I/20 Písek-Pištín (přestavba na třípruh)
Re: I/20 Písek-Pištín (přestavba na třípruh)
Zahájeno územko na část Písek-Protivín: https://www.kraj-jihocesky.cz/system/fi ... -25899.pdf
A územko dnes vydáno: https://www.kraj-jihocesky.cz/system/fi ... -98610.pdfmartas píše: ↑29.2.2024 9:35:15 Zahájeno územko na část Písek-Protivín: https://www.kraj-jihocesky.cz/system/fi ... -25899.pdf
Už zmíněno: Třípruh od Písku na jih získal územní rozhodnutí. A odklad až na 30. léta
O 5 let později posunut termín výstavby o 7 let
To jsme se k cíli moc nepřiblížili...
O 5 let později posunut termín výstavby o 7 let
A to si pořád myslím, že tam perspektivně bude muset být klasická dálníce. Třeba to mezitím přehodnotí, ale bude to úzké místo na cestě Praha-Písek-ČB.
A na cestě Plzeň - Písek - ČB. Bohužel je to počítané na intenzity z roku 1998, ale je pravda že část provozu od Prahy uhne do Písku a Strakonic a od Češnovic, kde se připojuje provoz od Prachatic (6000/d), už bude do ČB čtyřproud, dalo by se s tím žít.
Pravdou je, že je mnoho míst, kde nižší intenzity mají 4-pruh nebo dokonce plnohodnotnou dálnici.
Významově mi sem ale 3-pruh + MÚK sedí. Jsou pak totiž naopak i silnice, které jsou významově srovnatelné, s intenzitami ještě vyššími a 3-pruh tam vůbec v přípravě není a pořád tam zůstávají úrovňové křižovatky.
3.faktem je, že než se to dostane k realizaci, tak ty intenzity opravdu budou dost možná takové, že si budeme říkat, proč se zde staví proboha 3-pruh, vždyť už je to na 4-pruh. Pokud se realizace má takhle oddálit, je to IMHO opravdu na přehodnocení kategorie. Jinak lze už snad jedině spoléhat na přesun dopravy po kompletním dokončení D3.
Významově mi sem ale 3-pruh + MÚK sedí. Jsou pak totiž naopak i silnice, které jsou významově srovnatelné, s intenzitami ještě vyššími a 3-pruh tam vůbec v přípravě není a pořád tam zůstávají úrovňové křižovatky.
3.faktem je, že než se to dostane k realizaci, tak ty intenzity opravdu budou dost možná takové, že si budeme říkat, proč se zde staví proboha 3-pruh, vždyť už je to na 4-pruh. Pokud se realizace má takhle oddálit, je to IMHO opravdu na přehodnocení kategorie. Jinak lze už snad jedině spoléhat na přesun dopravy po kompletním dokončení D3.
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
3pruh tady v pohodě. Pouze pokud se postaví D19. A to by se postavit mělo.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
ŘSD zažádalo o stavební povolení na úsek Protivín - Vodňany
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... e-rsd.html
https://pisecky.denik.cz/zpravy_region/ ... e-rsd.html
Vydání SP se zřejmě blíží: https://www.kraj-jihocesky.cz/system/fi ... 135136.pdf
ale zahájenís tavby se nějak neblíží. Až v roce 2027martas píše: ↑19.11.2024 15:54:03 Vydání SP se zřejmě blíží: https://www.kraj-jihocesky.cz/system/fi ... 135136.pdf
Ahoj mohu rychlý dotaz? Proč není možné z této silnice udělat dálnici ale max 3 pruh ?
Vzhledem k tomu, jak je postavena celorepubliková strategie - neplánujeme síť dálnic jako má Německo, ale jen takovou nezbytně nutnou, minimalistickou - sem prostě dálnice nepatří.
Bylo by x důležitějších tahů.
Z důvodů intenzit zde dálnice také asi není potřeba, ovšem to ani na některých dálnicích plánovaných, které mají intenzity ještě nižší než zde I/20.
PS: snažím se odpovědět naprosto nezaujatě a bez ohledu na to, co si o naší síti myslím.
Z důvodů intenzit zde dálnice také asi není potřeba, ovšem to ani na některých dálnicích plánovaných, které mají intenzity ještě nižší než zde I/20.
PS: snažím se odpovědět naprosto nezaujatě a bez ohledu na to, co si o naší síti myslím.
Protože celý projekt je na intenzity a uvažování z roku 1998. Dneska by k tomu měla být i D20 z Plzně do Písku a dále na Moravu aby ubrala Praze zátěž z D5 a tak nějak by to bylo rozumné. Tohle je fakt minimalismus.
Uvidíme, zda to s ohledem na brzké nové technologie pořešíme. Aktuálně to, Barone, samozřejmě smysl dává, i když mně často stoupací dvojpruhy stačí.
-
NullDeVoid
Dneska by se hlavně měla stavět D19. Nebo by měla už stát. Tady by pak stačila M20.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Pojďme to zastavit a přeprojektovat na čtyřpruh R 21,5.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Musí to začít od MD. Nevím ale, jestli i tohle řeší náš hlavní a jedinečný stratég Sosna…
Když občas slýchám od zástupců ŘSD, proč nemohou, proč to nejde, tak důvodem je MD.
Tak jedině asi petice na MD nebo nevím.
Pravdou je, že máme obrovský infrastrukturní dluh a pokud budeme ve 20. a 30. letech stavět stavby v podobě patřících do počátku milénia, tak ten dluh nedoženeme prostě nikdy.
Někde už se naštěstí začalo uvažovat dopředu. Na více místech ale pořád zpátečnicky.
Nemohou pak ale být debaty o tom, jestli je někde 1 km dlouhý tunel neřešitelný problém atd. Takové věci se prostě musí postavit bez diskusí, pokud to nejde technicky jinak …
Čili musí to určitě jít ruku v ruce se změnou výnosového procenta, které rozhoduje zda ekonomika stavby vyjde či nikoli.
Když občas slýchám od zástupců ŘSD, proč nemohou, proč to nejde, tak důvodem je MD.
Tak jedině asi petice na MD nebo nevím.
Pravdou je, že máme obrovský infrastrukturní dluh a pokud budeme ve 20. a 30. letech stavět stavby v podobě patřících do počátku milénia, tak ten dluh nedoženeme prostě nikdy.
Někde už se naštěstí začalo uvažovat dopředu. Na více místech ale pořád zpátečnicky.
Nemohou pak ale být debaty o tom, jestli je někde 1 km dlouhý tunel neřešitelný problém atd. Takové věci se prostě musí postavit bez diskusí, pokud to nejde technicky jinak …
Čili musí to určitě jít ruku v ruce se změnou výnosového procenta, které rozhoduje zda ekonomika stavby vyjde či nikoli.
S73 Svitávka-D35
I/38 Grešlové mýto-Znojmo (mělo by být)
I/13 Klášterec-Chomutov, Bílina
S44 D35-Šumperk
6-pruhy na D8, D10, D11 - příprava začala konečně celkem zavčas, na rozdíl od D1, D5, D0
I/38 Grešlové mýto-Znojmo (mělo by být)
I/13 Klášterec-Chomutov, Bílina
S44 D35-Šumperk
6-pruhy na D8, D10, D11 - příprava začala konečně celkem zavčas, na rozdíl od D1, D5, D0
-
NullDeVoid
Aram96:
S13 KV – Liberec. Takhle by to mělo být.
michal: Přidal bych pár vlastních:
D19 Plzeň – D1.
S16 D6 – Nová Paka.
S20 D6 – Plzeň.
S38 I/9 až za Jihlavu.
…vlastně, mám to v podpisu.
D19 Plzeň – D1.
S16 D6 – Nová Paka.
S20 D6 – Plzeň.
S38 I/9 až za Jihlavu.
Souhlasím s Lennym, v tom že minimálně úsek MUK Češnovice - MUK Vodňany s I/22 by měl být ve 4 pruhu R 21?5 , v tomto úseku je to pasáž dvou silnic I. třídy : I/20 ČB - Písek a I/22 ČB - Strakonice , zbylý úsek MUK Vodńany - Písek by měl ve třípruhu snad do budoucna stačit...
Stejně se ta stavba pořád odsouvá, tak ať postaví první úsek Písek - Vodňany ve 3 pruhu a zrychlí aktualizaci a papírovaní na 4 pruhu z Vodňan do Češnovic... Myslím si že nejme tak bohatý stát , aby se za 10 let zjistilo že to byly vyhozené peníze a že to tu opět kapacitně nestačí....
Stejně se ta stavba pořád odsouvá, tak ať postaví první úsek Písek - Vodňany ve 3 pruhu a zrychlí aktualizaci a papírovaní na 4 pruhu z Vodňan do Češnovic... Myslím si že nejme tak bohatý stát , aby se za 10 let zjistilo že to byly vyhozené peníze a že to tu opět kapacitně nestačí....
Můžeš mi říct, proč to píšeš pořád všude do všech témat dokola ? Řeč byla navíc o něčem jiném. Tím spíš že už i ta moje odpověď byla jen vsuvka na OT dotaz.NullDeVoid píše: ↑21.11.2024 15:52:33 Aram96:
D19 Plzeň – D1.
S16 D6 – Nová Paka.
S20 D6 – Plzeň.
S38 I/9 až za Jihlavu.
-
NullDeVoid
Aram96: Protože se to tady řeší. A jsem jediný, kdo zastupuje můj názor.
petice ?
petice...
jo, to už jsem někde slyšel...
a taky jsem slyšel defenestrace
to mi přijde o dost praktičtější
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Naprosto s tebou souhlasím.CBMartin píše: ↑21.11.2024 16:05:55 Souhlasím s Lennym, v tom že minimálně úsek MUK Češnovice - MUK Vodňany s I/22 by měl být ve 4 pruhu R 21?5 , v tomto úseku je to pasáž dvou silnic I. třídy : I/20 ČB - Písek a I/22 ČB - Strakonice , zbylý úsek MUK Vodńany - Písek by měl ve třípruhu snad do budoucna stačit...