[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji
Re: D3 ve Středočeském kraji
Juno, vznesl jsem otázku kde konkrétně u většího evropského města se spojují 2 významné dálniční tahy (pokrývyjící svou pbslužností cca 80°výseč) ve vzdálenosti cca 15 km od něj. Odpovědi se stále nějak nemůžu dočkat...
No však ta hypotetická D3V by se taky křížila, úplně symetricky k tomu Mnichovu. Hlavně se na těch modelech zvenku ukazuje, že samotný radiální uspořádání dálnic vůči "Caput Regni" je dávno překonaná hovězina, která se neustále musí za drahý peníze napravovat 
A zácpa je na všech příměstských dálnicích prakticky jen fyzikálnim důsledkem jejich samotný existence, bez ohledu na trasování a počet pruhů.
A zácpa je na všech příměstských dálnicích prakticky jen fyzikálnim důsledkem jejich samotný existence, bez ohledu na trasování a počet pruhů.
Nojo, to je taková utopie .. a od západu se mělo nach osten drandit skrz Prahu, Hlubočepskym oudolim dolu a pak po trase Jižní spojky. Která byla tim pádem už od války v územní rezervě 
Jestli vám neni nakonec líto, že se odtud němci a po nich bolševici museli pakovat .. mohlo bejt postavíno
No a ta D3V je tam jasná .. Mirošovice, Votice, Tábor, akorát Budweiss vynechat a od Soběslavi přes Třeboň na Gmund, prakticky v trase železný dráhy.
Jestli vám neni nakonec líto, že se odtud němci a po nich bolševici museli pakovat .. mohlo bejt postavíno
No a ta D3V je tam jasná .. Mirošovice, Votice, Tábor, akorát Budweiss vynechat a od Soběslavi přes Třeboň na Gmund, prakticky v trase železný dráhy.
Je ovšem otázka, jestli to přeoráním té poslední chybějící radiální dálnice zachráníte nebo celé rozhodíte, můj názor znátejonáš píše:No však ta hypotetická D3V by se taky křížila, úplně symetricky k tomu Mnichovu. Hlavně se na těch modelech zvenku ukazuje, že samotný radiální uspořádání dálnic vůči "Caput Regni" je dávno překonaná hovězina, která se neustále musí za drahý peníze napravovat![]()
Takže vlastně měli stalinisti pravdu, že dálnice nejsou potřeba, stačí zakázat soukromá autajonáš píše:A zácpa je na všech příměstských dálnicích prakticky jen fyzikálnim důsledkem jejich samotný existence, bez ohledu na trasování a počet pruhů.
Mno já vám to vymlouvat nebudu .. ale ani stalinisti nedokázali redefinovat fyziku ideálních kapalin 
Křížila v případě variant 2,3. U 4A, která by podle proběhlé diskuse byla asi jediná východní varianta jakž takž průchodná se nic nekříží, ale spojuje...jonáš píše:No však ta hypotetická D3V by se taky křížila, úplně symetricky k tomu Mnichovu.
A proč by se měli zabývat fyzikou, prostě tu "ideální kapalinu" (když už musíte používat tenhle poněkud kulhající příměr) zakázali jako buržoazní přežitek.jonáš píše:Mno já vám to vymlouvat nebudu .. ale ani stalinisti nedokázali redefinovat fyziku ideálních kapalin
Špatné informace, I/3 zůstane záchována i při vystavbě stabilizované v úseku D1 - Benešov - D3.Juno píše:Bohužel (hlavně pro martiniho) opravdu zmizí, zůstane tam jen mnohem méně zatížená silnice II. třídy.Dusanh píše:Takže chcete říct, že I/3 ZMIZÍ?Juno píše:Na rozdíl od D3-Z trasa D3-V nový koridor nevytváří, ten už přeci vytvořila I/3.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To je možné, ale tady je řeč o D3-V.Lenny píše:Špatné informace, I/3 zůstane záchována i při vystavbě stabilizované v úseku D1 - Benešov - D3.Juno píše:Bohužel (hlavně pro martiniho) opravdu zmizí, zůstane tam jen mnohem méně zatížená silnice II. třídy.Dusanh píše:Takže chcete říct, že I/3 ZMIZÍ?
Jak se tak dívám na Kasmeho fotku, nevím, jakým způsobem by se měla polovina D3 ve variantě A4 vejít do takhle úzkého prostoru. Vypadá to tak na sedm osm metrů (bilboardy mají šířku kolem pěti metrů), tam se 11,5 metru široká polovina D3 těžko vejde, nemluvě o jejím oddělení od D1... Takže ta varianta počítá s výkupy a vyvlastňováním těch pozemků vpravo?
Edit: Už jsem to našel, omlouvám se.
Edit: Už jsem to našel, omlouvám se.
Juno píše:Mezi II/101 a mostem přes Zděbradskou v Jažlovicích je zatím navrženo 2x5 pruhů jako 4 oddělené pásy s bočním posunem osy D1 o cca 8 m vlevo.
jen nechapu, jak muzete stale navrhvovat V-variantu...
uz ted staci, ze na D1 dojde k nejake uprave (vedeni 2+2) a uz je problem, to az vsichni co ted jezdi do CB po R4 zacnou jezdit po D3, tak nevim, jak bude D1 pred Prahou vypadat....leda ji rozsirit na 5+5...ale to uz pak rovnou muzeme postavit D3-zapad...
uz ted staci, ze na D1 dojde k nejake uprave (vedeni 2+2) a uz je problem, to az vsichni co ted jezdi do CB po R4 zacnou jezdit po D3, tak nevim, jak bude D1 pred Prahou vypadat....leda ji rozsirit na 5+5...ale to uz pak rovnou muzeme postavit D3-zapad...
Klid. D1 by se přece stejně měla při D3V osově posouvat, tak to už je jedno, ne? Klidně na dva roky zablokujeme D1 kvůli D3-V, vždyť co se děje?outdoor píše:jen nechapu, jak muzete stale navrhvovat V-variantu...
to Dusanh: A dle Juna je D3-V zcela dobře, neboť díky tomu, že dálnice (D3V) povede spolu s I/3 zároveň podél železničního koridoru, bude po dálnici jezdit méně aut, neboť dráha nabídne alternativu 
Svatá prostoto!
Svatá prostoto!
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=176&t=2745
od pate minuty do seste je to nejzajimavejsi - ze jsme tu benesovskou nenechali jak doporucuje juno a jak tam taky navrhovali, tj. 2+1 pruh promenny. vzdyt jde o spicku v patek a nedeli, ne? pohoda...
opakuji, II/105 nebude do 20ti let stacit, stat musi dobre hospodarit se svymi prostredky a postavit ted D3Z, zadny hybridy D3V a za 20 let dalsi R3 ve stope II/105.
dalsi novinka, znamy mi povedel o znamem, co koupil pozemek u popovic a ted zjistil, ze tam mozna bude D3V - tvrdi, ze udela cokoliv, aby to zmenil - tj. urcite pujde do jakehokoliv sdruzeni, hnuti, podpisove a protestni akce, pokud se D3V zacne pripravovat.
od pate minuty do seste je to nejzajimavejsi - ze jsme tu benesovskou nenechali jak doporucuje juno a jak tam taky navrhovali, tj. 2+1 pruh promenny. vzdyt jde o spicku v patek a nedeli, ne? pohoda...
opakuji, II/105 nebude do 20ti let stacit, stat musi dobre hospodarit se svymi prostredky a postavit ted D3Z, zadny hybridy D3V a za 20 let dalsi R3 ve stope II/105.
dalsi novinka, znamy mi povedel o znamem, co koupil pozemek u popovic a ted zjistil, ze tam mozna bude D3V - tvrdi, ze udela cokoliv, aby to zmenil - tj. urcite pujde do jakehokoliv sdruzeni, hnuti, podpisove a protestni akce, pokud se D3V zacne pripravovat.
A já jsem dneska zase zjistil, že silnice mezi obcemi Milíčov a Slatina v okrese Rakovník je značně rozbitá a před 50 lety taky nebyla v dobrém stavu, tak z toho jednoznačně vyplývá, že nejlepší varianta je D3V
To jenom abych vám "oplatil" Václave stejně relevantním příspěvkem 
uz ted je videt, ze kapacita I/3 je na hranici moznosti. ano mozna v noci to bude ok..ale..
je tomu uz asi 8 let co jsem jezdil po I/3 na kole do Prahy od plane az nekam po milicin a tehdy to celkem slo, dnes uz bych do toho nesel v zadnem case...
je tomu uz asi 8 let co jsem jezdil po I/3 na kole do Prahy od plane az nekam po milicin a tehdy to celkem slo, dnes uz bych do toho nesel v zadnem case...
outdoor: Člověk holt stárne, co naděláme. Taky se mi už nechce jezdit na kole 
myslim, ze neoplacite. pointa je v tom, ze si pred 40ti lety mysleli, ze problem s rostouci dopravou a nejvice pak viditelnou ve spicce v patek a v nedeli, na tehdy hlavnim tahu z brna do prahy vyresi 2+1 pruhem (jako juno navrhuje na II/105), dnes je jasne, ze bez D1 (resp. D3Z) by to neslo.Dr.Fe1 píše:A já jsem dneska zase zjistil, že silnice mezi obcemi Milíčov a Slatina v okrese Rakovník je značně rozbitá a před 50 lety taky nebyla v dobrém stavu, tak z toho jednoznačně vyplývá, že nejlepší varianta je D3VTo jenom abych vám "oplatil" Václave stejně relevantním příspěvkem
to nema s kvalitou povrchu nic spolecneho.
Pouze pro info: aktuálně se připravuje rozšíření obchvatu Benešova, s tím že na obou koncích města bude kruhový objezd, tzv. turbo...
Takže dvoupruh až za Benešov?Jaroslav píše:Pouze pro info: aktuálně se připravuje rozšíření obchvatu Benešova, s tím že na obou koncích města bude kruhový objezd, tzv. turbo...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dvoupruh už tam snad je 
Myslel jsi čtyřpruh,ne?
Myslel jsi čtyřpruh,ne?
R48 -> D48 se podařilo!
No, on tam je směrem od Prahy třípruh
Těsně před Benešov.
Tak mě napadá, proč to už tehdy soudruzi neprodloužili těch 1300m až k odbočce na Červeném vršku...
Tak mě napadá, proč to už tehdy soudruzi neprodloužili těch 1300m až k odbočce na Červeném vršku...
jojo, to je otázka kterou si klade asi každý kdo tam projiždí. osobně mě ale děsí ty kruháče; to by mohla být podobná brzda jako tábor/sezimovo ústí - s frontou až do mirošovicDusanh píše:No, on tam je směrem od Prahy třípruhTěsně před Benešov.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
AhaDusanh píše:No, on tam je směrem od Prahy třípruhTěsně před Benešov.
Tak pardon
R48 -> D48 se podařilo!
hmm. tak to az se nekdy dodela Ta-Veseli a presune se sem, z duvodu jiz zajimave tepny na jih, dalsi doprava z okolnich tahu R4 a D1, tak to kolem Bene bude hooodne zajimave...hlavne az to tam budou budovat nasi budovatele...kdyby radeji pripravili D3