D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Ještě něco k tématu radiace na D11.
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_the
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_the
Když jsem jel dnes kolem stavby tak se musím usmívat, jaká firma spolupracuje na daném úseku kde je i radiace.
- Přílohy
-
- 20250530_175631.jpg (153.8 KiB) Zobrazeno 4268 x
-
- Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany
Do mesice po tom co nam Cina prestane dodavat prvky z vzacnych hornin, budou mit ty haldy obrovskou hodnotu. Uz se z toho popilku pres nasypanim na haldy extrahovalo germanium.
V sobotu jsme se byli s mladym podivat na par useku. Byli jsme cca kolem 4 odpoledne. Po cele delce se makalo. Podivali jsme se na Exit Porici (fotka pilire)a pak za Bernarticemi.
Stavba dálnice v Poříčí by měla pokračovat v létě, zpoždění bude maximálně půl roku
https://www.trutnovinky.cz/stavba-dalni ... PQ4jFSS74A
https://www.trutnovinky.cz/stavba-dalni ... PQ4jFSS74A
Termín "do léta" vs "zdržení max 6 měsíců" jsou podle mně 2 poměrně odlišné termíny... 

V OVM RM myslím říkal, že by zdržení teoreticky mohlo být třeba měsíc dva max. Nejvíce se to prý asi dotkne tunelu Poříčí, tam jedině by to mohlo mít vliv na konečný termín zprovoznění.
To máte pravdu. V těch haldách je hromada prvků, které jsou v dostatečných koncentracích pro ekonomicky rentabilní těžbu... (namátkou mimo zmíněného germania také gallium, scandium, mangan, titan a další). Stejně tak i ve skrývkách SHUR (severočeský hnědouhelný revír). To je samozřejmě fajn. Co už tak fajn není je efektivní schopnost investora projít povolovacím procesem na přepracovatelský závod, což je prostě seriozní chemička. Stávající předpoklady jsou 5-7 let a s nejistým výsledkem, že se objeví iniciativa, která z toho má schopnost udělat podstatně delší časový úsek, případně termín "Nikdy"...
Pokud se chopíme odpovědnosti, tak to bude rychlý proces. Zdroje jsou prvořadé pro všechny budoucí činnosti.
"pokud se chopíme odpovědnosti" = ty a s kým ještě ? Doufám, že opravdu zajistíte rychlý proces. Už aby jste se do toho dali... 

No, milý pjezku164, chápeme se spíše příležitosti než odpovědnosti. Tu buď máte nebo nemáte...
Zdroje jsou sice klíč, v tom máte samozřejmě pravdu. Jenom se trochu obávám, že pokud váš příspěvek nebyla nadsázka, tak si to představujete hodně, hodně zjednodušeně...
-
- VIP
ta fotka s lomeným ŘOPíkem je boží
aneb i nová komunikace bude v palebném vějíři
aneb i nová komunikace bude v palebném vějíři

Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tady se tedy technika při přemísťování zeminy a zřejmě i kameniva pěkně zapotí.
-
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Že by se u Trutnova už někde pokládaly nosníky?
Letos máme výročí 87 let výstavby dálnic na českém území 1938-2025
Už se budou montovat i vozíky pro letmou betonáž na 2 mostech.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dneska 5.7.25 jsem se projel na motorce a prolétl dron, přidávám fotky - Královec, Zlatá Olešnice, Trutnov a Starý Rokytník.
Ty nosníky jsou zaparkované nedaleko Královce, je to vidět na jedné z fotek.
V Trutnově Poříčí, ulice Náchodská, se u silnice hloubí jáma (předpokládám pro most).
U fotek jsem doplnil popisky se směrem a místem pořízení, GPS koordináty jsou součástí fotek.
Makalo se i v sobotu, někde méně, někde více, ale makalo se.
https://photos.app.goo.gl/s8DATjFNfgDBptar6
Ty nosníky jsou zaparkované nedaleko Královce, je to vidět na jedné z fotek.
V Trutnově Poříčí, ulice Náchodská, se u silnice hloubí jáma (předpokládám pro most).
U fotek jsem doplnil popisky se směrem a místem pořízení, GPS koordináty jsou součástí fotek.
Makalo se i v sobotu, někde méně, někde více, ale makalo se.
https://photos.app.goo.gl/s8DATjFNfgDBptar6
Díky Jakube za hezké fotky s perfektní geolokací ve dvou typech map 

-
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Jojo, díky lokaci v mapě jsem se nenechal nachytat popiskou. Ale než jsem na to přišel, pořád jsem u toho Rokytníka dumal, kde to sakra u té Olešnice může být? 
Moc hezké záběry, hlavně ten pohled na kamiony naložené nosníky, které jsem v Trutnově potkával v pátek nad ránem. Očividně půjdou na most přes "dočasně" zrušenou železniční trať do Žacléře. Pokud se nemýlím, původně se mělo jednat o most přesypávaný, čímž by trať získala tunel. A vlastně i kvůli té trati, která možná už nikdy nebude obnovena, se musí u MÚK Královec zbytečně vršit tak vysoké náspy.

Moc hezké záběry, hlavně ten pohled na kamiony naložené nosníky, které jsem v Trutnově potkával v pátek nad ránem. Očividně půjdou na most přes "dočasně" zrušenou železniční trať do Žacléře. Pokud se nemýlím, původně se mělo jednat o most přesypávaný, čímž by trať získala tunel. A vlastně i kvůli té trati, která možná už nikdy nebude obnovena, se musí u MÚK Královec zbytečně vršit tak vysoké náspy.
Letos máme výročí 87 let výstavby dálnic na českém území 1938-2025
Také děkuji za krásné fotky. U toho Rokytnika to z fotky nevypadá, ale je to dost prudký kopec. Technika co se tam pohybuje si celkem makne a především strojnici, aby se náhodou neprevrhli.
Ta trať do Zaclere, je občas provozovana místním spolkem, občas tam zajede motoracek, + na části se chystají provozovat dreziny. Jsem zvědavý jestli jim to vyjde.
Ta trať do Zaclere, je občas provozovana místním spolkem, občas tam zajede motoracek, + na části se chystají provozovat dreziny. Jsem zvědavý jestli jim to vyjde.
Kdy se asi začne s ražbou tunelů? Myslel jsem, že jde o časově nejnáročnější stavební objekty.
Na videu je pěkně vidět vlevo hromada toho "radioaktivního" popílku. Mluvilo se o tom, že má být zlikvidován / přemístěn / a teprve poté bude možno začít s tunely.
-
- VIP
to je ale pomalu dobový komentář