I/73 obecně
-
Tomas 1975
Re: [D43] Obecně
Pokud by chtěl někdo podpořit výstavbu D 43 a Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje...
http://e-petice.cz/petitions/petice-na- ... -rozv.html
http://e-petice.cz/petitions/petice-na- ... -rozv.html
Radost z toho nemam, ale i kdyby tech petic bylo 15, tak v nejblizsich 20-ti letech z R43 nevznikne ani metr. Maximalne se z ni stane "prioritni" stavba, coz ma na jeji realizaci nulovy vliv.
2AF: Napsal jsi to úplně špičkově, k tomu se nedá vůbec nic dodat. Radši se nebudu dívat zpětně do vlákna o R/D/35 , ve kterém roce a za které vlády padnul poprvé výraz prioritní stavba. Kdyby se snad nějakému naivkovi mezi námi nezdálo, že tady zpochybňujeme výraz "prioritní", nechť si pročte vlákno D35 a nejspíš začne
. Takže pozor !
-
Tomas 1975
AF 1, Kot a daší
Vůbec není pravdou, že by se nadala D 43 stavět.
V okamžiku kdy budou schváleny zásady územního rozvoje tak se můžou začít připravovat úseky Moravská Třebová - Velké Opatovice, Velké Opatovice - Sebranice a Sebranice - Černá Hora (Lysice) a mohou se stavět třeba v polovičním profilu i když proti tomu bude třeba odpor odborníků...
Zástupci obcí a měst byli u ministra Ťoka a ten jim řekl, že se musí stavět od Brna.
Evidentně neví o čem mluví a to i jeho úředníci. Měl by si zjistit informace o těch, kteří stojí proti D 43 atd.viz jak jsem psal výše...
Jinak proti Ťokovi nemám nic špatného
. Ale tímto mně naštval...
Na ministerstvu evidentně chybí úřad pro boj proto vnitřnímu nepříteli. (zelenej ksidl, zájmy pseudo developerů, místní odpůrci čehokoliv a podobný exot ( estébáci, potomci estébáků, potomci kolaborantů, nelegálně získaný majetek - byť i již promlčený...)....
Pokud s tímto umíte pracovat z divokého zeleného exota jste schopen udělat neškodného beránka.... (plus pár právníků, kteří Vás kryjí)...
Závěr je - stavět od severu a okolí Brna protlačit....
Vůbec není pravdou, že by se nadala D 43 stavět.
V okamžiku kdy budou schváleny zásady územního rozvoje tak se můžou začít připravovat úseky Moravská Třebová - Velké Opatovice, Velké Opatovice - Sebranice a Sebranice - Černá Hora (Lysice) a mohou se stavět třeba v polovičním profilu i když proti tomu bude třeba odpor odborníků...
Zástupci obcí a měst byli u ministra Ťoka a ten jim řekl, že se musí stavět od Brna.
Evidentně neví o čem mluví a to i jeho úředníci. Měl by si zjistit informace o těch, kteří stojí proti D 43 atd.viz jak jsem psal výše...
Jinak proti Ťokovi nemám nic špatného
Na ministerstvu evidentně chybí úřad pro boj proto vnitřnímu nepříteli. (zelenej ksidl, zájmy pseudo developerů, místní odpůrci čehokoliv a podobný exot ( estébáci, potomci estébáků, potomci kolaborantů, nelegálně získaný majetek - byť i již promlčený...)....
Pokud s tímto umíte pracovat z divokého zeleného exota jste schopen udělat neškodného beránka.... (plus pár právníků, kteří Vás kryjí)...
Závěr je - stavět od severu a okolí Brna protlačit....
Naprosto souhlasím s Tomášem. D43 se už dávno měla stavět od severu a postavit až ke Kuřimi (já vím - ZÚR). Řešení Kuřim - Brno by se pak našlo, protože by se muselo najít. Třeba tak, že by konečně vznikl obchvat Kuřimi a navedl konec D43 na svitavskou radiálu. A trasování Bystrc a okolní vesmír může řešit další, snad odvážnější a rozhodnější generace...
Takhle je to pořád dokola, jak o kohoutkovi a slepičce - nevíme jak v Brně, tak nebudeme dělat obchvat Kuřimi ... nemáme obchvat Kuřimi, tak nebudeme stavět dál na sever ...
A z druhé strany: nebudeme modernizovat I/43, stavět obchvaty atd., protože přeci za rok se už bude stavět D43.
Takhle je to pořád dokola, jak o kohoutkovi a slepičce - nevíme jak v Brně, tak nebudeme dělat obchvat Kuřimi ... nemáme obchvat Kuřimi, tak nebudeme stavět dál na sever ...
A z druhé strany: nebudeme modernizovat I/43, stavět obchvaty atd., protože přeci za rok se už bude stavět D43.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Nejvetsi skoda pro D43 je, ze doslo k zastaveni stavby (A88) a po valce uz se nepokracovalo, pritom uz na stavbe bylo rozestaveno cca 80km. Spousta mostu, propustku, zarezu, nasypu hotova, spousta rozestavena. Dnes je treba vse sanovat, predelat, teleso zbavit vegetace, znovu dosypavat atd atd atd. Dodnes je trasa na leteckych snimcich dobre viditelna, bohuzel nekde uz se musi posunout kvuli zastavbe ale i tak si myslim, ze by slo o jednu z nejlevnejsich dalnic v CZ.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Část Dětřichov - Jevíčko v ZÚR je, tak se může vesele připravovat.
https://www.pardubickykraj.cz/zasady-uz ... ficka-cast
https://www.pardubickykraj.cz/zasady-uz ... ficka-cast
-
Tomas 1975
S úsekem Jevíčko (Velké Opatovice) - Dětřichov (D35) je to pravda. Ovšem nic se neudělalo. Nemá ani EIA...
Samostatně to jde řešit případně jako poloviční profil ,,jakožto přivaděč D 35".
Jinak to nemá širší využití. Zajímavější to bude za pár dní.
V okamžiku kdy se bude moci řešit až po Sebranice (případně Lysice) tak to už bude jiné.
Spíše bych někoho kop do ..... za jinou věc.
Úsek Kuřim - Sebranice má EIA, která ovšem liknavostí úředníků propadne. To by jeden
To Hanes:
Většina mostů se již bohužel musí zbořit, propustků cca 60%. Těleso je OK.
Existuje komplextní geologie takže se vrtat nemusí. Geologie je i na dnešní dobu velmi podrobná atd...
Úsek Chrornice - Jevíčko - Sebranice - Lysice by šel postavit cca za 4 - 5 mld (cca 30 km).
To je velmi levné.
Samostatně to jde řešit případně jako poloviční profil ,,jakožto přivaděč D 35".
Jinak to nemá širší využití. Zajímavější to bude za pár dní.
V okamžiku kdy se bude moci řešit až po Sebranice (případně Lysice) tak to už bude jiné.
Spíše bych někoho kop do ..... za jinou věc.
Úsek Kuřim - Sebranice má EIA, která ovšem liknavostí úředníků propadne. To by jeden
To Hanes:
Existuje komplextní geologie takže se vrtat nemusí. Geologie je i na dnešní dobu velmi podrobná atd...
Úsek Chrornice - Jevíčko - Sebranice - Lysice by šel postavit cca za 4 - 5 mld (cca 30 km).
To je velmi levné.
Teď na mě na FB vyskočila tahle stránka: https://www.facebook.com/Chceme-D43-301481483561461
To dělá někdo z fora ?
To dělá někdo z fora ?
Jak je to s vlastnictvím pozemků pod tělesem? Díval jsem se letmo do katastru a předpokládám,že se bude muset všechno vykoupit?Tomas 1975 píše::
To Hanes:
-
Tomas 1975
To Warcz:
Já se v tomto angažuji. Je to, ale spíš záležitost Boskovic, Blanska, Jevíčka atd.
A tedy místních politiků. Je to o tom jak jsem psal výše. Ťok je vyhodil s požadavkem na stavbu dálnice od severu. Nemám proti němu nic, ale pokud neví co je tam za materiál tak to nebude chápat. Varianty MŽP, ekodementů může prosazovat pouze člověk neznalí věci.....
Stačí číst výše...
To Martyss:
Všechny pozemky by dle Benešových dekretů měly být státu (1945), případně majetkem ministerstev nebo zemského úřadu......
Pokud jsou v majetku obcí, kraje nebo jiných státní institucí tak je to v pořádku. Pokud ne tak je tam evidentní chyba, podvod nebo jiná zlomyslnost...
Z 99% se to dá dokázat. Němci byli velmi důkladní, i když pozemky vykupoval protektorát....
Čím blíže k Brnu tím větší hodnota pozemků a úměrně vyšší problémy....
Takže pokud o tom mluvíte u Jevíčka tak Vám angažovaní řeknou, že jestli do toho budete rýpat tak dostanete přes hubu. U Brna mě jeden sedlák řekl, že mně píchne vidle do zad...
A to bylo jenom takové škádlení...
Já se v tomto angažuji. Je to, ale spíš záležitost Boskovic, Blanska, Jevíčka atd.
A tedy místních politiků. Je to o tom jak jsem psal výše. Ťok je vyhodil s požadavkem na stavbu dálnice od severu. Nemám proti němu nic, ale pokud neví co je tam za materiál tak to nebude chápat. Varianty MŽP, ekodementů může prosazovat pouze člověk neznalí věci.....
Stačí číst výše...
To Martyss:
Všechny pozemky by dle Benešových dekretů měly být státu (1945), případně majetkem ministerstev nebo zemského úřadu......
Pokud jsou v majetku obcí, kraje nebo jiných státní institucí tak je to v pořádku. Pokud ne tak je tam evidentní chyba, podvod nebo jiná zlomyslnost...
Z 99% se to dá dokázat. Němci byli velmi důkladní, i když pozemky vykupoval protektorát....
Čím blíže k Brnu tím větší hodnota pozemků a úměrně vyšší problémy....
Takže pokud o tom mluvíte u Jevíčka tak Vám angažovaní řeknou, že jestli do toho budete rýpat tak dostanete přes hubu. U Brna mě jeden sedlák řekl, že mně píchne vidle do zad...
A to bylo jenom takové škádlení...
-
evilcleaner
no já jen namátkou klikl na pár parcel v tělese A88 západně od kuřimi a všechny byly v rukou soukromých vlastníků... 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Ano, tohle jsem tam zahlédl.Tomas 1975 píše: Pokud jsou v majetku obcí, kraje nebo jiných státní institucí tak je to v pořádku.
Tohle mě vždycky na vesničanech fascinovalo. Prolobovat schopní nejsou nic a jenom držkujou.Tomas 1975 píše: Takže pokud o tom mluvíte u Jevíčka tak Vám angažovaní řeknou, že jestli do toho budete rýpat tak dostanete přes hubu. U Brna mě jeden sedlák řekl, že mně píchne vidle do zad...
Mno. ...kde myslíš, že je globální problém u téhle stavby? Nikoho nezajíma? Nebo není dostatek lidí na úřade? Třeba výstavba D8, D11, D1 a D35 v dimenzi českéh vesmíru celkem jede.
Problém D43 je především v osobě jistého docenta z Brna-Kníniček, který velmi systematicky napadá veškeré dokumentace, opatření či rozhodnutí, které se této stavby týkají. Proto není tato stavba zanesena v krajském územním plánu (ZÚR), proto neexistují ani další navazující rozhodnutí pro tuto stavbu. Tento pán je navíc tak systematický, že neřeší jenom lokální úsek přes Brno, ale zpochybňuje význam celého tohoto tahu včetně D52...
Tenhle? - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095 ... vy-prepis/mapman píše:Problém D43 je především v osobě jistého docenta z Brna-Kníniček, který velmi systematicky napadá veškeré dokumentace, opatření či rozhodnutí, které se této stavby týkají. Proto není tato stavba zanesena v krajském územním plánu (ZÚR), proto neexistují ani další navazující rozhodnutí pro tuto stavbu. Tento pán je navíc tak systematický, že neřeší jenom lokální úsek přes Brno, ale zpochybňuje význam celého tohoto tahu včetně D52...
Přečetl jsem toho 2/3 a musel jsem toho nechat, protože takovéhle bláboly nejde opravdu dočíst do konce. Hnus velebnosti...
-
Tomas 1975
To Martyss:
Ne ne z těchto to není ani jeden. Sekundantku mu děládáma na P.....
Najdi si nezvolené do senátních voleb před dvěma lety ve Znojmě a zkontroluj se zastupitelstvem Brno Kníničky...
Zdatně mu sekunduje jeden JUDr. z Drásova..... Jede jede mašinka..... A víš kdo to je....
Oba mají pěkný škraloup před rokem 1990......
Ne ne z těchto to není ani jeden. Sekundantku mu děládáma na P.....
Najdi si nezvolené do senátních voleb před dvěma lety ve Znojmě a zkontroluj se zastupitelstvem Brno Kníničky...
Zdatně mu sekunduje jeden JUDr. z Drásova..... Jede jede mašinka..... A víš kdo to je....
Tomas 1975 píše: Zástupci obcí a měst byli u ministra Ťoka a ten jim řekl, že se musí stavět od Brna.
Je to někde ověřitelné? Zveřejněné? Kdo byli Ti zástupci?
Zní to totiž naprosto šíleně, jako že tam někdo ztratil rozum.
-
Tomas 1975
To Pivko: Ano to je jedna z žab na prameni.... Pokud se nemýlím tak už v Kníničkách má postaveno i jeho dcera...
To TTC: Ano je to ověřitelné. Starostové měst podél budoucí D 43 již s několilátou peticí....
On by se do toho měl obout někdo z brněnské radnice. To je ovšem problém, protože tam je zase další žába v podobě zeleného exota na A.
Takže začarovaný kruh...
Jsem zvědav jak se do toho obují hoši po volbách. Iluze si ovšem nedělám.
To TTC: Ano je to ověřitelné. Starostové měst podél budoucí D 43 již s několilátou peticí....
On by se do toho měl obout někdo z brněnské radnice. To je ovšem problém, protože tam je zase další žába v podobě zeleného exota na A.
Takže začarovaný kruh...
Jsem zvědav jak se do toho obují hoši po volbách. Iluze si ovšem nedělám.
-
the.klokan
Ano, bohužel bydlím ve stejné obci jako JUDr. mašinka. Tento člověk bojuje neustále a proti všemu. D43 je jen jedno z mnoha jeho bojišť. On například bojoval i proti rekonstrukci ulice před jeho domem a vedení městyse s ním má neustále nějaké problémy. Čas od času rozesílá do schránek svoje sepsané názory (jmenuje se to Osinka), při jejichž čtení člověk neví jestli se má smát a nebo plakat. Teď před krajskými volbami poslal hned 2, věnující se převážně D43. Například se tam chlubil, kolik set námitek on a jeho následovači poslal k jihomoravským ZUR. Říkal jsem si, jestli to sem pro pobavení nedat, ale raději ne.Tomas 1975 píše:To Martyss:
-
vodouch2000
Pokud to bylo ve schránce, tak nevidím důvod, proč to sem nedat. Jen se nebojte a naštvěte nás 
Tak jsem zaslechl, že ANO v JmK bude prosazovat D43 Boskovickou brazdou. Máte k tomu někdo nějáké info? Důvěryhodnost zdroje rozhodně negarantuji, spiše sháním ověření a doufám, že je to jen fáma.
Co jsem četl tak pan budoucí hejtman Bohumil Šimek je zásadně proti stavbě Hitlerovy dálnice.
Ono se to dá vyčíst i z předvolebního programu hnutí ANO.
PROGRAM
Podpoříme výstavbu nových komunikací, které jsou naprosto nezbytné pro další rozvoj jednotlivých částí kraje. Stavby těchto komunikací jsou pozastaveny především proto, že současné vedení kraje nebylo celé roky schopno vytvořit „Zásady územního rozvoje“. Jedná se hlavně o zkapacitnění dálnice v části procházející Brnem, výstavbu nové komunikace na sever od Brna (zlepšení spojení Brna ve směru Boskovice a Letovice, obchvat Kuřimi a dalších obcí ležících na plánované trase), dále podpora dálničního spojení Brno – Vídeň s hledáním takového řešení, kdy tranzitní doprava nebude zavlečena do jižních částí města Brna, podpora výstavby komunikace v trase Rakousko – Břeclav – Staré Město u Uherského Hradiště – hranice kraje, která odvede tranzitní dopravu ve směru Polsko z brněnské aglomerace.
Budeme podporovat všechny projekty, které přispějí k maximálnímu vyvedení dálkové tranzitní dopravy z nejen z města Brna, ale i ostatních měst a obcí např. pomocí stavby obchvatů a pomohou napravit protiprávní stav z hlediska existujícího nadlimitního znečištění ovzduší a nezhoršování stavu ovzduší v těch částech obcí a měst, kde zákonné limity zatím překročeny nejsou.
Navrhneme nové řešení brněnského železničního uzlu!
Jestli budou navrhovat nová řešení tak to znamená konec výstavby v Jihomoravském kraji. Dodělají D52 a pak se obávám že D43 a nádraží je vtuto chvíli v nedohlednu. Tipuju tak rok 2050.
ZAMYŠLENÍ -uvědomyli si že kdyby se postavila Hitlerova dálnice jak je plánováno a začalo se z výstavbou cca v roce 2025, dokončení cca v roce 2035, že v té době budou jezdit osobní auta minimálně ero 7 a tranzit taky? Pravděpodobně i alternativní pohon bude vyší než dnes ( 30-40 %). Takže co se týče škodlivyn by teoreticky se nemělo zvyšovat ale snižovat.
http://auto.idnes.cz/norsko-zakaz-aut-m ... tomoto_fdv
Ono se to dá vyčíst i z předvolebního programu hnutí ANO.
PROGRAM
Podpoříme výstavbu nových komunikací, které jsou naprosto nezbytné pro další rozvoj jednotlivých částí kraje. Stavby těchto komunikací jsou pozastaveny především proto, že současné vedení kraje nebylo celé roky schopno vytvořit „Zásady územního rozvoje“. Jedná se hlavně o zkapacitnění dálnice v části procházející Brnem, výstavbu nové komunikace na sever od Brna (zlepšení spojení Brna ve směru Boskovice a Letovice, obchvat Kuřimi a dalších obcí ležících na plánované trase), dále podpora dálničního spojení Brno – Vídeň s hledáním takového řešení, kdy tranzitní doprava nebude zavlečena do jižních částí města Brna, podpora výstavby komunikace v trase Rakousko – Břeclav – Staré Město u Uherského Hradiště – hranice kraje, která odvede tranzitní dopravu ve směru Polsko z brněnské aglomerace.
Budeme podporovat všechny projekty, které přispějí k maximálnímu vyvedení dálkové tranzitní dopravy z nejen z města Brna, ale i ostatních měst a obcí např. pomocí stavby obchvatů a pomohou napravit protiprávní stav z hlediska existujícího nadlimitního znečištění ovzduší a nezhoršování stavu ovzduší v těch částech obcí a měst, kde zákonné limity zatím překročeny nejsou.
Navrhneme nové řešení brněnského železničního uzlu!
Jestli budou navrhovat nová řešení tak to znamená konec výstavby v Jihomoravském kraji. Dodělají D52 a pak se obávám že D43 a nádraží je vtuto chvíli v nedohlednu. Tipuju tak rok 2050.
ZAMYŠLENÍ -uvědomyli si že kdyby se postavila Hitlerova dálnice jak je plánováno a začalo se z výstavbou cca v roce 2025, dokončení cca v roce 2035, že v té době budou jezdit osobní auta minimálně ero 7 a tranzit taky? Pravděpodobně i alternativní pohon bude vyší než dnes ( 30-40 %). Takže co se týče škodlivyn by teoreticky se nemělo zvyšovat ale snižovat.
http://auto.idnes.cz/norsko-zakaz-aut-m ... tomoto_fdv
-
Tomas 1975
Pan Šimek evidentně neví o čem hovoří...
Pokud s ním budou na kraji soc. dem. tak ti mu zcela jistě domluví.
Hlavně aby tam nebyl podobný zelený dement
jako na brněnské radnici...
Pokud s ním budou na kraji soc. dem. tak ti mu zcela jistě domluví.
Hlavně aby tam nebyl podobný zelený dement