[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
michal

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od michal »

Možná to tady už bylo... Výhledové intenzity variant 511ky.

http://www.af-cityplan.cz/en/ring-road- ... 43708.html
Standa

Příspěvek od Standa »

Docela velký rozdíl, ale celkem logický, protože využití trasy přes Úvaly bude mít smysl jen pro tranzit. Například já při návratu odněkud po D1 asi využiju k cestě na Jarov 511 ve variantě přes Běchovice, ale do Úval určitě nepojedu. Takže buď přes Spořilov, Jižní spojku a PPO (jednou třeba i MO) nebo po magistrále přes centrum (nejkratší je to přes Bohdalec, ale tam nerad jezdím).
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

V takovém případě by mi přišlo líto hlavně Květnice a spol., kde by z jedné strany měli R1 a z druhé R12.
michal

Příspěvek od michal »

Zastánci této trasy to s nima už jistě probírali a mají souhlas 100% obyvatel. Jinač by přeci tuto trasu nenavrhovali... :zvraci:
Standa

Příspěvek od Standa »

Pavel Q píše:V takovém případě by mi přišlo líto hlavně Květnice a spol., kde by z jedné strany měli R1 a z druhé R12.
Nemluvě o Uhříněvsi, která by se zbavila jen minima provozu z I/2.
michal

Příspěvek od michal »

Ještě mě tak napadá: neměla by ta mapa ukazovat i další pokračování té jejich alternativy? Protože v tom severovýchodním segmentu by to tedy mělo mít taky nějakou návaznost...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Zřejmě peáž po R10 a spojka Jirny-Úvaly, kousek tam nahoře vidět je. Pátej směr se na křižovatce R10 s Vysočanskou radiálou asi oddělit nedá ;-)
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:Zřejmě peáž po R10 a spojka Jirny-Úvaly, kousek tam nahoře vidět je. Pátej směr se na křižovatce R10 s Vysočanskou radiálou asi oddělit nedá ;-)
To byste tedy starostu Hejla moc nepotěšil, tohle by mělo jít někam k Brandýsu nad Labem a Kralupům nad Vltavou s výhledovým pokračováním za Kladno a na Karlštejn :) !
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To bychom pak ovšem nakonec měli kolem Prahy místo okruhu spirálu.
BTW docela by mě zajímalo, kdyby ty intenzity někdo spočítal pro původní trasu jižní části v trase Šeberov-Petrovice, to bychom se asi divili jak by pokleslo zatížení i kolem Jižáku a Černokostelecký.
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:...BTW docela by mě zajímalo, kdyby ty intenzity někdo spočítal pro původní trasu jižní části v trase Šeberov-Petrovice, to bychom se asi divili jak by pokleslo zatížení i kolem Jižáku a Černokostelecký.
:ok: ! Což mi připomnělo, že v "Duchovi plánu" chybí také Vestecká spojka.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Propánakrále, to je fakt hovadina... 3x delší trasa, navíc podmíněná nutností postavit k tomu i R12 atd... Snad tuhle hovadinu nikdo nevezme vážně :evil:
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Dusanh píše:Propánakrále, to je fakt hovadina... 3x delší trasa, navíc podmíněná nutností postavit k tomu i R12 atd... Snad tuhle hovadinu nikdo nevezme vážně :evil:
Už vzal. :cry: Jinak by nevznikla tato studie.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
Dusanh píše:Propánakrále, to je fakt hovadina... 3x delší trasa, navíc podmíněná nutností postavit k tomu i R12 atd... Snad tuhle hovadinu nikdo nevezme vážně :evil:
Ta studie vznikla možná jen proto, aby dokázala nesmyslnost oné varianty, protože jinak by odpůrci mohli argumentovat neposouzením všech variant.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Standa píše:
MPMP píše:
Ta studie vznikla možná jen proto, aby dokázala nesmyslnost oné varianty, protože jinak by odpůrci mohli argumentovat neposouzením všech variant.
No, doufejme, doufejme.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
Standa píše:...Ta studie vznikla možná jen proto, aby dokázala nesmyslnost oné varianty, protože jinak by odpůrci mohli argumentovat neposouzením všech variant.
No, doufejme, doufejme.
Téhle varianty bych se moc nebál, ta by narazila na takový odpor (podotýkám, že zcela oprávněný), že by se prostě nepostavilo nic.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Standa píše:
MPMP píše:
Standa píše:...Ta studie vznikla možná jen proto, aby dokázala nesmyslnost oné varianty, protože jinak by odpůrci mohli argumentovat neposouzením všech variant.
No, doufejme, doufejme.
Téhle varianty bych se moc nebál, ta by narazila na takový odpor (podotýkám, že zcela oprávněný), že by se prostě nepostavilo nic.
Což je ale záměr lidí, kteří ji navrhují. Ti nechtějí postavit nic. Protože to ale dost dobře nemohou prosadit, tak se snaží prosazovat naprosto nesmyslná "rádobyřešení", která reálně nemohou projít. Výsledek je přesně to, co chtějí. Zabránit JAKÉKOLI výstavbě.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP: My jsme je tady na fóru už ale samozřejmě dávno prokoukli ;) ! Otázka je, jestli by bylo horší nepostavit nic nebo postavit ten paskvil za Úvaly... Osobně je mi to v podstatě jedno, ale z principu bych nemohl podporovat něco, co poškodí i zodpovědné lidi, kteří si budovali svoje domy v souladu s platným ÚP. Takže to raději nic :evil: .
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Jasně Stando, oni na Spořilově si už vlastně zvykli, takže co....
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

To je fakt, šílenost, cos tu Stando napsal. 511 se musí už stavět, jinak se i díky Blance přidusí JS, takže 511 musíme už dokončit aby byl hotov dálniční směr Z-V, pro směr S-J bude stačit prozatím MO+Blanka. A protože Z-V není, tak čekají JS krušné časy, protože kvůli Blance budou muset pustit NA na JS. Takže říkat, že si zvykli je trochu nejapné a nevkusné.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

DálničářMK píše:Takže říkat, že si zvykli je trochu nejapné a nevkusné.
Souhlasím, ale "vkusné řešení" jaksi neexistuje. Buď budete prosazovat stávající trasování - všichni víme, jak jsou Běchovice zaryté a že je to na dalších 10-20 let a odnášet to bude Spořilov - a nebo zkusíte alternativní trasování a tím "odepíšete" ty, kteří si našli lokalitu bez dopravy a teď jim ji tam "nacpete".
Co je v tomhle případě "vkusné řešení"?
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

MPMP píše:
DálničářMK píše:Takže říkat, že si zvykli je trochu nejapné a nevkusné.
Souhlasím, ale "vkusné řešení" jaksi neexistuje. Buď budete prosazovat stávající trasování - všichni víme, jak jsou Běchovice zaryté a že je to na dalších 10-20 let a odnášet to bude Spořilov - a nebo zkusíte alternativní trasování a tím "odepíšete" ty, kteří si našli lokalitu bez dopravy a teď jim ji tam "nacpete".
Co je v tomhle případě "vkusné řešení"?
Vkusné řešení je samozřejmě původní trasování a vypracování podkladů tak, aby je nebylo možné napadnout. Pokud zkusím alternativní trasování, nebude to trvat kratší dobu, utratím spoustu peněz i zbatečného času a poškodím tím lidi, kteří se řídili ÚP.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

JirkaS píše:Vkusné řešení je samozřejmě původní trasování a vypracování podkladů tak, aby je nebylo možné napadnout. Pokud zkusím alternativní trasování, nebude to trvat kratší dobu, utratím spoustu peněz i zbatečného času a poškodím tím lidi, kteří se řídili ÚP.
V teoretické rovině určitě ano, v praktické rovině při rychlosti a stylu rozhodování českých soudů to i s perfektními podklady rychleji než za 5 let nestihnete. Odvolávat se a žalovat totiž lze i perfektní podklady a teprve ten soud řekne, že tam chyba není. Proti tomuto rozhodnutí se odvoláte a jedeme dál. Pravomocné rozhodnutí je i při perfektních podkladech v nedohlednu.
A to mám ještě své pochyby o konzistenci našich zákonů. Již jsem se setkal se situací kdy na otázku očekávající odpověď typu ANO/NE každá z nich nějakému zákonu odporuje. A teď zkuste vytvořit perfektní dokumentaci. :?
mts

Příspěvek od mts »

Tady nezbyva nez vyuzit vsechny dostupne prostredky prostredky a jit az na samu hranu legalnosti a proste to "prosoudit" az k realizaci puvodni varianty 511, se kterou uz roky pocitaji vsichni krome par jelit v Bechovicich, ktery si postavili domy u budouci dalnice. Bude to trvat roky ale nedelat nic neni reseni... Stejne tak neni reseni vytvorit nejake funkcne zmrzacene reseni a podsunout ho nekomu jinemu pod okna do lokality, ve ktere se s dalnici nikdy nepocitalo...
Standa

Příspěvek od Standa »

Vidím to přesně jako JirkaS a MPMP (EDIT: a mts), prostě se musí postavit 511 v původní trase, jinak si (nejen) Spořilov bude opravdu muset zvyknout navždy. Když ovšem MHMP řeší Duchy metropolitního plánu a spolupráci s auto*matem, zatímco poslanci nejsou schopni přijmout legislativu znemožňující obstrukce běchovického typu, asi nebude nic :evil: . (berte ty moje čertíky jako projev beznaděje dohánějící mne k zuřivosti, Spořilovu to samozřejmě nepřeju, už proto, že jsem tam do svých 25 let bydlel)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Co se týče té legislativy, mně osobně by stačila jedna jediná (relativně drobná) úprava. Stanovit přesně, co se posuzuje v jednotlivých fázích procesu (EIA, ÚR, SP) a po překonání této fáze neumožnit její revizi.
Vzít to jako při svatbě: "má-li někdo informace bránící tomuto svazku (tady tomuto rozhodnutí), nechť je řekne nyní a nebo mlčí navždy".
Neštěstím v ČR je fakt, že kdykoliv může kdokoliv napadnout cokoliv a soud mu pak vyhoví s odůvodněním, že podklady k onomu rozhodnutí již byly skartovány a nelze tedy žalobu vyvrátit. (Já vím, že to trochy přeháním, ale případ D8 je skoro tak, jak jsem jej popsal).
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“