Ano. Ale některé dokumenty se mohou a musí skartovat. Na to jsou určené lhůty. Takže po 10 letech mohla na část spisu proběhnout skartace.Jarda Š. píše:Soud vychází z toho, že povinností správního orgánu je řádně (v souladu se zákonem o archivnictví) uchovávat v úplnosti spisovou dokumentaci, na základě které vydal správní rozhodnutí nebo závazné stanovisko. Pokud by úplnou dokumentaci nebylo možné dohledat, musí se provést v potřebném rozsahu tzv. rekonstrukce spisu, jinak by to mělo za následek nepřezkoumatelnost návazných rozhodnutí. Nejde tady v pravém slova smyslu o presumpci viny.
0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Tak tohle hodně, hodně, hóóódně tendenční článek:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ?id=754744
Jestli on ten autor není náhodou kamarád těch .... ekologistů
Jakmile je jako autor článku uveden p. Baroch, ani nemá cenu ho číst 
Jestli on ten autor není náhodou rovnou ten....zakuklenej ekologista?!Country píše:Tak tohle hodně, hodně, hóóódně tendenční článek:
Jo, posel špatnejch zpráv, toho je potřeba exemplárně popravit, že? 
Ne, to není posel špatných zpráv, to je pisálek, který ze všech faktů zdůrazní jen ty, které se mu zrovna hodí.jonáš píše:Jo, posel špatnejch zpráv, toho je potřeba exemplárně popravit, že?
Docela mě mrzí, že u nás není zákon o referendu.
Počítám, že na otázku, jestli D8 dostavět nebo ne by 80% daňových poplatníků odpovědělo kladně, a sehnat 50tisíc podpisů (tak to funguje např. v Kalifornii) aby se referendum muselo konat by asi taky nebyl problém.
Já nevím, mně přijde poněkud absurdní, že dnes soudy řeší, jaktože nebyl p. Patrik 29.11.1994 v Litoměřicích a kdyby tam byl, co by tam býval řekl a jak by to, co řekl, bývalo bylo ovlivnilo další plánování stavby ...jonáš píše:Jo, posel špatnejch zpráv, toho je potřeba exemplárně popravit, že?
Spousta jiných věcí by se po tak dlouhé době vůbec neřešila, protože by se považovala za promlčené.GiuseppeS píše:Já nevím, mně přijde poněkud absurdní, že dnes soudy řeší, jaktože nebyl p. Patrik 29.11.1994 v Litoměřicích a kdyby tam byl, co by tam býval řekl a jak by to, co řekl, bývalo bylo ovlivnilo další plánování stavby ...
Tak to jsem si nevšim. Pokud mu teda nevyčítáte, že nepíše monografii o boji za D8 ale jen stručnej článek, kde popisuje (poměrně přesně) jak vznikl současnej patovej stavCountry píše: Ne, to není posel špatných zpráv, to je pisálek, který ze všech faktů zdůrazní jen ty, které se mu zrovna hodí.
Čili vozit se po jednom novináři, to jen prozrazuje frustraci z toho, že se nemůžete vozit po někom jinym
Ona je to asi jen shodou okolností ta samá strana a vláda, co se jakýmukoli zákonu o všeobecnym referendu brání jako čert kříži, včetně vymítání démonů a rozstřikování svěcený vody
Že se takovým článkem necháte nadzvednout ze židle, nečtu to a jsem v klidu. Ať si píše co chce, jeho problém 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Pardon nějak jsem nepochopil tu stranu a vládu a referendum. To jako že by bylo referendum o tunelu Kubačka

Patrněkot píše:Pardon nějak jsem nepochopil tu stranu a vládu a referendum. To jako že by bylo referendum o tunelu Kubačka![]()
To myslíte ten prapůvodní nesmysl s trasování D8 z Lovosic přes Třebenice a Libčeves na Most, který byl ekoaktivisty prosazován? Který, btw, protíná České středohoří v podstatně cenějších lokalitách?jonáš píše:Patrněkot píše:Pardon nějak jsem nepochopil tu stranu a vládu a referendum. To jako že by bylo referendum o tunelu Kubačka![]()
a nebo třeba o tom, že se mohlo do německa pohodlněji jezdit po R7 přes Karl-Marx-Stadt
Nebo rovnou celý severní segment obsluhovat rychlostní silnicí R7 v nevyhovujících parametrech, od Chomutova pouze v dvoupruhovém uspořádání? Vy nás, Jonáši, jenom škádlíte, že?
To byste asi musel Barochovu práci sledovat častěji, pak byste snad sám uznal, že rozhodně nepíše nestranně (stejně jako pan Holub). Barocha jsem znal osobně, před dávnými lety jsme i někdy spali pod jednou střechoujonáš píše:Jo, posel špatnejch zpráv, toho je potřeba exemplárně popravit, že?
Mně na tom článku vadí značná míra demagogie a velmi zavádějící informace. Například jsem z něj nabyl dojmu, že poslední protesty podává opět Patrik a nikoli onen stíhaný raketýrista z Litoměřic, že čerstvé nové zamítnutí stížnosti krajským úřadem již bylo opět zamítnuto soudem a že ŘSD stále ještě čeká na vyjádření NSS. Ani ten Jonášem opěvovaný "poměrně přesný" popis toho, jak patová situace vznikla, není až tak přesný, nehledě na dost podstatnou ignoranci základních právních zásad ze strany našich soudů (mám na mysli presumpci neviny, kdy soud trestá nedoložení nespáchání něčeho místo aby žádal doložení spáchání). Čili přirovnání s poslem špatných zpráv poněkud kulhá, tohle je totiž posel zmanipulovaných zpráv a nezáleží na tom, jestli to dělá úmyslně nebo z neschopnosti. Nicméně u jisté, naštěstí velmi nepočetné skupinky obyvatelstva, bude samozřejmě považován za hrdinu a statečného bojovníka proti zlé moci úřední (asi jako Pussy Riot
), která se sice opírá o výrazně větší podporu voličů, ale proti partičce demagogů je nějak bezradná. Jonáši, jak vůbec můžete vydržet v zemi, kde se k takovým hrdinům chovají tak ošklivě
.
Hm, on tam ten dvojpruh za Chomutovem asi bude od boha, stejně jako čtyřpruh přes Opárenský oudolí, že. Víra hlubokáMichal R píše: To myslíte ten prapůvodní nesmysl s trasování D8 z Lovosic přes Třebenice a Libčeves na Most, který byl ekoaktivisty prosazován? Který, btw, protíná České středohoří v podstatně cenějších lokalitách?
Nebo rovnou celý severní segment obsluhovat rychlostní silnicí R7 v nevyhovujících parametrech, od Chomutova pouze v dvoupruhovém uspořádání? Vy nás, Jonáši, jenom škádlíte, že?
Přesnost páně Barocha (pro Standu) jsem tak detailně nezkoumal, ale zda soudy ctěj nějakou presumpci holt asi neni věc reportujícího novináře. To by tak bylo pro nějakýho aktivistu, nechcete se do toho pustit?
Hrdiny si nechte na fundamentu, budou se vám ještě třeba hodit jindy.
Jonáši, odkazů na relevantní (i naprosto nerelevantní
) zdroje je v tomto vlákně spousta, včetně dost fundovaných komentářů. Skoro bych řekl, že sem přispívá i nějaký ten právník
. Takže se omlouvám, že píšu poněkud zkratkovitě, kdo tohle vlákno čte poctivě, snad si to nějak přežvýká
.
Pane jonáš, Vaše jednoduchý vidění světa bych chtěl mít.
Hlavně že máte svého nepřítele, ne kterého jde vše svést.
Vždy bylo jednodušší ničit, než stavět. Vámi nenávidění úředníci se musí vypořádat se spoustou problémů, ale aktivistům stačí najít jedinou chybu a vše mohou blokovat. A není možné, nejen u nás, udělat při takovémto bordelu v zákonech, co je u nás, vše bez chyby.
Vždy bylo jednodušší ničit, než stavět. Vámi nenávidění úředníci se musí vypořádat se spoustou problémů, ale aktivistům stačí najít jedinou chybu a vše mohou blokovat. A není možné, nejen u nás, udělat při takovémto bordelu v zákonech, co je u nás, vše bez chyby.
Já tohle jednoduché vidění světa vidím tedy spíš u jiných lidí, než u pana Jonáše. Spousta lidí tady funguje podle rovnice ekologie = zlo a na ekology svádí všechno co se nepovede. Dokonce se zde objevují i provokatéři jako je MichalR kteří sem chodí jen kvůli vyvolávání půtek, urážení a když jsou usvědčeni ze lži a bezdůvodného urážení tak se nedokážou ani přiznat ani omluvit (viz moje některé diskuze s tímto nenávistným individuem zde na tomto vlákně a i jiných vláknech). Já bych se za sebe přimlouval pro návrat k věcné diskuze bez ideologizování a urážení.Sosa píše:Pane jonáš, Vaše jednoduchý vidění světa bych chtěl mít.
Začal bych tím, že se chci zeptat zda nyní probíhá na úseku Bílinka - Řehlovice nějáká výstavba (alespoň na některých částech) nebo bylo zastaveno vše ? V nánosech různých eko-urážek se tyto praktické informace ztrácejí.
Ale to je vina mainstreamových médií, že nedokážou rozlišovat mezi ekologem (čili člověkem, který ekologii vystudoval, což nic nevypovídá o jeho názorech na konkrétní ekologický problém, stejně jako může být názor ekonoma keynesiánce diametrálně odlišný od názoru ekonoma liberála) a ekoaktivistou (čili člověkem, který nemusel studovat vůbec nic, ale aktivně se věnuje hlásání a prosazování své utopické ideologie, kterou většina populace celkem oprávněně považuje za nebezpečnou). Dobře, s ekoteroristy jsem malinko přestřelil, ty tu zatím ještě v pravém slova smyslu nemáme ale věřím, že ČT by byla schopna i tyto nazvat "ekology", což samozřejmě ekology vzděláním uráží. Já se na to snažím soustavně upozorňovat, protože třeba u D8 právě ekologové, pracující pro MŽP, celkem přesvědčivě dokázali, že budovaná trasa je ekologicky nejméně škodící. Takže samozřejmě žádné zlo nepředstavují, narozdíl od ekoaktivistů.Dr.Fe1 píše:...Já tohle jednoduché vidění světa vidím tedy spíš u jiných lidí, než u pana Jonáše. Spousta lidí tady funguje podle rovnice ekologie = zlo a na ekology svádí všechno co se nepovede. Dokonce se zde objevují i provokatéři jako je MichalR kteří sem chodí jen kvůli vyvolávání půtek, urážení a když jsou usvědčeni ze lži a bezdůvodného urážení tak se nedokážou ani přiznat ani omluvit (viz moje některé diskuze s tímto nenávistným individuem zde na tomto vlákně a i jiných vláknech). Já bych se za sebe přimlouval pro návrat k věcné diskuze bez ideologizování a urážení....
EDIT: A tohle je přesně ono... Kvůli ekoaktivistům umírají zbytečně lidé a odnáší to ekologové, včetně těch z MŽP a ŘSD...
-
Speedy Gonzales
Nevíte někdo, jestli už se začal stavět ten most mezi tunely v tý Uhelný rokli, nebo jak se ta šerá smrti rokle správně jmenuje ... ?
Myslím že se to jmenuje Uhelná strouha, ale bez záruky. Taky by mě zajímalo jestli výstavba probíhá nebo ne ? Já už se v těch mediálních výstupech nevyznám, takže může někdo prosím ve zkratce napsat jestli teď nějáká stavební povolení platí a jestli se někde staví ? Díky.
Dle mě se čeká na uplynutí 15 denní lhůty. Pak se zase ačne oficielně stavět. Jestli se opravdu přestalo, nebo se jelo dál na udržovací práce nevím.
Hm, já bych zase vaše jednoduchý vidění jinejch osob v žádnym przypadku mít nechtěl. Musí to bejt děsná paranoia, když za každym křoviskem číhá nějakej nepřítelSosa píše:Pane jonáš, Vaše jednoduchý vidění světa bych chtěl mít.
A nevim kde jste vzal nějakou "nenávist k ouředníkům" .. já je mam rád a snažim se s nima vycházet v dobrym, jsou to taky jenom lidi, jen reflektuju to, že strana ouřední patrně chybovala, když to pokud vim uznal právě ten poslední soud. Kdyby nechybovala, moh jste tam dávno bezpečně drandit.
Technicky fundovaný článek o postavených a rozestavěných mostech na D0805.
http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ ... investora/
Na konci je taková úvaha, kdy dostavět ostatní stavby mimo MUK Řehlovice...
Kácelo se v Uhelné stroze nebo ne? Podle mne ne. Kácet se dá od října do března a to SP bylo až v dubnu 2012.
http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ ... investora/
Na konci je taková úvaha, kdy dostavět ostatní stavby mimo MUK Řehlovice...
Kácelo se v Uhelné stroze nebo ne? Podle mne ne. Kácet se dá od října do března a to SP bylo až v dubnu 2012.