Dopravní zpravodajství

Off-topic pokec
Fox Mulder

Re: Dopravní zpravodajství

Příspěvek od Fox Mulder »

MPMP píše:
egelebege píše:Radiožurnál se snažim neposlouchat. S... mě, že od rána do večera melou to samý dokola a z těch písníček co hrajou bych střílel. ...
Pokud jezdíte autem celý den, tak naprosto souhlasím. já jej používám ráno na cetu do práce a vpodvečer zpět a to jde o zpravodajství, které je pro mě nové. Ale komu co vyhovuje, to je jeho věc. Proto existuje tolik stanic, každý si vybere "tu svou". :)
A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Fox Mulder píše:
MPMP píše:
egelebege píše:Radiožurnál se snažim neposlouchat. S... mě, že od rána do večera melou to samý dokola a z těch písníček co hrajou bych střílel. ...
Pokud jezdíte autem celý den, tak naprosto souhlasím. já jej používám ráno na cetu do práce a vpodvečer zpět a to jde o zpravodajství, které je pro mě nové. Ale komu co vyhovuje, to je jeho věc. Proto existuje tolik stanic, každý si vybere "tu svou". :)
A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?
Já si to dovolím ještě trochu zobecnit: je nějaká jiná česká ZPRAVODAJSKÁ stanice? 8-)
Fox Mulder

Příspěvek od Fox Mulder »

MPMP píše:
Fox Mulder píše:A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?
Já si to dovolím ještě trochu zobecnit: je nějaká jiná česká ZPRAVODAJSKÁ stanice? 8-)
Já znám právě jen Radiožurnál, takže když chci poslouchat zpravodajství, tak to pro mě automaticky znamená Radiožurnál. Proto se ptám, jestli existuje nějaká taková podobná, osobně si myslím, že ne, nebo ji aspoň neznám. ;)
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Impuls se snaží pokrývat špičku dopravním zpravodajstvím co hodinu, je to celkem použitelné ale taky žádná závratná kvalita....
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Dnes na Radiožurnálu perlili: "nehoda kamionu na D1 u Olomouce na staré cestě na Lipník kolona"
pak to vysílali znova už upřesněné: "nehoda kamionu na 291.km D1 nebo chcete-li postaru, R35 u Přáslavic" :D no, co na to říct? za tohle se platí? :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Martin z Ostravy píše:Dnes na Radiožurnálu perlili: "nehoda kamionu na D1 u Olomouce na staré cestě na Lipník kolona"
pak to vysílali znova už upřesněné: "nehoda kamionu na 291.km D1 nebo chcete-li postaru, R35 u Přáslavic" :D no, co na to říct? za tohle se platí? :roll:
Jo jo, taky jsem to dneska slyšel hned několikrát, opravdu profesionální přístup :(((
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Tak změna ... dneska je tam prakticky totéž, nehoda kamionu na km 290 R35 a Zelená vlna hlásí, že je to na R35 Olomouc směr Ostrava .... takže pokrok ... buď jim včera někdo vynadal, nebo šli do sebe...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jo, dnes jsem si to tam užil. :roll:
Možná, že někdo z ČRo 1 to tady čte :D
R48 -> D48 se podařilo!
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Mohli by zřídit novou stanici, kde by vysílali reportáže, rozhovory atp. které by se týkaly automobilismu a dopravy vůbec a kde by se dopravní zpravodajství vysílalo 24h denně
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Když si ji zaplatíte .. zadarmo to nikdo vysílat nebude. Mě se celkem osvědčuje Radio Beat, pro Prahu a okolí.
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Ale na muzic je nejlepsi expres:-) pro okoli prahy...RŽ neposloucham prave kvuli neustale opakujicim se songum z let davno minulych..a to se vam obehraje i pekna pisnicka. Kdo tam dela hudebniho dramaturga, to musi byt blbec.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Ty písničky to je opravdu děs, mají pořád stejný playlist jen občas doplněný o nové písničky z Česko-Slovenské provenience :roll:
Jinak rádio neposlouchá, teď už jen mp3 :)
R48 -> D48 se podařilo!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Martin z Ostravy píše:Ty písničky to je opravdu děs, mají pořád stejný playlist jen občas doplněný o nové písničky z Česko-Slovenské provenience :roll:
Jinak rádio neposlouchá, teď už jen mp3 :)
A mp3 není "pořád stejný playlist"? :?:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

MPMP píše:A mp3 není "pořád stejný playlist"? :?:
No to možná ano, ale je to playlist, který se líbí mně, navíc v něm není cca 150 písniček jako na radio žurnálu, ale nějakých 11000, které si podle nálady obměňuji. Navíc poslouchám to, co se mi líbí a nejsem nucen poslouchat některé rádoby umělce.
R48 -> D48 se podařilo!
Bobek

Příspěvek od Bobek »

egelebege píše:Mohli by zřídit novou stanici, kde by vysílali reportáže, rozhovory atp. které by se týkaly automobilismu a dopravy vůbec a kde by se dopravní zpravodajství vysílalo 24h denně
Egelebege se možná dočká velmi rychle... :shock:
http://www.novinky.cz/domaci/192553-v-c ... lnice.html

Nechcete si pro mě přát nové auto? :D
Království a půl princezny za 511.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Taky jsem na to čuměl, a hned měn napadlo, že nějaký podnikavec, co čte fórum se tady chytl toho nápadu :D
Ale jinak proč ne.
R48 -> D48 se podařilo!
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Rádio Dálnice z pohledu radioamatérů. Nápad dobrý, provedení typická česká katastrofa.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Spíš typická "česká ulička". Čímpak asi tenhle pan Pařízek zaujal radu a ctu doopravdy? :?

Tohle mi nedá a musim citovat: Rádio Dálnice by podle nich mělo být zaměřeno na věkovou skupinu 18+, hrát hudbu od 60. let do současnosti, poskytovat v čase od 6 do 18 hodin jednu zpravodajskou relaci za hodinu a dodržovat podíl mluveného slova 7 % v čase od 6 do 18 hodin. Zvláštně se pak jeví podmínka, že rádio má v čase od 6 do 18 hodin zařadit minimálně čtyři dopravní vstupy včetně cizojazyčných. Nutnost zařadit pouze čtyři dopravní vstupy během dvanácti hodin je v licenčních podmínkách „specializovaného dopravního rádia“ opravdu velmi zarážející, protože i běžné komerční stanice nebo ČRo 1 – Radiožurnál odvysílají dopravních spotů mnohem více, a za specializovaná dopravní rádia považována nejsou.
Tak dokonce celý čtyři "dopravní vstupy" za den .. :roll:
egelebege

Příspěvek od egelebege »

martin
Autor

Příspěvek od martin »

Jéžiš, to je zase článek tohleto. Jasně, i když víme, že nulou se dělit nedá, dělíme jí dál, protože se to tak přece dělá už léta...

Nad českým dopravním zpravodajstvím jsem dávno zlomil hůl.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

„Z Vyškova se oddělí D1 směrem na Kroměříž a na Olomouc pokračuje R46, ta se mění u Olomouce na rychlostní silnici R35 a pak je z ní opět D1. Takže, i my jsme v tom zpočátku trochu plavali,“ přiznává s úsměvem Bohuslav Beneš.

To se nedivím, na to už je potřeba vyšší dívčí.
R48 -> D48 se podařilo!
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Když už to sou dopravní zpravodajové, tak kdo jinej by to měl umět líp než oni?
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Ano, je to bída. Tyto nesmysly mi vadí u nás, oni nemají základní přehled. V Německu mi zase vadí jak říkají "A9 Richtung München", že vůbec nevím kde (km či název sjezdu), abych to třeba objel!

Nebo v Praze "na magistrále do centra je kolona až k Legerova/Rumunská". To melou každý den! To přece vím, je tam kruci první semafor! Mně by spíš zajímalo, jestli a) tam kolona končí a kolem hl.n. už je to ok a za b) kde ta kolona začíná. To už mi něco řekne, že u Nuseláku nebo u Brumlovky, ale bez toho je to info úplně k ničemu!
dvs

Příspěvek od dvs »

Jednou jsem četl, že radia a i televize mají dopravní zpravodajství rády, protože se furt něco děje a i babičky doma u trouby mají rády dynamiku... Cílový posluchač není mnohdy ani ten řidič.

A propó, proč celostátní ČT nás krmí každé ráno dynamickými záběry na kolony a rozjíždějící se auta pouze z pražského dispenčinku. To si nemůžou pronajmout datovou linku do NDIC a dát také nějaký záběr z dálnic. V Brně a Ostavě by také kamery byly.
siesa

Příspěvek od siesa »

dvs píše: A propó, proč celostátní ČT nás krmí každé ráno ...
Dopravni info na CT je jedna velka blamaz...Staci se podivat na jejich mapku silnicni site. No hnus..Pokazde mi vstavaji vlasi hruzou (horsi dopravni mapky ma snad uz jenom Toulava kamera :D :D )....
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“