Nesmíte si význam nouzových zálivů vykládat na základě večerního průjezdu po D1...
PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Mějte mě třeba za lamu, co neumí točit volantem. Já si ale nemůžu pomoct, ten nájezd na D4 směr Praha z kruháče u Silmetu mi prostě přijde od mostu přes dálnici v podélném i příčném sklonu takový nějaký divný a prazvláštně neplynulý.
Ale no tak, chlapi, přece vás nerozhází jeden připojováček, který není podle ctěného gusta. 
Michale, po D1 již nějaký pátek nejezdím, resp. max, do Mirošovic, a to naposled před půl rokem a jsem 
Ne, tak to není myšleno. Samozřejmě že mě nerozhodí. Jen je zvláštní, že zrovna tenhle kousek se tak nějak zvláštně projížďí. Všechny zatáčky jsou normové, a stejně je pár, které vynáší. A exity jsou taky podle normy, ale nejsou všechny stejné. Možná to je tím, že jsem byl zvyklý na ten původní poloměr. Jinak mě překvapuje, že se stále nezačalo s oplocením na západní straně dálnice.
jestli je to on, tak včera na něm couval kamion
jestli ho zmátlo značení nebo...
každopádně vygeneroval 2km kolonu až na dálnici
jestli ho zmátlo značení nebo...
každopádně vygeneroval 2km kolonu až na dálnici
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No, v pátek byl průjezd taky zážitek. U Těchařovic samozřejmě kolona směr OK stálo se cca od Rtišovic. Ty pátky jsou prostě horror.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Počet pátků do zprovoznění se slušně zmenšuje. 
Neděle taky žádný zážitek směr Praha. Hlavně nechápu, proč to pokaždé stojí z kopce u Dubence, když na konci je zrychlení na 130. Ale tak ještě chvíli to vydržet a konečně se svezeme
Včera jsem jel také a nechápu to samé, vlastně už od nájezdu na nově vybudovanou část bych čekal, že se pojede plynule 60 - 80 km/h...
Jsem zvědav, co s plynulostí udělají ta poměrová měření... 
Doufám že nic... Docela se mi líbí představa Strakonice -> Praha a naopak za hodinu
Kdyby potom byla dálnice až do Strakonic vychází mi to za rychlosti 130km/h na 44m 
já doufám, že to někdo včas znehodnotí
stejně jako nyní nechápu, proč na té půlce není 100kmh
když na okrsce "mezi" dálnicemi, je 90kmh...
stejně jako nyní nechápu, proč na té půlce není 100kmh
když na okrsce "mezi" dálnicemi, je 90kmh...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ta půlka by v podstatě mohla být normální 1. třída s 90km/h
Bohužel mi přijde že tenhle postoj tu mám jako jeden z mála, jo jasný normy atd. Ale na těch 10km by to stálo za to. Ten úsek kde se teď jezdí v podstatě s omezením je skoro 40km, šílenost jak už někdo psal. Povrch u Zbraslavi pamatuje ještě socializmus a u Dubence a Předotic opravujeme 10 let starý povrch. Ta nesystematičnost je šílená, teď jen doufám a předpokládám že ta přestavba MÚK Nová Hospoda počítá s dobudováním D4 do Strakonic. Z výkresů pro SP to tak vypadá tak snad.
To není nesystematičnost - koncesionář má předat dálnici po uplynutí doby koncese v nějakém stavu a po celou dobu ji musí taky v nějakých parametrech udržovat. Za každou uzavírku od zprovoznění se mu krátí platba, takže to logicky chce před zprovozněním celku uvést do stavu, aby do toho pak zasahoval co nejméně.darwousek píše: ↑28.8.2024 11:54:27 Ta půlka by v podstatě mohla být normální 1. třída s 90km/hBohužel mi přijde že tenhle postoj tu mám jako jeden z mála, jo jasný normy atd. Ale na těch 10km by to stálo za to. Ten úsek kde se teď jezdí v podstatě s omezením je skoro 40km, šílenost jak už někdo psal. Povrch u Zbraslavi pamatuje ještě socializmus a u Dubence a Předotic opravujeme 10 let starý povrch. Ta nesystematičnost je šílená, teď jen doufám a předpokládám že ta přestavba MÚK Nová Hospoda počítá s dobudováním D4 do Strakonic. Z výkresů pro SP to tak vypadá tak snad.
D4 do Strakonic je chiméra, která není v žádném plánu a přestavba MÚK hospoda s tím rozhodně nijak nepočítá, je jen shodou okolností, že návrh MÚK má všechny rampy, až na tu okružku, bezkolizní a tudíž se hlavní trasy I/4 dá zkapacitnit bez velkých zásahů na 4 pruhy.
Ta zatáčka mezi Bukem a Jesenicí je nějaká nenormová, že tam je tak široký střední dělící pás a ve směru Praha jsou snad tři metry kačírku, než jsou svodidla?
Také jsem si toho všiml, v pátek jsem měl možnost jet za světla v malém provozu. Také jsem si všimnul, že od Dubence až po kruháč, kde se sjíždí nyní, je už dálnice snad kompletní. Dál pak není nic moc vidět, kolem Čimelic je pak práce asi ještě hodně, stejně jako pak na konci. Na mostech zejména. Snad bude přát počasí k včasnému dokončení...
Je někde dostupný nějaký fahrplan jestli se budou otevírat další úseky, myslím před 20. prosincem
? Nějaké úseky kde se dnes nejezdí vypadají hotově, včetně vodorovného značení, třeba od MÚK Háje směr jih, nebo Milín-Těchařovice.
Je to tam limitní z hlediska rozhledu... Proto jsou svodidla vychýlená z osy SDP.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Aha. Díky moc.
Celá dálnice od II/118 po Lety vypadá na otevření pomalu zítra...
Jinak vysvětlí mi někdo proč dálnice začíná už u Mirotic ?
V tomhle místě cca se ocitla značka IZ1a přitom to dálnici ani vzdáleně nepřipomíná
.
Jinak vysvětlí mi někdo proč dálnice začíná už u Mirotic ?
Protože jinam než na dálnici se odsud nedostanete?
Není pod tou značkou náhodou ještě dodatková tabulka "XXX m" ? Všimnul jsem si téhle značky tak před půl rokem na přejezdu z I/4 na D4 , a teprve při opakovaném průjezdu jsem zahlédnul i tu dodatkovou tabulku - ona byla jaksi schovaná za svodidly a nebyla pořádně vidět...
Takže podle mě je to jen upozornění, že tímhle směrem bude dálnice...
Mimochodem, během prázdnin jsem tu značku zaznamenal i hned za výjezdem z Čimelic...
Takže podle mě je to jen upozornění, že tímhle směrem bude dálnice...
Mimochodem, během prázdnin jsem tu značku zaznamenal i hned za výjezdem z Čimelic...
Tak ona tam nemusí být jen E3A Vzdálenost, ale třeba jen E7a Směrová šipka.
https://mapy.cz/zakladni?pid=96689666&n ... z=13&ovl=8
https://mapy.cz/zakladni?pid=96689666&n ... z=13&ovl=8