Provoz na jižní části D0 (D1-D5)

Odpovědět

Kdy dojde k opravě mostu přes býv. Dobřejovický rybník?

do konce Q2/2011
3
4%
do konce Q4/2011
6
7%
do konce Q2/2012
1
1%
do konce 2012
7
8%
2013-2015
6
7%
2015+
5
6%
Nikdy, "srovná se to"
48
57%
později
8
10%

Celkem hlasů: 84

kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)

Příspěvek od kasme »

Martin z Ostravy píše:Nechápu, jak na to může zapomenout, respektive jak to, že tam není? nějaká signalizace?
to snad né :) to by musela bejt signalizace u každýho mostu :)
nebo si myslel signalizaci zvednuté korby ve vozidle?
ta tam určitě bude, ale když se rozhlédneš kolem sebe, určitě uvidíš auto, které jede několik kilometrů třeba se směrovými světly...
a tobě se nikdy nestalo, že ses rozjel s otevřeným "kufrem"? :)
mbmat píše:Někde řikali, že tedle náklaďák, kterej to ''zbořil'' dneska, byl od stejný firmy, která to zničila i před tejdnem, a že nedaleko něco staví (ta firma). Ani bych se nedivil, že to byl i stejnej rumunskej řidič :( :(
jj, taky mi to tak přijde, podle mě je to součástí terénních úprav stavby 514 :(

kdyby to bylo kdekoliv jinde, tak o tom ani nevíme :)
snad už si daj chlapci pozor, i když do třetice... :kladivo:
ale že se ten portál drží... :crazy:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

kasme píše: to snad né :) to by musela bejt signalizace u každýho mostu :)
nebo si myslel signalizaci zvednuté korby ve vozidle?
ta tam určitě bude, ale když se rozhlédneš kolem sebe, určitě uvidíš auto, které jede několik kilometrů třeba se směrovými světly...
a tobě se nikdy nestalo, že ses rozjel s otevřeným "kufrem"? :)
Jasně, že myslím v náklaďáku.
No mi se to jednou stalo, ale já na to nemám kontrolku a navíc kufrem sedanu nezbořím návěst a neposunu most :D
R48 -> D48 se podařilo!
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Byl to náklaďák firmy, která likviduje tuhle betonárku stavby, stejně jako ten předchozí. Uvidíme, jestli se jim to povede i do třetice :lol:
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

směr D5 před MÚK Třebonice uzavřen levý pruh
http://www.ceskedalnice.cz/pro-ridice/kamery-r1#cam565

dopravniinfo.cz: Pražský Okruh mezi 16.4 - 21.9 km ve směru k dálnici D5 : Dopravní situace
02.11.2010 08:00 - 02.11.2010 16:00
práce na silnici, nebezpečí tvorby kolon vozidel tvorba kolon vozidel v úseku 6 km

konec kolony se blíží k MÚK Lochkov
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Noo potěš, koukám že tam stavěj nějakej portál či co....
Obrázek
A to jedu za chvilku na Rudnou "školit dispečery". Takže tentoktát z JS ne na Barrandov, ale hezky nahoru Radlickou....
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:musim se bez muceni priznat, ze tuhle 30tku taky nedodrzuji, nicmene jinak se opravdu snazim jezdit 50/90.

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 09055&z=17

na druhou stranu se prave tady prevratila nedavno dodavka s basama piv a blokla to tak na 3 hodky, takze spis nez omezeni velky vykricnik?
tak ono zrovna tohle místo dokáže být naklopením vozovky docela nebezpečné

jinak byl byste ochoten dodržovat (respektive dodržujete) tuto třicítku?
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d (přehledné rovné místo, kde první přechod pro chodce je už za koncem omezení, škola nikde v okolí...)

a k tématu R1 (D1-D5):
nemyslíte, že by se něco takovéhlo už vyplatilo dát na nájezd u Lochkova? :D
Obrázek
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak nám namrzla vozovka v tunelu :(
jsdi:
tunel uzavřen ; Od 29.11.2010 09:02 do 12:02 na silnici R1 PO u obce Praha , délka 1km; Lochkovský tunel uzavřen tunel uzavřen; Lochkovský tunel uzavřen z důvodu velké námrazy
vaclav

Příspěvek od vaclav »

nemyslim ze jde o tunel, ale o mosty, na coz jsem uz v lete upozornoval. ptal jsem se, jestli je tam automaticke soleni, nekdo oponoval ze staci informacni system. jak je videt staci, ale nejezdi se.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

zelená vlna: důvod - namrzlá vozovka za Lochkovským tunelem ve směru D5

Dopravu v Praze a středních Čechách komplikuje sníh, kolony jsou na D5
http://praha.idnes.cz/dopravu-v-praze-a ... -zpravy_ab
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Skutečně to namrzlo tak, že se po tom nedalo vůbec jet? K čemu tam je liniové řízení dopravy? Nestačilo by něco jako "Pozor namrzlá vozovka" a snížení rychlosti na 60 km/h?
Ono totiž v zimě občas sněží a namrzá, nebo to pro Českou republiku neplatí?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

no, podle mne to na tech mostech (vysoky lochkov a estakada pres dve reky) bude skutecne vetsi orisek, automaticke soleni by se hodilo (i kdyz tomu technicky nerozumim, pry je to poruchove?).
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

vaclav píše:no, podle mne to na tech mostech (vysoky lochkov a estakada pres dve reky) bude skutecne vetsi orisek, automaticke soleni by se hodilo (i kdyz tomu technicky nerozumim, pry je to poruchove?).
Ano, to automatické solení není žádnej zázrak. Kontrolní otázka ... znáte nějaká místa v evropě kde se to používá? Teda kromě 3 míst v Praze ;o).

Add zavřené tunely - už od rána postává 515 směrem k D5, pak už je jenom otázkou času, kdy dosáhne kolona prvního tunelu a pak i druhého ... připomínám, že jsou zavřené oba tunely směr D5, opačně je to volné (kamiony stojej v kopci na D5 před Prahou ;o). No a je vám asi jasné, jakpak se rozjíždí takovej naloženej kamion na sněhu v kopci se stoupáním 4% když stojí na místě a okolo napadnul sníh a sypač přijet nemohl, protože všude okolo je kolona...
adamos

Příspěvek od adamos »

Napadá mě několik variant:
1. Lochkovský most se nemůže solit, neboť by zrezl :D
2. Most přes Slavičí údolí se nemůže solit, neboť pod ním je chráněné Slavičí údolí, které nesnese sůl :shock:
3. Lochkovský most se nemůže sypat inertním posypem, dokud je most v záruce, neboť odlétající kamínky by otloukly nový nátěr na zábradlí :kladivo:
4. Sypače se na úsek od Vltavy nedostaly, neboť úsek je kvůli náledí uzavřen :jidlo: :jidlo: :ko: :ko: :ko:
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Tak to prostě berme jako zátěžovou zkoušku, na které se musí dispečink řízení naučit. Dnes ta situace s počasím je ukázkově špatná, tak alespoň se uvidí, že to nefunguje a bude se s tím třeba něco dít.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Petr Pokorný píše:Kontrolní otázka ... znáte nějaká místa v evropě kde se to používá?
Těch míst pár určitě je. Teď z hlavy mě napadá francie A4 Strasbourg-Metz, kdy za odbočkou na N4 je stoupání.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

martini píše:Dnes ta situace s počasím je ukázkově špatná
Fakt? Že by ve Střední Evropě bylo 20 cm sněhu / 24h v zimním období nějakou "super-výjimkou"? To snad ne! :o
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No rozhodně to tady v nížině neni každej den. Někdy ani každej rok 8-)
Nicméně funkčnost toho slavnýho okruhu se mi zdá být trochu problematická ..
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mně přijde jako problematciký spíš fakt, že pokud nejsou v zimě silnice sjízdné stejně jako v létě (tedy maximálně mokré), tak se "pro jistotu" zavřou. Ano, je to bezpečné, ale je to dost k ničemu.
Mike

Příspěvek od Mike »

dopravní a mediální experti by vám na to odpověděli
"i kdyby to zachránilo jediný život..."

přitom skoro všichni už jezdí s nově vybavenou lékárničkou ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
dd

Příspěvek od dd »

Myslím, že u takové stavby to mohli promyslet lépe. Sice 20 cm nepadá každý den, ale o kalamitě se také mluvit nedá 8-) Byla tam nehoda nebo to zavřeli preventivně?

Má někdo ověřené informace (funkčnost, cena, údržba) o vyhřívaných dálnicích? Slyšel jsem, že to používají v Německu.
viky

Příspěvek od viky »

No jestli jsou náklady podobné,jako u vyhřívaných fotbalových trávníků,tak je to vzhledem k rozsahu science-fiction

Spíš si myslím,že by tam měl být nějaký ten automatický postřik.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Vidím, že názory jsou od toho, aby se různily. Já mám pořád dojem, že se z toho dělá větší věda, než to ve skutečnosti je. V zimě prostě sněží. A když sněží, tak to na silnicích (než se údržbě podaří sníh uklidit) i klouže. Kdyby se z bezpečnostních důvodů měly zavírat silnice vždycky, když napadne sníh, tak půl roku půl Evropy nejezdí. Proč není možné přijmout základní fakt, že kluzká silnice potřebuje odpovídající styl jízdy? Proč musíme dělat "superopatření" aby se na každé silnici dalo jezdit celoročně stejným stylem jako v létě? Tohle mi opravdu "nedocvakává".
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše:Vidím, že názory jsou od toho, aby se různily. Já mám pořád dojem, že se z toho dělá větší věda, než to ve skutečnosti je. V zimě prostě sněží. A když sněží, tak to na silnicích (než se údržbě podaří sníh uklidit) i klouže. Kdyby se z bezpečnostních důvodů měly zavírat silnice vždycky, když napadne sníh, tak půl roku půl Evropy nejezdí. Proč není možné přijmout základní fakt, že kluzká silnice potřebuje odpovídající styl jízdy? Proč musíme dělat "superopatření" aby se na každé silnici dalo jezdit celoročně stejným stylem jako v létě? Tohle mi opravdu "nedocvakává".
Možná proto, že naložený kamion který zastaví na sněhu ve 4% stoupání se už nerozjede...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Kubajsu píše:
MPMP píše:Vidím, že názory jsou od toho, aby se různily. Já mám pořád dojem, že se z toho dělá větší věda, než to ve skutečnosti je. V zimě prostě sněží. A když sněží, tak to na silnicích (než se údržbě podaří sníh uklidit) i klouže. Kdyby se z bezpečnostních důvodů měly zavírat silnice vždycky, když napadne sníh, tak půl roku půl Evropy nejezdí. Proč není možné přijmout základní fakt, že kluzká silnice potřebuje odpovídající styl jízdy? Proč musíme dělat "superopatření" aby se na každé silnici dalo jezdit celoročně stejným stylem jako v létě? Tohle mi opravdu "nedocvakává".
Možná proto, že naložený kamion který zastaví na sněhu ve 4% stoupání se už nerozjede...
To je sice pravda, ale co si z toho mám vzít jako ponaučení? Co je řešením této situace? V zimě nejezdit? Zastavit provoz pro všechna vozidla (jako se to dělo včera)? Nebo upravit provoz těch kamionů, které mophou mít problémy?
Co myslíte, že by asi tak bylo nejlepší?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše:To je sice pravda, ale co si z toho mám vzít jako ponaučení? Co je řešením této situace? V zimě nejezdit? Zastavit provoz pro všechna vozidla (jako se to dělo včera)? Nebo upravit provoz těch kamionů, které mophou mít problémy?
Co myslíte, že by asi tak bylo nejlepší?
Nejlepší by bylo, kdyby se každý řidič dokázal před jízdou zamyslet a objektivně zhodnotit, že dnes to prostě na těch slikách nepůjde. Ale to je bohužel asi utopie :(

Ale na druhou stranu, normální dálniční stoupání by se mělo dát vyjet vždy...
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“