[D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
Re: [D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
Mně se na těch napínacích lanech nelíbí, že jsou zranitelná. Dole plaveninou z povodní, to by šlo pořešit třeba betonovým základem nad úroveň povodně. Výš zas vrtulníkem, který by pod mostem prolétal. Lana jsou v neočekávaném místě a protože jen jeden kus, tak prakticky neviditelná i ve dne. Možná na ně budou muset přidělat barevné koule. A tím celá ta krása půjde do kopru.
Vrtulnik pod mostem? V tom pripade bych prihodil jeste moznost poskozeni projizdejici letadlovou lodi.
Ta lana tam nebudou. Pouze splnění zadávacích podmínek. Byla navržena účelově a teď se náhodou ukáže, že nejsou potřeba...P_V píše: ↑29.4.2026 8:47:58 Mně se na těch napínacích lanech nelíbí, že jsou zranitelná. Dole plaveninou z povodní, to by šlo pořešit třeba betonovým základem nad úroveň povodně. Výš zas vrtulníkem, který by pod mostem prolétal. Lana jsou v neočekávaném místě a protože jen jeden kus, tak prakticky neviditelná i ve dne. Možná na ně budou muset přidělat barevné koule. A tím celá ta krása půjde do kopru.
To je názor nebo informace?
První výkupní mapky, pro tyto stavby budou mimořádně s půlročním intervalem
stavba 518
plné rozlišení:
stav k 2.5.2026
stav k 9.11.2025
náhled:
stavba 519
plné rozlišení:
stav k 3.5.2026
stav k 9.11.2025
náhled:
stavba 518
plné rozlišení:
stav k 2.5.2026
stav k 9.11.2025
náhled:
stavba 519
plné rozlišení:
stav k 3.5.2026
stav k 9.11.2025
náhled:
Doufám, že pan starosta tyto stránky bedlivě sleduje ! Ať se mu hůře spí. Za ta léta boje PROTI okruhu 
Snad už tady odkaz na nedávnou reportáž k odporu městských částí není, tak odkaz zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... t/1184435/
Já nevím, že pořád dávají prostor jenom těm aktivistům.
Nejde zde uvažovat prostě tak, že sjezd i přivaděč Čimice bude vyloženě postaven jako nabídka „chcete/nechcete?” ?
A když si Čimice+Chabry řeknou, že sjezd nechtějí, tak ho prostě nestavět?
Nebo je snad potřeba pro jinou dopravu, která se těchto MČ ani netýká?
Jinak paní starostka mi v některých vyjádřeních přišla tedy solidně vymletá, asi jako turek. (s malým „t” samozřejmě)
A když si Čimice+Chabry řeknou, že sjezd nechtějí, tak ho prostě nestavět?
Nebo je snad potřeba pro jinou dopravu, která se těchto MČ ani netýká?
Jinak paní starostka mi v některých vyjádřeních přišla tedy solidně vymletá, asi jako turek. (s malým „t” samozřejmě)
Čimice a Chabry jsou maličké městské části, velikostí na úrovni velkých vesnic / městysů (5 tisíc obyvatel). Hned za Čimicemi je sídliště Bohnice (Praha 8 - Bohnice a Praha 8 - Troja), to je takové okresní město, asi 5-6x větší. Pak samozřejmě Troja (to je vesnice něco přes 1000 obyvatel, ale je tam ZOO a botanická, takže nárazově cíl tisíců lidí) a Kobylisy (prý 27 tisíc obyvatel, takže další okresní město).
Kuriózní na tom je, že pokud paní starostka Dolních Chaber nechce Čimický přivaděč, tak to povede jen k tomu, že všechna auta do Bohnic (z obou směrů D0), která by objela Chabry, tak pojedou skrz Chabry od exitu 43 Ústecká. A kdo přijede po D0 od západu a bude chtít do Troje, Kobylis, nebo kamkoliv dál do centra, tak taky sjede před Chabry tím Čimickým přivaděčem a pojede Trojskou, Čimickou či K Ládví, ale ne Spořickou skrz Chabry. Proč by to dělal? Je to delší a Ústecká už desítky let není nějaká kapacitní výpadovka, ale zklidněná silnice mezi domy, brzy po ní pojede i tramvaj. Tato ulice nic z okolí neindukuje, aby tam tahala auta od Čimic.
Kuriózní na tom je, že pokud paní starostka Dolních Chaber nechce Čimický přivaděč, tak to povede jen k tomu, že všechna auta do Bohnic (z obou směrů D0), která by objela Chabry, tak pojedou skrz Chabry od exitu 43 Ústecká. A kdo přijede po D0 od západu a bude chtít do Troje, Kobylis, nebo kamkoliv dál do centra, tak taky sjede před Chabry tím Čimickým přivaděčem a pojede Trojskou, Čimickou či K Ládví, ale ne Spořickou skrz Chabry. Proč by to dělal? Je to delší a Ústecká už desítky let není nějaká kapacitní výpadovka, ale zklidněná silnice mezi domy, brzy po ní pojede i tramvaj. Tato ulice nic z okolí neindukuje, aby tam tahala auta od Čimic.
Bohužel jsou velmi mediálně aktivní a budou velmi škodit …. prosím všechny, aby se snažili argumentovat všude kde to jde proti nim …. třeba zde https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5643248183martas píše: ↑4.5.2026 21:05:32 Snad už tady odkaz na nedávnou reportáž k odporu městských částí není, tak odkaz zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... t/1184435/
-
Tomas 1975
To je bohužel český fenomén. Zeleným dáváme prostoru až moc....
Reportéra, který natočil reportáž pro ČT jsem asi před dvěma měsíci vydrbal za to, že v jiné reportáži použil bez mého vědomí dobové materiály, které jsou mým soukromím majetkem. Prostě do reportáže napráskál obrázky z knihy Pražský dálniční okruh 1929 - 1943...
Následně se omluvil atd..
Když jsem s ním následně po telefonu mluvil proč nenatočí reportáž o tom jak to skutečně bylo tak mě bylo sděleno, že historie nikoho nezajímá atd...
Tak to hold chodí a zelení a místní bl.ečci mají všude dveře otevření...
Reportéra, který natočil reportáž pro ČT jsem asi před dvěma měsíci vydrbal za to, že v jiné reportáži použil bez mého vědomí dobové materiály, které jsou mým soukromím majetkem. Prostě do reportáže napráskál obrázky z knihy Pražský dálniční okruh 1929 - 1943...
Následně se omluvil atd..
Když jsem s ním následně po telefonu mluvil proč nenatočí reportáž o tom jak to skutečně bylo tak mě bylo sděleno, že historie nikoho nezajímá atd...
Tak to hold chodí a zelení a místní bl.ečci mají všude dveře otevření...