II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)

Odpovědět
mapman
Autor

Re: II/101 (a.k.a. Aglomerační okruh)

Příspěvek od mapman »

Připomínám, že je to celkem vhodné řešení s ohledem na fakt, že je povolen vjezd dopravní obsluze, půjde jen o to, koho ještě bude policie tolerovat a koho ne...
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

http://praha.idnes.cz/obyvatele-rican-s ... zpravy_sfo
Jde o to, že od Modletic jsou instalovány značky, které upozorňují na zákaz vjezdu kamionům, ale natvrdo ten zákaz platí až od Černokostelecké ulice," řekla starostka Říčan Adriena Mrázová.
Tak jak to teda nakonec dopadlo? Chápu správně, že II/101 mezi D1 a Říčany nakonec zůstala pro kamióny volně přístupná a zákaz je až v úseku Říčany - Úvaly?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Petr Pokorný píše: Tak jak to teda nakonec dopadlo? Chápu správně, že II/101 mezi D1 a Říčany nakonec zůstala pro kamióny volně přístupná a zákaz je až v úseku Říčany - Úvaly?
Podle článku to tak je.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Stav na místě je takový, že v MÚK s D1 je zákazová značka s dodatkem 5000 resp. 4600 m (před/za mostem).

Před kruhákem se silnicí na Kuří je zákaz s dodatkem 1000m.

A za kruhákem už jsem žádnou značku neviděl, jen všude na odbočeních zákaz 6t, který je tam už dlouhodobě... Ani za křížení s I/2 jsem žádný zákaz neviděl.
Standa

Příspěvek od Standa »

mapman píše:Stav na místě je takový, že v MÚK s D1 je zákazová značka s dodatkem 5000 resp. 4600 m (před/za mostem).
Před kruhákem se silnicí na Kuří je zákaz s dodatkem 1000m.
A za kruhákem už jsem žádnou značku neviděl, jen všude na odbočeních zákaz 6t, který je tam už dlouhodobě... Ani za křížení s I/2 jsem žádný zákaz neviděl.
Podle toho Kuří to vypadá, že je tedy zákaz už od dalšího kruháku s ulicí Kolovratskou směrem na Kolovraty: mapa. Zkusím se tam o víkendu taky podívat.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Akorát že na Kolovratské není žádný kruhák ještě :)
Standa

Příspěvek od Standa »

mapman píše:Akorát že na Kolovratské není žádný kruhák ještě :)
Jel jsem tam naposledy někdy v létě a to se tam na II/101 něco dělalo (asi ten kruhák :) ) a objížděl jsem to nějakými jinými ulicemi. Každopádně to vypadá, že by se na I/2 nemělo dát dojet a II/101 je tedy pro kamiony od D1 slepá.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Standa píše:Jel jsem tam naposledy někdy v létě a to se tam na II/101 něco dělalo
To byl ten ve směru na Kuří, ten se stavěl v létě.. Je teda možný, že jsem to úplně ignoroval, ale stejně mám pocit že na kolovratské pořád není...
Martin Vedral

Příspěvek od Martin Vedral »

mapman píše:To byl ten ve směru na Kuří, ten se stavěl v létě.. Je teda možný, že jsem to úplně ignoroval, ale stejně mám pocit že na kolovratské pořád není...
Je to tak, tento KO je zatím pouze v plánech a na mapy.cz, ale nestojí tam (jezdím tam často a pokud se něco nezměnilo během posledního ca. týdne, tak se ještě ani nezačalo stavět)
elrondecuba

Příspěvek od elrondecuba »

Ohledně obchvatu Jesenice, předpokládám, že když je to stavba kraje, tak asi hned tak nebude? Se sjezdem na D3 v prostoru MÚK R1/D3 se stále počítá? Díky.
Hrušková

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od Hrušková »

Tak už ani nevím, zda se mám smát. http://www.nasregion.cz/noviny/c9204b3c ... on_JVR.pdf

To nemůžou "a kraji" myslet vážně.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

kdo nechce stahovat celý plátek (4,5MB)
Přílohy
nas-region-1201.JPG
nas-region-1201.JPG (147.02 KiB) Zobrazeno 9632 x
kot

Příspěvek od kot »

Hrušková píše:Tak už ani nevím, zda se mám smát. http://www.nasregion.cz/noviny/c9204b3c ... on_JVR.pdf

To nemůžou "a kraji" myslet vážně.
Lidé z Čssd to nemyslí vážně, ale UPŘIMNĚ :lol:
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Já jako chápu, že si StČ kraj taky chce vyřešit svoji tragickou infrastrukturu za státní peníze, ale nejsem si jistý, jestli je projekt dostatečně ambiciózní. Já bych okruh Dr. Ratha vedl radši až někde za Mělníkem. :twisted:
Království a půl princezny za 511.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Bobek píše:Já jako chápu, že si StČ kraj taky chce vyřešit svoji tragickou infrastrukturu za státní peníze, ale nejsem si jistý, jestli je projekt dostatečně ambiciózní. Já bych okruh Dr. Ratha vedl radši až někde za Mělníkem. :twisted:
To jste stále ještě zbytečně při zdi, já mám ještě lepší návrh: Drážďany - Chemnitz - Hof - Regensburg - Pasov - Linec.
A) je vyřešen obchvat Prahy
B) Český stát to nebude stát ani halíř
C) trasa už stojí

Vida, stačí trocha tvůrčí invence, a přístí týden obchvat může stát!!!

Vážně, ve vláknu ke středočeské D3 jsem psal, že Rathovo knížectví (pozn. překl.: Krajský úřad středočeského kraje) se zbláznilo, a doporučuji si porovnat převody pozemků v posledním roce s vedením truc-trasy SOKP, viz. uvedený obrázek :-)
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Vždyť jsou to jen přeložky silnice II/101, o uspořádání 2+2 se uvažuje jen v některých úsecích.
Hrušková

Příspěvek od Hrušková »

pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Hrušková píše:diskusní fórum říčanských http://info.ricany.cz/mesto/diskuse-tem ... ail=100767
Díky za odkaz, je tam jeden vševysvětlujíácí komentář od někoho zainteresovaného, opravdu zatím můžeme zůstat v klidu :)
Re: Čtyřproudová komunikace spojující D1 s letištěm Ruzyně
NOVÉ Zapsal: 23.1.2012 13:14:12 - Marián Svetlík, oddělení technické správy
Dobrý den,
návrh komunikace blíže nespecifikovanné vyšší třídy byl do ZÚR vpraven až po jejich projednání se všemi orgány a přes nesouhlas zpracovatele dokumentace na pokyn vedení kraje. Vymezená trasa není v souladu s Politikou územního rozvoje (což být musí) a ani v jednotlivých částech schváleného dokumentu není zapracována jednotně. Technicky pak jde o sjednocení přeložek a obchvatů na stávající II/101, změnu kategorie a místy trasování - tato kombinace je prakticky nerealizovatelná. Vzhledem k výše uvedenému je pravděpodobně pouze otázkou času, kdy budou schválené ZÚR napadeny. Motivaci k této změně bohužel nejsem schopen doložit. Faktem ovšem zůstává, že budou-li v platné ÚPD zakotveny 2 stavby, které řeší východní obchvat Prahy, mohou se odpůrci každé z nich odvolávat na existenci té druhé...
Hrušková

Příspěvek od Hrušková »

Já v klidu být nemůžu, neboť sjednocení přeložek a obchvatů NA stávající II/101 mě děsí. Tato silnice dělí Říčany na dvě části a lidi přes ní musí přecházet, pokud potřebují do centra (cokoliv vyřídit, děti do školy). Už dnes je to problém, a všichni s nadějí vyhlížíme stavbu SOKP 511. Jezdí tu kamiony ve dne v noci, hluk, prach.
Standa

Příspěvek od Standa »

Musím souhlasit s paní Hruškovou, je to nebezpečná situace. Jak se píše v citaci z diskuse: "Faktem ovšem zůstává, že budou-li v platné ÚPD zakotveny 2 stavby, které řeší východní obchvat Prahy, mohou se odpůrci každé z nich odvolávat na existenci té druhé...", čehož hlavní škůdci (EPS, SZ a další) jistě rádi využijí k prosazení svého ideologického cíle zamezit výstavbě dálnic jako takových. Zjevně nalezli dalšího "užitečného idiota" :evil: ...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Vždyť silnice II/101 vede po okraji Říčan, tak jaképak že rozděluje Říčany na dvě části ? Vždyť je to defacto obchvat, sice v některých místech relativně blízko zástavby, ale to co zde popisujete se rozhodně neděje. Od centra odděluje akorát pár domů v okrajových částech.

http://www.mapy.cz/#q=%C5%99%C3%AD%C4%8 ... 97241&z=13
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Dr.Fe1 píše:Vždyť silnice II/101 vede po okraji Říčan, tak jaképak že rozděluje Říčany na dvě části ? Vždyť je to defacto obchvat, sice v některých místech relativně blízko zástavby, ale to co zde popisujete se rozhodně neděje. Od centra odděluje akorát pár domů v okrajových částech.

http://www.mapy.cz/#q=%C5%99%C3%AD%C4%8 ... 97241&z=13
NO koukám železný doktore, že průjezd desítek tisíc vozidel denně skrz intravilán Říčan vám nevadí, je zjevné, jak ekologisti absurdně nepochopili princip ochrany životního prostředí.

Ona ochrana ŽP je hlavně pro lidi a nikoliv pro přírodu jako takovou. Tedy pokud odvedeme dopravu z center měst pomocí obchvatů, tak zcela jistě lokálně zhoršíme životní prostředí kdesi za městem v poli, občas je nutné kácet zeleň (a taky se pak při výstavbě mnoho zeleně opětovně zasadí). Ale zlepší se životní prostředí pro lidi, co jim zmizela auta z centra. No a bilančně vzato, auta jedoucí po kapacitním obchvatu spálí násobně méně paliva, než když projíždí skrz cetrum v koloně, takže objem imisní zátěže je absolutním měřítku menší a navíc lépe rozmísen.
dvs

Příspěvek od dvs »

Hrušková píše:Já v klidu být nemůžu, neboť sjednocení přeložek a obchvatů NA stávající II/101 mě děsí.
Říčany by měly být ve střehu z přeložky II/101 mezi Úvaly a Říčany. V roce 2010 už byla zvřejněna v systému EIA s výsledkem, že není třeba projednání EIA. viz http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... id=STC1215 Divím se, že Říčany si daleko narovnanější přeložku (dříve se uvažovaly pouze krátké obchvaty) nechaly stále zaústit přímo do středu a nechtěly prodloužení přeložky až k 511 (takový severozápadní obchvat). Nevím zda tento záměr nějak postoupil (DUR, SP), ale asi nejsou peníze.
Navrhuji se s tímto, ale přesunout do vlákna s II/101 http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=168&t=265
Houdini

Příspěvek od Houdini »

Silnice II/101 je obchvat Říčan. Většina zástavby vznikla až poté. Stačí se podívat na starší ortofota. Jediné původní osídlení podél ulice U Trati řeší lávka.
Problémem Říčan je silnice I/2, která opravdu prochází městem. Řešením je právě Aglomerační okruh (obchvat Říčan), který odvede dopravu před Říčany směrem na sjezd Všechromy. A díky tomu se odlehčí i II/101.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
dd

Příspěvek od dd »

Problémy na II/101 způsobuje pouze chybějící 511. Po její dostavbě zůstane do značné míry místní provoz. V té části, kde II/101 "rozděluje" město, tak vede v zářezu a odděluje většinou průmyslově-obchodní zónu od města. Navíc ty rodinné domky v jejím okolí vyrostly z 90% až dlouho poté, co tam silnice stála.

To, co popisuje paní Hrušková se spíše děje na I/2, která vede prostředkem Říčan, a kde je i větší provoz. Ale té ani 511 nepomůže.
Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“