[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

bumbik

Re: 0136 a 0137 Říkovice – Přerov – Lipník

Příspěvek od bumbik »

no nevím, jak jsou ta čísla přesně, podle mě je v tom dost chaoz ... ale zkrátka důležité je, že stavba se připravuje a přerov lipník letos bude zahájeno ... to je pro mě podstatné
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nejsou 3 křižovatky pro Přerov trochu příliš? Je nutné stavět MÚK Přerov-západ? Podle mě by stačily křižovatky sever a jih (Říkovice), které jsou napojeny na hlavní tah Přerovem. Západ je dobrý NA, které neprojedou pod podjezdem pod železniční tratí.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

přerov západ je kvůli prechezy a letiště a multimodálního carga a počítalo se s budoucí spalovnou odpadů, kam by jezdilo 150 kamionů s odpady denně a sjíždělo na přerov západ do spalovny (vedle prechezy) ale zdá se, že spalovna bude v mohelnici, ale to se uvidí příští rok po referendu v přerově (má proběhnout březen 2014)
viky

Příspěvek od viky »

Lenny píše:Nejsou 3 křižovatky pro Přerov trochu příliš? Je nutné stavět MÚK Přerov-západ? Podle mě by stačily křižovatky sever a jih (Říkovice), které jsou napojeny na hlavní tah Přerovem. Západ je dobrý NA, které neprojedou pod podjezdem pod železniční tratí.
Myslím,že bude užitečná právě proto,aby všichni z Tovačovska a Chropyňska až po samotný Přerov měli přímý přístup na dálnici a nemuseli se cpát městem přes podjezd.V městě budou intenzity po dostavbě D1 i tak dost velké,tak je zbytečné tam natahovat další dopravu.
Navíc jsem slyšel o modernizaci bochořského letiště pro civilní využití,což je strategické pro Olomoucko i Zlínsko a přímé napojení na dálnici je logické.
Ale i bez toho mně připadá mnohem užitečnější,než třeba MúK Třebětice na R49,když je MúK Hulín postavená jako všesměrová,oproti původním plánům.
Marty

Příspěvek od Marty »

viky píše:
Lenny píše:Nejsou 3 křižovatky pro Přerov trochu příliš? Je nutné stavět MÚK Přerov-západ? Podle mě by stačily křižovatky sever a jih (Říkovice), které jsou napojeny na hlavní tah Přerovem. Západ je dobrý NA, které neprojedou pod podjezdem pod železniční tratí.
Myslím,že bude užitečná právě proto,aby všichni z Tovačovska a Chropyňska až po samotný Přerov měli přímý přístup na dálnici a nemuseli se cpát městem přes podjezd.V městě budou intenzity po dostavbě D1 i tak dost velké,tak je zbytečné tam natahovat další dopravu.
Navíc jsem slyšel o modernizaci bochořského letiště pro civilní využití,což je strategické pro Olomoucko i Zlínsko a přímé napojení na dálnici je logické.
Ale i bez toho mně připadá mnohem užitečnější,než třeba MúK Třebětice na R49,když je MúK Hulín postavená jako všesměrová,oproti původním plánům.
Naštěstí je ta modernizace přerovského letiště passé... Viz. http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=3939&kategorie=30 Díky Bohu, jinak by se evropské dotace zase jednou probetonovaly neefektivně. Zlínsko má slušné letiště např. v Kunovicích, problém je spíš že tam nic nelítá. Dokonce ani Ostrava a Brno nemá žádný přehršel linek. Z Moravy se létá "autem" z Vídně, Katowic nebo Prahy. Proto potřebujeme spíš slušné dálnice a levné parkování u těchto letišť... :-) I když já bych klidně vyměnil auto za vlak, jenže to jde jedině u VIE, ale zatím docela složitě...
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Tak to opatrně. Moravskoslezský kraj (podle posledních novinářských údajů - Metro cca tři dny zpátky) sype spoustu peněz do připojení Mošnova na železniční síť - něco, o čem se i Praha léta hádá! V tu ránu má Mošnov lepší napojení na návaznou infrastrukturu, než Katowice nebo Vídeň. Ano, není to Přerov, ale pořád je to "moravské" letiště.
kot

Příspěvek od kot »

Mno, to není špatné... Ale kolik letadel týdně tam přistane ? A hlavně do jakého "zahraničí" létají?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Na Mošnově chcípl pes a ani železnice to nezachrání. Kvůli kšeftíkům bývalého vedení kraje, nám to vyfoukl Katowice a Krakow, a ten Krakow mě překvapuje, protože je to taky pidi letiště.
Samozřejmě bych byl rád, kdyby se Mošnov zvedl, ale podle mě je už je pozdě.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

je to sice OT: ale jelikož mám info z první ruky, tak co se týče Mošnova, tak přes prázdniny to nebylo špatné ... docela lákadlo byla akce letenek do Londýna za 750 Kč, doslova tryskově se plnila letadla do UK, ta akce sice již skončila, ale i tak, díky pravidelným linkám do Paříže a Londýna a díky charterům je Ostravské letiště v chodu, není to ideál, ale drží se ... a to nemluvím o dnech NATO příští víkend ;-) prostě neodsuzovat letiště v Mošnově, ta železnice totiž bude hlavně sloužit k připojení vlečky pro multimodální cargo a vyjednává se s jedním investorem, který by chtěl postavit halu právě u toho carga, viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... te-mosnov/
Marty

Příspěvek od Marty »

V Tuřanech se předělá na žel.trati jedna zatáčka u Šlapanic a vybuduje se na ní zastávka Brno-Letiště a můžou tam stavět rychlíky na Přerov celkem rychle a za malý peníz. Vlečka na letiště tam už dokonce je. Akorát z Brna se dá slušně jen dostat do Londýna, Moskvy, Eindhovenu, Bergama a letními chartery k moři. V Ostravě je asi nejužitečnější linka do Prahy (s možností přestupu na navazující lety ČSA po Evropě), nově Londýn, snad ještě stále fungující Vídeň a Paříž (obojí bohužel bez návaznosti) a chartery k moři. Laskavý čtenář porovná sám s nabídkou linek Vídně, Prahy a Katowic odkud se v reálu z Moravy lítá. Proto modernizovat letiště u Přerova za půl miliardy by byla dle mého skromného nazoru zhovadilost. Spíš by se moravské kraje měly domluvit v podpoře rozlítání Brna a Ostravy. (např. do Německa s možností přestupu na lety Lufthansy apod.) A taky podporovat R52 a R35 (=Vídeň, Praha).
Naposledy upravil(a) Marty dne 16.9.2013 10:45:26, celkem upraveno 1 x.
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Ještě jednou železniční OT směr Mošnov: Tady jsou fotky a plánky k trati na mošnovské letiště. V trati už leží výhybky, je upravené zabezpečovací zařízení a postupně se připravuje spodek do zóny Carga.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Taky jsem zaznamenal, že část trati je už od Studénky směr Mošnov elektrifikována. Tohle OT později přesunu jinam.
R48 -> D48 se podařilo!
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

"Provedena byla expertiza DSP, která prokázala možné úspory kolem 500 milionů korun, což si pravděpodobně vyžádá vrácení přípravy před územní rozhodnutí." :?

Má aspoň úsek Přerov - Lipník nějakou šanci na zahájení letos (když v letáku furt visí datum 12/2013)?
kot

Příspěvek od kot »

A stavíme UŽ za dva roky.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

šanci 0.00001% - koukni kousek nahoru na můj příspěvek s reportáží ČT v té reportáži se dozvíš ... co se týče ÚOHS tak přerov lipník nedořeší dřív než o vánocích či po novém roce, pak do jara případné 2. kolo tendru pak další odvolávky k ÚOHS a na podzim příští rok budem rádi, když začnem kopat ...
expert

Příspěvek od expert »

bumbik píše:šanci 0.00001% - koukni kousek nahoru na můj příspěvek s reportáží ČT v té reportáži se dozvíš ... co se týče ÚOHS tak přerov lipník nedořeší dřív než o vánocích či po novém roce, pak do jara případné 2. kolo tendru pak další odvolávky k ÚOHS a na podzim příští rok budem rádi, když začnem kopat ...
To bych řekl, že je značný optimismus s tím příštím rokem. Pokud by to ÚOHS neměl zrušit, tak by asi ani nezahajoval to řízení. Nechci nijak strašit, ale podle mne se už blížíme roku 2020.
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Jak tak koukám na ten plánek, napadá mě otázka, to neprotestují Bochořští, že cesta do Přerova se jim prodlouží asi o 2 km, tím, že přímá silnice bude přerušena? Řekl bych, že se tam docela hodně jezdí na kole...
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Pavel Q píše:Jak tak koukám na ten plánek, napadá mě otázka, to neprotestují Bochořští, že cesta do Přerova se jim prodlouží asi o 2 km, tím, že přímá silnice bude přerušena? Řekl bych, že se tam docela hodně jezdí na kole...
Dle modelu obchvat Příbora budou protestovat přesně v okamžiku, kdy se to začne stavět a cesta se přeruší. Problém je, že nadjezd (lávka) tam kvůli tetišti výkově nepůjde, a podjezd/podchod taky moc ne ... protože by tam bylo komplikované odvodnění.
viky

Příspěvek od viky »

pp21 píše:
Pavel Q píše:Jak tak koukám na ten plánek, napadá mě otázka, to neprotestují Bochořští, že cesta do Přerova se jim prodlouží asi o 2 km, tím, že přímá silnice bude přerušena? Řekl bych, že se tam docela hodně jezdí na kole...
Dle modelu obchvat Příbora budou protestovat přesně v okamžiku, kdy se to začne stavět a cesta se přeruší. Problém je, že nadjezd (lávka) tam kvůli tetišti výkově nepůjde, a podjezd/podchod taky moc ne ... protože by tam bylo komplikované odvodnění.
Tak letiště už odpískali,ne?
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Obecní zastupitelstvo se k tomu snad muselo vyjadřovat, ne?
kot

Příspěvek od kot »

pp21 píše:
Pardon, bydlím na venkově, co je TETIŠTĚ? To jsme ve škole neměli...
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Asi myslí letiště, stačí se kouknout do mapy.
kot

Příspěvek od kot »

Sorry, jsem cca o trochu víc než 8000 km daleko od ČR a data tady platím o hodně víc než ve "zlém česku" takže odtud ty "hloupé" dotazy...
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

pp21 píše: Dle modelu obchvat Příbora budou protestovat přesně v okamžiku, kdy se to začne stavět a cesta se přeruší. Problém je, že nadjezd (lávka) tam kvůli tetišti výkově nepůjde, a podjezd/podchod taky moc ne ... protože by tam bylo komplikované odvodnění.
Co se přerušilo v Příboře?
Odpovědět

Zpět na „D1“