Ve druhem smeru se neco provedlo?
Nebezpečná místa na D1
Re: Nebezpečná místa na D1
Jesli myslis smer P>BM, tak to beru
Ano, zúžili se jízdní pruhy tak, aby se tam šel namalovat připojovací pruh. Všimni si podle přerušované čáry a prořezané spáry.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak jestli se to letos opravdu postaví, tak by to bylo pro mě překvapení roku
Vůbec jsem nečekal, že k tomu někdy dojde, když se při rozšiřování dálnice bude stejně nájezd rušit.
Ale stejně tomu nevěřím... tak dlouho to nešlo, tak proč by to mělo jít teď ?
Vůbec jsem nečekal, že k tomu někdy dojde, když se při rozšiřování dálnice bude stejně nájezd rušit.
Ale stejně tomu nevěřím... tak dlouho to nešlo, tak proč by to mělo jít teď ?
Spíš než postaví, tak přemaluje 
Rozšiřovat se bude za x let
Rozšiřovat se bude za x let
-
the.klokan
Nevíte, proč je ve směru Ostrava-Brno kolem sjezdu na Rohlenku stále snížená rychlost, tuším na 80 kmh? Je to tam myslím už delší dobu. Má to nějaký trvalý důvod?
U Rohlenky je 90. A to už hodně dlouho, je to kvůli tomu, že tam chybí připojovací pruh. Situace podobná jako u Devíti křížů.
U Devíti Křížů je 120 nebo 100, ted si to přesně neuvědomuji a jen ve směru na Prahu.
U Devíti Křížů to omezení na Prahu nechápu, páč tam byl před několika lety připojovací a odpojovací pruh dostavěn dle normy. Ale u Rohlenky chybí směrem na Brno připojovací pruh úplně a vjíždí se tam přes přerušovanou čáru přímo do levého pruhu dálnice (stejná situace jako u některých nájezdů na R46, rozdíl je jen v tom, že na dálnici je odstavný pruh, který v současné době občas supluje funkci pruhu připojovacího).
v zari zacnou prace na pripojovaku na Rohlence.. konecne
Myslím, že je tam 100. Připojovák tam sice je, ale vznikl tak, že levý pruh je v té zatáčce užší, cca má tak 3,25 metru, proto to snížení rychlosti.Lenny píše:U Devíti Křížů je 120 nebo 100, ted si to přesně neuvědomuji a jen ve směru na Prahu.
Že se bude na Rohlence stavět je velmi pozitivní zpráva.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
U Křížů je 100. Jinak bych tu jeste rad poznamenal jako hodne nebezpecne misto MUK Slatina - najezd smer Vyskov. Neni tu pripojovak, najizdi se do stoupaciho pruhu, neni zde ani stopka... kdo to tam nezna, muze se lehce zapotit..
Zatím jednou se mi stalo, že jsem večer potřeboval zastavit na benzínce... při vjíždění na dálnici tam byla STOPka, protože tam nebyl připojovák ale jenom stoupací pruh pro pomalá vozidla. Nevím kde to bylo, ale v té tmě jsem nic neviděl (asi pršelo) a ještě jsem si jak debil stáhl okénko jestli něco neuvidím lépe nebo neuslyším... úplně dementní místo a byl jsem rád, že se mi nic nestalo.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
To vypadá možná na 82. km směr Brno, odpočívka Speřice. Tam je to přímo do stoupacího.
V té době se prostě nepojektovali u odpočívek nějak dlouhé pruhy, a kde byl stoupací pruh, tak tam připojovací pruh nebyl zřízen vůbec.
Vedle zmiňovaných chybějících pruhů jsou nebezpečné také ostré zatáčky na km 64, 62 a 54 ve směru na Prahu. Je potřeba přibrzdit tak na 160... (Přes tu rychlost to nemyslím jako vtip - 160 ve dne = 110 v noci)
Se divím, že jste vybral právě tato místa... Spíš myslím, že směrem do Prahy tu osobáky až takový problém nemají. Možná je to tím, že většinou nemusí brzdit na 160...Jaroslav píše:Vedle zmiňovaných chybějících pruhů jsou nebezpečné také ostré zatáčky na km 64, 62 a 54 ve směru na Prahu. Je potřeba přibrzdit tak na 160... (Přes tu rychlost to nemyslím jako vtip - 160 ve dne = 110 v noci)
Směrem na Prahu ale s větším respektem - bez ohledu na povrch - sjíždím z 32. k Naháču, ostrý poloměr mi přijde i ve stoupání z Hvězdonic k Lensedlům. Je to tím, že tady byla nejstarší část, nebo má trasování celé české části D1 stejný historický původ?
Tak asi hodně bude záležet na autu, ale ani jedno místo nevidím problematické. Místa, dle mě která se nedají projet rychleji než 180 km/h jsou dle mě 32. km směr Praha a 53. km směr Brno. Zbytek na plný knedlík.
Ostřejší poloměry a stoupání jsou dány snahou využít původní rozestavěné těleso, ikdyž ne všude k tomu došlo v plné míře.
Ostřejší poloměry a stoupání jsou dány snahou využít původní rozestavěné těleso, ikdyž ne všude k tomu došlo v plné míře.
Kilometrovníky opravuji na 62, 57 a 47 - ten němec (alzheimer) se na mě začíná podepisovat. A ten 32 přidávám....ten mi úplně vypad a rozhodně tam patří.Lenny píše:Tak asi hodně bude záležet na autu, ale ani jedno místo nevidím problematické. Místa, dle mě která se nedají projet rychleji než 180 km/h jsou dle mě 32. km směr Praha a 53. km směr Brno. Zbytek na plný knedlík.
53 směr Brno je určitě nejhorší ve směru na Brno, ale nevnímal bych ho tak hrozně, jako ty 4 směrem na prahu. Je možné někde zjistit poloměry dotčených zatáček?
Aspoň zhruba to půjde odečíst z mapy. Ale nezjistíte stav ani sklon vozovky. Zrovna na km 32 to vypadá tak aspoň na 700 - 750 m, čili radiusem samotnym to možná ani nebude. I když, jestli se dá radius 750 m projet rychlostí 180 km/h jsem teda dosud nezkoušel 
Šlo by to zjistit, muselo by se podívat v archívu do projektové dokumentace.
Jediné co jsem našel teď v PC je:
Km 46,8-47,5 je R=900
Jediné co jsem našel teď v PC je:
Km 46,8-47,5 je R=900
Čili proti tomu esíčku mezi Hodkovicema a Rádelskym mlýnem na R35 kde je radius tak 400 je to docela pohoda 
No vyštrachal jsem jednu mapku k tomu úseku a jestli době čtu, tak poloměry jsou 290 nebo 280 nebo 200 v MÚK Rádelský Mlýn, není to čitelné, jestli je to 0, 8 nebo 9, další jsou 375 a 375 a poslední u Hodkovic je 500.
Zacly prace na pripojovacim pruhu na Rohlence..
3x huraa ... jinak ted to bude ranni cesta do Brna od Vyskova peknej spunt.. omezeni na Rohlence + Ostravska v 1 pruhu.. bude dusno 
Jaktože začli?? Uzavírku mají povolenu až od neděle