Ono těch 180 km/h je opravdu přehnané.rumpeak píše:FlakY` píše:S tím D3 a R35 si děláte srandu ne? Jedna věc je budovat úplně nové komunikace a další věc je zmodernizovat naprosto nevyhovující úsek. O financích nemůže být ani řeč, protože by se zachovalo téměř původní těleso.
Ale řeč je tady přeci o tom, jestli po postavení D1 bude 48 opravdu tak nezbytnou jako R (před výstavbou dalších důležitých komunikací) nebo při mnohem nižších intenzitách nebude stačit normální silnice 1. třídy - samozřermě s příslušnými rychlostními limity. Podívej se na letáky ŘSD, ono se sice stávající těleso využije, ale ta předpokládaná finanční náročnost není o moc menší, než kdyby se stavělo na zelené louce. Dostavět Rychaltice - Frýdek, Napojení 57 u Palačova ano a hned, ale ta rekonstrukce zbytku na R si myslím opravdu není největší prioritou. Pokud se na současné cestě budou dodržovat rychlostní limity a nebude tam každý druhý jezdit 180, tak zase tak nebezpečná není. Zkus porovnat např. právě s cestou z Opavy do Ostravy se stejným rychlostním limitem a sám uznej, kde je potřeba investovat nutněji.
[D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
-
silnicevevrope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výstavba R48 vs. ostatní projekty
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: R48 obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Díval jsem se jaké plány mají Poláci s S1 z BB do Katowic, a pokud jsem to dobře pochopil, tak by se mělo začít v roce 2015 (je otázka, nakolik je to reálné a v jakém rozsahu by to bylo).
Jaký to bude mít případně vliv na I/48 lze těžko usuzovat, hlavně je otázka jestli do té doby vyřeší problémový most na A1 u Mszany
Jaký to bude mít případně vliv na I/48 lze těžko usuzovat, hlavně je otázka jestli do té doby vyřeší problémový most na A1 u Mszany
R48 -> D48 se podařilo!
no ten most v srpnu příštího roku bude OK, já mohu říct, že poláky na I/48 potkávám v menší míře, ale potkávám ..., takže část provozu se přesunulu na D1 směr Bohumín, ale část zůstala, holt každý řidič si rozmyslí, jestli pojede po nové cestě, nebo zůstane u zvyku jezdit po staré cestě ... a asi i dost záleží, kam poláci k nám jedou, jestli nejedou jen do moravskoslezského kraje a v takovém případě je pro ně I/48 způsob, jak se vyhnout nákupu dálniční známky ... těžko říct no ... ale na dostavbu S1 jsem teda taky zvědavý ... bylo by fajn v roce 2015 začít stavět obchvat FM, a nebo shánět finance na kofinancování R48 Rychaltice - Rybí, na kterou chce EU přispět z OPD2, ale kofinancování je jeden velký otazník ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No dost o tom pochybuji, že bude ok
Jinak poláci se přesunuli na D1 už před otevřením 4709.2, NA snad zatím zůstala na I/48.
Z projíždějících cizinců, jen minimum míří do MS kraje, většina jede do Rakouska či Německa za prací, v létě pak na jih k moři. Ti z Bielsko-Białe tu budou podle mě jezdit pořád.
Jinak poláci se přesunuli na D1 už před otevřením 4709.2, NA snad zatím zůstala na I/48.
Z projíždějících cizinců, jen minimum míří do MS kraje, většina jede do Rakouska či Německa za prací, v létě pak na jih k moři. Ti z Bielsko-Białe tu budou podle mě jezdit pořád.
R48 -> D48 se podařilo!
"NA snad zatím zůstala na I/48" nechápu ... pls vysvětlit ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nákladní auta, jezdí stále po I/48, D1 jakoby pro ně nebyla (kvůli mostu) 
R48 -> D48 se podařilo!
martine a tvůj klasifikovaný odhad úbytku kamionů po otevření mostu u Mszany (snad) příští rok v srpnu?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nemám, vůbec netuším odkud kam kamiony jedou a jaké mají priority při volbě trasy.
To holt ukáže až další sčítání.
To holt ukáže až další sčítání.
R48 -> D48 se podařilo!
O pokračování výstavby S1 jsem taky zaregistroval a psal jsem do vlákna o Polsku. To samé platí o úpravě hraničního přechodu s ČR.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
hraničního přechodu boguszowice/chotěbuz? ten hraniční 2 pruhový most se má udělat nový 4pruhový ? nebo jen něco s celnicemi? nic nevím, pls info 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ten most je 1/2 profil, stačí tedy dostavět druhý a upravit to křížení s I/67 a bude to plynule navazovat.
R48 -> D48 se podařilo!
myslíš ten kruhák na R48 - ten mi tam doslova pije krev ... hlavně, jak jsem rozjetý, že bych přeskočil řeku jak Simir Gerkhan
jestli někde sjezdím pneumatiky, tak při brzdění před tím kruhákem 
Vzhledem k finanční náročnosti a očekávaným intenzitám po dokončení D1/A1 je stavba druhého mostu zbytečná.Ale ten kruháč by měl zmizet,o tom žádná! 
Dost dobrý!!!bumbik píše:myslíš ten kruhák na R48 - ten mi tam doslova pije krev ... hlavně, jak jsem rozjetý, že bych přeskočil řeku jak Simir Gerkhanjestli někde sjezdím pneumatiky, tak při brzdění před tím kruhákem
ale né šéfe ...
zas tak horké to není
čéče na jaře budu místo na východ jezdit spíš na západ (na stavbu 0137)
ale pro R48 to bude pokrok, zrušení kruháku a další most ... za to jsem osobně dost rád
uvidíme, co udělá otevření mostu u Mszany s kamiony ...
Nepsal jsem o zrušení kruháku a stavbě nového mostu. Jedná se pouze o Polské území. Jde se o starou celnici, kterou chtějí přestavět a udělat z toho něco jako centrum obchodu a služeb. Ale byl bych rád kdyby aspoň Poláci postavili komplet 4 pruh až před most.
tak to je škoda 
ta cesta je zakletá
zase na R48 mezi FM a Českým těšínem nehoda:
http://fm.denik.cz/nehody/nehoda-zastav ... 30117.html
a přitom je tak široká a bezpečná
http://fm.denik.cz/nehody/nehoda-zastav ... 30117.html
a přitom je tak široká a bezpečná
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... ardubicti/
Z toho co jsem pochopil, tak můžeme celou I/48 přeznačit na Silnice pro motorová vozidla. Musí se splnit pouze 2 pravidla: múk a nesmí být přechod pro chodce. Nemusí být střední dělící pás a může být zastávka Bus. Dokonce nám "Rko" může začínat ve Frýdku u haly a vést až ke kruháči s hraničním mostem u ČT.
Z toho co jsem pochopil, tak můžeme celou I/48 přeznačit na Silnice pro motorová vozidla. Musí se splnit pouze 2 pravidla: múk a nesmí být přechod pro chodce. Nemusí být střední dělící pás a může být zastávka Bus. Dokonce nám "Rko" může začínat ve Frýdku u haly a vést až ke kruháči s hraničním mostem u ČT.
podle toho, co jsem se dočetl na novinkách viz. (http://www.novinky.cz/ekonomika/287830- ... otova.html ) tak mi to přijde, že pokud se letos dostaví MÚK Rychaltice, mohlo by dojít ke zpoplatnění, ovšem moc mi to nedává smysl to zpoplatňovat na půl roku, když příští rok v rámci nového pojetí dálniční sítě bude úsek znovu bezplatný ... no jsem zvědav 
Úsek se zatím nebude zpoplatňovat, musí být ve vyhlášce a ta se dělá jednou ročně. V letošním seznamu není ...
Já jsem hlavně zvědav na vyvlastnění pozemků a dostavbu úseku u MÚK Rychaltice. Taky by to chtělo pár fotek ..... 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Co bys tak chtěl na těch fotkách vidět?
Stav je od slavnostního zprovoznění stále stejný.
Stav je od slavnostního zprovoznění stále stejný.
R48 -> D48 se podařilo!
tak Alpine Bau bude spravovat I/48 z Palačova do Příbora za 58 mega viz.
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/38 ... ght%3A60px
kurnik a zase zapomněli na úsek Příbor - Rychaltice
http://www.isvzus.cz/cs/Form/Display/38 ... ght%3A60px
kurnik a zase zapomněli na úsek Příbor - Rychaltice
Dneska jsem si projel 48 zhruba na streetview (Bělotín až Rychaltice) a většina obrázků z 03/2012 mi přišlo, že tu silnici dali celkem dokupy. A úsek Příbor -Rych. nevyjímaje, až na nějaké místa pomalýho pruhu. Jestli je to komplet koberec je to fakt nutné? Nemáme náhodou jiné věci na kterých utrácet? Možná jenom na streetview nevidím detaily a taky už máme skoro rok pryč.