0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Redispero

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Redispero »

jannnn píše:Já tipuji první pololetí 2013
Že se poprvý kopne na posledním úseku? Souhlas :jidlo:
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Sad pod Lovošem - dnes intenzivní práce při odvážení ornice. Stavební povolení ale stále v nedohlednu.
Pime

Příspěvek od Pime »

Ja uz netipuji protoze jsem se skoro vzdy mylil
Ale priklanim se k Radiale takze kdyby si tipnul tak 2015.
Ale muzou nas prekvapit na silvestra 2011
RACH

Příspěvek od RACH »

Z článku:
Do konce roku se zprovozní na okraji Lovosic část křižovatky (bývalého „kolotoče“), ze které se řidiči dostanou přímo na dálnici. (Termín otevření neuvedli).
Ze silnice I/15 od Mostu se přes provizorní okružní křižovatku dostanou buď na Lovosice, nebo nájezdem na dálnici. Ten bude obousměrný, část křižovatky se totiž bude dokončovat a zprovozní se až společně s úsekem D8 z Lovosic k další křižovatce za Bílinkou.Ta má být hotová koncem příštího roku.
Koncem příštího roku se také otevře i zcela nový dálniční most, který nahradil původní.
„Most bude mít oproti původní stavbě o 2,8 metru zvýšenou nivelitu. Jeho betonová konstrukce má mít životnost sto let, živičné povrchy na celém úseku pak mají vydržet 15 let,“ :lol: říká Pavel Lány, stavbyvedoucí chybějícího úseku dálnice D8.
Zajímavostí stavby u Lovosic je pokládka živičných povrchů. Ta je průběžně kontrolována, vzorky asfaltu jsou pravidelně odebírány a podrobovány kontrole kvality. Tou prochází čerstvá směs dvakrát, jak v obalovně, tak na místě pokládky. Tam se provádějí i sondy v již hotové vozovce.

No myslím si, že i kdyby to kontrolovali 10x tak jim asfalt 15 let nevydrží.
http://litomericky.denik.cz/zpravy_regi ... osice.html
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

RACH píše:No myslím si, že i kdyby to kontrolovali 10x tak jim asfalt 15 let nevydrží.
http://litomericky.denik.cz/zpravy_regi ... osice.html
Já si myslím, že jim ani ten most nevydrží 100 let, ale to už nás nemusí zajímat. Jen bych o něm nerad slyšel hned po zprovoznění :-)
adamos

Příspěvek od adamos »

Takže se bude jezdit tudy. Určitě je to pokrok oproti současnému stavu. Doufal jsem ale, že zprovozní MÚK celou.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
viky

Příspěvek od viky »

adamos píše:Takže se bude jezdit tudy. Určitě je to pokrok oproti současnému stavu. Doufal jsem ale, že zprovozní MÚK celou.
Proč takové napojení neudělali hned před rekonstrukcí?Čemu by to vadilo?
Než dělat takové harakiri
adamos

Příspěvek od adamos »

viky píše: Proč takové napojení neudělali hned před rekonstrukcí?Čemu by to vadilo?
Protože se na dálniční těleso přisypávalo 2,5 m náspu?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
viky

Příspěvek od viky »

adamos píše:
viky píše: Proč takové napojení neudělali hned před rekonstrukcí?Čemu by to vadilo?
Protože se na dálniční těleso přisypávalo 2,5 m náspu?
Tak přisypávalo se v místě nového mostu + jaká vzdálenost před ním?Ten sjezd nešel udělat před tímto násypem?
Nechci dělat chytrého,jel jsem tam jen 3x v životě,jen se ptám a rád si nechám vysvětlit argumenty,proč se raději sjíždělo tím předchozím sjezdem a řešily objížďky na takových dezolátních cestách,pokud to vůbec cestama můžeme nazvat.Jel lsem tam v dubnu a málem jsem zlomil nápravu :kladivo:
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

viky píše:...argumenty,proč se raději sjíždělo tím předchozím sjezdem a řešily objížďky na takových dezolátních cestách,pokud to vůbec cestama můžeme nazvat.Jel lsem tam v dubnu a málem jsem zlomil nápravu :kladivo:
Já myslím, že to rozumně vysvětlit nelze, provizorní sjzed se jednoduše mohl udělat kdekoliv zde a bylo by to. Jenže se neudělal...
PS: Vím o tom že tam je převýšení, ale vážně by to byl problém?
dvs

Příspěvek od dvs »

Hlavně, že jste mne zadupali, že tam je převýšení už před rokem :( Nakonec jsem i já přestal rýpat, protože to by bylo škoda peněz.

Co podle mne šlo:
začít stavbu "brejličkami" směr Praha. Pak to buď zavřít úplně nebo jenom polovinu a upravit nivelitu cca 30m nájezdu během 3 měsíců. Jenomže kam by si postavili unimobuňky. Mezi námi kolik se nevybralo mýta za uzavřené 4km dálnice.

Jenomže původní harmonogram předpokládal otevření MÚK Bílinka letos, takže se asi musel bourat most I/15 rychle.

Tady na té fotce je to vidět
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/1 ... es/20.html

Kdyby chtěli, tak už to mohlo být v září otevřené, ale muselo by se jezdit horskou dráhou západním nájezdem. Nevím na co čekají.
Pime

Příspěvek od Pime »

V Cechach uz snezi,ale nevite jak to vypada
v terenu pracuje se,v jakem stavu jsou mosty a tunely?
Nechce se nekomu nafotit "ledovou" D8 o vikendu?
A co pridruzene komunikace je tam videt nejaky "zednik"?
JKr

Příspěvek od JKr »

Já bych to i nafotil, ale bohužel jsem změnil působiště a musim se starat o juniora. :-)
Třeba si ale někdy najdu čas...
Souhlasil bych s názorem, že šlo udělat v předstihu pražské "brejle" MUK Lovosice západ. Kdyby udělali zůžení/převedení na místě původní změny nivelity (těleso D8 - starý most I/8) a jezdilo by se za první most na D8 po Drážďanském pruhu, bylo by dost místa pro vytvoření přípojného pruhu z Mostu / UL na Prahu...

viz http://www.mapy.cz/#mm=TtTcF@dm=1322176 ... 52064@z=15
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Zespodu (608) není nic moc vidět, z dálky je vidět pouze na úsek kolem mostu Vchynice a tam je jen násep, resp. most. Co je vidět, je nějaká snaha o krajnici a stroje na asfaltování. Dál jsou přeházené některé tabule se směry (ale ta vtipná od Lovosic, na které se měnil směr na Most jen přeškrtnutím jednoho z výjedů z "kruháče", tam stále byla). Jinak sněží, sněží, i Lovoš měl špičku nabělalou.
obr

Příspěvek od obr »

http://www.rozhlas.cz/zpravy/spolecnost/_zprava/815052

Na dostavbu dálnice D8 se v Ústeckém kraji marně čeká už roky. Poslanec Jaroslav Foldyna z ČSSD se teď proto rozhodl, že napíše zákon. Věří, že jeho ‚Lex D8‘ všichni ostatní zákonodárci z regionu podpoří a spory kolem chybějícího úseku přes České středohoří se tím definitivně vyřeší. Ministerstvu dopravy se ale sepsání účelového zákona kvůli jediné dálnici zdá zbytečné.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jsem zásadně proti vytváření jednorázových zákonů.
Pokud chce pan Foldyna vytvářet zákony, ať přijde s komplexním zákone pro liniovou výstavbu nebo ať se připojí k vypracovávání či připomínkování nového zákona o liniových stavbách, který pokud se nepletu tvoří MD.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Martin z Ostravy píše:o liniových stavbách, který pokud se nepletu tvoří MD.
Nepřipravuje jej spíš MMR (Ministerstvo pro místní rozvoj) jako součást stavebního zákona?
obr

Příspěvek od obr »

zprávy o tvorbě nové legislativy jsou v mediích každou chvíli. Snad se to hýbe. jestli to bude Foldynův nebo jiný zákon je lidem fuk.
Většinu občanů zajímá jen to, kdy se bude jezdit. Jak to příslušní zodpovědní zařídí, je jejich problém od toho mají funkce a platy. Zatím se předvedli jako kritici předchůdců, ale za těch se aspoň stavělo.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

dvs píše:
Martin z Ostravy píše:o liniových stavbách, který pokud se nepletu tvoří MD.
Nepřipravuje jej spíš MMR (Ministerstvo pro místní rozvoj) jako součást stavebního zákona?
Ano, gestorem stavebního zákona je MMR a MD na jeho tvorbě bude spolupracovat (resp. spolupracuje). Otázka jaký bude v tom fofru výsledek...

Ad D8: Soudy v poslední době zamítly dvě žaloby proti vydaným pravomocným SP na D8, tudíž může pokračovat jak výstavba Dobkoviček, tak tunelu Prackovice. Soud SP nezrušil.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
dobrenz

kdy bude otevrena alespon ta krizovatka u Lobositz {lovosice

Příspěvek od dobrenz »

stihne se to do konce roku? Jinak obdivuju ten vykon - rozkopat dalnici a 2 rok ji zase davat dohromady.. :D :D :D I love Sudetenland
hh
Autor

Příspěvek od hh »

No tak ta křižovatka 48 se zcela mění, i výškově že. Mělo by to být otevřeno teď někdy.
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Jo, otevření mělo být ke konci roku (a za rok na Bílinku). Ale v tomhle počasí, kdo ví. Uznávám, že ta objízdná trasa bude hned po zprovoznění D8 potřebovat reko.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Proběhla snad zpráva, že mostpřes I/15 letos nebude a bude to zase jen nějaký bazmekt, ale nebude se muset po objízdné trase...
Pime

Příspěvek od Pime »

Prosim Vas na jake useky je zruseno stav. povoleni.
A na jekych usecich se "pracuje" u soudu.
Fyzicky se pracuje (v priznivem pocasi) na vsech usecich?
Uz se v tom zacinam ztracet.
A ta EI bude muset byt nova?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

ÚR je zrušeno komplet na celý úsek 0805. Bude se asi vydávat nové na dílčí úseky, kde se nestihlo vydat SP.
Kde se stihlo vydat stavební povolení, tam se staví (zrušení ÚR nemá vliv)
Napadení některých ÚR u soudu nemá na výstavbu odkladný účinek. Už několik žalob bylo zamítnuto.
Fyzicky se nestaví most přes Uhelnou strouhu (mezi tunely Prackovice a Radejčín)
Nejsou SP na všechny součásti tunelu Radejčín
Není SP na převážný zbytek trasy od tunelu Radejčín směrem na Řehlovice vč. MÚK s R63.
Nevím 100%, jak (ne)byl pořešen ten sad po Lovošem, který by bránil zprovoznění po Bílinku příští rok, ale vzhledem k tomu, že ho někdo vykácel, myslím, že se tím problém vyřešil.
Stanovisko EIA je platné a nikdo ho nezrušil.
Odpovědět

Zpět na „D8“