I/73 obecně
Re: [D43] Obecně
No dobře, tak S-J spojnice pro 1/3 Polska. 
V pripade velkeho problemu na D1 mezi Prahou a Brnem by byla I/73 a D35 zalohou i pro tento smer. Pak zaloha pro Ostrava/Olomouc -> Brno. Za cca 20 let dojde k velke rekonstruci D1 a dalnice se neplanuji 5 let.
to je otázka lokálníKrupp píše:Severojižní spojnice Evropy má problém v Přerově, ne tady
Jinak jsem zde samozřejmě pro čtyřpruh.
mě tedy přijde, že problém je od Mirošovic do Tábora
a ten je větší než Přerov, protože "náhradní trasa" přes Písek je na tom hůř než ta přes Olomouc
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Já bych samozřejmě chtěl toto vše hotové a propojené. Jenže když náš stát v tom nevidí přínos a důsledky
ani když Poláci chtějí dotáhnout S8 na hranici, tak jsou zatím toto vše jen zbožná přání.
ani když Poláci chtějí dotáhnout S8 na hranici, tak jsou zatím toto vše jen zbožná přání.
Miku, ale tam se dálnice chystá, víš
Jak je její realizace blízko, je věc druhá.
Každopádně samozřejmě souhlas, že D8+D0+D3 je další takovou S-J spojnicí.
Ale myslím, že 3-pruhy patří prostě jinam. Ze stejného důvodu bych nejraději viděl 4-pruh i na celé D49.
Je to jako by se stavěl 3-pruh (nebo dokonce 2-pruh) na příhraničních úsecích dálnic, protože tam jezdí méně aut.
Na té staré I/43 zůstane i tak dost dopravy - hodně OA jezdí z těch obcí do Brna/Svitav. Je potřeba z ní vyhnat opravdu ideálně 100% tranzitujících OA na novou D43. Jenže když ten ***** Sosna řekne, že dokonce počítají s tím, že stará bude dál této dopravě sloužit i tak, pak je to těžké. Tohle by šlo uznat, kdyby současná I/43 vedla komplet mimo obce, takhle je to od něj neskutečná prasárna. Má se postavit nová trasa, a současná má být prakticky druhá třída, aby najetí na ní někoho "cizího" ani nenapadlo.
Já myslím, že celý problém tkví v tom, že ve "studiích" bude napsáno, že se využije minimum mostů z těch již stojících. Jaký může být proboha cenový rozdíl mezi S 15,5 a S 21,5 ?
---//--- Bílina.
Každopádně samozřejmě souhlas, že D8+D0+D3 je další takovou S-J spojnicí.
Ale myslím, že 3-pruhy patří prostě jinam. Ze stejného důvodu bych nejraději viděl 4-pruh i na celé D49.
Je to jako by se stavěl 3-pruh (nebo dokonce 2-pruh) na příhraničních úsecích dálnic, protože tam jezdí méně aut.
Na té staré I/43 zůstane i tak dost dopravy - hodně OA jezdí z těch obcí do Brna/Svitav. Je potřeba z ní vyhnat opravdu ideálně 100% tranzitujících OA na novou D43. Jenže když ten ***** Sosna řekne, že dokonce počítají s tím, že stará bude dál této dopravě sloužit i tak, pak je to těžké. Tohle by šlo uznat, kdyby současná I/43 vedla komplet mimo obce, takhle je to od něj neskutečná prasárna. Má se postavit nová trasa, a současná má být prakticky druhá třída, aby najetí na ní někoho "cizího" ani nenapadlo.
Já myslím, že celý problém tkví v tom, že ve "studiích" bude napsáno, že se využije minimum mostů z těch již stojících. Jaký může být proboha cenový rozdíl mezi S 15,5 a S 21,5 ?
---//--- Bílina.
Přerov snad konečně dopadne. Takže ten 4 pruh bez odstavného místo střídavého 3 pruhu by byl na řadě...
to snad kolem Přerova taky neAram96 píše:Miku, ale tam se dálnice chystá, víš...
Já ale reagoval na tvoje "Mirošovice-Tábor". Tam se chystá dálnice, myšleno jako 4 pruhy. Kdežto tady, na další S-J spojnici jen 3. 
Pánové, v právě zveřejněném vládním programu se hovoří o této komunikaci jako o ,,D43'', takže bych se nebál, že by to někdo chtěl zredukovat jen na tři pruhy...
Jenže ona to má být I/73. Ale to bude ještě pěknou řádku let, než tohle dorazí mezi politiky "nahoře".
Třeba se to bude přehodnocovat na nové centrální komisi, i Havlíček ještě v závěru své funkce uznával, že se jim to rozhodnutí nezdá a že se na to ještě podívají. Uvidíme co Kupka a spol. Doufám, že vyhraje zdravý rozum. Chtělo by to vidět tu studii, na základě které CK MD rozhodovala. To je stěžejní.
Honzl: to bude tím, že se v těch nových označeních nikdo nevyzná. ŘSD tomu aktuálně říká I/43, což je dost matoucí vzhledem ke staré I/43, a do budoucna to má být I/73.
V nové kategorizaci je I/73. Je to jen otázka času než to bude v letácích. Stejně to 90% obyvatel zná jako R43. Ale je to úplně jedno.
A další část lidí zase ví co je Hitlerova dálnice, ale další čísla vůbec nezná...
Samozřejmě jsem myslel ty, kteří se o tu dálnici nějakým způsobem zajímají.
Kdybychom vzali úplně všechny obyvatele, tak většina přesně jak píšeš "hitlerovka" či autostráda. Ono je to užíváno i v katastrech apod. Přece jen ono to těleso už tam nějaký ten pátek je, ne jako ostatní dálnice v ČR, které jsou v přípravě třeba jen 50 let.

Kdybychom vzali úplně všechny obyvatele, tak většina přesně jak píšeš "hitlerovka" či autostráda. Ono je to užíváno i v katastrech apod. Přece jen ono to těleso už tam nějaký ten pátek je, ne jako ostatní dálnice v ČR, které jsou v přípravě třeba jen 50 let.
Neříkejte mi, že vláda neví, kde bude plánovaná dálnice pod vládním názvem D43. Pokud to není ta v tomto vlákně, pak její umístění bude překvapením, pokud to je ona, pak to bude ještě zajímavější, neb mnozí z vás naznačují, že se vládní programové prohlášení hrubě mýlí a to je opravdu na pováženou.
zmateni se proslavilo už v Babylonu
takže čím víc čísel ta silnice dostane, tím hůř se v tom Patrikovi bude orientovat a třeba se "uklepne" v nějaké námitce
a když bude nejhůř, tak na sever povede stará I/43, nový třípruh I/73 a vedle ještě D43
pak to snad začne kapacitně vyhovovat
takže čím víc čísel ta silnice dostane, tím hůř se v tom Patrikovi bude orientovat a třeba se "uklepne" v nějaké námitce
a když bude nejhůř, tak na sever povede stará I/43, nový třípruh I/73 a vedle ještě D43
Mnoho povyku pro nic. Fiala (premiér) je z Brna, takže moc dobře ví, že tato stavba má reálný horizont daleko za horizontem jeho vlády - ve vládním prohlášení se mnohem lépe vyjímá slib dálnice než nějaké jedničky.
-
goldfinger
Premiér je sice ze statlu,ale ministr dopravy je cajzl jak holcna a ten ani neví, kudy D43 vede.
-
StavošUskanski
Ještě jste zapomněl na S43, ta se tam taky musí někde vecpat...Mike píše:zmateni se proslavilo už v Babylonu
Toto je poslední leták ŘSD, kde byla silnice označená jako D43:Honzl píše:Neříkejte mi, že vláda neví, kde bude plánovaná dálnice pod vládním názvem D43. Pokud to není ta v tomto vlákně, pak její umístění bude překvapením, pokud to je ona, pak to bude ještě zajímavější, neb mnozí z vás naznačují, že se vládní programové prohlášení hrubě mýlí a to je opravdu na pováženou.
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/489 ... oritov.pdf
Později (dejme tomu od začátku roku 2021) už ji ŘSD v letácích označuje jako I/43.
ZÚR JMK ji označují jako S43, protože v době vytváření ZÚR nebylo jasné, o jakou kategorii půjde, pokud se nepletu.
Takže tomu rozumím tak, že se žádná D43 neplánuje a toto označení by se mělo úplně přestat používat.
Vidím to želbohu stejně jako Karel... 
Ano. Bude to prostě silnice první třídy I/73. Alespoň teď v nejbližších letech, dokud to někdo zase nezmění.
Někde v médiích apod. se možná objeví S73, tak jako se “S” obecně užívá pro odlišení 4-pruhových jedniček. I já to tak často na fóru píšu. Nebo píšu jen číslo, protože ta “I/“ je úplně k ničemu. Už aby se to vypustilo, když podle samotného čísla lze ihned poznat o jakou třídu jde.
Někde v médiích apod. se možná objeví S73, tak jako se “S” obecně užívá pro odlišení 4-pruhových jedniček. I já to tak často na fóru píšu. Nebo píšu jen číslo, protože ta “I/“ je úplně k ničemu. Už aby se to vypustilo, když podle samotného čísla lze ihned poznat o jakou třídu jde.
-
StavošUskanski
Jestli to chápu dobře, tak nová I/43 by měla být v prostoru D43 a stará I/43 se přejmenuje na I/73? To budou 2 silnice 1. třídy v jednom směru? Jakou to má výhodu ve srovnání s běžnou praxí, kdy je stávající jednička obvykle ponížena na dvojku?
Naopak. Nová I/73 je nové označení pro R43/D43. Současná I/43 zůstane pořád I/43.
Což sice osobně nechápu (nechtěj po mně vysvětlení), ale je to tak.
Nejspíš je to kvůli tomu, že severní část I/73 povede tak daleko od současné I/43, že ji chtějí nechat v první třídě. Což je za mě právě nesmysl, pokud chceme, aby se co nejvíce dopravy přesunulo ..
Což sice osobně nechápu (nechtěj po mně vysvětlení), ale je to tak.
-
StavošUskanski
Díky za vysvětlení. Tak to je opravdu na hlavu. Pokud je v tom nějaká logika, tak je skrytá. Hluboko.