VMO: Dobrovského B
Re: VMO: Dobrovského B
Jak píšou v článku, na starosti to má BKom ovšem proti nim je ŘSD zlatá.
Před vjezdem do tunelu od Pisárek je už 3/4 roku nefunkční detektor nadměrné výšky. Něco velkého ho pořádně ohlo, tak to vypli a hotovo.
Před vjezdem do tunelu od Pisárek je už 3/4 roku nefunkční detektor nadměrné výšky. Něco velkého ho pořádně ohlo, tak to vypli a hotovo.
Dostal se tam pravděpodobně odsud. No .. ne že by to bylo přímo tím způsobeno, nicméně nějaké značky by tam být teda mohly .. není tam podle map ANI JEDNA ! Jestli tam dnes jsou, si nevybavuju. Mělo by to tam vypadat alespoň tak, jako nedaleko u nájezdu u výstaviště. Tyto vnitřní nájezdy jsou nebezpečné na najetí do protisměru, to je jasné snad každému.
Že nereagoval systém či dispečink mě ani nepřekvapuje. Hlavně že máme nejbezpečnější tunely v Evropě a proto tam máme 60 a 80 a 100 tam být nemůžou.
Že nereagoval systém či dispečink mě ani nepřekvapuje. Hlavně že máme nejbezpečnější tunely v Evropě a proto tam máme 60 a 80 a 100 tam být nemůžou.
No je to divný. Auto v protisměru by měl systém detekovat automaticky a spustit opatření i bez zásahu operátora dispečinku.
A takový systém u nás v Brně je? A fungoval někdy?Likas píše:No je to divný. Auto v protisměru by měl systém detekovat automaticky a spustit opatření i bez zásahu operátora dispečinku.
Ve 4 ráno holt každý "slušný" dispečer v práci spí. To dá přece rozum...
Se značkama souhlas, ale podle článku tam najel už o 2 km dříve, tedy někde na stavbě nové části VMO v Pisárkách.Aram96 píše:Dostal se tam pravděpodobně odsud. No .. ne že by to bylo přímo tím způsobeno, nicméně nějaké značky by tam být teda mohly .. není tam podle map ANI JEDNA !
Mě hlavně štve, jak se k tomu ŘSD staví nekomunikativně a bez řešení do budoucna, jen to metou pod koberec a chtějí to "vymlčet".
Tohle odhalilo velký průšvih, že jim na naše poměry velmi moderní a drahá stavba nefunguje, tak jak má, není spravována jak má být, a oni to metou pod koberec a nechtějí řešit.
Charakteristické je i to, že v místě kde se kamion vracel do správného směru, prý podle článku stále ještě leží poškozené značení ... nikdo se to nenamáhal opravit. Tam je zjevně problém, absence dohledu a hlavně navazující údržby. Viz příspěvek kolegy výše, 3/4 roku neřešená věc:
belkolam píše:Jak píšou v článku, na starosti to má BKom ovšem proti nim je ŘSD zlatá.
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/kralov ... pravy_mos1
Se dodělá Žabovřeská a zavřou se tunely. To bude prča
Se dodělá Žabovřeská a zavřou se tunely. To bude prča
To jsem zvědavý kolik řidičů to bude respektovat...
- Přílohy
-
- Tunel.png (944.06 KiB) Zobrazeno 3914 x
Poznámka z Twittru. Na značkách přečíst detaily bude docela mazec.
- Přílohy
-
- Tunel.png (558.47 KiB) Zobrazeno 3843 x
Tenhle problém je v Brně na více místech. Nikdo se totiž nezabývá tím, kde přesně se lámou ty jednotlivé části a vede to kolikrát přímo prostředkem písmenka. Pak musí člověk domýšlet.
Tady by stačilo jen dát trochu bokem ty metry. Čísla vychází zrovna tady dobře.
Tady by stačilo jen dát trochu bokem ty metry. Čísla vychází zrovna tady dobře.
FB Události Brno:
Královopolský tunel v Brně je blíž kolaudaci. Informaci přinesl Český rozhlas. Krajští hygienici dnes vydali souhlasné stanovisko k uvedení do provozu, dosud fungovala stavba kvůli překročeným hlukovým limitům jen zkušebně.
Podle hygieniků zafungovala instalovaná opatření, především stěny na nájezdových rampách. Stavbu teď budou posuzovat krajští úředníci.
Že bych tam tedy těch 90 jezdil konečně legálně a nemusel porušovat předpisy ?
Toho se asi nedožiješ.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mimochem v jižní rouře tunelu trochu tekla voda ze stropu, řekl bych, že několik dnů v kuse. Chystá se tam nějaká oprava a uzavírka?
Ta voda tam teče už minimálně dva týdny.
Úsekovka tam není.
D47 už máme, teď ještě D48
Vím. Ale víš co .. zatím ..
Upřímně řečeno se neexistence úsekovky divím pokaždé, když to okolo mně někdo prosmaží +20 a to já tedy úplně MPR nejedu...
Já tam často jedu tak, jakoby tam byla ta 80. Takže tak to kilo noo. Ale respektoval bych pokutu za +20. Ne za +40, s tím ať jdou háje.
Brnenská ODS taký komunizmus, ako úsekové meranie nedovolí. Jediný prípad, kedy ho dovolila bol okamih, kedy provizórny most na Tomkáči vyslovene hrozil spadnutím.
Usekovky v Brně nejsou. V Husovickem tunelu je ale jenom pro potřeby ŘSD. Je z toho statistka na webu.
Pozor už ale několik lidi hměřila PČR v civili. Občas tam jezdi. Medializovany byl připad s toyotou.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rid ... a-40359560
Pozor už ale několik lidi hměřila PČR v civili. Občas tam jezdi. Medializovany byl připad s toyotou.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rid ... a-40359560
Základním pravidlem je se nejdříve podívat před sebe a za sebe jestli nevidím podezřelé civilní policejní auto a pak až na to šlápnout. Když je tunel poloprázdný, tak není co řešit obzvlášť ve směru do Pisárek
Včera jsem zrovna v tunelu ve směru do Krpole předjížděl neoznačenej černej policejní Kodiaq a naměřili 83. A to tam taky většinou jezdím rychleji.