Severojižní Magistrála

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
pinus

Re: Severojižní Magistrála

Příspěvek od pinus »

JirkaS píše:A tak se každý rozhodne a díky nesmyslné buzeraci se centrum vylidňuje. Časem tam budou jen krámy a hotely.
Počet obyvatel žijících v centru Prahy (městské části Praha 1, 2, 3 v rámci 57-obvodového členění) se už deset let prakticky nemění a pohybuje se těsně nad hranicí 150 tisíc obyvatel, což je na to, jak malá oblast města to je, dost solidní hustota.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

jonáš píše:Mně tam hlavně sere, že se nemůžu od koně nechat dovézt za roh k repre tramvají.
K tomu zrovna zpráva ČTK z předvčerejška: http://www.metro.cz/tramvaje-se-na-vacl ... e-deje_jbs .
Zároveň jsou v článku poněkud zmatené (aspoň pro mě) info k magitrále.
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

V tom článku nevidím nic moc zmatečného. Vedení magistrály "jednou ulicí" nad Václavákem je minimálně v tomhle v územním plánu. Neumím si to sice dobře představit bez bourání a omezování, ale whatever.

Spíš mě zaráží ten hype ohledně žádnejch tramvají mezi Muzeem a Bulharem (Masarykovým nádražím). Kolik lidí se reálně potřebuje pohybovat trasou která vede přesně přes tyto 2 lokality?
Vzdálenost je necelej kilometr, to je fakt těžký to ujít. Nebo ujet na kole, nebo kolečkovejch bruslích. Nebo můžu sednout na autobus 135, kterej tudy jezdí. Na obou místech je navíc metro. U obou míst vede silnice. Dopravní dostupnost nebo prostupnost je imho naprosto výborná. Třeba mi ale něco uniká.

Kdyby páni radní/DPP reálně chtěli ten spoj vybudovat, tak není nic jednoduššího než do Italský hodit na zem koleje a jezdit. Ono je ale lepší vymyslet něco megalomanskýho a sluníčkovýho, víme, nějakej cash do kapsy pro sebe a kamarády se dycky hodí.
adamos

Příspěvek od adamos »

Tramvaj do Italský? To bude jak na lochnesce: prudce dolů, prudce nahoru a nakonec prudký a dlouhý kopec dolů. Chudák brzdy a motory. A jak se tam ta tramvaj vejde, to už máte nakreslený?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

adamos píše:Tramvaj do Italský? To bude jak na lochnesce: prudce dolů, prudce nahoru a nakonec prudký a dlouhý kopec dolů. Chudák brzdy a motory. A jak se tam ta tramvaj vejde, to už máte nakreslený?
A hlavně to nic neřeší, spojení mezi nádražími to neudělá.
mts

Příspěvek od mts »

[quote="JirkaS"][quote="mts"]to jirkas: Kdyby se konalo referendum mezi obyvateli centra, nikdo by mýto neschválil (ono by neprošlo ani v celoměstském referendu).
Co kdyby rozhodovali v referendu jen ti co bydli u SJM? At jim do toho nekaceji jini, kteri bydli o par bloku dal...
kot

Příspěvek od kot »

No,ony existují stabilní demokratické postupy /i když je někteří prezidenti neuznávají/, takže referendum jen lidí bydlících u SJM si moc představit nedovedu. Sorry. Mimochodem, kde bydlíš ty /mts/?
mts

Příspěvek od mts »

to kot: to referendum jen pro lidi kolem SJM byla samozrejme nadsazka v reakci na nazor jirkas-e, ze lidi v centru by si mytny na SJM nikdy v referendu neodhlasovali... Bydlim na P8...
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

kentanjack píše: Spíš mě zaráží ten hype ohledně žádnejch tramvají mezi Muzeem a Bulharem (Masarykovým nádražím). Kolik lidí se reálně potřebuje pohybovat trasou která vede přesně přes tyto 2 lokality?
Vzdálenost je necelej kilometr, to je fakt těžký to ujít. Nebo ujet na kole, nebo kolečkovejch bruslích. Nebo můžu sednout na autobus 135, kterej tudy jezdí. Na obou místech je navíc metro. U obou míst vede silnice. Dopravní dostupnost nebo prostupnost je imho naprosto výborná. Třeba mi ale něco uniká.
Tady vůbec nejde o to, že by někdo potřeboval od Rozhlasu k Masaryčce ani že by to někdo od Muzea k Hlaváku nedošel (když jsou to od sebe nejblíž položené stanice metra v Praze 8-), ale hlavní cíl je mít alternativu k ose Karlák - Václavák - Jindřišká. Akorát realizace by zřejmě znamenala zásah do Sherwoodu, do vlastní Washingtonovy by se tramvaje nevešly a do Opletalky jen stěží ...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

GiuseppeS píše:Akorát realizace by zřejmě znamenala zásah do Sherwoodu, do vlastní Washingtonovy by se tramvaje nevešly a do Opletalky jen stěží ...
V Opletalce jsou po bývalé trati stále pozůstatky: http://mapy.cz/s/8eXU, částí Washingtonovy byla trať vedena jako přeložka při výstavbě metra. http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041610. Ale záměrem je přiblížit trasu k HN, nakonec původní trať byla přímo před starou budovou nádraží.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No když se Praze 1 nelíběj tramvaje, tak přes to nejede vlak. To je docela stejný, jako když se Václavicům nelíbí D3 za humnama vesnice, no ne? ;-)
P_V

Příspěvek od P_V »

http://www.lidovky.cz/promena-prazske-m ... kce=otazky
Můžete pokládat otázky architektce z Centrum pro středoevropskou architekturu ohledně magistrály.
... a odpovědi
http://www.lidovky.cz/promena-prazske-m ... A&strana=1
Naposledy upravil(a) P_V dne 14.8.2013 20:06:23, celkem upraveno 1 x.
mts

Příspěvek od mts »

Ještě se vratim k tomu bezhlavymu malovani cyklopruhu kde se da. Kamarad pracuje v kancelarske budove na P9. Z okna ma 4proudovku s cyklopruhy jako na dlani. V pracovni den po ni projede v prumeru 2 cyklisti denne ( z toho jeden z nich je jeden a ten samej) . Od jara do podzimu. V zime nikdo. Pokud budeme uvazovat další 2 cyklisty v noci, tak tydne cca 28 cyklistu. Draha sranda. Zajimalo by me jestli ty natlakovy iniciativy mají spocitany kolika lidem tyhle nesmysly vlastne slouzi. Casem asi dojde na domalovani cyklopruhu i na D1 z Prahy do Brna a vlastne na všechny dalnice – mista je tam dost. A ve finale by slusely cyklopruhy i ty novy ranveji na LVH v Ruzyni…
adamos

Příspěvek od adamos »

Nechci tu vyvolávat flame. Od jara do zimy jezdím do práce na kole. Jsem zrovna ten typ cyklisty, kterému nevadí jezdit mezi auty na dvou a vícepruhových městských komunikacích. I když si myslím, že cyklopruhy nejsou úplně nutné, jezdí se v nich dobře. Ať už v těch bílou čarou oddělených červených pruzích, nebo jen při okraji silnice, kde je po x metrech namalován bílý piktogram kola se šipkou. Řidiče auta to prostě trkne, že by tu mohl být cyklista a neměl by ho překvapit. Myslím, že cyklopruhy jsou mnohem levnější a pro cyklisty pohodlnější řešení, než oddělené cvyklostezky vedoucí odnikud, s přemostěními a podjezdy, za megapeníze.
Závěrem se zeptám, čím vašemu kamarádovi na P-9 ty cyklopruhy vaděj?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
mts

Příspěvek od mts »

Mozna jste ten druhej co tam denne jezdi. Nevadeji mu. Jen mu asi prijde zbytecny lajnovat pruhy pro cyklisty do 4proudovky. Ja osobne bych tam na kole nejel, nic me od tech aut neoddeluje a kdykoliv me muze sejmout nejakej obchodak, co pri rizeni telefonuje, faxuje, vyplnuje tabulku a snida... Radsi si zajedu nejakou klidnejsi ulici a cary na ulici k tomu nepotrebuju...
Max

Příspěvek od Max »

Podle me teda ten bilej piktogram stoji pakatel (pokud bracha radniho nema firmu, co maluje VDZ nebo na to prodava barvy, za coz ale ten piktogram nemuze) a ja je pri jizde Prahou perifernim videnim registruju - stejne jako adamosovi mi prijdou fajn.
Standa

Příspěvek od Standa »

Max: Od té doby, co jsem ve snaze nejet po piktogramu vymetl pravým kolem nějaký kanál uprostřed Koněvky, už piktogramy ignoruju. Cyklistům se zatím vyhýbám, naštěstí jich je zrovna na Koněvce minimum.
kot

Příspěvek od kot »

Skoro jako na všech cyklopruzích obecně...
Cody

Příspěvek od Cody »

Návrh pro Auto*mat, jak omezit rychlost na magistrále
http://www.novinky.cz/koktejl/310929-mo ... rusku.html
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

I na to si časem zvyknou řidiči. Jediné co funguje jsou bohužel úsekovky.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Standa

Příspěvek od Standa »

Ne, že bych snad chtěl být vůči Nižně Novgorodskému experimentu nějak zaujatý, ale nemohl jsem si nevzpomenout na knihu "Jak nevyloupit banku" a žertík, který přivedl hlavního hrdinu do vězení :) .
Maniac

Příspěvek od Maniac »

jonáš píše:No když se Praze 1 nelíběj tramvaje, tak přes to nejede vlak. To je docela stejný, jako když se Václavicům nelíbí D3 za humnama vesnice, no ne? ;-)
Mě se tramvaje na Václaváku taky nelíběj. Jsem rád, že tento levicově demagogický projekt byl odpískán.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Maniac píše:
jonáš píše:No když se Praze 1 nelíběj tramvaje, tak přes to nejede vlak. To je docela stejný, jako když se Václavicům nelíbí D3 za humnama vesnice, no ne? ;-)
Mě se tramvaje na Václaváku taky nelíběj. Jsem rád, že tento levicově demagogický projekt byl odpískán.
A černoši s nabídkou erotických služeb se ti tam líbí? :?
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Že jsem tak smělý, co konkrétně je na vybudování alternativní povrchové trasy k nejzatíženější pražské tramvajové trati levicově demagogického? :shock:
Království a půl princezny za 511.
kot

Příspěvek od kot »

Kolik dní v roce je trasa A či C nefunkční? Myslím v prostoru úplného středu města.
Odpovědět

Zpět na „Praha“