Policejní Passaty a jiné rychlé stroje

Off-topic pokec
Odpovědět
bhs

Re: Policejní Passaty

Příspěvek od bhs »

A jak kontrolují funkčnost záznamu ???
Mike

Příspěvek od Mike »

není tam automat, je tam DSG
v Lešanech s tím byli i na trávníku, takže trošku off to zvládne ;)
maximálka u toho není zajímavá, zajímavé je o zrychlení
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ve čtvrtek jsem jel s Martinem z Ostravy po D11. Stojíme na odpočívce Osíčky, na konci odpočívky si všimnu passata, než ho stačim vyfotit, tak projede po D11 nějaké rychlé auto a jen slyšíme, jak to oroštovali a jedou za ním. Stali zde. Čekal jsem, že ho dojedou velice rychle. Ale ani po 10 kilometrech nevidím, že by stále někde. Zastavili ho až před MÚK Dobšice.
Velmi nechápu jejich logiku, honí ho přes 30 kilometrů, ale zastaví ho 500 metrů před křižovatkou v odstavném pruhu místo, aby ho vyvedli z dálnice a zastavili mimo ni. Opravdu je to zvláštní logika od nich. Viz foto.
V pátek jsem opět potkal passata, rovněž kohosi stavěli a ti ho zastavili na výjezdu z MÚK Ivanovice n. H., zcela bezpečně a mimo dálnici, zde. Tak proč jednou to jde a podruhé nejde.
pasat.jpg
pasat.jpg (119.71 KiB) Zobrazeno 7539 x
pasat1.jpg
pasat1.jpg (164.62 KiB) Zobrazeno 7539 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Mě teda nepřijde to druhý místo bezpečnější... je to na výjezdu v docela prudký zatáčce.
btw měl by si zamazat SPZ :D
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tam je to daleko bezpečnější, auta zde jezdí daleko pomaleji a je tam menší provoz.

Nějaký problém skrz SPZ?
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

SPZ u passatů jsou sice na netu k najití, ale SPZ toho pána, kterýho stavěli by jsi příště měl nějak zakrýt :)
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Lenny píše:Velmi nechápu jejich logiku, honí ho přes 30 kilometrů, ale zastaví ho 500 metrů před křižovatkou v odstavném pruhu místo, aby ho vyvedli z dálnice a zastavili mimo ni. Opravdu je to zvláštní logika od nich. Viz foto.
V pátek jsem opět potkal passata, rovněž kohosi stavěli a ti ho zastavili na výjezdu z MÚK Ivanovice n. H., zcela bezpečně a mimo dálnici, zde. Tak proč jednou to jde a podruhé nejde.
Asi záleží jak které oddělení. Na D11 je to běžný jev, že zastavují do odstavného. :(
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Na R35, D1, R56 a I/11 taky běžná věc, no jen do prvního průšvihu. :(
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Když jim nestačilo ani těch 5 mrtvých na R7 co měli na svědomí celnici.....
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Třeba na těch D se to vzhledem k šířce odstavnýho dá překousnout. Ale toto je opravdu prasárna, navíc ještě jak to zapíchli před jedoucím kamionem:

http://www.youtube.com/watch?v=ekqwN0uGnIs (čas cca 1:00)

Sice je to jen 1. třída, takže menší MPR, ale stejně :kladivo:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

MPR je celkem ukradena ty kamiony tě míjejí přinejlepším v 85, tak jako tak.
R48 -> D48 se podařilo!
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Celá takhle hůra akce s passaty je na dvě věci. Ty piráty stáním někde v noci v pangejtu a merčením, kdo jede náhodou rychle, nedostanou. To chce do provozu a skutečně chytat piráty, a to ne v těhle do očí bijícíh krámech. V sobotu ráno jsem měl tu smůlu musel jsem kus po D5 z Prahy. Od 3. km až po 18. jelo přede mnou černé audi. Nějaká manažerská/podnikatelská rychlokvaška vstala v 8.50 a v 9.10 už chtěla bejt v Alpách. Takže celých těch 15 km jel 1-2 metry za kufrem nějakému Espacu, neustálé brždění, kličkování a nakonec podjetí. Podotýkám, že v koloně a po podjetí skončil o dvě auta před ním. K čemu passaty????
flames

Příspěvek od flames »

To nevím, ale v Ostravě třeba Mondeo několikrát týdně hlídá, jestli si někdo v Přívoze neurychluje cestu přes tram. koleje na Sokolské pod žel. tratí.

Passaty poté měří semtam třeba tak ´kritické úseky´ jako např. na Slovenské(opět Ova) osmdesátku.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

martin píše: K čemu passaty????
no k chytani ridicu porusujici pravidla. sam jsem toho byl svedkem a pravidelne je vidam v akci. vyse je dalsi dukaz. tech uspesnych odchytu je mnoho. proc se takhle divne ptate?
ze nebyli po ruce ve vami uvadenem prikladu? ale no tak...
navic ty passaty lze pomerne tezko identifikovat (napr ve zpetnem zrcatku), myslim ze je to dobra volba.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ono je dobře, že jsou vidět. Slouží zároveň jako prevence, což mi přijde důležitější než vybrat, co nejvíce na pokutách.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak, tak.
A mělo by to tak být i u všech hlídek, největší prevencí je, když jsou vidět a ne když číhají za bukem.
R48 -> D48 se podařilo!
Mike

Příspěvek od Mike »

podle mě je to tak, že kde zastaví řidič, tam zastaví pašík
nedávno takhle brali octu, také na D11, bylo to kousek za sjezdem na Nové město a chlapík zajel do odstavného a rychlostí 80kmh jel před nimi se zapnutými varovnými až na služební sjezd "mezi sesuvy"
schválně jsem je z povzdálí sledoval 8-)
Mike

Příspěvek od Mike »

martin píše:.... Nějaká manažerská/podnikatelská rychlokvaška vstala v 8.50 a v 9.10 už chtěla bejt v Alpách. Takže celých těch 15 km jel 1-2 metry za kufrem nějakému Espacu, neustálé brždění, kličkování a nakonec podjetí. Podotýkám, že v koloně a po podjetí skončil o dvě auta před ním. K čemu passaty????
ano, a měli by zastavit a zkasírovat to Espace, páč má uhnout, jak mu říká zákon že :!:
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Mike píše:ano, a měli by zastavit a zkasírovat to Espace, páč má uhnout, jak mu říká zákon že :!:
Jestliže to bylo v koloně, tak uhýbat nemá.
martin
Autor

Příspěvek od martin »

JirkaS píše:
Mike píše:ano, a měli by zastavit a zkasírovat to Espace, páč má uhnout, jak mu říká zákon že :!:
Jestliže to bylo v koloně, tak uhýbat nemá.
Přesně tak!
martin
Autor

Příspěvek od martin »

vaclav píše:
martin píše: K čemu passaty????
no k chytani ridicu porusujici pravidla. sam jsem toho byl svedkem a pravidelne je vidam v akci. vyse je dalsi dukaz. tech uspesnych odchytu je mnoho. proc se takhle divne ptate?
ze nebyli po ruce ve vami uvadenem prikladu? ale no tak...
navic ty passaty lze pomerne tezko identifikovat (napr ve zpetnem zrcatku), myslim ze je to dobra volba.
No, vzhledem k tomu, že jsou v provozu už nějaký ten pátek a na dálnicích nevidím, žádné, jakože vůbec žádné zlepšení - rychle se jezdí pořád, 2 m za kufrem taky a ideálně v prostředním taky - tak jsem k těm efektům značně skeptický.

I v tom zpětném zrcátku se nechá poznat. Zase tolik těch passatů nejezdí a než abych risknul, že to je on, občas radši zvolním na těch tacho 140 a pak zase v klidu přidám. To samé v noci, rychle se přibližující auto s xenony nechám dojet a pak si v klídku zase zrychlím. Zvlášť, když většinou číhají na nájezdech, ty se dají prohlédnout. Jako opravdu nevěřím, že to má tak ultra über optiku, aby měli spolehlivej důkaz na víc než 200 m a zvlášť v noci. Po tom, co jsem viděl fotku ze Strahovského, kde se ty kamery navíc nehýbou, je tam světlo a i infra a i tak z řidiče byl jenom duch.
flames

Příspěvek od flames »

Jsem si dnes všiml takové věci při zastavování měřeného auta, kdy policista na místě pro řidiče po zastavení okamžitě vystupuje a ještě ode dveří fotí řidiče za volantem.

Dělali to už dříve?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

flames píše:Jsem si dnes všiml takové věci při zastavování měřeného auta, kdy policista na místě pro řidiče po zastavení okamžitě vystupuje a ještě ode dveří fotí řidiče za volantem.

Dělali to už dříve?
to je asi opatreni proti chytrakum ala filip renc.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

martin píše: No, vzhledem k tomu, že jsou v provozu už nějaký ten pátek a na dálnicích nevidím, žádné, jakože vůbec žádné zlepšení... Zase tolik těch passatů nejezdí a než abych risknul, že to je on, občas radši zvolním na těch tacho 140 a pak zase v klidu přidám....
to je no comment.
dd

Příspěvek od dd »

Osobně z Passatů radost nemám. Především to byla taková Langerova velká paráda.

Měření stylem "je potřeba jet za měřeným autem stejnou rychlostí" je to nejméně efektivní a potenciálně nejnebezpečnější. Samotné překročení rychlosti navíc není ten nejnebezpečnější přestupek.

Za naprosto nesmyslný považuji způsob získávání záznamu, kdy policista musí zapínat nahrávání. Mělo by běžet nonstop. Zaprvé proto, aby mohli dokazovat přestupky, na které se přímo nezaměřují. Zadruhé proto, aby nemuseli při zastavování šaškovat s foťákem, jak píše flames (Passat má kameru vepředu i vzadu). Zatřetí proto, aby byl jasný důkaz o případné korupci nebo nevhodného zásahu policisty.

Pak by bylo možné Passaty použít ke kontrole nebezpečnějších přestupků, ale muselo by se chtít.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“