Edit: JE TO TU, 40. stránka tématu a já bouchám šampaňské, protože jsem vyhrál
Pozemkové spory (kauza Havránková)
-
Marooned17
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
Bumbik: Díky

off topic: Abys nebouchal předčasně, 55+ je stále ve hře.Marooned17 píše:Bumbik: Díky
Edit: JE TO TU, 40. stránka tématu a já bouchám šampaňské, protože jsem vyhrál![]()
Asi nejsem jediný, kdo už někdy sledoval na KN nějakou změnu či prodej. A protože tam není nic ohledně změny stávajícího stavu, je to podle mě jasné. NIC SE NEDĚJE... Stav k dnešnímu dni neukazuje žádnou změnu, prostě nic. Pokud by jim to trvalo měsíce přepsat, pak by tam aspoň byla ta změna. Ale je tam prd. Takže asi pořád připravují darovací smlouvu... Možná to trvá tak dlouho proto, že to měl na starost ten právník Wolf, co ho zatkli...?bumbik píše:no byl tu odkaz na webovky, kde říká ministr dopravy dobeš, že už má darovací smlouvu na ten čtvrthektar s tím, že celkem paní štrosová a havránková získaly celkem 94 milionů Kč z toho 90 milionů havránková a 4 miliony štrosová, takže vykoupeno je, to je mimochodem i na stránkách ministerstva dopravy tuším, že tam jsem četl, že vykoupeno je, bohužel přepsáno stále nikoliv, nebo v tom nahlížení do katastru je nějaký starý údaj, těžko říct, ale podle mě by to mělo odpovídat realitě a tudíž nepřepsáno
Dokud nebude alespoň plomba na katastru, tak bych se neradoval. Pořád jim ten jeden pozemek chybí. Aby to nedopadlo zase jak na obchvatu České Skalice.
"Nevydržel jsem to" a před chvílí napsal dotaz na Ministerstvo. Uvidíme, co a kdy (a jestli) odpoví... 
Díky hovi!! Já už jsem se k tomu taky "rozklusával"... Ušetřil jsi mi práci.
hovi, nemůžeš někam hodit koncept?
kot: špatný postup, je třeba prudit - pokud možno hromadně.
Tak v tom jednoznačný souhlas! Rád se připojím ke každé konstruktivní akcikalanis píše:hovi, nemůžeš někam hodit koncept?
kot píše:Tak v tom jednoznačný souhlas! Rád se připojím ke každé konstruktivní akcikalanis píše:hovi, nemůžeš někam hodit koncept?
Také se rád připojím !
jsem zvědav copak odpoví, škoda že neznáme formulaci dotazu, takže se nedozvíme kolik oho shodí na bývalého ministra, pak na časové lhůty a tak.
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Super. Prosimte,preposli ten dotaz jeste na kralovehradecky hejtmastvi s tim, ze pan hejtman tvrdil, ze je vse vyreseno. Diky.hovi píše:"Nevydržel jsem to" a před chvílí napsal dotaz na Ministerstvo. Uvidíme, co a kdy (a jestli) odpoví...
Psal jsem krátký email na posta@mdcr.cz a zelenalinka@mdcr.cz
Znění:
Dobrý den,
začátkem roku pan ministr slavnostně oznamoval:
http://www.rozhlas.cz/regina/denik/_zpr ... e--1010413
Ale v katastru stále není pozemek přepsán?! Jak to tedy je?
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObje ... 2161235602
Děkuji za odpověď Vít Hovorka, ... (zde jsem připojil adresu, to pro Zelenou linku požadují.)
Znění:
Dobrý den,
Děkuji za odpověď Vít Hovorka, ... (zde jsem připojil adresu, to pro Zelenou linku požadují.)
Již mám odpověď:hovi píše:Psal jsem krátký email na posta@mdcr.cz a zelenalinka@mdcr.cz
Znění:
Dobrý den,
"Vážený pane,
na Váš dotaz ze dne 20. 4. 2012 k problematice pozemku parcelní číslo 189/4 v katastrálním území Vlčkovice u Praskačky sdělujeme následující:
V případě výše uvedeného pozemku se jedná o darovací smlouvu (nikoliv o výkup). Procedura je v tomto případě složitější, nyní je v řešení s Ministerstvem financí.
V chybějícím úseku stavby 1105 nicméně již probíhá hydrogeologický a archeologický průzkum.
S pozdravem..."
Cože? Nějaká blbost asi, ne?MD píše:...probíhá hydrogeologický...
Kubajsu píše:Cože? Nějaká blbost asi, ne?MD píše:...probíhá hydrogeologický...
Totální blbost. V současné době u mě probíhá stejný proces ohledně bytu. Darovací smlouva a a podání na katastr, okamžitě se to objevilo v katastru jako určitá plomba a informace o tom, že převod probíhá. Takže nevím jestli si na ministerstvu myslí, že jsme cvoci?
No nevím, chtělo by to názor právníka, co tam může být za problém, že to řeší s ministerstvem financí. Zřejmě něco ohledně darovací daně. Jinak hydrogeologický průzkum snad udělají pořádně, aby se zase za 4 roky zase nekopalo.hovi píše: Již mám odpověď:
"Vážený pane,
na Váš dotaz ze dne 20. 4. 2012 k problematice pozemku parcelní číslo 189/4 v katastrálním území Vlčkovice u Praskačky sdělujeme následující:
V případě výše uvedeného pozemku se jedná o darovací smlouvu (nikoliv o výkup). Procedura je v tomto případě složitější, nyní je v řešení s Ministerstvem financí.
V chybějícím úseku stavby 1105 nicméně již probíhá hydrogeologický a archeologický průzkum.
S pozdravem..."
Počkat, ujasněme si co je hydrogeologický průzkum. Dost hluboké vrty, převážně pro ověření vydatnosti zdrojů vody, jejího proudění v celkem rozsáhlých zvodnělých strukturách. Z hlediska dálnic maximálně čerpací zkoušky pro ověření přítoků vody do hlubokých zářezů či tunelů. případně naopak nepropustnost u DUNek.
1) Tady je snad rovina, jak když střelí
2) Průzkum (inženýrskogeologický, hydrogeologický, geofyzikální) je snad už dávno hotový
2) Průzkum (inženýrskogeologický, hydrogeologický, geofyzikální) je snad už dávno hotový
Kubajsu prosím,co je to DUNka
Dík.
DUN = dešťová usazovací nádrž.
Myslíte že je na pozemky k provední průzkumů někdo pustil?Divil bych se.Kubajsu píše:Počkat, ujasněme si co je hydrogeologický průzkum. Dost hluboké vrty, převážně pro ověření vydatnosti zdrojů vody, jejího proudění v celkem rozsáhlých zvodnělých strukturách. Z hlediska dálnic maximálně čerpací zkoušky pro ověření přítoků vody do hlubokých zářezů či tunelů. případně naopak nepropustnost u DUNek.
S těma průzkumama to je složitý. Ptal jsem se známýho, co se živí geologickým průzkumem, kde se stala chyba na D11, že se u Dobřenic "najednou" objevila voda.
Když se dělá dokumentace ( a teď už nevím, jestli DÚR nebo DSP), tak by se měl udělat podrobnej průzkum, tedy vrt co sto metrů, někdy i co padesát metrů nebo ještě míň. Jenže nejsou peníze, takže se vrtá třeba po kilometru, po dvou, s tím, že podrobnější průzkum se dodělá při podrobném projektu. Jenže pak se dělá projekt, vezmou se údaje z "provedeného" průzkumu a na něj se projekt napasuje (přece nebudeme dělat podrobný geologický průzkum, když už se jednou vrtalo, že...).
Takže teď jen doufat, že ty pole před Hradcem viděl projektant alespoň z rychliku.

Když se dělá dokumentace ( a teď už nevím, jestli DÚR nebo DSP), tak by se měl udělat podrobnej průzkum, tedy vrt co sto metrů, někdy i co padesát metrů nebo ještě míň. Jenže nejsou peníze, takže se vrtá třeba po kilometru, po dvou, s tím, že podrobnější průzkum se dodělá při podrobném projektu. Jenže pak se dělá projekt, vezmou se údaje z "provedeného" průzkumu a na něj se projekt napasuje (přece nebudeme dělat podrobný geologický průzkum, když už se jednou vrtalo, že...).
Takže teď jen doufat, že ty pole před Hradcem viděl projektant alespoň z rychliku.
Na rozdíl od D11 u Dobřenic tam aspoň v historické mapě není zakreslený rybníkadamos píše:Takže teď jen doufat, že ty pole před Hradcem viděl projektant alespoň z rychliku.![]()
No vzhledem k tomu, že tu až do vpádu švédů byly rybníky na každým rohu (levný zdroj masa), tak bych si tím, že tam nikdy nebyl, vůbec nebyl jistý.JirkaS píše:Na rozdíl od D11 u Dobřenic tam aspoň v historické mapě není zakreslený rybníkadamos píše:Takže teď jen doufat, že ty pole před Hradcem viděl projektant alespoň z rychliku.![]()
Právě. Hlavně je průzkum první větší investicí do stavby. A 5 let před stavbou je prostě nějaká desítka milionů hodně a každý investor se to snaží "oje..." jak to jenom jde. Co na tom, že by to za 10 -15 let mohlo ušetřit částky řádově vyšší...adamos píše:...takže se vrtá třeba po kilometru, po dvou...
ŘSD se už částečně poučilo a má vypracované technické podmínky kolik minimálně vrtů pro jakou stavbu v jakých podmínkách a v jaké etapě (to je těch 50 - 100m vzdálenost mezi vrty), ale na stavby různých silnic nižších tříd (obchvaty obcí, ale třeba i Blanka a metro V.A) se tyhle směrnice nevztahují a v současnosti je bohužel móda vypisovat výběrová řízení s jedniným kritériem, nejnižší cenou bez jakýchkoliv požadavků na minimální množství sond... Takže se dá předpokládat, že se tyhle prů... švihy přesunou právě na tyhle "menší" stavby...