Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála

Odpovědět
ElWapp

Re: Pelc-Tyrolka - Balabenka - Štěrboholská radiála

Příspěvek od ElWapp »

Sestinasobek? Vuci cemu?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Pardon, měl tam být 3-násobek, překlep, a myslel jsem to vůči původním starým plánům. Ty tak nějak byly 40 mld, ne ?
Beekee

Příspěvek od Beekee »

Už když to přepracování s tunelama uveřejnili, tak jsem si říkal (asi i někde psal), že to je stavba za 100 mld (jednoduše když Blanka byla za 43...) Ty později uveřejněné odhady byly něco míň, myslím kolem 90.
JakubMD

Příspěvek od JakubMD »

1975 píše: 14.1.2025 21:06:26 Kolik že stála Blanka? :o) Ať už to Hřib předá Mátlovi...
Jako, že Mátl to zlevní?
Mě spíše děsí ta věta ve článku ohledně platnosti EIA...
kot

Příspěvek od kot »

A to bylo řevu, jak je Blanka drahá a přínos nic moc ! Kdyby se dnes celá třeba na týden zavřela, tak by pro Pražany bylo lepší s autem nevyjíždět od domu... ;)
xmankubik

Příspěvek od xmankubik »

Jejda, klid. Nic se dostavovat nebude. Jedině, že by to pod sebe vzalo ŘSD.
1975

Příspěvek od 1975 »

JakubMD píše: 15.1.2025 10:39:49
1975 píše: 14.1.2025 21:06:26 Kolik že stála Blanka? :o) Ať už to Hřib předá Mátlovi...
Jako, že Mátl to zlevní?
Mě spíše děsí ta věta ve článku ohledně platnosti EIA...
Aspoň ve smyslu, že by se na tom skutečně dělalo a výsledek výběrka by byl o 20-30% pod touhle ceníkovou cenou. Čím déle se to odkládá, tím ta cena roste...a poroste... (ano, nominálně).
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Že to bude cca za 100 mld bylo jasné od začátku, co mě nemile překvapilo je ta končící EIA a celková liknavost magistrátu ohledně přípravy stavby. Doufal jsem, že je to za ty roky mnohem dál.

Teď najednou budou dělat narychlo dokumentaci pro společné povolení, to jsem doufal, že mají už dávno. Ten Hřib to snad sabotuje úmyslně a ODS a další tomu klidně přihlíží. Dát Pirátům znovu dopravu byl zločin. Neměli být u vůbec u vlády, natož na dopravě.
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Lynx píše: 16.1.2025 4:31:26 Že to bude cca za 100 mld bylo jasné od začátku, co mě nemile překvapilo je ta končící EIA a celková liknavost magistrátu ohledně přípravy stavby. Doufal jsem, že je to za ty roky mnohem dál.

Teď najednou budou dělat narychlo dokumentaci pro společné povolení, to jsem doufal, že mají už dávno. Ten Hřib to snad sabotuje úmyslně a ODS a další tomu klidně přihlíží. Dát Pirátům znovu dopravu byl zločin. Neměli být u vůbec u vlády, natož na dopravě.
Zvýšili délku tunelů a tím i celé řešení prodražili. Například Povltavská v tunelu být nemusela, beztak tam nikdo nebydlí a těch pár cyklistů by rušnou silnici přežilo. Blanka stála 40 mld, teď je vše 2x dražší, takže cena není mimo. Pokračování okruhu se asi někdy postaví, pokud pražáci budou ve volbách volit strany, které necítí nenávist k autům. Nic tomu ale zatím nenasvědčuje, za 10 let ale může být vše jinak.
xmankubik

Příspěvek od xmankubik »

Anonym píše: 16.1.2025 9:24:57
Lynx píše: 16.1.2025 4:31:26 Že to bude cca za 100 mld bylo jasné od začátku, co mě nemile překvapilo je ta končící EIA a celková liknavost magistrátu ohledně přípravy stavby. Doufal jsem, že je to za ty roky mnohem dál.

Zvýšili délku tunelů a tím i celé řešení prodražili. Například Povltavská v tunelu být nemusela, beztak tam nikdo nebydlí a těch pár cyklistů by rušnou silnici přežilo. Blanka stála 40 mld, teď je vše 2x dražší, takže cena není mimo. Pokračování okruhu se asi někdy postaví, pokud pražáci budou ve volbách volit strany, které necítí nenávist k autům. Nic tomu ale zatím nenasvědčuje, za 10 let ale může být vše jinak.
Přesně tak. Určitá naděje je u severní části PO, to by Praze velmi pomohlo.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Jak již bylo řečeno výše, že pokračování okruhu se asi někdy postaví, pokud pražáci budou ve volbách volit strany, které necítí nenávist k autům. Nic tomu ale zatím nenasvědčuje, vždyť jsem vám tohle říkal už hned po volbách a většina lidí tady tomu přímo tleskala, že vyhráli levičáci z ODS a mě tědy chtěli cenzorovat. Už před 2 lety jsem psal o straně motoristů a také to kdekdo hejtoval , protože si o tom nic nezjistil. A aby mě někdo nenařkl, že jeto mimo téma, tak bych si dovolil jen podotknout, že třeba nechápu, proč se dosud neudělal kruhák pod mostem na Balabence. Vždyť tomu nic nebrání .
Mike

Příspěvek od Mike »

jsme tu tedy těžce OT
pražané volili strany, ale brněnské lídr ODS řekl, že 5K bude všude, i na magistrátu
a tak se tam dostali i piráti, které tam volič nechtěl
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Zpoždění přípravy dostavby Městského okruhu je velký průšvih, říká Scheinherr. Praze hrozí ostuda

https://zdopravy.cz/zpozdeni-pripravy-d ... .sznhp.box

Dřív bémovská ODS sice kradla, ale alespoň se stavělo a byl důraz na prosazení staveb. Dnes už jenom krade. Je ve vládě Prahy ale příprava okruhu je liknavější, než když tam byla místo nich "zelená" Praha sobě. Neskutečné.
kollma

Příspěvek od kollma »

V Praze se staví dost, ale momentálně jsou to spíš investice do veřejné dopravy, které ale nejsou méně důležité než silnice. Stavět obojí zároveň se Praze poslední dobou holt moc nedaří...
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Já nevím, mně se nezdá, že by se v té veřejné dopravě stavělo nějak závratně. Běží Dvorecký most. Rekonstrukce Václaváku není nutně stavba pro MHD, to je celková rekonstrukce prostranství, která by v nějaké podobě musela proběhnout tak jako tak. Nové tramvajové tratě se teprve chystají, zatím se nestaví. Metro D je zaseklé. Rekonstrukce tramvajových tratí a stanic metra probíhaly vždycky, jen teď jsou to dvě stanice naráz. Na železnici se toho staví dost, ale s tím Praha moc společného nemá. Tak o jakých stavbách je řeč?
kollma

Příspěvek od kollma »

Teda říkat, že se "nové tramvajové tratě se teprve chystají", je docela demagogie, když se v posledních letech otevřely tratě do Slivence, Nových Dvorů a na Dědinu. To jsou tři nové tratě za poslední tři roky. A dalších cca 5 tratí jsou v přípravě. Předtím za 15 let se pouze přesunula smyčka v Podbabě... Metro D se staví, to se nám před 10 lety mohlo nechat zdát. Já chápu, že byste rádi chtěli víc, ale oproti stavu před 10 lety je teď prostě výstavba mnohem lepší.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Za ty tri jmenovane trate bych ale zasluhu pripsal Scheinherrovi, ne Hribovi. Mozna mu krivdim, ale sam soucasny namestek se neumi prezentovat jako nekdo, kdo veci tlaci dopredu. Viz facebookovy profil - zabradli, stupatka, odpadkove kose, to umi, ale o priprave jakychkoliv slozitych staveb (tramvajovych, silnicnich i jinych) se dozvime jen sporadicky zpravidla az ve chvili, kdy se zahajuje stavba nebo se uvadi do provozu. Pritom bych cekal, ze vzhledem k infrastrukturnimu dluhu se na tom maka dnem i noci... ale videt to neni.
ML90

Příspěvek od ML90 »

Ještě se v prosinci otevřel kousek z Pražského povstání na Pankrác, to je výhledově taky docela důležitá trať, která povede do Podolí
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Tramvajové tratě se opravu začaly v posledních letech stavět. To jediné se docela daří + ještě některé mosty a lávky. Jen upřesním, že byla postavena trať Modřany - Libuš, pokračování na Nové Dvory se teprve bude realizovat cca za rok (letos se předpokládá výběrko).
JakubMD

Příspěvek od JakubMD »

ElWapp píše: 19.1.2025 14:16:49 Za ty tri jmenovane trate bych ale zasluhu pripsal Scheinherrovi, ne Hribovi. Mozna mu krivdim, ale sam soucasny namestek se neumi prezentovat jako nekdo, kdo veci tlaci dopredu. Viz facebookovy profil - zabradli, stupatka, odpadkove kose, to umi, ale o priprave jakychkoliv slozitych staveb (tramvajovych, silnicnich i jinych) se dozvime jen sporadicky zpravidla az ve chvili, kdy se zahajuje stavba nebo se uvadi do provozu. Pritom bych cekal, ze vzhledem k infrastrukturnimu dluhu se na tom maka dnem i noci... ale videt to neni.
Jak chceš za jedno volební období něco postavit? Je to úplně stejné jak s těmi dálnicemi... Kupka stříhá Havlíčka, Kolomrdník bude stříhat Kupku...
Ve veřejné dopravě se toho staví dost, silnice je v Praze problém stavět kvůli odporu místních, to nezmění Hřib, Schneiherr, Svoboda ani Turek s Macinkou, můžete jim to ale naivně věřit...
Mimo toho co se staví popsané kolegy výše, tak se projektuje rekonstrukce Mostu Legií, Mánesova mostu, Čechova mostu, rekonstrukce Strahovského tunelu atd...
Mike

Příspěvek od Mike »

JakubMD píše: 19.1.2025 19:26:01
, Kolomrdník bude stříhat Kupku...
...
no a pak se zase dlouho stříhat nebude
to je takovej druhej Bárta, plno keců a skutekutek....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
JakubMD

Příspěvek od JakubMD »

Miku nestraš, je to kok.ot extra union, ale snad ty rozjeté žně nezastaví ani nezpomalí.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

JakubMD: Jsem realista, problémy s povolováním staveb u nás znám. Ale stav je takový, že ač se o dopravu v Praze zajímám, aktuální stav přípravy jakýchkoli pražských staveb je pro mě velká neznámá. A považuju to za chybu pana náměstka - koneckonců, podle jeho výsledků ho budou zanedlouho hodnotit voliči, tak by se měl snažit a svou práci průběžně prezentovat. Například za Scheinherra byl informační servis na vysoké úrovni, o chystaných stavbách v různých fázích přípravy se psalo a byly tam i reakce na dotazy. To se Hřibovi nedaří, na jeho facebooku se objevují jiná témata, ale k dopravním stavbám - a obzvláště těm silničním - toho říká velmi málo. Například k prioritní stavbě, dokončení městského okruhu, zaznamenávám setrvalý rádiový klid, a to i teď, když vyšly články o tom, že hrozí propadnutí EIA. Čekal bych, že takovou situaci Hřib ze své pozice nějak okomentuje (ideálně rozptýlí obavy, shrne, kam se projekt posunul a co se ještě musí udělat), ale zjevně má teď důležitější témata, která s výkonem funkce náměstka pro dopravu nijak nesouvisejí...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Základní nepochopení zde v tomto vlákně je, že Piráti ZE SVÉHO ÚHLU POHLEDU ,dopravu řeší dostatečně a správně...

Doprava je dle Pirátů (program, jejich fórum, vyjádření Hřiba & Co. atd.) zejména o tramvajových tratích, cyklo, chodcích, metru, lanovkách..... a pak teprve o silniční dopravě, potažmo Městském okruhu. Snad mě nikdo zde nepodezírá, že bych toho byl fanouškem, ale je to prostě tak. Piráti mají politické priority jinde a jsou v tom konzistentní. Úplně si nemyslím, že by to nebylo všeobecně známo, tak se (při vší úctě k vám všem) nedivte...

Osobně jsem přesvědčen, že dostavbu městského okruhuseriozně začne Praha řešit až tehdy, až součástí řešení (tj. Rady HMP) nebudou "levicově zelené" strany (Piráti, TOPka, Čižinský apod.).
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

To už by k OT mohlo stačit.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“