[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji
Re: D3 ve Středočeském kraji
Ad časový horizont kasační stížnosti: Rozhodnutí nssoudu by mohlo být v ideálním případě do půl roku.
Osobně jsem pesimista a vydím to na úpravu ZÚR a povleče se to ala Praha, kde 2 roky už budou pomalu pryč a není vidět světlo na konci tunelu. Hold ta "tabulka" synergických efektů není a nebylo by zas tak hrozné ji tam dodat. Na rozdíl od R1 511 okolo Běchovic zde není v rozsudku nic o nevyhodnocených variantách a argumentace vedení zastavěným územím města. Formálně v Posázaví není ani CHKO. Jenomže kraj, hold chce vyčerpat všechny právní možností, aby jim někdo nevyčetl, že to neudělali.
Můj názor je, že než se to prosoudí tak by se klidně dalo začít stavět od hranic D3.
Osobně jsem pesimista a vydím to na úpravu ZÚR a povleče se to ala Praha, kde 2 roky už budou pomalu pryč a není vidět světlo na konci tunelu. Hold ta "tabulka" synergických efektů není a nebylo by zas tak hrozné ji tam dodat. Na rozdíl od R1 511 okolo Běchovic zde není v rozsudku nic o nevyhodnocených variantách a argumentace vedení zastavěným územím města. Formálně v Posázaví není ani CHKO. Jenomže kraj, hold chce vyčerpat všechny právní možností, aby jim někdo nevyčetl, že to neudělali.
Můj názor je, že než se to prosoudí tak by se klidně dalo začít stavět od hranic D3.
Dupu po světě už taky pěkně dlouho, ale podstatou jsem optimista, i když při čtení stále se dále posunujících dat v letácích ŘSD k optimizmu moc důvodů není. O horizontech se raději vyjadřovat nebudu,to by mi ten optimizmus zmizel z tváře. Ale domnívám se, když bude možno stavět k Meznu, že zcela jasně dostane přednost tento úsek. Důvodů je celá řada a všichni bychom je hravě vyklopili. Takže tak... A prachy jak říkají bývalí prezidenti jsou vždy AŽ na 1.místě.
O stavbě dálnice D3 u Jílového rozhodne i geologický průzkum
http://praha.idnes.cz/stavbu-d3-ohrozuj ... zpravy_bur
http://praha.idnes.cz/stavbu-d3-ohrozuj ... zpravy_bur
Simona P. má chatu v zahrádkářské kolonii v Kamenných Vratech kousek od Jílového u Prahy.
"Nedávno zde firma vrtala sondy kvůli geologickému průzkumu. Jsem zvědavá na výsledek. Dálnici tady nechceme. Je tady krásná příroda, máme tu chaty," říká rázně Simona.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/stavbu-d3-ohrozuj ... zpravy_bur
Příroda je tam krásná. To má paní Simona pravdu. Ale zapoměla dodat, že ta příroda tam má hodně velký nádech Balkánu a to bohužel v tom smyslu, kolik se tam všude možně, okolo cest, nebo dokonce i na plážích, valí odpadků. Ale, hlavně, že rázné NE dálnici, to je to hlavní.
"Nedávno zde firma vrtala sondy kvůli geologickému průzkumu. Jsem zvědavá na výsledek. Dálnici tady nechceme. Je tady krásná příroda, máme tu chaty," říká rázně Simona.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/stavbu-d3-ohrozuj ... zpravy_bur
Příroda je tam krásná. To má paní Simona pravdu. Ale zapoměla dodat, že ta příroda tam má hodně velký nádech Balkánu a to bohužel v tom smyslu, kolik se tam všude možně, okolo cest, nebo dokonce i na plážích, valí odpadků. Ale, hlavně, že rázné NE dálnici, to je to hlavní.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
priroda by tam byla krasna, kdyby tam nebyly ty chaty.
vaclav píše:priroda by tam byla krasna, kdyby tam nebyly ty chaty.
a ti milí lidé, jako např. rázná paní Simona..
byl jsem kolem kamenaku o vikendu, klasika - sekacky sekaly travu v lese (sic!), cirkularky rezaly drevo, lidi z chat vsude mraky (+ souvisejici autodoprava typu "mamo, nemame rohliky, nevadi tato, ja pro ne hupsnu do jilovyho"). to neni priroda, ale uz regulerni intravilan.
A pokračuje to tím, když se vrátí: "táto, já zapoměla, že nemáme strouhanku na řízky. To neva. Sjedu tam teď já. Dobře, ale nejezdi do Jilovýho. Ten zloděj tam neví, co by si za ni řek. Jeď do Jesenice, do Normy a vem tam i šišku Vysočiny na večer. 
nejhorší je, že tito lidé si kdysi zabrali svévolně pozemky kolem Sázavy, tam postavili ty hrozné chaty a teď si tam dělají nároky na klid a mír, ale jen pro sebe. Turisté jim vadí. Většině z nich patří jen chata a pozemek mají dlouhodobě pronajmutý za pár kaček na rok.
ano, dokazu si predstavit, ze pred 100 lety to bylo magicke pannenske misto, kde by D3 byla problem. dneska ale uz neni co resit, pouze nimby problem.
Moc hezký, líp to napsat nešlo! Přímo to slyším...monin píše:A pokračuje to tím, když se vrátí: "táto, já zapoměla, že nemáme strouhanku na řízky. To neva. Sjedu tam teď já. Dobře, ale nejezdi do Jilovýho. Ten zloděj tam neví, co by si za ni řek. Jeď do Jesenice, do Normy a vem tam i šišku Vysočiny na večer.
kot píše:Moc hezký, líp to napsat nešlo! Přímo to slyším...monin píše:A pokračuje to tím, když se vrátí: "táto, já zapoměla, že nemáme strouhanku na řízky. To neva. Sjedu tam teď já. Dobře, ale nejezdi do Jilovýho. Ten zloděj tam neví, co by si za ni řek. Jeď do Jesenice, do Normy a vem tam i šišku Vysočiny na večer.
S tím pozemkem je to ale jiný problém, ten bych sem netahal. To byl standardní bordel za komančů, který se nepovedlo vyřešit dodnes dokonce ani mezi státem a radnicemi, natož u soukromých majitelů.medvid píše:nejhorší je, že tito lidé si kdysi zabrali svévolně pozemky kolem Sázavy, tam postavili ty hrozné chaty a teď si tam dělají nároky na klid a mír, ale jen pro sebe. Turisté jim vadí. Většině z nich patří jen chata a pozemek mají dlouhodobě pronajmutý za pár kaček na rok.
Myslím, že když si toto právě dočetla i paní Simona, tak si vedle své současné chaty v zdejší nedotčené přírodě, bude chtít postavit ještě i malou chatičku.
To je zase novinářsky překroucené.
Důvodem toho zablokování (eufemisticky několikatiletého zdržení) stavby není přeci to, že se kraj oprávněně brání. Teď to zdržuje soud. V otázce voleb musí NSS rozhodnout promptně. Proč nejde dát prioritu i těmto kauzám?Příprava stavby dálnice D3 z Prahy do Rakouska přes střední Čechy nabere další minimálně půlroční zpoždění. Důvodem je stížnost středočeského hejtmanství.
Zdroj idnes
Aktualizace ZÚR se zahajuje paralelně k podaným kasačním stížnostem.dvs píše:Hold kasační stížnost na nssoud se podat musí. Vzhledem k tomu, že u nssoudu už byly potvrzené podobné rozsudky se zrušením ZÚR JmK a Prahy, tak nevím zda by nebylo lepší zpracovat aktualizované ZÚR a doplnit tam tabulku SEA. Po jejich vydání zažádat o ÚR a začít vykupovat. Takto se bude nejmíň půl roku zase čekat.
MÚK "U Topolu" nebude, bude velký kruhák s bypassy, ale je to s přípravou ještě na déle. Na Olbramovicích se snaží ŘSD s majetkoprávní přípravou. Na třípruhu do Benešova se také vyšívá, ten má šanci relativně brzo.
O výsledcích IGP průzkumu zatím nic nevím...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Trasou středočeské D3 může kromě geologů pohnout i kraj
http://praha.idnes.cz/stredocesky-kraj- ... zpravy_bur
http://praha.idnes.cz/stredocesky-kraj- ... zpravy_bur
Mě by se líbilo toto trasování, s cca 9-10 km tunelem Psáry - Krhanice (lom)
http://www.mapy.cz/#!x=14.609286&y=49.8 ... 6eWdg9reYa
Tím by se eliminovala většina problémů s ŽP i s důlními díly na Jílovsku. Samozřejmě by to bylo drahé, ale možná ne o moc dražší než varianta kolem Jílového, kde je tunelů a estakád také několik. Pře Sázavu by nevedl tak monstrózní most, ale celkem běžná estakáda navíc v místech, kde by to až tak nevadilo.
http://www.mapy.cz/#!x=14.609286&y=49.8 ... 6eWdg9reYa
Tím by se eliminovala většina problémů s ŽP i s důlními díly na Jílovsku. Samozřejmě by to bylo drahé, ale možná ne o moc dražší než varianta kolem Jílového, kde je tunelů a estakád také několik. Pře Sázavu by nevedl tak monstrózní most, ale celkem běžná estakáda navíc v místech, kde by to až tak nevadilo.
9-10km tunel - viz diskuse dlouhý tunel pod Českým středohořím. Počítal jste do toho porovnání provozní náklady?
Jako řidič bych v mnoha případech (mimo špičku a zácpy u Benešova) volil cestu přes Mirošovice, protože na dálnici 130km/h a I.tř 90km/h, místo 80km/h v tunelu.
Jako řidič bych v mnoha případech (mimo špičku a zácpy u Benešova) volil cestu přes Mirošovice, protože na dálnici 130km/h a I.tř 90km/h, místo 80km/h v tunelu.
Je na diskuzi, proč je v našich dálničních tunelech pouhých 80 km/hod ? Zvýšení na 100 km/hod podle mě kromě úředního šimla nic nebrání. Obzvlášt absurdní je ta osmdesátka v třípruhovém tunelu (viz třeba Komořany). To je tunel "jako kráva" a přitom se tam musíte plazit jako šnek.
Vidíte zrovna v té rychlosti se tady na fóru asi shodneme všichni.
Jenom pozor: rychlost zvýší provozní náklady - nutno více svítit na začátku a na konci (akomodace) a více ventilovat (vyšší spotřeba a tím více splodin - hlavně u takto dlohých tunelů, kde se nevětrá průvanem).
Jenom pozor: rychlost zvýší provozní náklady - nutno více svítit na začátku a na konci (akomodace) a více ventilovat (vyšší spotřeba a tím více splodin - hlavně u takto dlohých tunelů, kde se nevětrá průvanem).
Když jedete v tunelu okolo Grazu, kde je uvedena rychlost do 100 km/h, a to v tunelu, který je skoro tak starý jako metuzalém, v parametrech, kde by klaustrofobik umřel hrůzou, mi příjdou ty české normy trošku nahlavu. Ta rychlost v nových tunelech omezená na 80 km/h příjde mě i spoustě Rakušáků jako vtip.
Prostě mi to příjde tak, že nikdo si nechce vzít na triko to prosazení nové rychlosti, neb aktivita se přeci ve státní správě nevyhledává a není už vůbec žádána. Proč také že...??
Prostě mi to příjde tak, že nikdo si nechce vzít na triko to prosazení nové rychlosti, neb aktivita se přeci ve státní správě nevyhledává a není už vůbec žádána. Proč také že...??
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
troufám si tvrdit, že vyšší spotřeba se neprojeví díky kratší době průjezdudvs píše:Vidíte zrovna v té rychlosti se tady na fóru asi shodneme všichni.
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit