Stará I/37, dnešní II/324 je plnohodnotná doprovodná komunikace nebo snad ne?Partyzan píše:Asi proto, ze tam neni zadna poradna doprovodna komunikace.
I/37 Hradec Králové – Pardubice
Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
@xdas: já nemyslel, že by na ní bylo něco špatného, naopak to řešení je pořád unikátní i když už je cca 30 let stará...spíše jsem měl na mysli, že jí ta u Opatovic trumfne o patro 
Čerstvě položený asfalt klouže. Někdy, asi podle nálady silničářů, na něm dočasně omezí rychlost. Ale snad to není nic trvalého.dvs píše:Na I/37 mezi Ohrazenicemi a Stéblovou ve směru HK na nově otevřeném úseku je značka pozor smyk a 70km/h. To mi přijde jako opakování té parodie s 50km/h na Vysočanské spojce.
mě to nevysvětlujte, jako pražák ji samo mámdd píše:Stejně jako si jí musí koupit každý, kdo dojíždí např. ze Sokolova do Varů, z Kladna, Berouna a mnoha dalších měst do Prahy, podobně do Brna a prakticky všude, kde dálnice vede k velkému městu. Nevím, proč by zrovna pardubičtí a hradečtí museli mít výjimku.Mike píše:největší problém určitě je, že by si obyvatelé obou aglomerací museli koupit DK
apropo, ten Beroun by ještě ušel, ale to Kladno je opravdu bez silnice
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
<ot>Unhošť, Hostivice. Řekl bych, že to není o nic horší, než ten Beroun.</ot>Mike píše:apropo, ten Beroun by ještě ušel, ale to Kladno je opravdu bez silnice
Království a půl princezny za 511.
Kdybyste četli co jsem napsal , věděli byste , že zústane nezpoplatněna. Značka silnice pro motorová vozidla bude někde pod nadchodem v Ohrazenicích s dodatkovou tabulkou bez poplatku a s omezením rychlosti na 110 km/h. A co se týče známky jako takové , tak pražáci nemají co závidět , oni mají dálnice do všech stran a jejich využití dálnice je několikanásobně vyšší než u pardubáka či hradečáka. Zatím co pražáka, vzhledem k možnosti využití dálnice, vyjde km na pár haléřů nás s třemi výlety do prahy vyjde na několik korun za km, do ostatních směrů máme pouze ucpané dvouproudovky a zatím co v Praze staví již třetí okruh , v Pardubicích mají problém postavit blbý most přes trať natož jeden okruh. A v Hradci to samé .
Nějak mi uniká rozdíl mezi ucpanou dvoupruhovou a čtyřpruhovou silnicí (dálnicí) ... Ale jo ... v Praze se holt máme blaze, a ten třetí okruh si fakt zasloužíme (i když teda netuším o co jdekolja píše:...pražáci nemají co závidět , oni mají dálnice do všech stran ... do ostatních směrů máme pouze ucpané dvouproudovky a zatím co v Praze staví již třetí okruh , v Pardubicích mají problém postavit blbý most přes trať natož jeden okruh. A v Hradci to samé .
No asi o severní segment toho nedodělanýho druhýho, kterej má podle StČ sloužit i jako obchvat Kralup 
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... lup/721193
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... lup/721193
Jde o reakci na příspěvek dd na stránce 14 " Nechápu proč by hradečtí a pardubičtí měli mít vyjímku " myšleno z nezpoplatnění I/37 mezi Pa a HK. Obchvat Praha samozřejmě potřebuje , sám tam i jezdím a pražákům nic nezávidím , stejně tak potřebují pa paramo a obchvaty to samé v hk .
Jenom nechápu proč na jediné čtyrproudovce mezi pa a hk by se mělo platit tak jak to píše dd.
Jenom nechápu proč na jediné čtyrproudovce mezi pa a hk by se mělo platit tak jak to píše dd.
Stejně jako se platí třeba mezi Ostravou a F-M? To je úplně ta samá situace...
To je dobrá sranda, ještě tam není cedule z autíčkem a taky se může stát, že tam nebude, když to nevyjde a vy už se tu dohádate kvůli tomu, jestli platit nebo ne a že to nemá doprovodnou komunikaci.... 
Vím, že se zatím neplánuje zpoplatnit, to už tu zaznělo několikrát. Ale myslím, že pokud se stane SPMV, tak zpoplatněná do 3 let bude. A už jsem psal výše, že zpoplatnění současně se zvýšením rychlosti by bylo společností lépe přijato.
kolja: A od jaké délky by se měly dálnice zpoplatnit? Tady je to ke 20 km a pořád to je krátký úsek? Ty příklady jsem uvedl záměrně, většina lidí jezdících např. z Kladna do Prahy také jezdí z 90% jen na tomto krátkém úseku a že mohou jet po dálnici až do Ostravy jim nepomůže (i z Pardubic to bude souvislá dálnice až do Prahy nebo Plzně). Takže já jsem proti výjimkám.
kolja: A od jaké délky by se měly dálnice zpoplatnit? Tady je to ke 20 km a pořád to je krátký úsek? Ty příklady jsem uvedl záměrně, většina lidí jezdících např. z Kladna do Prahy také jezdí z 90% jen na tomto krátkém úseku a že mohou jet po dálnici až do Ostravy jim nepomůže (i z Pardubic to bude souvislá dálnice až do Prahy nebo Plzně). Takže já jsem proti výjimkám.
Mně se jako plnohodnotná zase tolik nezdá, teda až na ten kousek u opatovické teplárnyLenny píše:Stará I/37, dnešní II/324 je plnohodnotná doprovodná komunikace nebo snad ne?Partyzan píše:Asi proto, ze tam neni zadna poradna doprovodna komunikace.
Pokud tedy bereme teoretické zpoplatnění, jinak je samozřejmě ok.
Doporučuji projet doprovodku k R7 nebo R46, to je teprve to správné maso 
Doprovodku R46 si alespoň z mapy umím představit, ale R7? Tam se jede po poli?
A co teprve doprovodka R35 do Liberce.
Nějak takto: http://old.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=134682 ... 47136@z=10. To ani doprovodka není, to je jen nejkratší cesto po okreskách poblíž R35
Nějak takto: http://old.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=134682 ... 47136@z=10. To ani doprovodka není, to je jen nejkratší cesto po okreskách poblíž R35
já jí v dobách, kdy se počítalo nad 3,5t i auto s vlekem, objížděl po 608, I/16 a pak až I/7
ovšem jak je to dnes, když máme "D" okolo letiště to nevím
naštěstí už na vlek stačí zase jen známka
ovšem jak je to dnes, když máme "D" okolo letiště to nevím
naštěstí už na vlek stačí zase jen známka
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ale ona to skutečně je bývalá I/35, akorát původně se ještě jelo v Hodkovicích přes náměstíDomis píše:A co teprve doprovodka R35 do Liberce.![]()
Poslední metry před Pardubicemi.
- Přílohy
-
- Ohrazenice.jpg (222.28 KiB) Zobrazeno 6559 x
a tenhle kousek proč není ?
Později vydané stavební povolení na tento poslední cca 300m úsek (je to uvedeno i v aktuálním letáku ŘSD). Bylo tu i samostatné subfórum Zrušení stavebního povolení (Hrobice - Ohrazenice). Spor se točil o reklamní poutače.Užovka píše:a tenhle kousek proč není ?
Každopádně na fotce je vidět, že díky teplému konci roku se podařilo postavit skoro celou PHS.
Dnes ráno se chystalo převedení dopravy z pásu směr HK od tohoto místa. Všiml jsem i i značky nájezd na I/37 směr HK uzavřen 12.3 - 30.4.
Takže v květnu by se konečně mohlo jezdit 4 pruhy od nádraží až k Opatovicím.
Jen s tou 110kou to nějak uslo...
Takže v květnu by se konečně mohlo jezdit 4 pruhy od nádraží až k Opatovicím.
Jen s tou 110kou to nějak uslo...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Mimochodem, jak vypadá aktuální stav?
http://pardubicky.denik.cz/zpravy_regio ... 20315.htmlxcav8 píše:Mimochodem, jak vypadá aktuální stav?
Nevím zda dotaz směřoval na tu povolenou rychlost, ale tady je něco pozitivního z dnešního tisku
Dnešní foto - napojení u Ohrazenic
Stačí vytáhnout foťák a hned pracovní "přestávka" končí
Stačí vytáhnout foťák a hned pracovní "přestávka" končí
- Přílohy
-
- hr.jpg (248.82 KiB) Zobrazeno 6591 x