[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: Opravy D1
Krátké info od ŘSD:
O víkendu zahájíme dvě lokální opravy na dálnici D1
V sobotu 16.11.2013 od 7h. do čtvrtka 21.11.2013 do cca 14h. bude probíhat na dálnici D1 ve směru na Brno na 25km v délce 400m a na 39km v délce 800m oprava cemento-betonového krytu v pravém jízdním pruhu. Dálnice bude v těchto lokálních místech svedena do jednoho jízdního pruhu.
O víkendu zahájíme dvě lokální opravy na dálnici D1
V sobotu 16.11.2013 od 7h. do čtvrtka 21.11.2013 do cca 14h. bude probíhat na dálnici D1 ve směru na Brno na 25km v délce 400m a na 39km v délce 800m oprava cemento-betonového krytu v pravém jízdním pruhu. Dálnice bude v těchto lokálních místech svedena do jednoho jízdního pruhu.
Dovolím si osobní postřeh:bumbik píše:tak v opravovaných úsecích na D1 u Vyškova se zvažuje snížení rychlosti na 60 km/h
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... rousinova/
Za šera a v noci je hlavně úsek v km 220-214 ve směru VY>BM, kde se jezdí v jednom pruhu a to odstavném, velice nepříjemný. Šedivá hrana CB krytu naprosto splývá s nezpěvněnou krajnicí a při troše nepozornosti není problém tam sjet. Což dokazují i hluboké koleje v krajnici, které lemují praktický celý úsek a to i tam, kde jsou svodidla. Velice bych se přimlouval za to, aby ŘSD příště trvala na provedení dočasného VDZ i na pravém okraji jizdního pruhu.
Ale i levý okraj - tj. hranice mezi směry - bych si dovedl představit lépe. Lízatka Z5 mají po dvou měsících k nějaké reflexi světla opravdu daleko, navíc opět chybí vodící linka VDZ.
Prosím příští uzavírky provést ve vyšším standardu. Díky.
Něco se určitě přístě změní, záleží na co všechno bude vůle - záměr je zavést jako pravidlo oddělení protisměrů a místy i staveniště dočasnými svodidly a v případě pojíždění vozovky blízko nezpevněné krajnice i její alespoň provizorní zpevnění... Letošek ukázal značné nedostatky při plánování velkých uzavírek...
hlavně je smutné, že nedochází k rozšíření o 75 cm na každé straně pro režim 2+2, ty intenzity jsou značné a je pravda, že každé ráno jsem poslouchal v dopr. zpravodajství kolonu na 226. km ... holt 2+1 je mezi Vyškovem a Brnem příliš málo ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Příští rok nás čekají úseky km 204,6-210,0 vpravo a 226,150-229,500 vlevo, na které byly vypsána soutěž na PD. K tomu mám ještě 193-199 vpravo, na které se pracuje.
Ještě by to chtělo jednu opravu, např. 214-220 vlevo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Na kdy se reálně plánuje zprovoznění nových CB úseků před Vyškovem (samozřejmě s dále probíhající výměnou svodidel)?
Budou tam opět ta vysoká svodidla jako se teď daly na D2?
Budou tam opět ta vysoká svodidla jako se teď daly na D2?
Zítra ten úsek Skansky, 30.11. ten Metrostav! Samozřejmě myslím vozovku, svodidla budou až v prosinci.
Lenny píše:Příští rok nás čekají úseky km 204,6-210,0 vpravo a 226,150-229,500 vlevo, na které byly vypsána soutěž na PD. K tomu mám ještě 193-199 vpravo, na které se pracuje.
to jako oprava 215.8 - 220.2 padlo a příští rok se realizovat nebude?
Metrostav na km 214-220 nestíhá ...
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4265
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4265
Foto včera obě stavby.
- Přílohy
-
- d1b.jpg (31.77 KiB) Zobrazeno 5555 x
-
- d1a.jpg (36.91 KiB) Zobrazeno 5555 x
nikdo nemá info ohledně projektu na 215.8 - 220.2 L v příštím roce? jak to bude? to by bylo krajně nemilé, to nerealizovat, přitom peníze problém rozhodně nejsou ...
A kde jste na to přišel, vždyť se to projektuje.
však to psal Lenny o několik příspěvků výše, stačí kouknout, že byly zadány projekty jen na 2 opravy, né na 3 ...proto jsem se ptal, když se projektuje, tak je vše v pořádku a je to super - paráda!
Měl jsem napsat zatím, ony ty smlouvy jsou zveřejňovány z odstupem doby...
No a další věc, píšete "příští rok se realizovat nebude" - samotnou realizaci vám nikdo neslíbí, jedna věc je, že se prakticky už na 100% bude dělat km 193-199, další tři opravy se teď projektují, ale to, že 2014 budou všechny 4 opravy provedeny je ve hvězdách z hlediska tendrů, povolení atd. Již je toho tolik, že to hraničí s průjezdností, přidejte si omezení od Prahy a mezi Prahou a Vyškovem bude 10 mega oprav, hrůza!
Doufám, že při opravě 226-229 opraví i předmostí mostu D1-267 v km 226,598, které je propadlé a most tvoří takovou "vlnu".
Rekonstrukce CB vozovky km 220,2–225,85 L
SKANSKA
Tak jsem si to projel a myslím, že slušná práce.
Výhrada ale k přechodu z CB na AB tady (http://www.mapy.cz/s/8RBr). Ikdyž to bylo broušeno (foto http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... y/DSC02254), tak i v 80 kmh to "hodilo" celkem vlnu ...
Jsem zvědavý, jak to bude působit ve 130. Třeba to nebude tak patrné ...
SKANSKA
Tak jsem si to projel a myslím, že slušná práce.
Výhrada ale k přechodu z CB na AB tady (http://www.mapy.cz/s/8RBr). Ikdyž to bylo broušeno (foto http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... y/DSC02254), tak i v 80 kmh to "hodilo" celkem vlnu ...
Jsem zvědavý, jak to bude působit ve 130. Třeba to nebude tak patrné ...
včera jsem jel do Brna a zpět, musím přiznat, že Skanska mě nepříjemně zklamala, do rovného povrchu to má bohužel daleko, nedrncalo to moc, ale rovné to taky nebylo, ale je to možná tou 80tkou, možná, že si ten povrch ještě trošku "sedne" každopádně se přidávám ke kolegovi balance, místy jsem měl co dělat, abych neskončil na svodidlech, a při zpáteční cestě se opět ukázala bolest českých řidičů - pravidlo Zipu - ta kolona v protisměru, no děkuju bohu, že jsem v ní nestál ...
edit: naštěstí je to pořád v poho, proti úseku 220 - 216 L - to je něco příšerného - suveréně nejhorší úsek mezi Brnem a Vyškovem - místy díry nebo spíš jámy přímo v CB deskách, místy "protischody" tam je to fakt havarijní a stěží průjezdné, tímto úsekem bych doporučoval příští rok začít ...
edit: naštěstí je to pořád v poho, proti úseku 220 - 216 L - to je něco příšerného - suveréně nejhorší úsek mezi Brnem a Vyškovem - místy díry nebo spíš jámy přímo v CB deskách, místy "protischody" tam je to fakt havarijní a stěží průjezdné, tímto úsekem bych doporučoval příští rok začít ...
Taky jsem čekal něco lepšího, myslím že loňský povrch na 210-214 P je rovnější. Ale hodnotit to lze asi až po zimě a ve 130. Víc jsem ale zvědavý jak se s tím popral Metrostav. Nejvíc mě zarazily ty vyryté koleje po straně, nečekal jsem, že to bude až tak drsné... Taktéž mě nepříjemně překvapilo, že se tady úplně vysrali na VDZ - myslím tím mezi 214-220 v 2+1 ve směru na Vyškov. Levý byl skoro nepoužitelný, protože jezdili všichni po prostředku.
211 - 214.6 P je naprosto the best tam dávám jedničku s hvězdičkou 220.2 - 225.75P taky - na obou úsecích auto ani neposkočilo, naprosto rovné a perfektní a 220.2 - 225.75L podle včerejška tak 2- nebo 3 ... ale třeba při 130ti to fakt bude jiné, uvidím s odstupem času ... a na Metrostav jsem taky zvědav ...
Nevím jak rovinatost, to uvidíme ve větší rychlosti, ale detail a homogenita betonu u Metrostavu byla k pláči, když jsem tam dělal tu fotku.
co na to stavební dozor? neměl by to reklamovat? přece ŘSD nemusí přijmout zšufovanou práci Skansky ani Metrostavu, připomíná mi to spor o D47 ...
Odvážné tvrzení tvrdit na základě jednoho průjezdu, že se jedná o zfušovanou práci. Máme nějaké normy, technické podmínky, které řeší požadavky na provádění a kvalitu práce a toho se musíme držet. Pokud to zhotovitelé dodržely, nelze mluvit o zfušované práci.
ok, já jsem laik, řidič, a selský rozum mi říká, když ta cesta drncá, není rovná, takže nepotřebuju znát předpisy na to, abych zjistil, že když tu cestu spravili tak, že drncá dál, že není něco v pořádku, když má drncat dál, to ji nemuseli spravovat ... na tom se snad shodneme ... ale beru, že to nemusí být zfušované, může to být subjektivní (nízká rychlost, zimní pneu, atd.)
Jasné, letos to byly jen schody, příští rok by to byly díry, ale nemuseli to opravovat, neboť to nové taky drncá...
Povrch musí splňovat určitou rovinatost, která je dána závazně pro všechny betonové povrchy.
Povrch musí splňovat určitou rovinatost, která je dána závazně pro všechny betonové povrchy.