I/16 Nová Paka - obchvat

Řevničov (D6) – Slaný (I/7) – Velvary – (D8) – Mělník (I/9) – Mladá Boleslav (peáž po D10, I/38) – Jičín (I/32, I/35) – Trutnov (I/14, I/37) – Královec – Polsko
Odpovědět
kot

Re: I/16 Nová Paka - obchvat

Příspěvek od kot »

Díky Jenyku, projet si to chci rovněž, ale těmi 20 minutami jsi mě poněkud zaskočil. Půjdu na to podle : kdo si počká, ten se dočká... :D
EtanRoura

Příspěvek od EtanRoura »

Do Špindlu přes Turnov? :D a potom těma šoustkama přes Semily? Tak tudy jezdí do Špindlu snad jen blázen.
oakenfold píše: 20.8.2025 9:59:05 Od Prahy do Pece se jezdí po D11, do Špindlu většinou přes Turnov. Po Obchvatu Paky bude jezdit max 10 tis. aut za den.
Jenyk

Příspěvek od Jenyk »

K tomu se přidám. Jet od Prahy do Špindlu přes Turnov, to udělá jen nějakej masochista.
emko2

Příspěvek od emko2 »

Občas to přes Turnov jedu, ale určitě se tak (i podle provozu) běžně nejezdí. A obchvat tu cestu přes Jičín/Paku zvýhodnil ještě víc. Časem možná nová I/35 a přivaděč na Semily zase zvýhodní ten Turnov a "šoustky" :D , ale to už je jiné téma.
Stanley

Příspěvek od Stanley »

kot píše: 24.8.2025 17:16:41 Díky Jenyku, projet si to chci rovněž, ale těmi 20 minutami jsi mě poněkud zaskočil. Půjdu na to podle : kdo si počká, ten se dočká... :D
O 20 minutách jsem psal já, ne Jenyk. Možná jsme měli zrovna smůlu na větší provoz spojený s nedělními odjezdy z Krkonoš (nikoliv přes Turnov... :D), ale přes ten provizorní most se musí jedním pruhem protlačit prakticky čtyři směry, takže tam ty intervaly nejsou úplně nejkratší a trvalo nám dobu, než jsme se vůbec ve směru od Studence dosunuli do Horky. Semafory jsou dokonce doplněné o odpočet, jinak by nejspíš hrozilo, že je někdo půjde hrubou silou "opravit". :lol:

Nejhůř jsou na tom auta jedoucí po I/16 od Trutnova, ti nemají vlastní volno a musí doufat v dobrodince v hlavní koloně na II/293, jestli je po tom všem čekání ještě pustí před sebe...
kot

Příspěvek od kot »

Stanley, promiň za "překuk". To co jsi líčil poprvé, jsi ještě teď doplnil výstrahou č.2. Takže počkatna zprovoznění mostu bude lepší volba...
MOJEJMENO

Příspěvek od MOJEJMENO »

Chlapi prosím Vás :o :roll: :roll: :? :o ;)

Přestaňte už konečně používat ten otřesně příšerný zkomolenec "na Horce" "k Horce", "přes Horku". Ježí se mi z toho patvaru jako místňákovi zbytek vlasů na hlavě. Jsou to HORKA (!) u Staré Paky.

Tedy přes Horka, na Horka, od Horek, do Horek, z Horek, k Horkám, v Horkách.

Moc Vám děkuji :ok: :ok: :ok: :ok:
Hary 75

Příspěvek od Hary 75 »

Já jsem jel z sobotu ráno v 8:45 z Paky do Studence a kolona asi pěti aut se na semaforech na Horkách akorát rozjížděla,takže to bylo v pohodě.Za chvíli jsem jel zpátky a čekali jsme tam asi 2 minuty.

Pro nemístní jsou Horka trochu čestinářský oříšek.Tady v Podkrkonoší jsou Horka množného čísla.Ono vůbec tady jsou takové specifikace.Vžil a užívá se název "na Pace" a ne v Pace. Tady to nikomu nepřijde divný,když se řekne "Na Pace je krásné počasí" Ale zkuste si říct třeba "Na Hradci Králové je krásné počasí"- no to je blbost! :lol: :lol: :lol: :lol:
Stanley

Příspěvek od Stanley »

MOJEJMENO píše: 25.8.2025 16:53:15 Chlapi prosím Vás :o :roll: :roll: :? :o ;)

Přestaňte už konečně používat ten otřesně příšerný zkomolenec "na Horce" "k Horce", "přes Horku". Ježí se mi z toho patvaru jako místňákovi zbytek vlasů na hlavě. Jsou to HORKA (!) u Staré Paky.

Nj, problém je, že pokud člověk není místní, tak z cedule tahle informace poznat nejde, takže by se to jistě obešlo bez takového množství smajlíků... ;)

Já dokonce nejsem takový ignorant a vím, že na tohle bývají místní hákliví, takže jsem nejdřív šel konzultovat strejdu Googla:
IMG_8984.jpeg
IMG_8984.jpeg (130.71 KiB) Zobrazeno 1951 x
Nenapadlo mě, že by v železářství byli místně neznalí, takže jsem to hloub nezkoumal...
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Pro ověření správného skloňování názvů obcí a katastrů doporučuji ČÚZK
https://nahlizenidokn.cuzk.gov.cz/VyberKatastrInfo.aspx
a nástroj územní identifikace
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Z toho je vidět, že Google není místní. :D :D
Geo

Příspěvek od Geo »

Kdyby mistni psali reporty i po otevreni, byli by usetreni Horky.

Uz se tesim na stavbu obchavatu :jidlo:
Jenyk

Příspěvek od Jenyk »

Stanley píše: 25.8.2025 17:18:19
MOJEJMENO píše: 25.8.2025 16:53:15 Chlapi prosím Vás :o :roll: :roll: :? :o ;)

Nj, problém je, že pokud člověk není místní, tak z cedule tahle informace poznat nejde, takže by se to jistě obešlo bez takového množství smajlíků... ;)

Já dokonce nejsem takový ignorant a vím, že na tohle bývají místní hákliví, takže jsem nejdřív šel konzultovat strejdu Googla:

IMG_8984.jpeg

Nenapadlo mě, že by v železářství byli místně neznalí, takže jsem to hloub nezkoumal...
Otázkou je, jestli tohle píše majitel obchodu, či automat na Google? Nevěřím, že by pan Svoboda, dej mu pánbůh lehké odpočinutí, napsal v Horce u Staré Paky. Tohle by místní nikdy nenapsal. Já tedy nejsem místní, ale v naší vesničce máme úplně stejný problém, taky většina přespolních píše "do" a nikoliv "na".
Hary 75

Příspěvek od Hary 75 »

Přesně jak píše Jenyk.Ten název vygeneroval automat na Googlu.
Začal už geologický průzkum obchvatu Horek u St.Paky. https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... i-202.html

Já jsem tedy nejvíc vědavý na přemostění nádraží a velké pily Jilos. Dle mého názoru to bude podobné estakádě Štikov,ale určitě to nebude taková výška pilířů.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :26:24.277
Takže zase bude nějaké to focení. :P :P
Jenyk

Příspěvek od Jenyk »

Tome, ještě to pár let potrvá, ale dočkáš se a budeš moci zase fotit. Do Trauče se ti vcelku pochopitelně nechce jezdit dvakrát týdně, tak alespoň na Horka. To máš podstatně blíž.
kot

Příspěvek od kot »

Tak to aby majitel té restaurace v Čisté začal "nejlépe dneska" pracovat na prodeji nemovitosti. Po výstavbě obchvatu to bude vesnice, kde chcípl pes...
jozka

Příspěvek od jozka »

MOJEJMENO píše: 25.8.2025 16:53:15 Přestaňte už konečně používat ten otřesně příšerný zkomolenec "na Horce" "k Horce", "přes Horku". Ježí se mi z toho patvaru jako místňákovi zbytek vlasů na hlavě. Jsou to HORKA (!) u Staré Paky.
Jo jo... tyhle krajovy specialitky. Me se z toho uz pred lety kroutily palce u nohou. Bufet Rovinka... kam jdes? Na Rovinka...
kot

Příspěvek od kot »

Za Liběchovem směr Česká Lípa je obec Tupadly. Kdysi jsem tam měl MU nějaké jednání. Hned jsem dostal čočku, že používám výraz Tupadly, když ve skutečnosti to jsou TupadlA. Když jsem se bránil cedulí s jménem obce, tak mi řekli, ne my to máme správně, říká se Tupadla. Tak mi nezbylo než to odkývat...
Jenyk

Příspěvek od Jenyk »

Jozka, jo na Rovinkách se krásně sedí. Ale už jsem tam dlouho nebyl, budu to muset napravit.
A z Rovinek buď na Mísečky, či na Benecko, ale třeba po plynu do Špindlu. Ne do Míseček, do Benecka. Brr, úplně mě běhá mráz po zádech.
Hary 75

Příspěvek od Hary 75 »

Celkový průlet nad zprovozněným obchvatem od Dobrodronu.
https://www.youtube.com/watch?v=0jX8-TYfYEc
kot

Příspěvek od kot »

Za rok dva až se vše zazelená a jizvy v krajině se zacelí, tak si pomalu nikdo nevzpomene, co papírování, odkladů a problémů se muselo na této stavbě za předchozí léta odstranit, než se vůbec objevil první stroj na stavbě samé... :D
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Ale to je tak předse všude. Příprava 1-3 dekády, realizace zlomek času, pokud se nejedná o "sesuv" nebo "delší tunel" (s potížemi jinde). I na západě, tam taky. :)
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
kot

Příspěvek od kot »

To byl ode mně spíše takový nostalgický povzdech Dialničiari. Na samém konci 90. let jsem přes Paku jezdil 2 x denně tak 15 let... :P
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Co si budeme povídat. Pokud nežijete na venkově a nejste odkázán na město a máte v dobrém stavu mosty, tak s největší pravděpodobností netrpíte s provozem. Jakmile tohle neplatí = jako na 3/4 planety, tak víte co to značí zpoždění vyplývající provozem (ať už stavem infra nebo DN). Povzdechnutí rozumim, já jen že tohle je opravdu všude-možně.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Hary 75

Příspěvek od Hary 75 »

kot píše: 29.8.2025 22:38:48 Za rok dva až se vše zazelená a jizvy v krajině se zacelí, tak si pomalu nikdo nevzpomene, co papírování, odkladů a problémů se muselo na této stavbě za předchozí léta odstranit, než se vůbec objevil první stroj na stavbě samé... :D
To jo. Lidé strašně rychle zapomínají na původní stavy před stavbami nových silnic a dálnic. Ze zdejšího kraje je krásný případ "stará silnice" do kopce Babák před Kumburským Újezdem. V devadesátých letech se udělala krásná nová silnice se stoupacím pruhem a na tu starou dvoupruhovou se serpentinami a velkým stoupáním si nikdo nevzpomene. :) :) :)
Odpovědět

Zpět na „I/16“