Banda kr...nů. Opravdu se obyvatelé Kníniček, Rozdrojovic a jiných musí obávat stavby u Pohořelic. Za chvíli se budou tyto obce (a nejen tyto, a nejen obce) odvolávat proti stavbě dálnice u Los Angeles, protože by to mělo dopad na jejich kvalitu bydlení...Lenny píše:Územní rozhodnutí na 5204 Pohořelice - Iváň, 1. etapa bylo vráceno k novému projednání, odvolání byla zamítnuta jako nepřípustná.
Z toho co jsem pochopil, bylo to vráceno skrz procesní chyby při územním řízení.
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.a ... 8&TypeID=7
D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
-
Bisma
- Kontaktovat uživatele:
Re: R52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Fabia Combi I, 1.4
Ale ta jejich odvolání byla zamítnuta jako nepřípustná, celé je to kvůli procesním chybám. Asi je to možnou obavou, že soud by takové rozhodnutí stejně zrušil.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mno banda kreténů spíš tu dokumentaci k územnímu řízení neumí dobře napsat. Nebo jí to nestojí za ty žebrácký prachy, co za to berou.
Spíše se do úřadů dostávají kamarádi a ještě tam setrvává stará garda... se pak ničemu nemůžete divit.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Přečetl to někdo? A může mi někdo řici, v čem jsou ty procesní pochybení....
To by teda nešlo, neboť je to horší než jsem psal - nějaký ...Standa píše:Díky za upozornění, jel jsem tam v poslední době jen jednou a žádného turistu ani cyklistu jsem nepotkal, takže jsem tento problém moc nevnímal. Snad by ale šel odstranit nějakým zmimoúrovněním přechodu/přejezdu pro cyklisty na obou koncích, takže by zůstala jen cyklotrasa po hrázi, která by snad šla bezpečně oddělit...
Lenny, k pročtení se nedostanu, ale toliko co vím, tak: Onou procesní chybou je, že obce mají příslušnou trasu R52 zanesenou ve svých ÚP neprávem neboť v době pořízení nebyl platně schválen ÚP nadřazeného významu a bez toho to tam ta obec neměla právo zanést. Krajský úřad v Brně už si výkladem soudu v obdobném případě prošel (R43) a nechce znovu opakovat stejné chyby a zatěžovat sebe, žalující i soud.Lenny píše:Přečetl to někdo? A může mi někdo řici, v čem jsou ty procesní pochybení....
V Jihomoravském kraji teď vše visí na schválení ZÚR. Poté, co tyto budou platně projednány a tuto platnost shledá po podané žalobě NSS, pak teprve můžeme reálně uvažovat o nějaké stavbě v tomto kraji s nadobecním významem. Je to smutné, ale je to tak.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
A to je jak dlouho?martini píše: V Jihomoravském kraji teď vše visí na schválení ZÚR. Poté, co tyto budou platně projednány a tuto platnost shledá po podané žalobě NSS, pak teprve můžeme reálně uvažovat o nějaké stavbě v tomto kraji s nadobecním významem. ...
Někdy před cca měsícem bylo veřejné projednání. V září by to měla po vypořádání připomínek snad schvalovat rada a pak zastupitelstvo kraje. Pak ten NSS, to je tak na rok, ale mezitím už to bude v platnosti a může se podle toho jet... Otázka je pak samozřejmě výsledek NSS. Ale na ZÚR byl fakt kladen tlak, aby byly připraveny správně z pohledu všech zákonných náležitostí. Alespoň se tak všichni přímí účastníci tváří, že tomu tak je. Ovšem u NSS člověk nikdy neví.
Marty: Cyklostezka na takovéhle jedničce je prostě dílo
(já ty oči spíš třeštím, než protáčím), ale mimo hráz by to asi šlo ošetřit celkem jednoduše (klidně i samostatnou cyklostezkou cca 1 km). Hlavně aby byla dotažená příprava, pak se to možná postaví celé, protože nebude kde jinde stavět...
Nejhorší možnost. Peněz bude málo i z budoucího OPD a opravdu potřebujeme spíše 511, R35, D11 pohnout s D3 kolem ČB atp. Zde to je úplně v pohodě. Nechci však flame o prioritách, když tak jinde.Standa píše:Hlavně aby byla dotažená příprava, pak se to možná postaví celé, protože nebude kde jinde stavět...
Na R52 taky, docent na tom maká.
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-5215327 ... n=mediafed
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-5215327 ... n=mediafed
-
the.klokan
Koukám se, že v tom návrhu rozpčtu SFDI není na R52 do roku 2014 ani koruna
A to ani v té optimističtější variantě.
Jsou opravdu důležitější stavby...
Ona ani nebude potřeba, bo než nabyde ÚR právní moci, to ještě přes Nové Mlýny proteče hodně vody....
-
the.klokan
Ta důležitost R52 už se tady probírala několikrát. Podle mého názoru je to strategické spojení Moravy (potažmo Polska) na Rakousko a po dostavění všech částí, zejména na rakouské straně, využití ještě rapidně vzroste.martini píše:Jsou opravdu důležitější stavby...
Pochybuje dnes někdo o důležitosti D5? A přitom intenzity u hranic s Německem nejsou dnes o moc vyšší než intenzity na I/52 u hranic s Rakouskem.
Pochybuje někdo o potřebnosti dostavby D1 na střední Moravě? A přitom na I/55 a I/47 jsou dnes naprosto stejné intenzity jako na I/52. Ale taky je zřejmé, že po dostavbě D1 tam doprava bude úplně jiná než na dnešních jedničkách.
Podle mých informací bylo na R52 pro 1.úsek zadáno i zpracování dokumentace pro stavební povolení.
a) PL - AT se jezdi via SKthe.klokan píše: R52 je strategické spojení Moravy (potažmo Polska) na Rakousko
b) Brno - Viden se da jezdit via Breclav
ted nejsou prachy a jde o priority. nikdo nerika, ze R52 neni potreba.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
a) to se může částečně změnit zprovozněním posledního úseku D47 a napojení na polskou A1.
Ale nevím jak to vychází na km a vůbec která trasa je výhodnější, jen při pohledu na mapu mě to napadlo.
Ale nevím jak to vychází na km a vůbec která trasa je výhodnější, jen při pohledu na mapu mě to napadlo.
R48 -> D48 se podařilo!
No až se D1 dokončí kolem Přerova, určitě to bude mít nějaký dopad.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně R55 okola Hradiště bych jich sem natáhla spoustu, otázka co bude dřív jestli u nás R55 nebo na Slovensku D3, ale ot už jsem OT.
Každopádně chtělo by to dálniční spojení s Rakouskem a D3 je v nedohlednu.
Každopádně chtělo by to dálniční spojení s Rakouskem a D3 je v nedohlednu.
R48 -> D48 se podařilo!
-
the.klokan
S tím nesouhlasím. Jezdím z Brna na sever cca 1x měsíčně na víkend a vždy je D1/R46/R48 plná polských aut (nebo aut s rakouskou poznávací značkou s polskými gastarbeitery). Před víkendem směrem do Polska a na konci víkendu směrem do Rakouska. Troufnu si tipnout, že v neděli jich je na dálnici většina. Min. mezi Ostravou/Frýdkem a Olomoucí (pak už je doprava hustší).vaclav píše:a) PL - AT se jezdi via SKthe.klokan píše: R52 je strategické spojení Moravy (potažmo Polska) na Rakousko
Ale Polsko je velké, Poláků jsou v zahraničí stotisíce a netvrdím, že nejezdí i přes SK.
ok, ale do Ostravy tohle vsechno nemusi nutne prijet po 52?
opakuji, R52 je dulezita, ale nejsou prachy.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo vidíš, úplně jsem zapomněl, že vlastně na 48 jezdí plno poláků s rakouskými značkamithe.klokan píše:S tím nesouhlasím. Jezdím z Brna na sever cca 1x měsíčně na víkend a vždy je D1/R46/R48 plná polských aut (nebo aut s rakouskou poznávací značkou s polskými gastarbeitery). Před víkendem směrem do Polska a na konci víkendu směrem do Rakouska. Troufnu si tipnout, že v neděli jich je na dálnici většina. Min. mezi Ostravou/Frýdkem a Olomoucí (pak už je doprava hustší).vaclav píše:a) PL - AT se jezdi via SKthe.klokan píše: R52 je strategické spojení Moravy (potažmo Polska) na Rakousko
Ale Polsko je velké, Poláků jsou v zahraničí stotisíce a netvrdím, že nejezdí i přes SK.
Oni to Poláci právě skoro vůbec do Ovy nejedou, většina (90%) frčí na Těšín.vaclav píše:ok, ale do Ostravy tohle vsechno nemusi nutne prijet po 52?
R48 -> D48 se podařilo!
ale po dostavbě D1 na hranice s polskem se určo ten poměr poláků jezdících po D1 od bohumína a poláků jezdících po 48 od těšína změní ... skromný odhad je tak D1 55% vs 45% R48 někdy se mi dokonce zdá, že potkávám na 48 víc kamionů polských než českých a jestli směřují do rakouska, pak je R52 asi dost důležitá ... jen ty prachy
((
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...