PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Takhle to bylo i za kruháčem u Buku směr Praha, když se jezdilo ještě po doprovodce, ale byl zavřený sjezd na II/118 směr Příbram a Kamýk. IZ 1a a E7a.
Od včera je zprovozněný sjezd na MÚK Mirotice ve směru od Písku, a také nájezd z Mirotic směr Písek.
Včera jsem debatoval s kamarádem z Eurovie přes asfalty, do konce října by prý mělo být vše položeno. Teď dělají cca 50 000 tun za měsíc...
A neví náhoudou kamarád, jestli se budou otevírat dříve než v prosinci nějaké další úseky?
jinak byl zprovozněn pravý jízdní pruh ve směru na Písek u Mirotic, pokud to tu nebylo
Za výjezdem z Čimelic jo, tam jsou teď 4km do dálnice, jenže nejsem si vědom že by pod tou značkou u Mirotic byla dodatkovka.JiriS píše: ↑3.9.2024 6:16:47 Není pod tou značkou náhodou ještě dodatková tabulka "XXX m" ? Všimnul jsem si téhle značky tak před půl rokem na přejezdu z I/4 na D4 , a teprve při opakovaném průjezdu jsem zahlédnul i tu dodatkovou tabulku - ona byla jaksi schovaná za svodidly a nebyla pořádně vidět...
Takže podle mě je to jen upozornění, že tímhle směrem bude dálnice...
Mimochodem, během prázdnin jsem tu značku zaznamenal i hned za výjezdem z Čimelic...
Já doufám že jo, jak říkám úsek od II/118 k I/19 má už SDZ i VDZ v obouch pásech.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Ohledně posunu svodidel neposloužím, ale pro zajímavost poloměry některých oblouků na D4
Čimelice: 1180m (zdá se ostrý, ale je hlavně dlouhý)
Boudy: 900m
Jesenice: 635m
Dubenec: 600m (oba oblouky)
Bytíz: 440m - tam asi zůstane MPR 100km/h
Jesenice se mi zdá o dost ostřejší než Dubenec, a ono je to naopak. Jinak u Bytízu se to dá čekat, prostě tam vyhráli úspory nad rychlostí, zrovna tady to ale chápu a jsem ochoten to respektovat.
Kamarád to sice nebyl, ale týpek z eurovie (ne lopata, ale nějaký vedoucí) mi řikal, že myslím od 1.10. by měla být zprovozněná celá trasa v režimu 1+1. Je mi to ale už celkem jedno, vypadá to že žádný fuck up už nenastane a do konce prosince budem jezdit po krásný nový dálnici. BTW, projel jsem si úsek od Hájů k Milínu v tom uzavřenym směru, je to vpodstatě hotový, jen chybělo pár značek.
Kéž by se nečekalo až do toho 20.12. i těch 6km dálnice navíc by bylo krásných....
Kamarád informaci o otevření nemá. Ale toho 1.10. jsem už někde slyšel nebo četl.
Je to podle stanovení, takže je to dobře a už se to provozuje jako dálnice. Z druhé strany taky končí až za Miroticemi.darwousek píše: ↑2.9.2024 19:59:56 Celá dálnice od II/118 po Lety vypadá na otevření pomalu zítra...
Jinak vysvětlí mi někdo proč dálnice začíná už u Mirotic ? V tomhle místě cca se ocitla značka IZ1a přitom to dálnici ani vzdáleně nepřipomíná .
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Takže se mi to nezdálo, já to viděl i z té druhé strany ale fakt jsem si myslel že se mi to zdá. Díky za objasnění
Podle informací ze stavby, tentokrát tedy od lopat xD, by se měl středočeský úsek D4 (k letovské křižovatce) otevřít v režimu 1+1 před státním svátkem a to 26.9. prý se kvůli tomu včera stavěli nové cedule, které bude stačit jen otočit. Kvůli zvýšeným intenzitám a možnosti objízdné trasy to dává smysl, vzhledem k dokončenosti si myslim že to tak skutečně bude.
takže to o týden nestihnou
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Achjo, já vím že smluvní datum je 20.12 a že se prostě bude otevírat 20.12 ale proč po ty Lety nemůžeme dostat klasickou 2+2. Z 30km by bylo 18km z krku a cesta hned o dost příjemnější. Z laického pohledu bych řekl že úsek II/118 - I/19 je ready na otevření do konce září ale my si tady zase budeme hrát na peníze a budeme 3 měsíce jezdit kolem hotové dálnice....
Nefňukej, už teď stavba dálnice tvoří jen minimální "voser" oproti předchozímu stavu, tzn dá se to projet cca stejně rychle jako před stavbou. Ty 2 měsíce už jsou nic. Navíc když je malej provoz, dá se i na těch již zprovozněných úsecích slušně svéztdarwousek píše: ↑5.9.2024 22:08:29 Achjo, já vím že smluvní datum je 20.12 a že se prostě bude otevírat 20.12 ale proč po ty Lety nemůžeme dostat klasickou 2+2. Z 30km by bylo 18km z krku a cesta hned o dost příjemnější. Z laického pohledu bych řekl že úsek II/118 - I/19 je ready na otevření do konce září ale my si tady zase budeme hrát na peníze a budeme 3 měsíce jezdit kolem hotové dálnice....
Jal to chápu tak (a myslím, že tady něco v tomto smyslu někdo zasvěcený psal), že to je historicky první PPP projekt v ČR, takže se stát na něm teprve učil, jak nastavit smlouvu apod. (PPP "verze 1" ), takže já rozumím, že v tomhle případě nechtěli zatím experimentovat s tím, jak finančně zachytit, pokud se to zprovozní před začátkem 25leté koncese (myslím, že datumy a částky koncese musel schválit parlament, takže se s tím moc hýbat stejně nedá).
Tak doufám, že díky zkušenostem s právní stránkou z PPP na D4 stát u dalších PPP už bude vědet a zkusí, jak dřívější zprovoznění zamotivovat, aby to fungovalo se smlouvou o koncesi a tím, co musí odsouhlasit parlament (PPP "verze 2" ).
Jinak mi to připomíná ten vtip se skákáním z letadla, kde se neotevře padák – budu parafrázovat: "Kolik zbývá?" — "3 a půl měsíce." — "To už skočíš."
Tak doufám, že díky zkušenostem s právní stránkou z PPP na D4 stát u dalších PPP už bude vědet a zkusí, jak dřívější zprovoznění zamotivovat, aby to fungovalo se smlouvou o koncesi a tím, co musí odsouhlasit parlament (PPP "verze 2" ).
Jinak mi to připomíná ten vtip se skákáním z letadla, kde se neotevře padák – budu parafrázovat: "Kolik zbývá?" — "3 a půl měsíce." — "To už skočíš."
Stávající hlavní silnice od Čimelic přejde potom obloukem na II/121? A sjezd na Čimelice bude od Prahy z MÚK Lety? Díky, jinak konstatuji, že stav rozpracovanosti zejména od Prahy je výborný nejméně k těm Těchařovicím. Na opačné straně je asi co dělat. A samozřejmě není vidět na místa dál od současné hlavní silnice.
Ode dneška již lze z Mirotic téměř o roce najet na Prahu, funguje připojovací komunikace. Je sveden všechen provoz oba směry. Je to dočasné řešení. Dobře je to popsáno na stránce 8 Mirotického zpravodaje:
https://www.mirotice.cz/modules/file_st ... 422f%7C392
dnes kupodivu otevřen kousek úseku u Písku od Krašovic před Novou Hospodu