Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
dvs

Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)

Příspěvek od dvs »

vaclav píše:takze z d8 na brno tudyma? to je 8km navic!
Mimo hlavní špičku od Hradce určitě (hrdlo bude připojení D11 na R1 v ranní špičce). Ve špičce je to otázkou. Další otázkou je odkud po té D8 na Brno, protože od Teplic se vyplatí na Brno cesta přes Bílinu - Louny - R7 - R1 - D1.

Jsem zvědav, zda opadne kolona v kopci do Hloubětína a půjde na VS odbočit plynule.
dd

Příspěvek od dd »

Škoda, že google neumí započítat do času i dopravu. Vychází to 6km/8minut vs. 14km/12minut oběma směry, přestože směr D8 je celý červený.
Klokan

Příspěvek od Klokan »

Petr Pokorný píše:Kasme hlásí přímo z terénu že je otevřeno (a má projeto) ve směru Kbelská -> R10. Opačný směr ještě v provozu není, prej snad každou chvilku ... odstraňuje se značení :)
Jel jsem opačný směr ca ve 14.40h, a už se jezdilo. I když nájezdy ještě nebyly "stopro", přijel jsem od Běchovic, a od BlackBridge byl nájezd ještě uzavřen, udělal jsem si tedy po R10 kličku na Exit 3 Radonice, vrátil se zpátky v poposkakující koloně (nějaký kamion tam ťukl Octávku, asi 500m před rozvětvením VR / ČM, zřejmě se z výšky své kabiny kochal novým dílem a zapomněl pohlédnout dolů na plebs ;) ), a pak si projel poklidným tempem celou VR (potvrzuji, že 50km/h je jen na onom kousku, jak už hlásil Kasme přes Petra), kde jsem napočítal snad míň aut, než počet "oplocovačů a dokončovačů" v příkopech vůkol ;-). Napojení na Kbelskou vcelku OK, zespoda jel kamion a pár aut, ale předpokládám, že pohodový provoz zde panoval spíš proto, že úzké hrdlo už vzniklo dole na trase ;).

Nu, uvidíme, jak se ty dopravní zátěže rozloži časem, až si na nový stav všichni zvyknou, každopádně nyní mi přijde, že VR má smysl i pro "vnitropražský transit" v relaci "východ Prahy <-> Prosek, Letňany". Pokud si odmyslím tu kličku a zácpu kolem Radonic, určitě je pohodlnější jet do Letňan tudy, než se kodrcat přes BlackBridge (a riskovat místní aktivní MPíky měřící padesátku) a následně milión čtyřistaosmdesátpěttisíc hloubětínských semaforů. Kilometrově je to - téměř - nastejno.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

-xdas- píše:Vidím správně, že za MÚK Budovatelská směr D8 není omezení rychlosti?
co bys tam chtěl, je to silnice pro motorová vozidla v obci
... a ploty už tam jsou :crazy:
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

kasme píše:
-xdas- píše:Vidím správně, že za MÚK Budovatelská směr D8 není omezení rychlosti?
co bys tam chtěl, je to silnice pro motorová vozidla v obci
... a ploty už tam jsou :crazy:
Aha, jsem si neuvědomil, že tento úsek je už v obci :( Díky
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

stane se... :)

a magistrátní tisková zpráva
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... znena.html

a poslední VIDEA
Vysočanská radiála - kamion přece nepojede 50... http://www.youtube.com/watch?v=2xEDacwgEOk

R1 510 - Vysočanská radiála http://www.youtube.com/watch?v=VDU3YNzETRo

Otočka Černý most http://www.youtube.com/watch?v=BvxEz6ZHOZM

MÚK Rybníčky - Štěrboholská radiála (upravené značení) http://www.youtube.com/watch?v=J6p9FCmWFyM
dvs

Příspěvek od dvs »

kasme píše: Vysočanská radiála - kamion přece nepojede 50... http://www.youtube.com/watch?v=2xEDacwgEOk
Spíš mediálně zmasírovaný řidič osobáku, který nečte dopravní značení a nevěří si a jede těch 50km/h, jak říkali na nově. Za mnou tam jel taky kamión. Omezení za mnou vydržel sice jsem měl na tachometru spíš 60km/h a od Budovatelské jsem váhavě zrychlil na 80km/h.

Vůbec informování medií bylo trisktní.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

ale jo...

i když 50 končí až za křižovatkou, tzn. až kus za mostem...

já jel taky cca 60 a kamión v zádech :)
shmack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shmack »

Já jsem odpoledne jel z Průmyslové na Kbelskou a než jsem se dostal k tomu zúžení pod mostem, tak sem se tam kotrkal 40 minut. Kamiony v kopci musí zastavit a čekat, než je tam někdo pustí. To jsou výmysly!! Kdo to vymyslel a jde proti tomu něco dělat? Asi boj s větnými mlýny. Budu si muset najít jinou cestu z práce, do práce se na Průmyslovou dostanu.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

shmack píše:Já jsem odpoledne jel z Průmyslové na Kbelskou a než jsem se dostal k tomu zúžení pod mostem, tak sem se tam kotrkal 40 minut.
takovou dobu se o tom tady bavíme, jak to tam bude (minimálně dneska) v pr... no a ty tam vjedeš :) :)

za pár dní se to rozjezdí...

a zkoušel někdo k těm km započíst i mýto na R1 510? :)
shmack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shmack »

chtěl jsem sjet, ael musel jsem vydržet, abych zde mohl poreferovat;-)
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

kasme píše:vložená videa
Díka za videa (první vložená). To se mi jen zdálo, že to směrem na Prosek trochu skáče? (teď neřeším ty kanály na konci, na sjezdu na Kbelskou, tam je jasné, že "v Praze to jinak nejde")
vaclav píše:me zarazilo, ze to takhle zenou cedule. je teda pravda ze je to bez semaforu, ale porad je to 6km vs. 14km. jde asi jen o zvyk.
Vypadla vám tam číslovka - bez 6 semaforů
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

shmack píše:chtěl jsem sjet, ael musel jsem vydržet, abych zde mohl poreferovat;-)
tak to pak jo :idea: :lol:
Mike

Příspěvek od Mike »

Petr Pokorný píše:... a 50 spolu se značkou pozor zvěr je jen mezi R10 a MÚK s Budovatelskou ul.
to je jasný, tam jste ještě rozjetej z "dálnice", takže o to líp se bude "pomáhat..."
a takže jaké tipy ?
a proč se musí kamion do kopce zastavit ?
vždyť tam snad ubrali jen jeden pruh ne ?

ještě že jsem byl dnes v Hradci 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
dvs

Příspěvek od dvs »

Mike píše: a proč se musí kamion do kopce zastavit ?
vždyť tam snad ubrali jen jeden pruh ne ?
Protože kamión má v obci jet v pravém pruhu. Do toho kopce chytře zatarasili pravý, takže kamión se musí nacpat do levého a to je ten problém, protože ho tam moc nikdo nechce pustit a on má malou rychlost....

Možná by stálo za to: Zprovoznit odbočovací pruh na VS a následně pravý udělat průběžný a ukončit levý. Fungovalo by to podobně jako na Kbelské směrem k D8 na křížení s Veselskou, než ji začali předělávat. Levý by sloužil k předjetí pomalu rozjiždějící se kolony kamiónů na zelenou a zařazení se před ně.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a nebude to právě záměr? :)

aby si to kamion příště rozmyslel a jel okolo :crazy:
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

kasme píše:a nebude to právě záměr? :)
Jo ... taky mě to napadlo. Obvzlášť když před pár dny v médiích proběhla taková dokonalá hláška:
Praha chce, aby se na Vysočanskou radiálu přemístily kamiony, které dosud jezdí po Chlumecké, Kolbenově a Průmyslové ulici. "Musí ale zjistit sami, že to je pro ně lepší. Zákazy vjezdu nikam dávat nebudeme," poznamenal Rajchart. TSK již dříve uvedlo, že zakázat vjezd kamionům na Průmyslovou ulici nebude možné, protože jsou v okolí firmy a továrny, které je potřebují k zásobování.
A to přeci nezjistěj, když se jim bude jezdit pohodlně po staru, ne? :crazy:
dvs

Příspěvek od dvs »

Opravdu tam ta kolona na Kbelské dolu do Hloubětina nebyla (kolem 7:45). Trasa D8 -> D11 ušetří 20min :)

Když si odmyslím rozestavěnou křižovatku u Tesca, tak máme propojenou dálnici D8 s ostatními.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

Tak prvni rano s VR ve me zanechalo velmi pozitivni dojem - na Kbelske do Hloubetina provoz jak v sobotu, v dobe kdy jsme stavali uz od Mladoboleslavske jsme projeli az pod viadukt kde bylo asi 5 kamionu v pravem pruhu...takze parada, snad to tak zustane

Opacny smer do kopce je tam tom podstatne hur - i v tomto case kdy v tom smeru neni takovy provoz to od krizovatky Kbelska x Kolbenova ke zuzeni v podstate stalo, akorat kdyz jsme projizdeli tak zuzenim projizdela krokem ASA s kontejnerem a vsichni za ni jeli na dvojku... v odpolednich spickach to asi bude maso porad - osobaky staci na to aby se to ucpalo...

Myslim ze vhodnym resenim by bylo prece jen udelat sjezd z VR jednopruhovy, prece jen takovy provoz tam zrejme nebude a OA se mezi kamiony do praveho vzdycky vejdou...

BTW, vcera jsem si VR vecer projel, abych se vyhnul zkolabovane Prumyslove a i bylo to orpavdu rychle, jako o vikendovem provozu pres Prumyslovou...pochopitelne o tech zminovanych 8 km delsi. Zminovanou MPR 50 km/h kvuli zveri tam nikdo nedodrzoval.

No uvidime jak to bude dal..
dvs

Příspěvek od dvs »

Proč na návěstí 500m na R1 nechali Ústí nad Labem přes Černý Most tj. doleva?
kasme píše:R1 510 - Vysočanská radiála http://www.youtube.com/watch?v=VDU3YNzETRo
čas 0:35
Přílohy
R1navesti.jpg
R1navesti.jpg (20.5 KiB) Zobrazeno 7026 x
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

zřejmě ještě nebyla vyměněna, následující cedule už jsou OK
ale možná to přidává kamiony na Kbeslkou :)

stejně tak chybí celý portál dole na Kbelské

asi si to nechávaj na víkend :)
Maniac

Příspěvek od Maniac »

kasme píše:a nebude to právě záměr? :)

Záměr to být může, nechť teda vykáží kamiony z Průmyslové, podobně jako z Jižní spojky od D1 k BM.

Jinak je to opět špatné řešení, kombinující v sobě českou malost, obscesi v omezeních, zastydlost v normách 60. let, nedostatek nadhledu a praktičnosti atd. Mělo se tam připojit VR 2 pruhy, stačilo by jen vybagrovat o 3,5m více stráně.
Partyzan

Příspěvek od Partyzan »

Dnes v pravé poledne jsem jel po průmyslové a asi opravdu ta VR podstatně pomohla od kamionů. Uvidíme, zda se tam postupně naučí i ostatní.
Mike

Příspěvek od Mike »

dvs píše:Protože kamión má v obci jet v pravém pruhu. ..
o sice nevím, ale dnes jsem si všiml, že za žel.mostem zůstala značka, kerá NV levý pruh zakazuje
a protože není nikde ukončena a z pravého se stane odbočovací, tak tudy vlastně kamion legálně na D8 nesmí :lol:
dva jsem před sebe pouštěl, když už se chudáci sunuli přes zebru

pro zpáteční cestu zvolena VR, provoz značný, kamionů hodně, "u zvířátek" nejel 50 nikdo :ok:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Včera večer jsem si všimnul, že osvětlení v v ekoduktech je fakt dost silné, je to dost nepříjemné :(
No a na rampě VR -> D8 už je cca 100 metrů dlouhá brzdná dráha kamionu.
Odpovědět

Zpět na „Praha“