D3 - Všeobecně
Re: D3 - Všeobecně
Není to dáno spíše nabídkou nízké ceny? Ono tedy je pravda, že zákon nám dává celkem dobré možnosti, ale ti lidi dostanou jen cenu dle původního určení pozemku + možný bonus za vstřícnost, ale nedivím se, pokud budou odmítat prodat, pak holt vyvlastnění.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
U toho jednání jsem nebyl, takže info pouze zprostředkovaně.... Hlavním problémem prý bylo, že onen borec sebevědomě nastoupil s tím, že to buďto prodají a nebo je nechá obratem vyvlastnit a budou mít peška ještě většího.... (a nakonec měl asi i pravdu, ALE!!!)martini píše:Není to dáno spíše nabídkou nízké ceny? Ono tedy je pravda, že zákon nám dává celkem dobré možnosti, ale ti lidi dostanou jen cenu dle původního určení pozemku + možný bonus za vstřícnost, ale nedivím se, pokud budou odmítat prodat, pak holt vyvlastnění.
Sám jsem koupil nějaké pozemky nedaleko budoucí D3 (podotýkám, že nikoliv na spekulaci, ale na založení sadu) a ceny pozemků se zde pohybují maximálně v řádu desetikorun za čtvereční metr a to při prodeji mezi dvěma smluvními stranami, kdy cena bývá spíše vyšší, než cena stanovená státem.
Jsem si jist tím, že primárně nešlo o cenu, ale o arogantní chování onoho borce... Jestli je to alternativní způsob jednání s majiteli pozemků, tak bůh s námi a všechno zlý pryč
Uznávám, že to jednání by mělo mít lidský aspekt, pro to buranství pochopení nemám...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Vždyť je to obchodní jednání! A to by mělo probíhat na určité úrovni bez ohledu na výši částky o kterou jde. Snad proboha ŘSD nemusí zaměstnávat hulváty a burany.
takže to vypadá, že přístup je stejný jako u D11
tak to nás potěš koště
inu "já jsem úředník, kdo je víc"
tak to nás potěš koště
inu "já jsem úředník, kdo je víc"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
andrewkrap
nevím jestli to tu už neproběhlo, ale řsd v únoru aktualizovalo letáky:
bošilec -sevětín - zahájení stavby 04/2014
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/E5A6 ... evetin.pdf
ševětín - borek - zahájení stavby 04/2014
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/7B97 ... -borek.pdf
bošilec -sevětín - zahájení stavby 04/2014
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/E5A6 ... evetin.pdf
ševětín - borek - zahájení stavby 04/2014
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/7B97 ... -borek.pdf
Kéž by, ale zdá se mi to příliš optimistické.
Ještě v kontextu toho článku a hlavně té hodně optimistické závěrečné věty..
„D3 je nyní naše priorita, navíc je velký tlak z Rakouska dotáhnout rychlé spojení až na hranici,“ uvedl šéf ŘSD David Čermák.
Tak snad toto, je už opravdu konečně smyslplný obrat v pohledu na neexistující dálniční spojení s naší nejbohatší sousední zemí. A pokud by se ještě zadařilo a Jonáš začal jezdit od příští sezóny na lyže do Alp po nově otevřeném úseku D3, aby se nám díky tomu pak zvedly intenzity dopravy za Kaplicí, tak by to bylo už úplně super.
„D3 je nyní naše priorita, navíc je velký tlak z Rakouska dotáhnout rychlé spojení až na hranici,“ uvedl šéf ŘSD David Čermák.
Tak snad toto, je už opravdu konečně smyslplný obrat v pohledu na neexistující dálniční spojení s naší nejbohatší sousední zemí. A pokud by se ještě zadařilo a Jonáš začal jezdit od příští sezóny na lyže do Alp po nově otevřeném úseku D3, aby se nám díky tomu pak zvedly intenzity dopravy za Kaplicí, tak by to bylo už úplně super.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Máme jet koncem července do Chorvatska (ještě jsem tam nikdy nebyl, tak se docela těším) a určitě zvednu intenzity přes tu Kaplici (nebo ty Kaplice ?), protože přes Vídeň jsem jel v posledních letech už mockrát do jižního Burgenlandu a chci nějakou změnu. Těšil jsem se sice, že bych už mohl jet po novém úseku, ale asi si ho zase jen prohlédnu při postávání v okolí...
Standa: ne vážně te´d
Tak samozřejmě, že záleží odkud jedeš. Ale když si odmyslíš to, že od Borku přes Budějice až na Dolňák je to trochu drsárna alá rok 1989, tak pak od hranic k Freistadtu je to docela ok, pak většinou silný provoz od Fr k A7. A1 je v pohodě, super okolo Mondsee, a pak A10 když nepojedeš v sobotu dopoledne taky. Krajina super, je tam všude krásně, je to opravdu hezká celá cesta, a to jak u nás tak po A. Ne jako to od naší D5 do Mnichova, to je nezáživný děs.
Tak samozřejmě, že záleží odkud jedeš. Ale když si odmyslíš to, že od Borku přes Budějice až na Dolňák je to trochu drsárna alá rok 1989, tak pak od hranic k Freistadtu je to docela ok, pak většinou silný provoz od Fr k A7. A1 je v pohodě, super okolo Mondsee, a pak A10 když nepojedeš v sobotu dopoledne taky. Krajina super, je tam všude krásně, je to opravdu hezká celá cesta, a to jak u nás tak po A. Ne jako to od naší D5 do Mnichova, to je nezáživný děs.
Jen bych doplnil, že na Chorvatsko spíš po A9 ... takže žádné Mondsee ani A10.monin píše:...super okolo Mondsee, a pak A10 když nepojedeš v sobotu dopoledne taky...
PS: Narozdíl od cesty přes Víděň se na A9 i na A10 platí tunely.
OT: Pojedu z Prahy na Opatiji, tak jsem to zkusil zadat do maps.google. Nejrychlejší trasa vyběhla přes Brno/Vídeň/Graz/Maribor/Lublaň (8:01 h; 837 km), alternativně přes Linz/Salzburg/Villach/Lublaň (8:29 h; 767 km). Trasu po A9 (Linz/Graz/Maribor/Lublaň) mi to samo nenabídlo, ale přetahem mi vyšlo 8:33 h a 772 km. Čili A9 mi vychází jako nejracionálnější volba (na D1 už snad poběží modernizace a rakouská A10 bývá dost ucpaná), nicméně slovinskou A1 už mám projetou, rakouskou A9 do značné míry taky, zatímco od Salzburgu do Lublaně to neznám, takže to vidím kolem toho Mondsee
. Každopádně Kaplice to jistí
!
OT/ Stando,nezapomeň po návratu podat zprávu!
Noo tak super. S tou Kaplicí jsi mě potěšil, takto se tam brzo dostanem na intenzity alá Brenner. Jinak bacha v Linci! Jezdí se tam taky jen podle místních cílů jako v Praze. Takže směr A1 Salzburg - jen podle názvů Voest Alpine a Leonding..Standa píše:OT: Pojedu z Prahy na Opatiji, tak jsem to zkusil zadat do maps.google. Nejrychlejší trasa vyběhla přes Brno/Vídeň/Graz/Maribor/Lublaň (8:01 h; 837 km), alternativně přes Linz/Salzburg/Villach/Lublaň (8:29 h; 767 km). Trasu po A9 (Linz/Graz/Maribor/Lublaň) mi to samo nenabídlo, ale přetahem mi vyšlo 8:33 h a 772 km. Čili A9 mi vychází jako nejracionálnější volba (na D1 už snad poběží modernizace a rakouská A10 bývá dost ucpaná), nicméně slovinskou A1 už mám projetou, rakouskou A9 do značné míry taky, zatímco od Salzburgu do Lublaně to neznám, takže to vidím kolem toho Mondsee. Každopádně Kaplice to jistí
!
Ministr Kuba na jednání v Linci.
http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/na-d ... -z63u.html
http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/na-d ... -z63u.html
Tak to jsem zvědav, jak dlouho jim ta priorita vydrží. Podle mě, je ta priorita opustí při cestě z Lince, už někde za Freistadtem. A až pojede ministr Kuba na návštěvu do Vysokého Mýta, tak bude pro změnu, priorita zase D35. Myslím, že v hledání priorit, jsme daleko lepší, než ti Rakušáci.
Za dostavbu D3 zaplatí stát o polovinu méně. Boj firem srazil cenu
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/dalnice-d3-st ... oprava_neh
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/dalnice-d3-st ... oprava_neh
Tak to by stálo za úvahu, až dojde na úsek k hranicím tak nechat postavit dva pásy (2+2) za odhadní cenu polovičního profilu.
1. červenci budeme mít na trase Praha - České Budějovice pouze 2 průjezdy obcemi, když nepočítám Borek, a to Olbramovice, kde se připravuje obchvat a Miličín, kde byla v minulosti již silnice přeložena do nové polohy. Mimo úsek dálnice je velká část této silnice je vedena po moderních dvoupruhových silnicích kategorie S 14 a S 11,5. Takhle to vypadá velice idilicky, pokud by nebyla již kapacita dvoupruhu vyčerpaná.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Idylka je to krásná. Ale realita je fakt jiná. Jen ty Budějovice jsou tragédie (ono bohatě stačí jen ty kruháky pod Borkem a dále výjezd z Budějovic na Kaplici, zase kruhák). V podstatě až k tomu začátku třípruhu co vede ke K. Ujezdu, se nedá z Budějic vůbec předjíždět. A směr na Prahu? V sobotu navečer jsem jel max. tak 70-80km/h už od začátku Benešova, tam kde je konec třípruhu až k D1. A to ještě u odbočky na Konopiště, se to zastavilo úplně.
Místo obchvatu Olbramovic bych raději viděl, že se trochu hýbe příprava D3 Praha - Tábor. 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Musíme být rádi i za to "málo" v podobě obchvatu, protože výstavba D3 je bohužel daleko, ne-li v nekonečnu 
R48 -> D48 se podařilo!
Martine, prosím nedeprimuj mě. Radši opravdu říkej daleko a prosím ne v nekonečnu. Díky.
No dobře, takový argument bych bral někdy tak v roce 1993, kdy člověk byl fakt mladý, byl ještě plný euforie z toho co se stalo v roce 89, obden mohl jezdit do Lince (když jsme zde na D3) a začly se pouštět do oběhu nové mince a bankovky bez pěticípé hvězdy. Ale ne v roce 2013, kdy je člověk o 20 let starší, ta euforie už trochu vyprchala a přitom, když pominu nyní to datum 27.06.2013, tak jsme skoro ještě pořád tam kde jsme byli. Tak se pak musím ptát, kdo za to může. Je to státní mašinérie, neschopnost a krátkozrakost úředníků, jsou to ty prachy, je to mix obojího, jsou tam i další věci, nebo je ten celý tah E55, opravdu začarovaný?Martin z Ostravy píše:Musíme být rádi i za to "málo" v podobě obchvatu, protože výstavba D3 je bohužel daleko, ne-li v nekonečnu