Pardubice, Trnová - Dubina
Re: Pardubice, Trnová - Dubina
Most, asfalt a který má být ten třetí...?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Nebyly to mosty dva (Labe a Halda)? Pokud ne tak se omlouvám.
Edit: Jo už jsem tu zprávu našel je to jen Halda, ale byly u toho obrázky vysouvaného mostu tak jsem si to spojil s ním.
Edit: Jo už jsem tu zprávu našel je to jen Halda, ale byly u toho obrázky vysouvaného mostu tak jsem si to spojil s ním.
Tak dneska odpoledne to u zdymadlo vypadalo, že si Hochtief veze na stavbu kráčející bagr...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
A nechystají si ho spíš na pomoc s odklízením mostu do Drážďán? Stačí chytnout dobře vlnu a budou tam rychleji než po silnici
Labe v Němčicích aktuálně 205 m3/s (355 cm) a kulminace se očekává při 300 m3/s (445 cm).
Tak přesně tenhle bagr si tam včera vezli: https://x.com/RSD_Pardubicky/status/183 ... 69/video/1
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak povodeň most snad ustál, můžeme porovnávat:
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Dokumentační video za září
A jinak se nám už rýsuje nová dominanta Pardubic alespoň při pohledu ze Zelené brány.
A jinak se nám už rýsuje nová dominanta Pardubic alespoň při pohledu ze Zelené brány.
Starou dominantu Kuňky, trumfne moderní a výrazně bližší...
Hezké je, že tak půlka aut ve směru do města si nevšímá bypassu
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
A jak tam vypadá vertikální značení ?
Vypadá to působivě... jen teda kdyby ty giga ostrůvky nebyly celý zabetonovaný (resp. zadlážděný) tak by vypadalo líp. Modro-zelené řeči se asi ŘSD resp. Pardubic netýkají.
... a oni to vědí, jen nechtějí platit. Do vizošky se jim to hodí, podvodníkům.
Co je myšleno fotkami ? Rozdíl v počtu stromů nebo na co narážíš ?
Středový ostrůvek: zatravněný na vizualizaci × vybetonovaný/dlážděný v reálu.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Je to pouze vizualizace. Ta slouží pro lepší představu veřejnosti o tom, jak něco zhruba bude vypadat. Ale žádný projekt není definitivní a během příprav a dokonce i během samotné výstavby se neustále mění a doplňuje. Myslíte si, že stanice metra na trase D budou vypadat přesně jako na vizualizaci?
Nikdo nebude drahou vizualizaci aktualizovat kvůli drobnostem.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
protože navigace to ještě neznají a značení se tváří, že směrové tabule navádějí na OK
strhávat to do bypassu na poslední chvíli se mi nechtělo
jel jsem tam včera, lehce po poledni...
takže taky přes kruhák
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Honey, trochu naivní pohled. Vizualizace je reklama na stavbu, nástroj jak pozitivně(ji) prezentovat stavbu. Prodat ji. Přidávají se věci co lidi vnímají dobře, potlačí nebo vypouští to co špatně. Takže travička je všude kde to jen jde, stromů tolik, že kamiony zrcátky brnkají o větve... Dráty a stožáry raději neexistují... a výsledek je pak takovej, že lidi zděšeně koukají, že skrz les hnusnejch stožárů skoro ani nevidí na muzeum.
Ale samozřejmě... bohužel pořád je tu ta praxe, že nejlepší se všechno bezúdržbově vybetonovat. Ty zabetonovaný plochy jsou ohromný.
Ale samozřejmě... bohužel pořád je tu ta praxe, že nejlepší se všechno bezúdržbově vybetonovat. Ty zabetonovaný plochy jsou ohromný.
Já jsem zvědavej, jak tohle bude v reálu fungovat, protože tomu kousku mezi I/37 a tím novým obchvatem prostě nevěřím, že to bude zvládat pobrat.
Beekee, Honeyho pohled není ani tak naivní, to je realita. Úvodní vizualizace bude tak detailní, kolik na to je peněz, ale pořád bude mnohem méně detailní, než projekt pro provedení stavby, který celou tu přípravu stavby uzavírá. A to je dobře, protože detaily se řeší až tady. A tak jako situace na bojišti se mění každý den, tak při projektování zvlášť. Podívej se např. v současné době na tunel Homole, jak mohou nové podrobnější informace úplně změnit technologii výstavby.
Ale no tak. Jestli tam je textura "dlažba" nebo "tráva" není z hlediska stupně detailu potažmo budgetu rozdíl.
Jednoduše dlažba takových ploch je standardní řešení, pokud není zájem (města) se domluvit jinak. Tady jsou to plochy poměrně rozsáhlé (nejen ten středový pás), je to součástí města, tak dává smysl (a nejspíš i projektantovi dávalo) zvolit v mnoha ohledech vhodnější řešení, tedy nezpevňovat to. Samozřejmě že ve výsledku bylo lepší mít poněkud rozmanitější zeleň, než trávu, ale i tak dobrý. No a dopadlo to jako vždycky. A k tomu jako prémie ta lživá/klamavá vizualizace.
Jednoduše dlažba takových ploch je standardní řešení, pokud není zájem (města) se domluvit jinak. Tady jsou to plochy poměrně rozsáhlé (nejen ten středový pás), je to součástí města, tak dává smysl (a nejspíš i projektantovi dávalo) zvolit v mnoha ohledech vhodnější řešení, tedy nezpevňovat to. Samozřejmě že ve výsledku bylo lepší mít poněkud rozmanitější zeleň, než trávu, ale i tak dobrý. No a dopadlo to jako vždycky. A k tomu jako prémie ta lživá/klamavá vizualizace.
Jediný rozdíl vidím v tom, že oproti vizualizaci to zohledňuje na jedné straně nadměrné náklady. Jinak v té vizualizaci je kolem zeleného trávníku taky ten šedivý pruh s dlážděním. Tohle mi přijde jako fakt drobný rozdíl. Neříkám, kdyby to celé vydláždili, ale tady je ta změna oproti vizualizaci fakt malá. Mě teda spíš zaráží průměr toho kruhového objezdu BohdanečskáxPoděbradskáxTrnovská. Ten mi přijde výrazně menší, než je ve vizualizaci. A že by to bylo jen perspektivou, to se mi úplně nezdá...
Naposledy upravil(a) michal dne 17.10.2024 9:05:11, celkem upraveno 1 x.
Tak snad názornější výřez ze stejné vizualizace. A ano, označené plochy jsou ve skutečnosti CELÉ zadlážděné.
Aha...
Jak jsem se zaměřil jen na ty kruháče, tak jsem si tohoto vůbec nevšiml. Ano, máte pravdu, tohle je zcela jinak. Docela by mě ale zajímalo, jestli to má výšku klasického obrubníku, nebo to třeba je nižší kvůli IZS.
Dle PD ty velké ostrůvky jsou pojížditelné s obrubníky +7cm. Menší u přechodu budou nejspíš +20 cm.
To ale nic nemění na tom, že se to dá udělat lépe (kdyby se chtělo) a zpevnit to třeba jen z části. Ty plochy jsou dost rozsáhlé.
Jinak tedy ten středový pás ve 4 pruhu dál směrem po obchvatu - byť už docela úzký - by měl zůstat nedlážděný.
To ale nic nemění na tom, že se to dá udělat lépe (kdyby se chtělo) a zpevnit to třeba jen z části. Ty plochy jsou dost rozsáhlé.
Jinak tedy ten středový pás ve 4 pruhu dál směrem po obchvatu - byť už docela úzký - by měl zůstat nedlážděný.
Souhlasím s tím, že to má být zatravněné nebo alespoň částečně kde se dá. Se samotným betonem nebo všude dlažbou ať jdou někam. Je to brutální rozdíl, když všechno co je na fotce má být beton nebo jsou tam ty pásky s trávou mezi silnicemi. Někde už to naštěstí pochopili. Tady jsou asi zaprděnci v minulém století.