I/35 Lešná – Palačov (Palačovská spojka)
Re: I/35 Lešná – Palačov (Palačovská spojka)
Pěkně se tu rouháš andremarku ! Buď rád, že se konečně jezdí. Vrabec v hrsti lepší....
Včera jsem tudy jel. Na to že se převádělo relativně nedávno tak zbytek původní trasy už nebyl vidět a byl místo něj kopec hlíny. Jedou bomby..
-
andremarek
Omlouvám se, samozřejmě jsem rád, že most je konečně průjezdný.
Ale přijde mi to takové smutné, že nedokáží udělat rovný přejezd přes dilataci.
Na tom zbylém pruhu se teď opravdu snaží hodně pracovat, pohyb je tam pořád, jsem zvědav, jestli jsou schopni to stihnout v avizovaném termínu. Snad ano a dočkáme se vytoužené spojky.
Na tom zbylém pruhu se teď opravdu snaží hodně pracovat, pohyb je tam pořád, jsem zvědav, jestli jsou schopni to stihnout v avizovaném termínu. Snad ano a dočkáme se vytoužené spojky.
-
andremarek
Včera i přes státní svátek probíhala na spojce nějaká velká betonáž, zřejmě finální povrch. Od rána velký pohyb techniky a osob před Porubou, někde kolem budované správy silnic, kamiony s betonem jezdily prakticky do tmy. Jsem zvědavý na posun na leteckých záběrech. Už by se to mohlo pohnout tím správným směrem. Snad nebudou ten beton zase bourat, jak je v okolí zvykem...
Onehdá jsem tudy jel smerem od ValMezu na Hranice a v tomto místě jelo auto směr ValMez v levém pruhu. Málem čistý čelňák. Vodorovné značení je téměř pryč atm. Toto je naprosto nebezpečné místo, kde pro neznalého to vypadá, že najíždí na dálnici, ale to že je tam sveden i protisměr není u kruháče žádná zmínka.

Bohužel, stává se to tam ´docela běžně´, resp. na to, jak je to nepřehledné/nečitelné místo, jsem to tam viděl pustit už docela dost aut. Ještě chvíli to je třeba vydržet a snad se tam nikdo nezrakví.
Vždyť je tam plná čára. To je normální, dupnout automaticky na plyn a přejet přes čáru doleva?
Uvedení do provozu 22. 10. 2026. https://x.com/i/status/2051744830347190740
Osobně jsem zvědav, jak moc to pomůže časově při cestě do Valmezu např. od Brna. D1 ušetřila takových maximálně 5 minut, že je nakonec stále lepší sjet na D49 a pak přes Holešov a Bystřici p. H. Človek jede pak sám a ještě ušetří 18km za cenu těch maximálně 5 minut.
Kdyby někdy udělali nějakou kvalitnější přeložku z Bystřice do VM mimo obce, tak by to asi byla nejlepší cesta.
Kdyby někdy udělali nějakou kvalitnější přeložku z Bystřice do VM mimo obce, tak by to asi byla nejlepší cesta.
Já myslím, že to teď hlavně způsobí, že trasa D1-D48-S57 bude ta jedna jednoznačně primární, kudy pojede 90 % dopravy. Doteď se to dělilo na všechny 3 trasy, na každé trocha .. (do doby než byla D49 mám tedy na mysli...)
Přeložky přes Bystřici by právě pak způsobovaly zase odliv na nižší třídu, myslím, že to není žádoucí ..
Přeložky přes Bystřici by právě pak způsobovaly zase odliv na nižší třídu, myslím, že to není žádoucí ..
Jasně, to byl jen můj takový utopický sen
.
Stavba silnice Lešná - Palačov (5. přelet)
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud by se tady pracovalo jako jinde, mnoho to být zprovozněno během prázdnin. Co tam chtějí do konce října dělat fakt nechápu ....
Ano, tato stavba je "začarovaná" stejně jako předešlá stavba D48, kterou realizoval COLAS ...
Stačilo sledovat jak realizace probíhala, a ještě probíhá na části D48, třeba krátký úsek u MÚK Dub, kde se konečně pokládají AB vstvy.
Naštěstí poslední úsek, pokud se nic nestane bude realizovat EUROVIA, úsek je už pěkně připraven k realizaci, odstranění dřevin skoro hotovo.
Stačilo sledovat jak realizace probíhala, a ještě probíhá na části D48, třeba krátký úsek u MÚK Dub, kde se konečně pokládají AB vstvy.
Naštěstí poslední úsek, pokud se nic nestane bude realizovat EUROVIA, úsek je už pěkně připraven k realizaci, odstranění dřevin skoro hotovo.
-
andremarek
To je pěkně vidět, jak "prioritní" stavba to je. Hlavně že o ni všichni mluví už 20 let. No do října to snad vydržíme, ale léto bez aut už by se nám celkem líbilo...Brzda píše: 24.5.2026 9:50:11 Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud by se tady pracovalo jako jinde, mnoho to být zprovozněno během prázdnin. Co tam chtějí do konce října dělat fakt nechápu ....
jen upřesním, že poslední úsek má blízko ke smlouvě MI Roads nikoliv Eurovia
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...