Tomkovo náměstí
Re: Tomkovo náměstí
Jakým způsobem bude napojení na Rokytovu směrem nahoru na Vinohrady (odbočení doleva)? Budou tam semafory, nebo bude třeba odbočení doleva zakázáno a kdo chce jet na Vinohrady, ať jede po staré, po Svatoplukově?
Den otevrene estakady a tunelu - patek 16.srpna 10-18 hodin
https://www.facebook.com/events/brno/de ... 466098101/
https://www.facebook.com/events/brno/de ... 466098101/
Zveme veřejnostna unikátní prohlídku uzavřeného Husovického tunelu a nově vybudované estakády, nedílné součásti stavby I/42 VMO Tomkovo náměstí a VMO Rokytova
🛣
Pokochejte se nevšedním výhledem na Brno, těsně před tím, než na estakádu pustíme první vozidla.
Užijte si netradiční procházku tubusem Husovického tunelu v délce 580 m.
Kromě prohlídky se můžete těšit na spoustu zajímavostí, doprovodný program pro děti a dobroty pro malé i velké.
Zedňa
Půjde odbočit jedním pruhem doleva a budou tam na řízení světla. Ze Svatoplukovy na Vinohrady jedním pruhem bez světel. Někde se to tady už řešilo ..
Sprintuje se před cílem:
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... otovo.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... otovo.html
Ano, řešilo se to tu 17.8.2023 (pár stránek dozadu), je tam k tomu i dost příspěvků. Jen letmo jsem si to počítal a ve srovnání se současným stavem a délkou zelé na levé odbočení ze Svatoplukove na Rokytovu toto bude rozhodně kapacitnější řešení i kdyby poměr zelených z VMO a z Vinohrad dolů byl 1:1, spíš si myslím že bude poměr i ve prospěch levého odbočení z VMO. Každopádně se těším až bude snad za necelý rok hotový most Otakara Ševčíka a nějak si to sedne. V současnosti to bude o to více lákat jet od Tomkáče na D1 kolem Vinohrad a na to to prostě není koncipované (hlavně pak dále u Bělohorské).
dnes již provedeno VDZ ve směru Rokytova - Husovický tunel, v napojení Rokytova VMO probíhá pokládka AB vrstvy
Věděl by někdo odpovědět, jak budou před zprovozněním řešit malování VDZ a finální úpravy na právě pojížděném mostě? Mě teda vychází že se aspoň směr od Židenic k tunelu bude muset dočasně převést již na nový most a právě budovanou nájezdovou větev od Karlovy na most... A co sjezdová větev z mostu přes Svitavu na Svatoplukovu? Tam mi to také nepřijde úplně finální, hlavě co se týče toho terénního zlomu. Nebo se počítá že se po zprovoznění 18.8. bude třeba krátkodobě ke Staré Osadě jezdit po estakádě a Rokytovu?
Rampa z VMO na Svatoplukovu je z větší části zatím provizorium stejně jako prodloužení Provazníkovy.
18. 8. má dojít ke zprovoznění pouze hlavní trasy. Tudíž předpokládám, že se bude obousměrně jezdit po estakádě a ul. Rokytova, tak aby bylo možné dobudovat křižovatku s Karlovou včetně obou ramp pro napojení na VMO.
18. 8. má dojít ke zprovoznění pouze hlavní trasy. Tudíž předpokládám, že se bude obousměrně jezdit po estakádě a ul. Rokytova, tak aby bylo možné dobudovat křižovatku s Karlovou včetně obou ramp pro napojení na VMO.
Od 18.8. (nevím, na jak dlouho) bude uzavřena Provazníkova a taky sjezd na Svatoplukovu/Karlovu, objížďka přes estakádu a Rokytovu.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
A nepovede směr od Staré Osady na Tomkáč už po novém nájezdu z Karlovy na most, který se teď buduje? Řekl bych pocitově že odspodu z Rokytovy doleva na estakádu se jezdit nebude, že tam na to není rozhodně prostor. Zas ale pokud se pojede jen jednosměrně po estakádě, tak se zase budou vzájemně křížit hlavní proudy v křižovatce u kasáren
Pár fotek z dnešního průjezdu.
Reportáž ČT i se záběry z průjezdu. Jde se do finiše. Odkaz: https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... t/1057850/
Akorát mě zaráží vyznačené zúžení do jednoho pruhu ve směru na Tomkáč. Zná někdo důvod?
Akorát mě zaráží vyznačené zúžení do jednoho pruhu ve směru na Tomkáč. Zná někdo důvod?
- Přílohy
-
- pruhy.jpg (94.08 KiB) Zobrazeno 4898 x
Důvodem je, že z křižovatky Provazníkova/Karlova budou směrem do Husovického tunelu dva průběžné pruhy. Do otevření úseku s tunelem Vinohrady to smysl dává...
Takže to na hoooodně dlouho... 
Díky za fotky "zvrchu", včera jsem jel "dole".
Z toho co jsem zahlédl, je to na většině trasy prakticky nachystáno na zprovoznění, jen dodělat napojení na tunel.
Stažení do 1 pruhu je proto, že ze Svatoplukovy bude napojení dvěma pruhy, přesně jak píše NIGKDO. Stejně tak bude odpojení od Tomkáče (z H.tunelu) na Svatoplukovu dvěma pruhy a rovně na Vinohrady pojede jen levý.
Z toho co jsem zahlédl, je to na většině trasy prakticky nachystáno na zprovoznění, jen dodělat napojení na tunel.
Stažení do 1 pruhu je proto, že ze Svatoplukovy bude napojení dvěma pruhy, přesně jak píše NIGKDO. Stejně tak bude odpojení od Tomkáče (z H.tunelu) na Svatoplukovu dvěma pruhy a rovně na Vinohrady pojede jen levý.
-
Marek 3035
https://zdopravy.cz/nova-cast-brnenskeh ... or-214171/
Nová část brněnského okruhu otevře za dva týdny, estakáda překlene tramvajovou trať a koridor
Nová část brněnského okruhu otevře za dva týdny, estakáda překlene tramvajovou trať a koridor
Podle zprávy bude Karlova a Provaznikova otevřená až 13. prosince. U Provazníkovy mě to nepřekvapuje, tam práce teprve začnou po otevření hlavní trasy. U Karlovy ano, tam jsou po měsíci a půl už celkem daleko.
Myslím si, že otevřou nájezd od Staré Osady, kdo pojede do Obřan, hned za mostem sjede na Dukelskou.
Celá křižovatka je z větší části hotova, viz přiložené fotky z dneška. Nevím, jestli je tam práce ještě na 2 nebo 4 týdny, ale na 4 měsíce mi to tedy nepřipadá. Všechny ty změny udělali za měsíc a půl, co je to zavřené. Spíš si pořád myslím, že je s tou uzavírkou do prosince chyba a týká se to jen Provazníkové.
- Přílohy
-
- 20240805_153631.jpg (275.49 KiB) Zobrazeno 3777 x
-
- 20240805_153706.jpg (218.35 KiB) Zobrazeno 3777 x
Bych tak řekl, že zprovoznění Karlovy bude ještě vyžadovat uzavírku sjezdové rampy z mostu přes Svitavu do Židenic. Spodní část té rampy je totiž provizorium a přilehlou část Karlovy zatím nebylo kvůli provozu kdy udělat, a ta nedokončená část Karlovy bude blokovat i průjezd Karlovou ve směru z Maloměřic do Židenic. Za mě ta uzavírka Karlovy do prosince dává smysl.
Na úřední desce už visí přechodná úprava provozu pro následující etapu. Uzavírka Karlovy bude nakonec opravdu jednosměrná a průjezd od Židenic na VMO a do Maloměřic bude zachován. V opačném směru od Maloměřic bude možné jet pouze doprava na VMO.
- Přílohy
-
- 20240806_130647.jpg (210.11 KiB) Zobrazeno 3449 x
S tou uzavírkou rampy Tomkovo náměstí -> Kasárna to bude ve špičce od září asi také ještě veselé.
Jinak je to vlastně v souladu s tím, co jsem psal výše. Celá křižovatka až na zmiňovaný sjezd bude v půlce srpna hotová. Na potřebu jeho úpravy jsem zapomněl.
Jinak je to vlastně v souladu s tím, co jsem psal výše. Celá křižovatka až na zmiňovaný sjezd bude v půlce srpna hotová. Na potřebu jeho úpravy jsem zapomněl.
Díval jsem se na ty dokumenty na úřední desce a měl bych ještě další doplnění.
Společně s uzavírkou rampy z Tomkova Náměstí do Židenic dojde i k rekonstrukci ulice Svatoplukovy kolem Kasáren (v opačném směru již rekonstrukce proběhla).
Uzavírka rampy i ulice Provazníkova je pak dle vyhlášky plánovaná do 31.10, ne až do prosince, jak je na webu Z Dopravy.
Společně s uzavírkou rampy z Tomkova Náměstí do Židenic dojde i k rekonstrukci ulice Svatoplukovy kolem Kasáren (v opačném směru již rekonstrukce proběhla).
Uzavírka rampy i ulice Provazníkova je pak dle vyhlášky plánovaná do 31.10, ne až do prosince, jak je na webu Z Dopravy.
Jen tak pro zajímavost ohledně trolejbusů - 25 a 26 se podle stránek dopravního podniku vrátí do původní trasy přes Tomkovo nám. "přibližně 14.12.2024"