ani stopy po nějaké skrývce či budoucí trase D. A ani živáčka jsem nezahlédl na trase okolo Hrušové. Čekal jsem, alespoň nějakou činnost okolo vedení VN / VVN / a ono ani ťuk. Radost mi naopak udělal úsek Janov - Opatovec, tím spíše že jsem včera viděl to poslední droní video. Z videa je to pochopitelně lepší pohled na trasu včetně zářezů, které z I/35 vidět nejsou. Každý kousek otevřeného "salámu" tohoto D bude super přínosem. 
Na úseku Janov-Opatovec je to dobrá kochačka noo.
Dál je to slabší. Mazec bude ale snad za rok estakáda přes I/35 před Hrušovou. To se těším.
I ten obchvat VM pěkně frčí, člověk už z I/35 vidí ten průsek směrem ke Džbánovu, tak ví, že se to už konečně děje! Ale oba poslední vysoutěžené úseky opravdu nic moc. Kéž to bude pověstný klid před bouří...
Už se minulý týden objevil bagr (s logy půjčovny DEK) a je vidět nějaká aktivita/změny v místě největšího mostu úseku. Jen je to blbě vidět za jízdy z I/35 a ještě jsem neměl čas se tam zastavit.
Naposledy upravil(a) slfi dne 4.6.2024 10:17:07, celkem upraveno 1 x.
Včera u unimobuněk v Hrušové byly znovu nějaké párty stany a spousta aut. Zároveň na úřední desce Litomyšle je první vyhláška na dopravní značení, od 15.6. by měl být vyznačen vjezd na stavbu u silnice Cerekvice - Bohuňovice.
Vypadá to, že Budimex je dobrý pařmen ! 
S velkou slávou do práce? Inu, jiný kraj, jiný mrav.
O víkendu jsem viděl značky pro vozidla stavby vyjíždějící na hlavní u jednoho z označených bodů (který přesně netuším). Na I/35 nebylo nic.
https://mapy.cz/s/pecotodupu
https://mapy.cz/s/pecotodupu
Včera odpoledne se objevilo nové svislé i vodorovné značení (včetně odbočovacího pruhu) na I/35 mezi Řidkým a Tržkem v místě budoucího sjezdu.
... a dneska jsem tam viděl buldozer a 2 dodávky s majackama, takže asi brzo něco půjde vidět.
koní pod kapotou není nikdy dost 
Potvrzuji. Včera už tam probíhala skrývka ornice v místě budoucího přivaděče.
Tempo zatím velmi vlažné. Od Džbánova po Cerekvici nebyla vidět jakákoli aktivita. Skrývka v rámci přivaděče a múk Litomyšl, co tak bylo vidět z I/35. V místech estakády přes Končinský potok jeden bagr. Rozjela se přeložka VVN, s pomocí pažení mají vykopané základy.
Kde má / bude mít / Budimex zařízení staveniště ? díky
Díky martasi ! Když jsem jel minulý týden okolo, tak tam bylo opravdu přeautobusováno aletmý pohled od volantu nic polského nezachytil... 
Tondau vozí zeminu v okolí MÚK Řidký, kde je i vrtná souprava.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Díky dosty za odkaz ! Už to vypadalo, že si Budimex hraje na Šípkovou Růženku, která jenom slaví v party stanech. A ono ne !
Jj Budimex pracuje i z druhé strany úseku od MUK Džbánov.
- Přílohy
-
- 20240803_165317.jpg (207.16 KiB) Zobrazeno 2909 x
Nenašel by se nějaký pilot, ať na úsek jukneme ze vzduchu ? 
Třikrát sláva!!! 
Při průjezdu jsou vidět skrývky ornice, u Cerekvice mají dobetonovány patky stožárů VVN (začínají montovat ocel na zemi), pak tam kutí přeložku (asi) plynovodu. Dále je u Cerekvice vidět vrtná souprava, ale v místě křížení s I/35 a tratí to vypadá pořád stejně.
Suma sumárum, něco se tam děje, ale tempo stále vlažné.
Suma sumárum, něco se tam děje, ale tempo stále vlažné.
Dělají ještě projekt nebo jak to vypadá ? Rozjedou se vůbec letos mosty ? Zatím nepracují ani na pilotách ?
Tenhle úsek je s Homolí tak nějak nejvíce náročný.
Tenhle úsek je s Homolí tak nějak nejvíce náročný.
Ano, už to jsou tak dva týdny, co jsem jel kolem. A tu velkou estakádu už zakládali.