Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
Beekee

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od Beekee »

ElWapp píše: 17.5.2026 21:41:15 Ve vetsine pripadu neni s objizdenim autobusu zadny problem, tak proc to zakazovat?
Proč.. tak já nevím proč.. když říkáte že to problém není. Ale napadá mě... tak co třeba just for fun?!
Nebo možná to problém přeci jen docela je. Ale možná jen Brně, v Praze to teda asi bude OK.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Nechapu, neco jen tak navrhnete a nejste schopny normalne vysvetlit proc. Problem to je ve chvili, kdy treba tesne za stojicim autobusem je prechod a objizdejici auto by ohrozilo chodce. Na spouste zastavek zadny prechod neni a nevim proc byste tam teda chtel zakazovat ten stojici autobus objet. I v norme je uvedeno, jak daleko od zastavky muze byt prechod. Pokud se to dodrzi, nema zakaz zadny smysl.
Geo

Příspěvek od Geo »

Objezdejici auto muze srazit chodce, i kdyz tam ten prechod neni. Kdyz si k tomu v Praze pridam bezny provoz, dobu stani autobusu v zastavce tak 45 sekund, tak mi z toho vychazi, ze objet ten bus nejde skoro nikdy. A kdyz uz to jde, tak je to test z 0 na 50, nasledne z 50 na 10, abych neprejel nekoho, kdo se zapomnel rozhlednout.

Tramvaj je jak 2 autobusy, tak tam je to taky zbytecne, nebo tam uz je to ok?
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“