kdyby tam byla ta červená čísílka - tedy u toho vnějšího okruhu červená D0, tak se to rychle zažije
dnes jsem jel z Řeporyj a gůgl značí okruh jako R1

Řekl bych, že to je přesně opačně. Většina lidí nerozeznává "městský" a "pražský", proto je tam právě i to barevné rozdělené, které je naopak super, jak někdo výše poznamenal, protože to říká, že bíla = místní, zelená = dálniční. Tohle už trkne rozhodně více lidí, i ty, kteří jinak nevědí ty názvy.Saljack píše:No, ale já vidím denně u známých, v diskuzích atp. že netuší co je Pražský a co Městský okruh. Takže to jakou to má barvu je úplně jedno. Schválně se zeptejte svých známých (nemyslím těch co se zajímají o dopravu) zda vědí co je co.kyk píše:K názvům okruhů - to je spíš pro místní, důležitá je barva - bílá je vnitřní okruh, v zeleném poli je dálniční okruh.
Víc např. řidič MKD z Moldavska nepotřebuje.
Tak teď nevím, tomuhle argumentu nějak nerozumím. Proto, že někdy se to tam nevejde, to budeme přidávat všude? Nebo jak's to myslel?Aram96 píše:MPMP, Honey: jo, pokud to tak bude pravidlem, tak je to v pořádku a už v tom je vidět alespoň nějaký smysl. Byť tohle už tedy bude znát/rozeznávat opravdu doslova hrstka řidičů. Někdy nebude místo na značce a najednou to tam nebude, víte co .. Ale to už je jedno.
Ono to konzistentní je, akorát nevidíš to pozadí za tímElWapp píše: ↑20.12.2023 20:44:04 Přesto přidám jednu fotku, protože mě poněkud zarazilo, že se směrem na Mladoboleslavskou značí číslo silnice 610. Domníval jsem se, že silnice 610 začíná na hranici Prahy a středočeského kraje, takže ta značka, pokud vůbec, by měla být v čárkovaném rámečku. Navíc, v kontrastu s tím, na Vídeňské směrem na Jesenici třeba číslo 603 není, takže je to nekonzistentní i v rámci toho obnovovaného značení.
V tomto místě není vůle značit do centra nějaký mimopražský cíl, protože i Plzeň je tu vyváděná směrem na Kbelskou. Zvažovalo se i to, že by se na Libereckou poslala Plzeň s osobákem a na Kbelskou s náklaďákem, ale už to zbytečně komplikovalo i tak složité značky.No a vlastně ještě jedna věc - když už máme směrem na Libereckou značené oba okruhy, nebylo by na místě vyznačit tam aspoň nějaké město (Plzeň)?