Mapy.cz
Re: Mapy.cz
Dobrá věc, hlavně je to pěkně vidět, jak to přibývá.
D35 i D55 do 2025 doplněna.
D35 i D55 do 2025 doplněna.
Mohli by přidat i rok 2030, kam by byli zaneseny stavby, které již běží a budou dokončeny až v roce 2026 a později.
Ano, už mi odpověděli na moje hlášení chyby, že to opravili. A navíc prý chystají i mapu s odhadem na rok 2030
ani zdaleka
byla by tu totiž vize opravdové D11 s dálniční křižovatkou někde u červené vody s D43...
takhle je ta vize úplně mrtvá
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Stavělo se hodně, dokonce až tolik, že například chyběly kapacity pro stavbu mostů.Honey72 píše: ↑22.11.2024 9:46:35 Kdyby hned po revoluci republika dostala obrovskou finanční injekci a začalo se stavět, máme v tehdejší euforii síť rychle hotovou. Jenže pak se vyrojili kdejací aktivisti, obyvatelé co chtěli dálnici posunout k sousedům, majitelé pozemků co chtěli rychle zbohatnout a čím dál víc papírování, povolování a přísnějších norem. Nakonec nastala Bártova stopka a vše se víceméně začalo připravovat znovu. Prostě jsme konečně dohnali zpoždění a doufejme, že ani změna vlád současnému stavu nezabrání.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kolego Nulle, hoď si prosím D19 do podpisu a ty i my budeme mít s 19 trochu klid ...
-
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Já bych znova chtěl říct, že než jsem objevil tohle fórum, nic jako D19 mě nenapadalo. Až tady jsem tuhle myšlenku objevil a četl její obhajobu. Rezonovalo to se mnou, tak jsem to přijal.
V podpisu mám daleko víc, mám tam celou svou vizi. Nedávno updateovanou, S9 se nyní přímo odpojuje od D0. A další update se chystá, budu explicitně vyznačovat 6pruhové úseky.
Jen mi přijde, že v některých diskuzích, kterých se to týká, se jisté stavby, jako D19, nezmiňují. A to mi trochu vadí, protože to mění celou situaci.
Abych nepsal jen OT:
NIGKDO: nepsali, kdy bude ta vize pro 2030 viditelná? Rád bych se na to podíval.
„Tohle měl být 4pruh.“ (Ať to nemusím psát všude.)
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2024/11/25.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2024/11/25.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
NullDeVoid: Nepsali, nechme se překvapit
-
NIGKDO: Kam jsi psal? Nějaký mail, nebo…kam?
Nechci se nechat překvapit, na to nejsem dostatečně trpělivej.
Vize 2030 na mapy.cz? Tak to snad bude vychazet z aktuálních plánů dle letáků na ŘSD ne? Takže asi žádné překvapení, nebo mi něco uniká?NullDeVoid píše: ↑22.11.2024 22:46:20 NIGKDO: Kam jsi psal? Nějaký mail, nebo…kam?
Doufejme že podle letáků ŘSD. Protože ačkoliv se mně NullDeVoidovo nadšení líbí, přece jen vize republiky začárané jak v nejlepších letech pana Kuneše blahé paměti je i na mě trochu moc.
-
PetrN a Avantime: Ne, jasně, já chci vidět pouze to, co se doopravdy postaví někdy do toho konce roku 2030, nechci tam vidět to svoje. Takže jo, podle letáků. Jen to chci vidět tak nějak všechno v mapě. Daný dohromady. Ideálně ne jen dálnice ale i eSka.
Pokračování diskuze, které nemá nic společného s tématem, přesunuto sem. Jirka L.
Pokračování diskuze, které nemá nic společného s tématem, přesunuto sem. Jirka L.
Dálniční síť 2030 už tam je
-
Super
Škoda, že tam není I/73... Bohužel...
Škoda, že tam není I/73... Bohužel...
Čistě teoreticky by měla být D52 až k Pasohlávkám
I/73 tam není proto, že to není ofiko dálnice, jinak by tam ten prostřední krátký úsek určitě byl ..
D52 bych také čekal po nádrže... ale jižní úsek tam je.
Každopádně to vypadá hned úplně jinak, už tomu půjde fakt říkat dálniční síť.
Už budeme snad ve fázi, kdy budou chybět úseky jen D0, D3, D55, D49 a právě S73.
D52 bych také čekal po nádrže... ale jižní úsek tam je.
Každopádně to vypadá hned úplně jinak, už tomu půjde fakt říkat dálniční síť.
Už budeme snad ve fázi, kdy budou chybět úseky jen D0, D3, D55, D49 a právě S73.
D3 a D0 uz snad budou na konci dekady aspon rozestavene. 30.leta snad bude mozne nazvat "moravske cancoury"...
-
Aram96: Proto říkám, že by bylo fajn, pokud by tam dali i eSka.
-
ještě by mohli přidat 2033, reps. 2035:o)))
Ano, 2035, ale bude to sakra víc práce s trasováním, např. středočeská D3 tam není ani bíle zatím.
No zajímalo by mě, z čeho vychází. Dle té mapky 2030 tam mají započítanou D6 od Chebu až po hranice, přičemž UP je teď 2031, a to pouze na MÚK Pomezí. Naopak tam chybí třeba D7/D0 u Prahy (Aviatická - Ruzyně) a do úseků dálnic je připočten i sjezd I/6 do Karlových Varů, který po dostavbě bude SMV od MÚK Olšová Vrata.
Není to úplně 100 %, ale dělají to podle mě právě tak, jak to "dává smysl". Že když třeba kousíček není dálnice, tak to přesto vyznačí. Viz ta D6. Je to tak i s D7 před Chomutovem. S D48 před hranicemi.
Naopak D8 je zakreslena až od km 1, což ale s rokem 2030 víceméně koriguje.
Nechápu akorát tu chybějící Aviatickou, tu by přidat opravdu mohli s kousíčkem okruhu...
Naopak mají rozlišenou původní D1 od Chodova a "novou" od Průhonic.
Nedávají tam evidentně souvislé SMV, např. S11, S73, S44, S35, I/7 atd. Jen dálnice a to stylem, že to ukončují logicky, ne úplně striktně na rozhraní SMV/D.
Za mě parádní práce, nato že to je čistě pro zajímavost a jinak k ničemu.
Naopak D8 je zakreslena až od km 1, což ale s rokem 2030 víceméně koriguje.
Nechápu akorát tu chybějící Aviatickou, tu by přidat opravdu mohli s kousíčkem okruhu...
Naopak mají rozlišenou původní D1 od Chodova a "novou" od Průhonic.
Nedávají tam evidentně souvislé SMV, např. S11, S73, S44, S35, I/7 atd. Jen dálnice a to stylem, že to ukončují logicky, ne úplně striktně na rozhraní SMV/D.
Za mě parádní práce, nato že to je čistě pro zajímavost a jinak k ničemu.
No každopádně je na to radost pohledět !!! Hlavně aby vydržely finance... Tam totiž bez diskuse bude zakopaný pes !
Mapy už zobrazují všechny dálnice, které se teprve budou letos otvírat.
Za mě je to správně - mapy.cz jsou podle mě hlavně turistické mapy a dálnice je bariéra a výrazný prvek v krajině. V navigaci to problém taky není, protože mapy.cz tam rovnou ukazují uzavírku, dokud se dálnice neotevře.