VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Jsou přeškrtane všechny "šipky" i proměnné tabule s rychlosti. Těch proměných značek je okolo kotel :/
-
Zdravám.
Zajímalo by mě když jsem viděl jak nízko je to nad hladinou řeky, co to udělá až se řeka zvedne. Když se to buduje za takové peníze, očekával bych i vzhledem k tomu že se v Brně dělají protipovodňové stavby nějakou ochrannou zeď či něco....
Cipísekmp.
Zajímalo by mě když jsem viděl jak nízko je to nad hladinou řeky, co to udělá až se řeka zvedne. Když se to buduje za takové peníze, očekával bych i vzhledem k tomu že se v Brně dělají protipovodňové stavby nějakou ochrannou zeď či něco....
Cipísekmp.
Cipisekmp: laicky bych řekl, že ta robustní protihluková stěna je "odlitá z jednoho kusu betonu" právě proto, že je to zároveň protipovodňová zeď. Jinak by stačila nějaká lehčí a levnější konstrukce.
Pánové děkuji vám za upřesnění. Na těch kanálech mi to přišlo jako obrusná, ale kamera frčela docela svižně. Ten přejezd jsem přehlédl Warczi
Většinou je to kapanek složitější. Nemužete dělat kolem řeky jenom zdi, protože logicky vas budou lidi na protějši straně žalovat. Tedy děla se naplavka. V připadě Žabovřeske bych řekl že přečkala povodeň bez problemu. Když dojde voda co zaplavi chodnik, tak protějši Veslařska už bude pod vodou.
Zdravím!
Mě by zajímalo, co to je za "kachle" u značky 40km od Warcz z 1.10.2024?
To budou ještě předělávat silnici před tunelem z pohledu od Žabin?
Mě by zajímalo, co to je za "kachle" u značky 40km od Warcz z 1.10.2024?
To budou ještě předělávat silnici před tunelem z pohledu od Žabin?
A není to náhodou pouze "obtisk" od betonových svodidel, která tam stála a oddělovala komunikaci od stavby?
-
Dneska už je nalajnováno!
- Přílohy
-
- 20241003_155854.jpg (82.46 KiB) Zobrazeno 790 x
Těšim se jak babka na duchod
Aktualně se přejiždi na novem mistě a je to nalajnovany
https://youtu.be/dtBl7napjU0?feature=shared
Aktualně se přejiždi na novem mistě a je to nalajnovany
https://youtu.be/dtBl7napjU0?feature=shared
Hledal jsem to v zákoně a tam je jenom že se nesmí takhle zneplatnit značky upravující přednost. O světelných signálech jsem tam nic nenašel.
No ano, protože to ustanovení vyhlášky o zneplatňování se týká jen dopravních značek, nikoliv světelných signálů! To je jako kdybys chtěl zneplatnit semafor tím, že mu přeškrtneš křížem příslušná světla. To se přece taky nedělá a je to zásadní pochybení. Ta pruhová signalizace (kříže a šipky) jsou totiž světelné signály. Kdyby šlo o proměnné značky, tak bych s tím až takový problém neměl, byť by se to taky mělo dělat jinak.