[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
To asi nejde, protože by to nepřipustila Uhříněves - kamiony by potom jezdily po I/2 do Štěrbohol a tam už je dneska dost velký provoz i bez tranzitu. Jedině, že by byl zakázán tranzit a hlídalo se to, ale moc si to nedovedu představit, to by museli zastavovat každý kamion a kontrolovat odkud/kam jede...
Asi tak. Leda by se součsně postavil obchvat Uhříněvsi, ten by byl taky potřeba, vzhledem k tomu kolik lidí z tý strany jezdí do města pracovat.
Obchvat Uhříněvsi bude 511, blíž se tam od východu nic nenacpe a ze západu už není průchod.jonáš píše:Asi tak. Leda by se součsně postavil obchvat Uhříněvsi, ten by byl taky potřeba, vzhledem k tomu kolik lidí z tý strany jezdí do města pracovat.
Hm, už vidim ty lufťáky od Nedvězího po Louňovice a okolí, jak si kvůli dojíždění do práce pořizujou známku 
No těch bez známky bude již dnes v této oblasti minimum.jonáš píše:Hm, už vidim ty lufťáky od Nedvězího po Louňovice a okolí, jak si kvůli dojíždění do práce pořizujou známku
-
Marooned17
Mám dotaz. Mají i pozemky pod 511 pouze hodnotu zemědělské půdy podle těchto parametrů?
Já jen že doufám, že snaha zase zvýšit výkupní ceny na 100Kč/m2, nebude mít ten dopad, že za pozemky pod 511 se bude platit několik tisíc Kč/m2... Ono se mi vůbec zdá, že nadstandardní cena je už těch 30Kč... ale nejsem odborník na problematiku a rád se nechám poučit.
viz http://www.farmy.czPro tržní cenu zemědělských pozemků jsou důležité zejména následující skutečnosti:
kvalita pozemků pro zemědělské účely (často vyjádřená „úřední cenou“ dle BPEJ),
podmínky nájemní smlouvy se současným uživatelem pozemků,
druh pozemků (orná půda, trvalé travní porosty, jiné),
poloha pozemků v krajině a atraktivnost lokality,
celková výměra a počet samostatných pozemků, tvar pozemků,
přístup k pozemkům,
průběh pozemkových úprav v lokalitě,
evidence pozemků (zjednodušená evidence nebo evidence katastru nemovitostí),
konkurence mezi kupujícími v dané lokalitě.
Častým vodítkem pro určení očekávané tržní ceny za zemědělské pozemky je “úřední cena dle BPEJ”, která alespoň základním způsobem naznačuje kvalitu pozemků - skutečná cena ale může být nižší nebo naopak několikanásobně vyšší. Tržní cena se nejčastěji pohybuje v rozmezí od 7-20 Kč/m2 zemědělské půdy, ve výjimečně kvalitních lokalitách i více. Toto platí u pozemků určených i dlouhodobě pouze pro zemědělské účely.
Já jen že doufám, že snaha zase zvýšit výkupní ceny na 100Kč/m2, nebude mít ten dopad, že za pozemky pod 511 se bude platit několik tisíc Kč/m2... Ono se mi vůbec zdá, že nadstandardní cena je už těch 30Kč... ale nejsem odborník na problematiku a rád se nechám poučit.
Naposledy upravil(a) Marooned17 dne 11.2.2014 21:24:00, celkem upraveno 1 x.
Minimální cena je stanovená oceňovací vyhláškou MF č. 441/2013 Sb., více zde - je to pěkně složité:
http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/legis ... 3-sb-16290
Ve vztahu k zemědělským pozemkům je důležitá bonita půdy, viz § 6 a následně Příloha č. 4 vyhlášky.
http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/legis ... 3-sb-16290
Ve vztahu k zemědělským pozemkům je důležitá bonita půdy, viz § 6 a následně Příloha č. 4 vyhlášky.
Podle té samé oceňovací vyhlášky se ale řídí i třeba ocenění pro daň z převodu nemovitostí. Nebo se pletu?
Nezdá se mi, že by se to dalo vyřešit jednoduše změnou vyhlášky.
Ad 511: U Prahy se s tím budou muset poprat soudy, protože třeba pozemek pod MÚK je pole, ale pokud je tam třeba v ÚP v okolí MÚK možná zástavba, tak cena by asi měla být jiná.
Nezdá se mi, že by se to dalo vyřešit jednoduše změnou vyhlášky.
Ad 511: U Prahy se s tím budou muset poprat soudy, protože třeba pozemek pod MÚK je pole, ale pokud je tam třeba v ÚP v okolí MÚK možná zástavba, tak cena by asi měla být jiná.
Tak na okoli by snad zalezet nemelo, ne? Zalezi snad jen na tom co je dle UP primo pod komunikaci/MUK ... a tam zamozrejme zastavba mozna neni. Nelze prece brat ohled na to "co by kdyby". Pokud drive nekdo koupil pole s tim, ze tam v budoucnu bude stavebni pozemek, je jen spekulace. A neni mozne kompenzovat, ze nekomu nevysla spekulace. Spekulace je sazka, to ze nekdo vsadil a prohral je jen a jen jeho riziko.
Jina situace by byla, pokud by se pozemek menil s vyuziti pro vystavbu na vyuziti jine ... pak by mela samozrejme nasledovat kompenzace jako za pozemek pro vystavbu. To rozhodne neni ale tato situace.
Jina situace by byla, pokud by se pozemek menil s vyuziti pro vystavbu na vyuziti jine ... pak by mela samozrejme nasledovat kompenzace jako za pozemek pro vystavbu. To rozhodne neni ale tato situace.
Zveřejněno v týdeníku 5+2 dne 21.3.2014
http://www.okruhprahy.cz/public/data/fi ... 202014.pdf
odkaz nalezen na serveru www.okruhprahy.cz v části tiskové zprávy a média
http://www.okruhprahy.cz/public/data/fi ... 202014.pdf
odkaz nalezen na serveru www.okruhprahy.cz v části tiskové zprávy a média
Každýho úředníka, který si dovolí vypustit z huby, že bude dalších 6 let posunovat papíry z jedné strany na druhou a stavba se do té doby stěží zahájí, bych na hodinu propustil. Namísto těchto keců bych očekával, že někdo vypracuje plán, jak tu stavbu co nejvíce urychlit a jaké kroky (včetně případných legislativních) je k tomu třeba podniknout. Takový plán jsem ještě neviděl. Z toho je zřejmé, že do nebe volající nekompetence, liknavost a šlendrián se ŘSD drží jako klíště a to bez ohledu na to, která strana má momentálně pod palcem ministerstvo dopravy. Osoby, které se kolem přípravy staveb pohybují, by si v soukromé sféře nevydělaly ani na slanou vodu. A podle toho to také vypadá.
Když jsem tady před několika lety psal, že bych vyhodil všechny ty, kteří jsou zodpovědní za katastrofální řízení dostavby D8, bylo mi zde řečeno, že by se tím ztratilo know-how. Když vidím, jak se ŘSD právě chystá zazdít další stavbu, tak to know-how nicméně nějak nevidím. A to ani nemluvím o R35, kolem které se posledních 5 let také pouze kecá, aniž by se něco dělalo.
Když jsem tady před několika lety psal, že bych vyhodil všechny ty, kteří jsou zodpovědní za katastrofální řízení dostavby D8, bylo mi zde řečeno, že by se tím ztratilo know-how. Když vidím, jak se ŘSD právě chystá zazdít další stavbu, tak to know-how nicméně nějak nevidím. A to ani nemluvím o R35, kolem které se posledních 5 let také pouze kecá, aniž by se něco dělalo.
Pivko: Za tohle nemůžou úředníci, ale politici, potažmo voliči. Úředníci už dávno upozorňovali, že je potřeba zákon o liniových stavbách, aby ekoaktivisti nemohli tak snadno blokovat stavby. Když jsou ale mnohem víc slyšet různé marginální skupinky (Děti ze sebe, Auto*mat a další - samozřejmě i díky naprosto disproporční podpoře některých médií), než reprezentanti "normálních lidí" (třeba OSBID
), těžko se můžeme divit, že politici jsou ve své slonovinové věži poněkud mimo... Jestli někdo vytáhne do voleb v Praze jako prioritu dokončení obou okruhů a návrat 70 na magistrálu, má můj hlas
(až na jednu výjimku
).
Já bych doporučoval spíš pokusit se odhadnout, kdo je schopen reálně něco dělat a kdo ne. Co se týče slibů, tak takových už bylo ..... dokončení okruhu do roku 2010 slibovala např. ODS už před volbami v roce 2006. A přestože volby vyhrála tak dokončila, víte co.....Standa píše:Jestli někdo vytáhne do voleb v Praze jako prioritu dokončení obou okruhů a návrat 70 na magistrálu, má můj hlas(až na jednu výjimku
).
Já si právě nemyslím, že je to takto jednoznačné. Třeba u průtahů na D8 dokonce myslím, že momentálně úředníci (a s nimi spojené naprosté selhání managementu té stavby) celkem s převahou nad ekoteroristy vedou. To, že ke stavbám dodnes chybí potřebná dokumentace, to, že sesuv řeší tempem, za které by se i hlemejžď urazil, to je bordel plně přičitatelný ŘSD. A proto si myslím, že u 511 to bude podobné. Oni si už prostě teď řekli, že se do roku 2018 stavět nezačne, tak co by se snažili. Nebo si vzpomeň, jak si u úseku Lovosice - Bílinka mezi sebou dva státní orgány nebyly schopny dát dohromady papíry, čímž se otevření úseku zpozdilo o osm měsíců. Kvůli papírové válce, ničemu jinému.
Jsem přesvědčen o tom, že lidé na ŘSD prostě nedělají všechno, co je v jejich silách pro prioritizaci těchto staveb. Kdyby dělali, vypadal by výsledek jinak - tak, že v kterémkoli okamžiku by si mohli říci: my jsme udělali maximum a teď už to není v naší moci. Samozřejmě, něco ovlivnit nemůžou, ale prakticky denně se zde na fóru i jinde přesvědčujeme, že i tam, kde to můžou ovlivnit plně, mají setsakra rezervy.
Pokud je něco priorita, nemůže se to u nich pokaždé válet několik měsíců, míček musí být na druhé straně hřiště (ať už je tou druhou stranou jiný orgán státní správy, či soud či kdokoli jiný) v řádu maximálně týdnů. A ať mi nikdo netvrdí, že to nejde, v soukromé sféře se tímto způsobem zcela běžně postupuje.
Jsem přesvědčen o tom, že lidé na ŘSD prostě nedělají všechno, co je v jejich silách pro prioritizaci těchto staveb. Kdyby dělali, vypadal by výsledek jinak - tak, že v kterémkoli okamžiku by si mohli říci: my jsme udělali maximum a teď už to není v naší moci. Samozřejmě, něco ovlivnit nemůžou, ale prakticky denně se zde na fóru i jinde přesvědčujeme, že i tam, kde to můžou ovlivnit plně, mají setsakra rezervy.
Pokud je něco priorita, nemůže se to u nich pokaždé válet několik měsíců, míček musí být na druhé straně hřiště (ať už je tou druhou stranou jiný orgán státní správy, či soud či kdokoli jiný) v řádu maximálně týdnů. A ať mi nikdo netvrdí, že to nejde, v soukromé sféře se tímto způsobem zcela běžně postupuje.
Pivko: Podepisuji váš příspěvek.
já též a navíc jsem pro ten zákon o liniových stavbách !!! bez něho se v týhle republice skoro nic nepostaví
((
pí Hrušková: Děkujem za odkaz na článek.
Pozitivní je, že se o tom po dlouhé době píše.
Můj osobní názor: Po vydání ZÚR přijde na 100% odvolání občanských sdružení. O tom raději nikdo nepíše
Uvidíme, zda to bude mít odkladný účinek nebo ne (jde o výkupy)
Pozitivní je, že se o tom po dlouhé době píše.
Můj osobní názor: Po vydání ZÚR přijde na 100% odvolání občanských sdružení. O tom raději nikdo nepíše
Na článku mi vadí opět negativistický tón poslední části. Kdo o tom nikdy nic nečetl, nabyde dojmu, že všichni /11 městských částí/ jsou proti stavbě a bůhví jaký lump/ové/ prosazují nechtěnou stavbu. Díky za zprávy v prvních částech článku. V tom srabu to zní nadějně. 
-
1975
Zajímaly by mě na tom dvě věci:
1) jak současná, prosazovaná varianta negativně ovlivní 120.000 Pražanů? Přehlídnul jsem tam na těch polích mezi Říčanama a Běchovicema nějaký Jižní město?
2) kolik má Magistrát lidí, když na této superioritě (ZÚR) pracuje celých 8, slovy osm lidí???
1) jak současná, prosazovaná varianta negativně ovlivní 120.000 Pražanů? Přehlídnul jsem tam na těch polích mezi Říčanama a Běchovicema nějaký Jižní město?
2) kolik má Magistrát lidí, když na této superioritě (ZÚR) pracuje celých 8, slovy osm lidí???
můj osobní komentář laika sledující tuto kausu:
ad1) Přidejte Černý most někdy počítaný jako Praha 14 ( to je ale jenom 40tis). Možná i Letňany a Prosek, když ak ještě Bohnice. Odpůrci to staví, že okruh by měl jít až někam ke Kralupům.
ad2) 8 (slovy osm) je více než 7, což je "biblické" číslo sedmi statečných...
ad1) Přidejte Černý most někdy počítaný jako Praha 14 ( to je ale jenom 40tis). Možná i Letňany a Prosek, když ak ještě Bohnice. Odpůrci to staví, že okruh by měl jít až někam ke Kralupům.
ad2) 8 (slovy osm) je více než 7, což je "biblické" číslo sedmi statečných...
Pokud to bude 8 odborníků a pečlivých pracantů k tomu, tak je šance, že u budoucího odvolání jejich podklady uspějí a pohneme se dál.
Pivko: V soukromé sféře to funguje podobně, jen si nesmíš brát za příklad nějakou malou efektivní firmu, ale nějaký pořádný moloch, kde už nikdo vlastně neví, komu to celé patří (přesně v duchu teorie konfliktu mezi manažery a majiteli). Tam také ten úředník udělá jen to, co dostane za úkol, v termínu, který mu nějaký manažer stanoví na základě jakéhosi zadání správní rady. Docela pěkně to občas vystihuje Dilbert
. Žijeme v demokracii, rozhodovat musí námi (majiteli) volení orgánové (manažeři): stanoví jasně cíle a termíny a jestli úředník (na ŘSD nebo jinde) nekoná, jak má, tak ho mjí nahradit - mechanismy na to jsou k dispozici a minimálně na ŘSD jsou využívány v míře vrchovaté (a nevšiml jsem si, že by to nějak pomáhalo - takže chyba bude asi v politickém zadání). Co se týče D8, zase je to primárně od politiků - když viděli, že se to díky úspěšné spolupráci EPS a NSS komplikuje, dali od toho ruce pryč (není náhodou chybějící dokumentace důsledek Bártova stopnutí přípravy ?)...
Dr. Fe 1: S těmi sliby je to samozřejmě pravda, ale já osobně raději budu volit toho, kdo slibuje nějaký pokrok (byť evidentně nereálný), než někoho, kdo slibuje nějaké chimérické vize "boje proti korupci" nebo "budování rozvinuté občanské společnosti". A tu 70 by tam asi dokázala při dostatku polické vůle vrátit kdejaká slibotechna
.
Dr. Fe 1: S těmi sliby je to samozřejmě pravda, ale já osobně raději budu volit toho, kdo slibuje nějaký pokrok (byť evidentně nereálný), než někoho, kdo slibuje nějaké chimérické vize "boje proti korupci" nebo "budování rozvinuté občanské společnosti". A tu 70 by tam asi dokázala při dostatku polické vůle vrátit kdejaká slibotechna
-
Speedy Gonzales
Jediný způsob, jak účinně zdecimovat odpůrce dostavby SOKP, je okamžité zahájení souběžné přípravy výstavby aglomeračního okruhu Prahy. Tím, že započne příprava dalšího vnějšího okruhu Prahy, tentokrát již na území Středočeského kraje, budou vyraženy všechny argumenty, kterými budou odpůrci shazovat dnešní dostavbu SOKP donekonečna.
Je totiž jasné, že např. v trase Říčany-Běchovice, stejně jako Ruzyně-Zdiby, musí kapacitní silniční spojení v rámci pražské sítě vzniknout - je ale opravdu podružné, jaký bude jeho formální účel, zda má být součástí TEN-T či nikoliv, zda by nemohl vést jinudy (dál od Prahy), apod. Toto je totiž manévrovací prostor Šubrtové a Hejla a ten je jim potřeba vzít.
Příprava aglomeračního okruhu může postupovat minimálním tempem, za minimálních ročních výdajů, ale ať začne okamžitě a ať je co nejdříve zafixována jeho trasa v krajině a je zahájeno zanešení potřebné územní rezervy do územních plánů všech úrovní. To bude trvat roky. Ale odpůrci tím přijdou o všechny možnosti dalších obstrukcí, které dnes skrývají za rádoby "rozumné" alternativní návrhy.
Je totiž jasné, že např. v trase Říčany-Běchovice, stejně jako Ruzyně-Zdiby, musí kapacitní silniční spojení v rámci pražské sítě vzniknout - je ale opravdu podružné, jaký bude jeho formální účel, zda má být součástí TEN-T či nikoliv, zda by nemohl vést jinudy (dál od Prahy), apod. Toto je totiž manévrovací prostor Šubrtové a Hejla a ten je jim potřeba vzít.
Příprava aglomeračního okruhu může postupovat minimálním tempem, za minimálních ročních výdajů, ale ať začne okamžitě a ať je co nejdříve zafixována jeho trasa v krajině a je zahájeno zanešení potřebné územní rezervy do územních plánů všech úrovní. To bude trvat roky. Ale odpůrci tím přijdou o všechny možnosti dalších obstrukcí, které dnes skrývají za rádoby "rozumné" alternativní návrhy.
muselo by tu být multilinkové hlasování, ale otázka,
zda dřív z říčan do běchovic
nebo po d11 konečně do hradce
nebo od lovosic do ústí
... (chiméru od břežan do budějic ani nezmiňuji )
je takovou pěknou vizitkou samostaného státu, s názvem ČR
zda dřív z říčan do běchovic
nebo po d11 konečně do hradce
nebo od lovosic do ústí
... (chiméru od břežan do budějic ani nezmiňuji )
je takovou pěknou vizitkou samostaného státu, s názvem ČR
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Koukněte naSpeedy Gonzales píše:Jediný způsob, jak účinně zdecimovat odpůrce dostavby SOKP, je okamžité zahájení souběžné přípravy výstavby aglomeračního okruhu Prahy.
....
Příprava aglomeračního okruhu může postupovat minimálním tempem, .
http://www.dopravnistrategie.cz/images/ ... umentu.pdf (mapa str. 12), ale pššš
úsek R1 od D1 po Říčany v ZÚR je (kupodivu soud jej nezrušil, i když snaha byla).
No a do těch plánů to musí zanášet, protože Rath to prosadil do ZÚR, což je zadání pro ÚP obcí to konkretizovat.
Takže by to chtělo teť už trochu větší peníz na EIA.