Pražská ZPI a PDZ

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
Standa

Re: Pražská ZPI a PDZ

Příspěvek od Standa »

Poslední příspěvky mě přivádějí k otázce propojení pražského systému s dalšími podobnými systémy (zejména pod ŘSD). Je to technicky možné a uvažuje se o tom do budoucna? (omlouvám se, jestli se to tu už řešilo a uteklo mi to)
Martin Šubrt

Příspěvek od Martin Šubrt »

Standa: Kabel z Bojiště na Rudnou je přes tunely metra B, Zličín a D5 propojen. Kromě toho je zajištěno přebírání informací přes NDIC v Ostravě. Ovšem zatím to ještě kulhá na tom, co se přebere a jak se to využije. Takže zatím jsou rezervy.

1975: Ano, pokud něco staví Praha, musí to být nejen na jejím území, ale ještě také na komunikacích, které má ve správě.

Monin: Text na Wilsonovu je připraven, ale otázkou je, zda někdo schválí jeho použití. To neovlivním. Pokud jde o včerejší nehodu, ta se, pokud vím, stala ve směru do Prahy, tj. ZPI na Evropské z centra o ní nemělo důvod informovat. Pokud se tedy nejezdilo nějak dočasně protisměrem, což nepředpokládám. Kolona tam ale asi byla, jenže to už je právě informace, která na venkovní úseky zatím nefunguje, protože kolonu nemá co detekovat. V poskytování infa z úseků za Prahou jsou ještě velké rezervy. Spíš to nefunguje, než funguje. Venkovní úseky nemají ještě kromě PO nadefinované své rozmezí, spíš je to takové R6 směr Slaný a do toho spadnou pro zobrazení jen fatální stavy, něco jako by se ta nehoda stala ve směru z centra. Asi bude problém také lidský faktor, budu navrhovat, aby ZPi obsluhoval jeden člověk, který nebude mít na starost nic jiného. Navíc obsluha ZPI je v místnosti mimo hlavní sál ústředny, tj. řadu věcí si musí chodit ověřovat ven, o některých ani neví, a hlavně mají na starosti i další věci.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

A to nezapomeňme, že mezi Bojištěm (TSK+DPP) a Rudnou (ŘSD SOKP) je dispečink pro SAT, ATM, ZAT, TAT a LAT a to na Malovance vznikne speciální dispečink pro TKB. To info o dispečinku TKB mám od primátora, se kterým jsem minulý pátek měl tu čest jednat.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Konečně ze ZPI zmizel maraton :)
ZPI_Strakonicka_pod_Cukrakem.jpg
ZPI_Strakonicka_pod_Cukrakem.jpg (38.9 KiB) Zobrazeno 9994 x
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Jinak info o tom, co je na pražských ZPI+PDZ najdete přátelé na adrese dic.tsk-praha.cz.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

něco ranních barviček :)
zpi-130514-0749.jpg
zpi-130514-0749.jpg (107.09 KiB) Zobrazeno 9857 x
DálničářMK: dík za tip, TSK to zatím zřejmě trochu tají :)
Standa

Příspěvek od Standa »

Začíná se mi to docela líbit, třeba se podle toho naučím i jezdit :) ! Ještě mě napadlo, jestli by se neměly textové údaje o stupni dopravy psát barevně, podle škály použité u schematických mapek (bílá - zelená - žlutá - červená). A samozřejmě by to chtělo sladit názvy (Most Barikádníků), ale to asi napadne každého.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

barvy uměj jen některá ZPI (v "textové" části), a jak bylo psáno snad tam bude dojezdový čas (zpoždění)

se to tam asi celé nevejde... (některé ZPI jsou kratší)
Standa

Příspěvek od Standa »

Aha, tak to se omlouvám za kibicování ;) .
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Já teda nevim, co je pro ZPI přípustnej zdroj, ale mě kolony docela spolehlivě detekuje tohle .. bohužel to zatim nemam online v autě ;-)
https://maps.google.cz/maps?q=50.013145 ... 13&layer=t
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Jestli máte data v mobilu >500mb, tak s online v autě nění problém :-) /na pražský pojíždění/
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Evropská dc: trošku zbytečná a daleká informace... ale když už to musí bejt, tak bez značky :kladivo:

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 0.JPG.html

a konečně jsem vyfotil i ZPI Na Františku v akci a za sluníčka :)

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 2.JPG.html
Martin Šubrt

Příspěvek od Martin Šubrt »

kasme: Webové stránky mají ještě určité mouchy, takže jsme je měli nějaký čas pouze k internímu použití. Navíc byla obava, že když se to bude víc medializovat, tak to návštěvy odpálí. Takže stránky jsou pro ty, kdo je objeví. Mimochodem, že jsou již venku, jsem já objevil až tady na fóru...;-)

jonáš: Google je lepší než cokoliv telematického, co má Praha... Ale doženeme a předeženeme ;-).

Standa: Barevně umí texty jen cca 13 ZPI, většinou těch na Jižní spojce a Dobříšské. Nebo obecně na směrově rozdělených komunikacích.

ZPI Nad Šutkou je menší (značka není vedle, ale je integrována do plochy ZPI) a spolu se zobrazenou značkou se tam nevejde 16 znaků, ale pouze 11. Proto jsou v systému pro tyto případy nastaveny zkratky a proto se to liší. Nicméně si myslím, že by na začátku mělo být malé m, protože oficiální název mostu je most Barikádníků.

kasme: Vazby značka + text řešila obecná příručka a dneska to projednám tak, aby značka + blikání žlutých světel byly pouze v blízkosti události (říkáme tomu oblast 1). V oblasti 2 pouze značka a tam, cos to vyfotil v oblasti 3 už bez značky. Blikače by měly být pro varování, nikoli pro informaci na druhé straně planety ;-).

kasme: Omezení tam je, nedá se přece odbočit zpátky na magistrálu ;-). Tyhle nápisy tam zatím někdo zadává ručně a asi je to na období od dne do dne...bez vztahu na konkrétní práce, tj. asi to úplně vždy bohužel sedět nebude.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

no, to už je lepší :jidlo: dokonce i to omezení už tam opravdu je

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html

no ale toto... :kladivo:
i když třeba zrovna někdo řeší jestli jet do Jesenice po D1 R1 nebo po Vídeňské... :)  

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 5.JPG.html
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

nahodou ja byl za info rád - k dnešní údržbě na R1. Jinak si myslim, že by častěji mělo být využito "POZOR, STOJÍCÍ VOZIDLO". Na R1 někdo stojí v odstavnym poměrně často a ZPI mlčí :-/. Nemusí to být přeci jen po ofiko nahlášení apod. Podle mého stačí když uvidí dispečer na kamerách apod.?
Dneska byla zde http://mapy.cz/s/7cTL mezi pruhy roztrhaná pneu a o 100m dál vozidlo, z kterého vyskákalo snad 5 lidí /rodina s dětma/ za svodidla v odstavnym. Na jejich místě bych byl rád, kdyby o mě řidiči věděli, kort NA. Jinak mimochodem kam se obrátit v podobném případě? Prostě kam zavolat s žádostí, aby na mne bylo upozorněno na ZPI? Uložit číslo na NDIC? :idea:
monin

Příspěvek od monin »

Klasika, vytočil bych 158 a hned to jde podle mě dál.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

kasme píše:no, to už je lepší :jidlo: dokonce i to omezení už tam opravdu je

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 8.JPG.html
to samé na Jižní spojce také bez značky

a podle mapy je to bez značky všude, na Chlumecké dokonce i z centra
na Evropské už je raději "Evropská - práce na silnici"
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

Dnes jsem poprvé spatřil na JS:

Pražský okruh
Vestec -> R4
st. dopravy 5

5 hádám znamená, že to úplně stojí?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Dnes na ZPI na Strakonické symbol nehody s blikajícím oranžovým světlem bez jakéhokoliv textového upřesnění. Žádnou nehodu nepotkal...
ZPI_Strakonicka_pod_Cukrakem.jpg (64.3 KiB) Zobrazeno 9319 x
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
monin

Příspěvek od monin »

rob3rt: na Evropské těsně před R1 svítila zase jen kolona, taky bez textu. To byla asi "zkouška sirén" :)
Martin Šubrt: bude se dělat něco s těmi stromy (větvemi) před ZPI? Z pravého pruhu na magistrále směrem k Muzeu, už není na tu ZPI skoro ani vidět. Jinak té ZPI na Evropské směrem z centra by byla škoda, kdyby "neuměla" zobrazit třeba kolonu o pár metrů dál na R1/R7, za hranicí Prahy. Pokud ne, tak bude dobrá leda k tomu, aby se tam zobrazovalo počet parkovacích míst na střeše OC Šestka - tedy k ničemu. Jinak některé texty na ZPI jsou fakt akční, až jsme někdy i já - mile překvapený.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

všiml jsem si toho na mapě, ale mám to již potvrzené i z terénu...

v době slabého (žádného) provozu, např v noci nebo v neděli ráno píšou ZPI
stupně provozu 4 a 5, ale nikde nic

např. v neděli ráno psalo ZPI Jana Želivského "Bělocerkevská => Eden st. dopravy 4" (nebo 5, to jsem zapomněl)
ale nikde ani auto

možná si systém myslí, že když tam nejede žádné auto, že to nejede vůbec :)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

kasme píše:všiml jsem si toho na mapě, ale mám to již potvrzené i z terénu...

v době slabého (žádného) provozu, např v noci nebo v neděli ráno píšou ZPI
stupně provozu 4 a 5, ale nikde nic

např. v neděli ráno psalo ZPI Jana Želivského "Bělocerkevská => Eden st. dopravy 4" (nebo 5, to jsem zapomněl)
ale nikde ani auto

možná si systém myslí, že když tam nejede žádné auto, že to nejede vůbec :)
Taky už jsem to zažil na jižní spojce, na každé ceduli od lanového mostu až po Baranďák hlášení, že v následujícím úseku stupeň dopravy 5. A kde nic tu nic.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

To Martin Šubrt: Můžu se Martine zeptat, existuje nějaká dokumentace k značení, PDZ, ZPI a dalším info a telematické aplikace v tunelech Blanky?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Proč je na ZPI pod Cukrákem nějaký povodňový telefon? tam by mělo být napsáno, že Strakonická je uzavřena u sjezdu na Lipence!
ZPI_Strakonicka_pod_Cukrakem.jpg (35.31 KiB) Zobrazeno 8991 x
Odpovědět

Zpět na „Praha“