[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
Re: D3 0310/I Úsilné - Hodějovice (výstavba)
Mohl bych, ale není nic, co by mne k tomu vedlo. 
Bez výjimky. Obchvat Budějovic bude zpoplatněný, vzkázal ministr Kupka
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_pkr
To se dalo čekat
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/z ... zpravy_pkr
To se dalo čekat
A je to správně. Mají ambice rušit i další výjimky, o tom byla řeč dříve.
No .. to ho Kuba asi nepochválí.
A ty tisíce aut, které se dle pisálka vyhnout Veselí n. Lužnicí, ty jsou opravdu k smíchu.
Budou to tak desítky, nanejvýš nižší stovky denně. 
No .. to ho Kuba asi nepochválí.
A ty tisíce aut, které se dle pisálka vyhnout Veselí n. Lužnicí, ty jsou opravdu k smíchu.
Naposledy upravil(a) Aram96 dne 1.7.2024 15:04:33, celkem upraveno 1 x.
Chceš jezdit po dálniční síti ? Kup si dálniční kupon. Klidně třeba jen jednodenní. Jinak jezdi doprovodkama, je to tvoje volba...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Všechny vyjímky by se měly zrušit. Ti magoři, co nadávají na cenu dálničního kuponu v létě zaplatí v Chorvatsku za průjezd tam a zpět více než u nás za rok a vše je v pořádku by měli dostat kopanec do řiti zepřredu.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
"Bez výjimky. Obchvat Budějovic bude zpoplatněný, vzkázal ministr Kupka"
Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc a Ústí výjimku mají, v čem jsou ČB jiné? Proč zrovna teď jiný metr? To mě na tom štve...
Jistě si každý pro "svou" výjimku najde argumenty...
Tak na ty ambice si počkám. Podle mě do konce ministrování nezruší ani jednu. Úseků s výjimkou je 31.
Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc a Ústí výjimku mají, v čem jsou ČB jiné? Proč zrovna teď jiný metr? To mě na tom štve...
Je to ale i volba ŘSD/města. Např. ve Veselí vaše "doprovodka" vede přes náměstí, navíc přes most s podjezdnou výškou 3,2m.
Jistě si každý pro "svou" výjimku najde argumenty...
Myslel jsem, že tyhle útoky tady nejsou zvykem... Argumentovat cenou chorvatského mýta, kde maj z turistů dojnou krávu, to chce fakt fištróna.
Tak za jeho působení (formálně) byla zrušena výjimka D11×D35 Kukleny<->Opatovice.
Ajo, celých 6 km. A ano, Hradubice jsou jediný krajský město s placenou dálnicí okolo. Ale taky právě v tom zmíněném SJ směru vede PODÉL D11 silnice II/611, takže místní "strejdové" bez známky nemusí do centra. Porovnej s ČB: "doprovodka" 9x semafor, 500m od náměstí.
Prolítl jsem diskuzi na k citovanému článku na idnes a vesměs většina se tam diví, že výjimka nebude...
Až Kupka/MD opravdu zruší nějakou VÝJIMKU (opakuju PHA, BRN, OVA, PLZ...), tak mě vzbuďte. Zíííív...
Prolítl jsem diskuzi na k citovanému článku na idnes a vesměs většina se tam diví, že výjimka nebude...
Až Kupka/MD opravdu zruší nějakou VÝJIMKU (opakuju PHA, BRN, OVA, PLZ...), tak mě vzbuďte. Zíííív...
Asi to bral Kupka podle kupní síly v kraji. Když si můžete dovolit cpát miliardy do zbytečnýho letiště, tak si řekl, že těch 1500, resp. 2300 Kč už nikoho nezabije 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Ale kolem HK nevede jen D11, ale i D35. Takže kdo chce od Jičína do Olomouce bez známky, městem projet musí. Každopádně, vycházet vstříc těmto dálkovým šetřílkům, když už existuje denní známka, je zbytečné. A řidičů, kteří občas potřebují z jednoho konce aglomerace na druhou, není tolik. A nakonec, proč by vlastně měla být zvýhodňována větší města před malými? Vždyť vesnice a městečka na starých silnicích jsou zatěžována úplně stejně jako ta velká.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak jest, Honey. Ostatně brzy to bude jediný výnos pro SFDI.
Tady tyto obavy jsem slyšel kolem roku 2005, kdy končili peníze z privatizace na výstavbu a staví se pořád.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Vikingkiller
Blíží se volby... Facebook se teď jen hemží odvážnými činy a výroky krajských zastupitelů...

Njn, on musi bojovat za vyjimku do posledniho dechu, od vsech mistnich politiku se to automaticky ocekava...
Výjimky rušit, rušit a rušit ! Jediná správná cesta...
Vyjimky rusit. Proto bych z dalnicni znamky udelal silnicni znamku. Ono tech skutecnych dalnic, tedy jejichz smyslem by bylo temer vyhradne spojovat vzdelene cile, zase tolik nemame. Rekl bych, ze tak D1 pres Vysocinu a D5 od Plzne k hranicim. U nas jsou dalnice spis nedilnou soucasti bezne silnicni site.
No blitky...
Kuba říká, že rozumí tomu výjimky rušit = všude. Nerozumí už ale tomu, že právě ČB budou výjimkou tím, že nedostanou výjimku
Mě a spoustě dalším lidem to přijde logický, vám tady asi ne, to je ale celkem šumák.
Dokud nebude psáno, že např. od 1.4.25 končí všechny výjimky VŠUDE v ČR, je opuštění LÉTA SLIBOVANÉHO NEZPOPLATNĚNÍ obchvatu ČB prostě nefér.
Mě by enormně zajímalo, proč se tohle neřešilo DÁÁÁVNO už v povolovacím řízení po linii ČB-Kraj-MD - pozemky jistě byly města a mohlo/mělo to být zasmluvněno. I tak se to ale jistě dalo zavčasu řešit interně a ne teď sledovat ty mediální tahanice, volby nevolby...
Kuba říká, že rozumí tomu výjimky rušit = všude. Nerozumí už ale tomu, že právě ČB budou výjimkou tím, že nedostanou výjimku
Mě a spoustě dalším lidem to přijde logický, vám tady asi ne, to je ale celkem šumák.
Dokud nebude psáno, že např. od 1.4.25 končí všechny výjimky VŠUDE v ČR, je opuštění LÉTA SLIBOVANÉHO NEZPOPLATNĚNÍ obchvatu ČB prostě nefér.
Mě by enormně zajímalo, proč se tohle neřešilo DÁÁÁVNO už v povolovacím řízení po linii ČB-Kraj-MD - pozemky jistě byly města a mohlo/mělo to být zasmluvněno. I tak se to ale jistě dalo zavčasu řešit interně a ne teď sledovat ty mediální tahanice, volby nevolby...
Někdy jeden obrázek vydá za tisíc slov:
Komentář k tomu zde:
viewtopic.php?p=295380#p295380
viewtopic.php?p=295380#p295380
S tím souhlasím. Takhle je to nespravedlivé. Na místě by bylo zrušení opravdu těch dalších výjimek. Ale pokud je chceme rušit, jako že to je žádoucí, tak nemůžeme teď dávat výjimku na D3. To prostě nedává smysl.skuby píše: ↑16.7.2024 10:58:04 No blitky...
Kuba říká, že rozumí tomu výjimky rušit = všude. Nerozumí už ale tomu, že právě ČB budou výjimkou tím, že nedostanou výjimku![]()
Smysl by dával systém nastíněný mapmanem. Nicméně já osobně bych výjimky plošně nechal na peáže jedniček.
No já nevím. Jako že s každými novými krajskými volbami se budou ty úseky měnit, protože si každý bude chtít přihrát svou polívčičku? 
Ten Kuba je strašnej kašpar
"Dodal, že stát má vůči obyvatelům města „dluh“ nejen kvůli komplikacím s výstavbou dálnice, ale také proto, že kvůli dlouholeté absenci D3 projížděl veškerý tranzit právě skrze město."
Není to náhodou vina města, že si tam prosadilo nesmyslný tunel? Bez něho by se už dávno jezdilo. Dluh má maximálně město vůči mě a dalším, že se přes něj musíme dosud kodrcat
"Dodal, že stát má vůči obyvatelům města „dluh“ nejen kvůli komplikacím s výstavbou dálnice, ale také proto, že kvůli dlouholeté absenci D3 projížděl veškerý tranzit právě skrze město."
Není to náhodou vina města, že si tam prosadilo nesmyslný tunel? Bez něho by se už dávno jezdilo. Dluh má maximálně město vůči mě a dalším, že se přes něj musíme dosud kodrcat
Každej politik je herec, někdo špatnej a někdo ještě horší, ale nebudem tu rozjíždět flame...
Tunel už je skoro hotovej, tak debaty pro/proti nedávaj IMHO moc smysl.
Za mě je to prostě kompromis (ty mívaj dycky chybky): nechcete čekat na novej projekt kolem Lišova další desítky let? Ok, půjde to podle pův. plánu... Ha, za 30 let se nám to tu nějak zastavělo... Tak uděláme tunel! A bude to sloužit i jako obchvat? Ok, nezpoplatníme to.
Nepovedlo se (mj.):
- nezpoplatnění (sliby chyby - politiků zvlášť)
- průzkum/projekt/výstavba tunelu - díky velmi dlouhé době výstavby spadla spodní voda o několik metrů a v okolí sedají a praskají i nový baráky. Bude ještě veselo.
Tunel už je skoro hotovej, tak debaty pro/proti nedávaj IMHO moc smysl.
Za mě je to prostě kompromis (ty mívaj dycky chybky): nechcete čekat na novej projekt kolem Lišova další desítky let? Ok, půjde to podle pův. plánu... Ha, za 30 let se nám to tu nějak zastavělo... Tak uděláme tunel! A bude to sloužit i jako obchvat? Ok, nezpoplatníme to.
Nepovedlo se (mj.):
- nezpoplatnění (sliby chyby - politiků zvlášť)
- průzkum/projekt/výstavba tunelu - díky velmi dlouhé době výstavby spadla spodní voda o několik metrů a v okolí sedají a praskají i nový baráky. Bude ještě veselo.
Jojo teď už jsou argumenty pro/proti k ničemu, tunel stojí a stát bude. To co to udělá s okolím se ukáže v následujících letech.....
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.