Návrhy na změnu dopravního značení

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
monin

Re: Návrhy na změnu dopravního značení

Příspěvek od monin »

hh píše:Souhlas, kolegům jsem psal někdy v říjnu, tři z nás přislíbili, ale problém je jeden. Už dávno nejsme studentíci, co si tvořili web a po večer ze zábavy něco psali. Makáme, máme dálnic plné zuby přes den a večer jiné starosti. Je to odvislé na čase, aby to někdo udělal. A přes veškeré snahy na webu se k nám už asi 5 let nová krev nepřipojila, aby pomohla :(
A jak je to možné? Není někde chyba na straně vysílače, co se týče té krve? :D
Ale co se týče webu, já to samozřejmě chápu, že to je časově náročné, ale přijde mi to škoda, když se 8-10 (?) let za něco bojuje a konečně se to vybojuje a pak se s tím člověk na svých vlastních stránkách ani nepochlubí. Tím mám na mysli, nejen tedy radost z dobře vykonaného díla, ale třeba i to, že za ty dva měsíce, nebo dokonce tři (ono to letí), by to tu i pro pár lidí, kteří se sem dostanou třeba úplně náhodou, nějakou osvětu v rámci nového pojetí R/D i udělalo, a to včetně třeba i novinářů.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

monin píše:Té žluté je škoda, je to vážně o dost akčnější a hlavně výraznější.
https://www.google.cz/maps/@43.8758266, ... 312!8i6656
Fakticky to má menší kontrast než černobílá kombinace. To už mi přijde smysluplnější dát kolem bílé cedule jen žlutý zvýrazňující rámeček.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

mapman píše: Změny u IS7a se nechystají a nechystá se ani úprava podkladu značek pro uzavírky, byť mě osobně by se žlutá líbila...
To je velka skoda, protoze IS7a v mistech, kde jsou 2 odbocovaci pruhy vypada hodne divne (napr. D1 -> D0 nebo D10 -> D0).

Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Naposledy upravil(a) -xdas- dne 10.11.2015 23:18:22, celkem upraveno 1 x.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

hh píše:Ještě se v souvislosti s modrým/zeleným logem dálnice zeptám - myslíte si, že auta ŘSD by měla být s novými polepy zelená nebo nechat modrou? Dálnice má prostě zelenou barvu teď už se vším všudy, tak ať je to třeba i pro cizince intuitivní a jasné; korporátní barva ŘSD a logo je třeba zas modrá ...
Myslím, že člověk intuitivně když vidí v dáli modrou, tak mu blýskne hlavou že je tam třeba modré světlo -> policie, hasiči nebo ZZS a automaticky tak malinko zpomalí. Což je jenom dobře, s ohledem na zaměstnance SSÚD.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Již od roku 2002 je tu web pro Vás.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

JirkaS píše:
monin píše:Té žluté je škoda, je to vážně o dost akčnější a hlavně výraznější.
https://www.google.cz/maps/@43.8758266, ... 312!8i6656
Fakticky to má menší kontrast než černobílá kombinace. To už mi přijde smysluplnější dát kolem bílé cedule jen žlutý zvýrazňující rámeček.
Vyuziti bych videl napr. u zmeny jizdnich pruhu (napr. ze 2 do 1), kde se pri omezeni pouziva klasicka bila na modrem podkladu jako u trvaleho stavu.
mbmat píše:
hh píše:Ještě se v souvislosti s modrým/zeleným logem dálnice zeptám - myslíte si, že auta ŘSD by měla být s novými polepy zelená nebo nechat modrou? Dálnice má prostě zelenou barvu teď už se vším všudy, tak ať je to třeba i pro cizince intuitivní a jasné; korporátní barva ŘSD a logo je třeba zas modrá ...
Myslím, že člověk intuitivně když vidí v dáli modrou, tak mu blýskne hlavou že je tam třeba modré světlo -> policie, hasiči nebo ZZS a automaticky tak malinko zpomalí. Což je jenom dobře, s ohledem na zaměstnance SSÚD.
To by v prvni rade mel zajistit reflexni polep, majaky, svadeci alej.. mensi doplnek to uz moc nezachrani.

Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Rio13zm

Příspěvek od Rio13zm »

:) trochu sledujem vase zmeny, tak aj u nas sa doplna symbol dialnice

https://lh3.googleusercontent.com/-ngEJ ... 25255D.png
monin

Příspěvek od monin »

Psal jsem ti to do slovenské sekce o novém DZ, krajinu tam máte úchvatnou, tedy až na tu reklamu a ten stožár. :)
zesp

Příspěvek od zesp »

Na R, či vlastně skoro již D46 se objevila další z nových značek - nouzové stání. A to u rozšířeného místa mezi PV a Olšany, kde se stěží vejde kamion. Toto místo je zde od doby výstavby silnice, jeden čas bylo provizorně zahrazděno, pak tam zase nocovávaly menší nákladní vozidla a nyní je z toho tedy oficiální nouzové stání. Údajně byly zpočátku plány, že vzhledem k chybějícímu odstavnému pruhu bude po jednom takovém místě v každém úseku mezi exity na celé trase OC a PV, ale nakonec se to zrealizovalo jen u těchto nejstarších úseků a to ještě s tím, že mezi OC a Olšany z toho nakonec byla odpočívka "Na Babě"... Pak se ponechal kousek původního sjezdu u bývalé obalovny nad Želčí (směr Oc - Vy), ale to je teď zahrazděno svodidly... Ale víc by o tom věděl možná Lenny, já ty informace mám jen z doslechu od bývalého pracovníka DS Prostějov, nyní již po smrti... Omlouvám se za sníženou kvalitu fotek...
Přílohy
SOS na D46.jpg
SOS na D46.jpg (33.98 KiB) Zobrazeno 5959 x
SOS na D46 300m.jpg
SOS na D46 300m.jpg (35.45 KiB) Zobrazeno 5959 x
hh
Autor

Příspěvek od hh »

To už bylo loni na modernizovaných úsecích D1.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Hele, mrkněte schválně na první příspěvek v tomto vláknu z roku 2009 :))
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

O nouzových zálivech nic nevím. Výjimka z normy na užší vozovku byla dočasná, ve výhledu mělo dojít k její rozšíření. Odpočívka na Bábě vlevo je v místě bývalé zatáčky původní silnice. Na hranici zářezu jsou vidět původní bílé patníky.
V loni zpracoval Dopravoprojekt Brno technickou studii na doplnění nouzových zálivů v úseku hr. kraje - Olomouc a je počítáno s využitím zálivů u Olšan. Došlo jen k částečnému naplnění studie v tomto případě. Další nás čekají někdy v budoucnu.
zesp

Příspěvek od zesp »

Ano, ano, je fakt, že na těch nových úsecích to už loni bylo... No, a když Lenny o těch zálivech nic neví, tak to asi bude zase kec. Protože to by on určitě věděl. Kouknul jsem na Ceniu, a fakt ta odpočívka Na Babě je v té původní zatáčce. Ale asi to tam překopali, takže nic z původního mimo těch patníků tam nebude... Jinak, když jsem ještě byl na ŘSD, říkal mi můj šéf, že R46 se kvůli maximálním úsporám stavěla od OC až do Brodku s popřením zásad a norem pro tuto kategorii. Až pak prý bouchli do stolu a podařilo se jim prosadit, že od Brodku už to trochu vypadá. Já tam ten rozdíl moc ale nevidím...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ja taky nevím všechno, že o tom nic nevím, nevylučuje to, že mohl existovat plán na nouzové zálivy. Patníky jsou tam i dnes, tady na fotce je jeden vidět. http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 586#p42586 Původně jsem si myslel, že je to základní kámen. Hledal jsem ho tam asi hodinu, a narazil jen na patníky. :D Od Brodku ne, až od Drysic. Vyškov - Drysice a Žešov - Držovice jsou v R(S) 22,5, je to vidět na zpevněné krajnici na první pohled.
zesp

Příspěvek od zesp »

On to myslel jinak, já to blbě vyjádřil - Zatímco od Oc po Brodek (samozřejmě mimo nové části Držovice - Žešov) silnice defacto "kopíruje" terén, od Brodku už jsou (laicky řečeno) zářezy mnohem hlubší a náspy vyšší a trasa "přímější". Tedy mimo letiště, kam se to pasovalo nadoraz (už se to tady řešilo). Viz hluboký zářez pod nadjezdem sil. Brodek - Želeč a následný dlouhý a vysoký násep na kótu 300 m.n.m. nad Želčí. Původně to tam prý mělo být pěkné "vlnobití", tak jako např. mezi Žešovem a Vranovicemi, kde jde trasa od nadjezdu sil Určice - Výšovice až dolů k potoku Hranečnice, pak zase kousek nahoru a vzápětí zase dolů k exitu Vranovice - Kelčice a tak se to opakuje i dále. Přitom při použití o něco vyššího náspu a zářezů na obou stranách by se niveleta trasy lehce srovnala... Od Brodku směr Vyškov pak jako když utne a trasa stoupá pozvolně až na kopec nad Želčí a plynule pak klesá k Drysicím, ovšem za cenu mnohem větších objemů přesunuté zeminy. Tak nějak mi to vysvětloval. Ty kategorie jsou pak samostatná kapitola...
monin

Příspěvek od monin »

Koukám, že autor tohoto článku, nebyl zrovna v hlavním pracovním týmu, který připravoval nové pojetí. Modré autíčko zanikne.. :D
Škoda. Chápu, že by to měl poznat i z těch fotografii, co k článku přiložil a že to je prostě obyčejný šlendrián, ale stejně, kdyby si to třeba, náhodou, vygúglil :) třeba zde na těchto stránkách, kde už by byly změny provedeny, tak by možná třeba, a nebo taky ne.. :)
http://ekonomika.idnes.cz/v-prosinci-za ... oprava_fih
monin

Příspěvek od monin »

Dobrý den,
toto je zajímavé, toto mi totiž řekl mluvčí ŘSD, když jsem se ho na to ptal. Spoléhám se tedy na to, že úřad, který to má na starosti, podává správné informace. Ale děkuji za podnět, ještě se na to přeptám.
Filip Horáček
redakce ekonomiky iDNES.cz
Tak kdo zde zná osobně mluvčího ŘSD? :twisted:
caveman

Příspěvek od caveman »

Ráno jsem to několikrát četl dokola a chtěl jsem mu také napsat - tak díky :-) Podle mě mluvčí popisoval změnu u stávajících R a redaktor to trochu prostřihal.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Hlavně by někde (třeba na rsd.cz) měla být nějaká ucelená informace o tom jak to bude...
Včetně obrázků a fotek :)

ale do změny je to 7 týdnů, to je ještě času :)

jo je pravda, že v mapce u článku modré autíčko a 110 km/h je...

celý text článku jsem schválně zkopíroval do http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=5068
aby jsme viděli, jak se bude měnit text :)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Uz to opravili:)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

hh píše:Uz to opravili:)
i fotku D0 tam mají :kladivo:
monin

Příspěvek od monin »

Mluvil jsem s nimi a už to korigovali, že jsem to prý špatně pochopil :-) Mám nahraného hlavního mluvčího, který jednoznačně řekl, že ty modré značky úplně zmizí… No nic. V článku je to opraveno.
Každopádně děkuji za upozornění, F.H.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

monin píše:Mluvil jsem s nimi a už to korigovali, že jsem to prý špatně pochopil :-) Mám nahraného hlavního mluvčího, který jednoznačně řekl, že ty modré značky úplně zmizí… No nic. V článku je to opraveno.
Každopádně děkuji za upozornění, F.H.
Tak takhle si představuju práci novináře. Je zřejmé, že nemůže rozumět všemu a pokud v případě, že jej někdo upozorní na chybu, je ochoten ji přijmout a opravit, má u mě pár bodů k dobru. ;)
monin

Příspěvek od monin »

)) V tomto duchu jsme mu to i napsal. Jen by mě zajímal ještě ten tiskový mluvčí, zda to tak je a pokud ano, zda si tedy před tím, než tomu novináři podal takové vyjádření, trochu nezahulil.. :)
Dannyboy

Příspěvek od Dannyboy »

Nechápu, že v té anketě třetině lidí se ta změna nelíbí. To musí být lidé, kteří vůbec nepochopili o čem to je. Za mě paráda.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“