I/68 obecně
-
evilcleaner
Re: I/68 obecně
dřív se plánovala R22,5 (ale zase bez zálivů) a kromě průtahu Hrádkem je to prostorově řešitelné snad všude
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Re: I/68 Mosty u Jablunkova
https://www.trinecko.cz/jablunkovsko-ce ... adece-grun
+ výstřižek vyjádření Sdružení obcí Jablunkovska na Facebooku
Sdružení obcí Jablunkovska
Sdružení obcí Jablunkovska udělilo souhlas a podporu pouze s realizací přivaděče Grůň.
Starosta - o Hrádku z první ruky
Oficiální tisková zpráva mluví o velkolepém projektu zkapacitnění I/68, přičemž přivaděč v Mostech u Jablunkova je za cenu 150 milionu Kč pouze jeho součástí. Výstavbu přivaděče Sdružení obcí podporuje na základě žádosti představitelů Mostů u Jablunkova. Aby se neobjevily domněnky, které mohou při čtení tiskové zprávy vzniknout, prohlašuji že region Jablunkovska prostřednictvím Sdružení obcí Jablunkovska nikdy žádné požadavky ke zvýšení kapacity stávající silnice v úseku od Hrádku ke státní hranici nevznesl.
+ výstřižek vyjádření Sdružení obcí Jablunkovska na Facebooku
Sdružení obcí Jablunkovska
Sdružení obcí Jablunkovska udělilo souhlas a podporu pouze s realizací přivaděče Grůň.
Starosta - o Hrádku z první ruky
Oficiální tisková zpráva mluví o velkolepém projektu zkapacitnění I/68, přičemž přivaděč v Mostech u Jablunkova je za cenu 150 milionu Kč pouze jeho součástí. Výstavbu přivaděče Sdružení obcí podporuje na základě žádosti představitelů Mostů u Jablunkova. Aby se neobjevily domněnky, které mohou při čtení tiskové zprávy vzniknout, prohlašuji že region Jablunkovska prostřednictvím Sdružení obcí Jablunkovska nikdy žádné požadavky ke zvýšení kapacity stávající silnice v úseku od Hrádku ke státní hranici nevznesl.
- Přílohy
-
- vyjadření.png (238.62 KiB) Zobrazeno 452 x
Už pomalu čuju vyčůranost ala "chceme přivaděč, ale 4 pruhy v žádném případě". 
No, s tím tvým tušením jsi mě předběhl Arame. Je to z toho cítit na 100 honů...
A kudy dále za Třincem/Těšínem jedou ty kamiony, co teda objíždějí ten nedokončený úsek za Osvětimí, dneska?PetrN píše: 16.5.2026 12:22:11mj. z důvodu velmi brzkého odlivu podstatné části kamionů na kompletně dokončenou S1 (09/27).
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Studie je podle mě sice nejdůležitější, ale tím to teprve začíná ... pokud by to vyšlo dobře, tak pak začnou procesy na úřadech ... např. EIA, plány, SHÁNĚNÍ peněz ... vidím realizaci tak za cca 10 let nejdřív
3 měsíce třeba.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Z jaké pohledu je brána ta levá a pravá polovina, o kterém píšeš, že je hotová?Lenny píše: 17.5.2026 19:29:44Omlouvám se, měl jsem za to, že lávka je uprostřed levé a pravé poloviny. A ono je to až o kus dál.BohusdK píše: 15.5.2026 18:55:21 Šlo by to prosím trochu více rozebrat, ideálně graficky znázornit na mapě?
btw, ona je známa už varianta trasy?
A jak se tak divám na celý úsek, není to tak jednoznačné. Měl jsem za to, že jen obchvat Jablunkova je postaven z každé strany jako jiná polovina, ale on i obchvat Mostů u Jablunkova je od Třince postaven asi jako pravá polovina asi až po vrchol a dále je postaven jako levá polovina budoucího čtyřpruhu. K Mostům u Jablunkova nemám žádnou PD.
Stavba I/11 Jablunkov-obchvat byla v km 0,060-3,760 trasa postavena jako levá polovina čtyřpruhu a v km 4,058-5,170 jako pravá polovina, dle DSP 10/2002 Transconsult.
Takže tady je postavena levá polovina čtyřpruhu. https://mapy.com/cs/letecka?planovani-t ... 55613&z=15
Tady je pravá polovina čtyřpruhu. https://mapy.com/cs/letecka?planovani-t ... 20558&z=18
Dům č.p. 717 bude zachován, k němu se trasa nepřibližuje. A dům č.p. 728 by taky mohl být zachován. Mezi domem a PHS je 22 m, mezi garáží a PHS je 12 m. Prostor pro rozšíření tam je.
I/11 every day
Ve směru staničení.
D47 už máme, teď ještě D48
Staničení je dostupné např. v geoportálu ŘSD.
Historický leták obchvatu Jablunkova je na webu ŘSD
https://letaky.rsd.cz/media/stavba/134/ ... 1008164052
Historický leták obchvatu Jablunkova je na webu ŘSD
https://letaky.rsd.cz/media/stavba/134/ ... 1008164052
myslel jsem si to...takže je to vlastně bráno ze strany od Třanovic po SK hranici
I/11 every day
To nám naše mýto bez propojení na polský systém bohužel neřekne, poslední kontakt s mýtem od I/68 je na D48 před exitem 70 (obchvat Těšína je bez mýtného), takových bylo v roce 2024 cca 2300 kamionů denně v součtu obou směrů (Těšín-SK), z toho 72% byly polské, 8% slovenské, jen 2% české, zbylých 18% skoro výhradně balkánské kamiony (registrace). Z toho vcelku vyplývá že drtivá většina bude tranzit z Polska. Variant je každopádně více:
Vypozoroval jsem že značná část využívá spojnici DK81 mezi Skczowem (S52) a Żory (A1) - to by měla S1 přebrat.
Část ale jistě jelo i z Těšína na B.Biala a Tychy po staré DK1.
Další část i na Karvinou a přes mýtem nepokrytý přechod I/67 Chalupki (směr Opole/A4), dle intenzit z CSD je to rozhodně nezanedbatelné, tuto relaci hotová S1 neovlivní.
K tomu navíc bylo 300 kamionů/den z Mostů (SK) do Polska přes přechod na D1 v Bohumíně (pokud jedou dál po A1 na sever, tak je může S1 přebrat).
Suma sumárum odhaduju že minimálně 1500 kamionů denně by mohlo zmizet na S1, jaká bude realita ale uvidíme v roce 28...
No a dokončení části S1 okolo Maďarského Kopce (™) už něco odvedlo? To by i z mýta mělo jít odečíst, už je v provozu 7 měsíců. Já jsem předpokládal, že největší špunt pro to, že kamiony jezdí přes nás, mělo být právě tohle.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Věřím že ano, ale nemám přímý přístup k datům. Já čerpám z analýzy, která probíhala v loňskěm roce na datech z let 2021-2024 v rámci konkretního projektu.