No však právě takhle to být má. A já doufám, že tohle bude na Hřebči. To je právě to přizpůsobování se "venkovnímu světlu", na které mě Samorost správně popíchl. Až tak doslovně jsem to nemyslel samozřejmě.Honey72 píše:Nevím jestli na Hřebči, ale moderní tunely svítí v noci přesně opačně než ve dne. Zatímco ve dne je po vjezdu do tunelu každé další světlo méně intenzivní než předchozí a řidič má pocit jako když se zhasíná v kině. V noci jsou na okraji světla naopak temnější a "rozsvěcují se" při jízdě do nitra tunelu a před vyjetím zase potemní.
Není totiž nic lepšího, když v noci vlítnete do tunelu a všechno tam pere naplno hned od portálu nebo když ve dne vyjíždíte z nějakého starého polotemného tunelu ven a chvíli taky nic nevidíte.
V dlouhých tunelech je rozumné postupně tlumit i ve dne, dostat to jen na nějakou "udržovací" úroveň světla, tu držet celý tunel, a před výjezdem zase zesilovat, aby to bylo podobné tomu, co je následně venku. Prostě aby to byly vždycky co nejmenší šoky pro oči.