I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Všiml jsem si tohoto leteckého videa s včerejším datem
https://www.youtube.com/watch?v=vjyNvK5FIps
https://www.youtube.com/watch?v=vjyNvK5FIps
To je Etanovo nové video.Počasí zatím perfektní,tak se pokračuje na zářezu mezi Kumburským Újezdem a Studénkou.U nadjezdu ve Studénce se na textilii naváží štěrk.Na mostu před násypem už se připravuje konstrukce na betonování.
Dnes ráno inverzní mlha,ale k polednímu se rozjasnilo.Na estakádě se nakládaly demontované nosníky skruže a další části konstrukce na kamiony.
V kamenolomu se jde do finále.Dnes mělo být hotovo,ale asi se to nestihne.Bagr nakládal velké kusy hornin do drtičky a velký bagr Volvo mu přihazoval další kusy podloží,které natěžil.Byly to obrovské desky usazenin,které rozlamoval lžící,jak je vidět na jednom z videí.Nakladač nakládal dumpery a ty vozily nadrcený materiál na deponii.Buldozer CAT D 6 nahrnoval velkému bagru.Vypadá to,že bude hotovo zítra a drtička se má přesunout na odstřely ve Vrchovině.Na násypu bagr Komatsu se svahovkou urovnával a pěchoval hlínu na bočnice násypu.
V kamenolomu se jde do finále.Dnes mělo být hotovo,ale asi se to nestihne.Bagr nakládal velké kusy hornin do drtičky a velký bagr Volvo mu přihazoval další kusy podloží,které natěžil.Byly to obrovské desky usazenin,které rozlamoval lžící,jak je vidět na jednom z videí.Nakladač nakládal dumpery a ty vozily nadrcený materiál na deponii.Buldozer CAT D 6 nahrnoval velkému bagru.Vypadá to,že bude hotovo zítra a drtička se má přesunout na odstřely ve Vrchovině.Na násypu bagr Komatsu se svahovkou urovnával a pěchoval hlínu na bočnice násypu.
- Přílohy
-
- 102_1790 (1).jpg (204.29 KiB) Zobrazeno 1980 x
Počasí bylo dnes luxusní,ráno sice mráz -2°C,ale pak slunečno obloha bez mráčku a odpoledne 11°C.Na estakádě se betonovala první část římsy na pravé straně.Pokračuje se v demontáži skruže - už zbývá 5 modulů.V kamenolomu je hotovo.Všechno zarovnané,vyčištěné a směrem k posedu udělali krásný výjezd.Když jdete po dně,tak teprve vynikne obrovská hloubka zářezu,hlavně na začátku v lesíku.Pak jsem šel po trase směrem na Vrchovinu.Od 5,5 km až po konec zatáčky je navezené a rozhrnuté kamenivo.Všechna technika na drcení byla asi včera přesunuta na km 6,5 ke čtyřem odstřeleným úsekům.Pokračuje zasypávání prvního přesýpaného mostu.Pár záběrů je směrem k OK Vidochov.Zrovna jsem zachytil,jak přijíždí traktor s půdní frézou.Když budu chtít jít fotit drcení,tak musím o 2 km dál.
Cestou zpět ještě pár pohledů na kamenolom z okraje zářezu.Na mostu přes rybník se pokračuje v betování říms.Proti minulému focení se pokročilo v zasypávání opěry.Na závěr alba opět Krkonoše.
Na fotce je deponie nadrceného materiálu na km 5,5.
Cestou zpět ještě pár pohledů na kamenolom z okraje zářezu.Na mostu přes rybník se pokračuje v betování říms.Proti minulému focení se pokročilo v zasypávání opěry.Na závěr alba opět Krkonoše.
Na fotce je deponie nadrceného materiálu na km 5,5.
- Přílohy
-
- 102_1926 (1).jpg (191.65 KiB) Zobrazeno 1755 x
-
...a ministra jste zachytil?:o)
Ministra jsem nezachytil,dnes byl na stavbě skoro všude klid.Ale je pravda,že ministr Kupka má k Nové Pace rodinné vazby.Naproti základní škole byl obchod,který vlastnil pan Kupka,pak z toho byly potraviny,ale stejně všichni říkali "U Kupků" a to byl nějaký prastrýc nynějšího ministra.
No tak to jsme se museli minout.Já byl na estakádě v 13.30.
Tady ještě odkaz na jeho příbuzného - pekaře Rudu Kupku.
https://www.pametnaroda.cz/cs/kupka-rudolf-20151210-0
Tady ještě odkaz na jeho příbuzného - pekaře Rudu Kupku.
https://www.pametnaroda.cz/cs/kupka-rudolf-20151210-0
- Přílohy
-
- Kupkův dům s obchodem (dnes kojenecký textil,galanterie).jpg (90.1 KiB) Zobrazeno 1710 x
Ten tam poskakuje jak novinář večerních zpráv TV Nova a nic zajímavého nebo nového neřekl. Prostě jen PR.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No jo,to jsou politici. Musel tam být chvíli po mém focení,protože když jsem to fotil,tak nádobu s betonem zvedal nakladač Manitou a na videu už to zvedá nákladní auto s výsuvným ramenem a Manitou stojí před mostem.
- Přílohy
-
- 102_1850 (1).jpg (207.92 KiB) Zobrazeno 1627 x
Dnes jsem jel do Paky a do Ppřibyslavi odlovit nějaký kešky a v okolí mostu přes rybník se pracovalo, ve Vidochově asi byl zasloužený nedělní odpočinek. Ono nejde jen pracovat, musí se taky občas oddychnout.
Čím více se toho podaří realizovat než začne ostrá zima s mrazem, tím lépe. Léto příštího roku už není zase tak daleko...
Právě jsem se vrátil zvenku a ostrá zima s mrazem mám dojem už začala ....
... ale chápu, že máte na mysli tu ještě ostřejší, co zamezí zcela betonáži a podobně.
Teď jsem koukal, že v dalších dnech se bude zase mírně oteplovat, takže pro stavbu příznivě.
... ale chápu, že máte na mysli tu ještě ostřejší, co zamezí zcela betonáži a podobně.
Teď jsem koukal, že v dalších dnech se bude zase mírně oteplovat, takže pro stavbu příznivě.
O víkendech bývá na stavbě menší pracovní aktivita,ale ukrajinští dělnící pracují i o víkendech asi do 17 hodin.V létě se dělalo do 18 hod.Jak se bude zkracovat den,tak se bude dělat méně.Několik českých pracovníků tam je o víkendech taky, hlavně jako strojníci jeřábů a jiných strojů,kteří jsou k ruce ukrajinským dělníkům,když se manipuluje s těžkými břemeny.
Nejvíc práce teď je na přesýpaných mostech a samozřejmě ten zářez nad estakádou.Tam je výhoda,že podloží je pískovec a jiné usazeniny,takže když bude pršet nebo mrznout,tak by to nemělo mít vliv.Něco se musí ještě odtěžit a pak buldozery budou upravovat šikminy zářezu.
Včera ráno i dnes -4°C,přes den krásně.
Nejvíc práce teď je na přesýpaných mostech a samozřejmě ten zářez nad estakádou.Tam je výhoda,že podloží je pískovec a jiné usazeniny,takže když bude pršet nebo mrznout,tak by to nemělo mít vliv.Něco se musí ještě odtěžit a pak buldozery budou upravovat šikminy zářezu.
Včera ráno i dnes -4°C,přes den krásně.
Řekl bych, že to zatím vypadá na poslední betonovací týden. Od příštího šlus.
Tak při betonáži ramp si holt utěsní více tu boudičku ( stan ) a pojede se dál. Tedy snad...
Tak to ministr přijel akorát včas.V sobotu nádherně.Dnes ráno -4°C celé dopoledne až doteď je na nule.Mlha,že most není z města vidět.
Holt začíná listopadový čas a zima.
Holt začíná listopadový čas a zima.
Když jsem dorazil na estakádu viditelnost byla docela ucházející,proti včerejšímu dni.Ráno -3°C,jinovatka,která se po poledni začala rozpouštět.¨
Na estakádě se betonovací vozíky posunuly o další kus dál.Pokračuje rozebírání skruže.Na zářezu je upravený další kus šikminy směrem k posedu.Pak se buldozery přesunuly na začátek a upravovaly pravou část.Strojník z menšího buldozeru navigoval velkého,kde to má rozdrápat rozrývákem.Velký bagr ještě nakládal dumpery,aby tam bylo víc místa.Pak se přesunul dál do zářezu a nakládal nahrnutý materiál buldozerem.Tento týden přijel "střelák" a už se vrtají díry pro další odstřel.Když jsem byl u posedu tak najednou padla velká mlha.Ty zvuky na videu je vrtná souprava.Měl jsem ještě video z vrtání,ale natočil jsem to moc dlouhé,takže se to nedalo na Rajče nahrát,tak snad příště.
Na fotu most do neznáma.
Na estakádě se betonovací vozíky posunuly o další kus dál.Pokračuje rozebírání skruže.Na zářezu je upravený další kus šikminy směrem k posedu.Pak se buldozery přesunuly na začátek a upravovaly pravou část.Strojník z menšího buldozeru navigoval velkého,kde to má rozdrápat rozrývákem.Velký bagr ještě nakládal dumpery,aby tam bylo víc místa.Pak se přesunul dál do zářezu a nakládal nahrnutý materiál buldozerem.Tento týden přijel "střelák" a už se vrtají díry pro další odstřel.Když jsem byl u posedu tak najednou padla velká mlha.Ty zvuky na videu je vrtná souprava.Měl jsem ještě video z vrtání,ale natočil jsem to moc dlouhé,takže se to nedalo na Rajče nahrát,tak snad příště.
Na fotu most do neznáma.
- Přílohy
-
- 102_2103 (1).jpg (149.42 KiB) Zobrazeno 993 x
Mlhy, chřipky a námrazy "konečně" dorazily...
Tak dnes první sníh.Od půl jedenácté začalo sněžit,občas i dost silně.Jsou sice 2 nad nulou,ale sníh zatím někde drží.
Pokud dobře vidím,tak na druhé fotce (nad anténou) je na mostě tahač s podvalníkem.
Pokud dobře vidím,tak na druhé fotce (nad anténou) je na mostě tahač s podvalníkem.
- Přílohy
-
- 102_2108 (1).jpg (187.84 KiB) Zobrazeno 793 x
-
- 102_2109 (1).jpg (120.8 KiB) Zobrazeno 793 x
Že tobě jeden nick nestačí Hary... č.2 = ostříž
Neboj,ostříž určitě nejsem.Já to vidím,až když to hodím na monitor. Pravděpodobně nakládají ty zbývající moduly skruže,protože od půl osmý už měl jeřáb vytažené rameno.
Konečně po pěti dnech bylo vidět víc než na 100 metrů.Ve Vidochově na mostu se betonavaly římsy.Do úterka má být docela slušné počasí,tak to krásně vyšlo.Přesýpané mosty se pomalu zasypávají.V zářezu ve Vrchovině se drtí odstřelené podloží.Není toho tolik a asi polovina je hotová.Na videu je bagr s kladivem jak drtí velké kusy horniny, aby vlezly do drtičky.Nahoře u posedu strašně foukalo a byla zima,tak jsem nasadil rukavice a byl jsem rád,že je mám.
Vrtá se další pole k odstřelu.Na estakádě je skruž demontovaná a odvezená a zbývá demontovat podpůrné konstrukce s nosníky.U zadní opěry je navezený a u válcovaný materiál a udělané tlakové zkoušky.Dnes se betonoval další kus římsy na pravé straně mostu.Na násypu ve Štikově se urovnává navezená zemina na boční šikmině.Pokračují práce na mostu u pneuservisu.
Na konci alba opět pohled na Krkonoše.Na Pace zataženo,ale na horách slunečno.
Vrtá se další pole k odstřelu.Na estakádě je skruž demontovaná a odvezená a zbývá demontovat podpůrné konstrukce s nosníky.U zadní opěry je navezený a u válcovaný materiál a udělané tlakové zkoušky.Dnes se betonoval další kus římsy na pravé straně mostu.Na násypu ve Štikově se urovnává navezená zemina na boční šikmině.Pokračují práce na mostu u pneuservisu.
Na konci alba opět pohled na Krkonoše.Na Pace zataženo,ale na horách slunečno.
- Přílohy
-
- 102_2218 (1).jpg (216.57 KiB) Zobrazeno 565 x
Podle webových kamer s měřením teploty je nahoře většinou slunečno a dole inverzní duchna a hnus velebnosti...
Využil jsem pěkného počasí a šel dofotit druhou půlku trasy obchvatu,tentokrát od úplného začátku.Asi před měsícem tam instalovali tento nový poutač.Na fotu č.3 a 4 je jeden z posledních kusů bývalé I/16 pro pamětníky.Na Kumburském Újezdu se naváží velké množství zeminy mezi stávající silnici a trasu obchvatu.Na mostu přes potok se začalo s betonováním říms.Zajímavé je,že každý most má jinou technologii bednících prvků říms.U domu za obchvatem to je pěkně rozryté od divokých prasat a přímo v centru Heřmanic je také louka pěkně přerytá.Naváží se materiál k opěře mostu na K.Újezdu.Před nadjezdem je trasa už také vysypána kamenivem.Pokračují bednící práce na mostu v Heřmanicích a už je hotové skoro celé dno.Mají to pěkné,vypadá to jako basketbalová palubovka.Na nadjezdu v Heřmanicích se naváželo drobné kamenivo,bagr se svahovkou to rozhrnoval a válec pěchoval.O kus dál bagr odtěžoval zeminu a nákladní auta to vozila na opěru mostu přes rybník Zaďák.Na tomto mostu pokračuje betonování říms.Na nájezdu na obchvat ve Štikově se staví žlab na odtok dešťové vody.Takovéto provedení už nějakou tu vodu pobere.Nafotil jsem asi naposled svého oblíbence Volvo 460.
Stojí spolu s dumperem u vjezdu k závodišti autokrosu.Pravděpodobně se bude nakládat na podval a odvážet buď na jinou část stavby(ale ty hrubé zemní práce jsou už všude hotové),nebo úplně jinam.Tahle mašina se tady něco napracovala a vytěžila tisíce tun zeminy. Třecí plochy má pěkně namazané,jak je vidět na jednom záběru.
Stojí spolu s dumperem u vjezdu k závodišti autokrosu.Pravděpodobně se bude nakládat na podval a odvážet buď na jinou část stavby(ale ty hrubé zemní práce jsou už všude hotové),nebo úplně jinam.Tahle mašina se tady něco napracovala a vytěžila tisíce tun zeminy. Třecí plochy má pěkně namazané,jak je vidět na jednom záběru.
- Přílohy
-
- 102_2329 (1).jpg (208.42 KiB) Zobrazeno 440 x
-
- 102_2456 (1).jpg (229.44 KiB) Zobrazeno 440 x