[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
A co třeba udělat akci, pomožte Praze darujte/prodejte své pozemky za nízkou cenu? Možná někdo by se toho chopil.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
2 tunely. oba 8 km a trochu na povrchu a mohlo by to být levnější než vykupovat pozemkyLenny píše:A co třeba udělat akci, pomožte Praze darujte/prodejte své pozemky za nízkou cenu? Možná někdo by se toho chopil.
Segue 1.4 tce Grand Scenic
seque píše:2 tunely. oba 8 km a trochu na povrchu a mohlo by to být levnější než vykupovat pozemkyLenny píše:A co třeba udělat akci, pomožte Praze darujte/prodejte své pozemky za nízkou cenu? Možná někdo by se toho chopil.
hehe, to je dobre. bohuzel by to tak do 5ti let odrovnaly naklady na udrzbu.
Ano, z hlediska nákladů na údržbu dálnice jsou tunely efektivní jen v horách, kde při povrchové variantě by byly vysoké náklady na zimní údržbu a opravy po zimě, v nížinách je povrchová varianta z hlediska údržby proti tunelu vždy daleko levnější.
Mela by byt dostavba 511, priorita cele vlady a ne jen Prahy, je to v tento moment s dostavbou D8, to nejdulezitejsi, ze DObes dostane mene, to je blby, ale stejne by se melo na zahajeni najit prachy a konecne s tim pohnout.
odhad 4,5mld na pozemky / 13km = 345mil na km a pokud by sirka vykupu byla 100m pak je cena asi 3,450 Kc/m2, pri sirce 50m je to dvojnasobek, tedy skoro 7tis/m2.
hadam, ze to sibri uz maji vsechno davno skoupene a 150 Kc/m2.
hadam, ze to sibri uz maji vsechno davno skoupene a 150 Kc/m2.
prdnu tam mýtnou bránu, průjezd 10 kč, při 50000 denně to máme 500000, za měsíc 15 mil. odečtu lidi co tam budou 1 mil a zbyde 14 mil každej měsíc, to už by mohli občas umejt nebo udržovat v dobrym stavu, ne?vaclav píše:seque píše:2 tunely. oba 8 km a trochu na povrchu a mohlo by to být levnější než vykupovat pozemkyLenny píše:A co třeba udělat akci, pomožte Praze darujte/prodejte své pozemky za nízkou cenu? Možná někdo by se toho chopil.
hehe, to je dobre. bohuzel by to tak do 5ti let odrovnaly naklady na udrzbu.
Od kdy platí osobní auta? nebo si mám jeětě připlácet i když mi zdraží dálniční známka o 300kč?
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Jde o to že když pojedu třeba z Jihlavy do brandýsa nad labem, a když bude zprovozněn úsek modletice běchovice tak to bude o cca 10 km kratší, tak když nechám za mýtný 10 kč tak by to bylo furt levnější než se trmácet přes štěrboholy ne? ,,,,, mýtný se neplatí, byla to jen odpověd na to že tunely jsou drahý na údržbu tak sem tam prdnul myšlenku platit za to mýtný 10 kč. ,,,,,,,,, a k tomu zdražení můžu napsat jen to že by to mělo být podle váhy vozu, takže Fabia 1100 a Audi Q7 2500, to by bylo spravedlivý a peníze by byli taky extra vybranýFlakY` píše:Od kdy platí osobní auta? nebo si mám jeětě připlácet i když mi zdraží dálniční známka o 300kč?
Nevěděl by někdo, jak se uvažuje napojení I/12 v situaci, kdy bude stát stavba R1 511, ale na stavbu čtyřpruhu I/12 Běchovice - Úvaly ještě řadu dalších let nedojde?
Zatím se všude prezentuje, že výstavba bude probíhat současně. Všichni doufáme, že tomu tak nebude, protože to by se 511 nezačala stavět asi nikdy, takže odhaduju nějaké ryze české řešení, asi jako tupé napojení do ulice Do Říčan s omezením na 30km/h nebo něco podobně "chytrého". 
Dost mě zaráží, že je to celé navržené tak, že to neumožňuje aspoň nějakou částečnou etapizaci, neb pokud se má kromě 511 (12 miliard) najednou rozšiřovat i 510 na šestipruh a zároveň stavět 1/12 Běchovice - Úvaly, tak to asi půjde přes 20 miliard.
Jak by z provozního hlediska vypadalo, kdyby byla I/12 postavena jen po první MÚK, tj. Běchovice?
Jak by z provozního hlediska vypadalo, kdyby byla I/12 postavena jen po první MÚK, tj. Běchovice?
To je podle mě lepší v tu chvíli nestavět z I/12 nic a udělat provizorium s napojením staré I/12. Křižovatka R1xI/12 by nebyla úplná a problém s krátkým připojovákem by se týkal jen směru stará I/12 -> 511.Mibl píše:Dost mě zaráží, že je to celé navržené tak, že to neumožňuje aspoň nějakou částečnou etapizaci, neb pokud se má kromě 511 (12 miliard) najednou rozšiřovat i 510 na šestipruh a zároveň stavět 1/12 Běchovice - Úvaly, tak to asi půjde přes 20 miliard.
někde se hovořilo o zrušení celé křižovatky a provizorním vedení přes Šr a exit Počernice x Štěrboholy
pro znalé, okolo bývalého nebo prvního Exnera
pro znalé, okolo bývalého nebo prvního Exnera
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No to není vůbec ideální. To přece musí jít vymyslet nějak líp. Třeba nějak podejít ŠR a připojit se až pak. Ale chápu že nejsou peníze a hlukové limity jsou na hraně.
-
Marooned17
Mě by spíš zajímalo, zda je skutečně nutné budovat 511 rovnou jako 6 pruh i s ohledem na oddálení od města a tudíž využitelnost pouze pro ryzí tranzit. Když se podívám na intenzity 512, mám o tom značné pochybnosti. A ty intenzity mezi Modleticemi a Říčany, kde 511 převezme velkou část dopravy z I/2 rozhodně vyšší, než jsou dnes na 512 nebudou. Vždyť si vemte, že 6proudá dálnice od Brna se vlastně bude dělit na celkově 16 pruhů(D1, 511,512) a to mi přijde až zbytečné. Vždyť si vezměte, že i podstatně zatíženejší (než kdy bude 511) 515 to taky jako 4 pruh zvládá, i když provoz je tam dost hustý.
Osobně jsem pro to postavit dálnici jako 4 proudou s rezervou ve středním pásu. Ušetřené peníze použít na mnohem přísnosnější zkapacitnění 510.
Osobně jsem pro to postavit dálnici jako 4 proudou s rezervou ve středním pásu. Ušetřené peníze použít na mnohem přísnosnější zkapacitnění 510.
Jee, jasně že rovnou šestipruh. Severní část okruhu jen tak nebude a ten zbytek budeme dlouhá léta hnát tudy. To že v době hospodářské recese tu toho tolik nejedzí neznamená, že to třeba za deset let nebude výrazně horší...
spíš tak za 3-5let
a jak správně řečeno, všechno pojede z D8, R10, D11 tudy
největší přínos to bude mít pro ŠR, samozřejmě Spořilov a určitě odpadne i navrhované nouzové řešení ND v noci na JS
a jak správně řečeno, všechno pojede z D8, R10, D11 tudy
největší přínos to bude mít pro ŠR, samozřejmě Spořilov a určitě odpadne i navrhované nouzové řešení ND v noci na JS
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Marooned17
všechno pojede z D8, R10, D11 tudy
Co všechno? Například tranzit D8 - D1 jsou 4000 vozidel denně. od R10 a D11 to bude méně.
Viz toto: http://www.urm.cz/cs/clanek/337/soucasn ... funkce-sjm
A 511 využívat bude mít smysl pouze pro část města cca východně od plánované východní části MO. Já tu stavbu nezpochybňuju, pouze tvrdím, že jestli 2x2 pruhy stačí na jihu, tak by třeba 10-15 let stačily i tady. Chybou primárně bylo oddálení Pražského okruhu na JV a tím pádem jeho nevyužitelnost pro vnitroměstskou dopravu.
Co všechno? Například tranzit D8 - D1 jsou 4000 vozidel denně. od R10 a D11 to bude méně.
Viz toto: http://www.urm.cz/cs/clanek/337/soucasn ... funkce-sjm
A 511 využívat bude mít smysl pouze pro část města cca východně od plánované východní části MO. Já tu stavbu nezpochybňuju, pouze tvrdím, že jestli 2x2 pruhy stačí na jihu, tak by třeba 10-15 let stačily i tady. Chybou primárně bylo oddálení Pražského okruhu na JV a tím pádem jeho nevyužitelnost pro vnitroměstskou dopravu.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se to nepostaví jako 3x3 teď tak už nikdy.
Nesmíš zapomínat na to, že se tam po výstavbě R35 přesune větší část provozu Ostrava, Olomouc, Polsko - Praha a z Prahy pak na Plzeň a pokud nebude severní část tak vlastně komplet relace do západních čech.
Nesmíš zapomínat na to, že se tam po výstavbě R35 přesune větší část provozu Ostrava, Olomouc, Polsko - Praha a z Prahy pak na Plzeň a pokud nebude severní část tak vlastně komplet relace do západních čech.
R48 -> D48 se podařilo!
Copak se silnice staví na 10-15 let?Marooned17 píše:[2x2 pruhy stačí na jihu, tak by třeba 10-15 let stačily i tady.
A tuší snad někdo, co za těch 10-15 let bude? Teď už se nedá přiložit pravítko a extrapolovat, jak v osmdesátých letech.
Jako že by intenzita dopravy klesala? Tak to silně pochybuju...jonáš píše:A tuší snad někdo, co za těch 10-15 let bude? Teď už se nedá přiložit pravítko a extrapolovat, jak v osmdesátých letech.
Třeba možná za 50 let až se vyvine nějaká technologie, která omezí potřebu lidstva cestovat, ale brzo to určitě nebude...
Spíš jako jestli poroste tak, jak očekáváte. Ono už skoro neni co novýho kam vozit, dá se čekat nárůst ceny dopravy vlivem cen ropy i mýtnýho a počet lidí se v evropě celkem ustálil a jejich mobilita může s krizí spíš klesat. Letos bych radši nepředpovídal vůbec nic