Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Nemá cenu řešit, kolik jela a proč tak jela, ale má cenu řešit, co můžeme udělat, aby se to příště nestalo a řešení tu je. Dostavit D1. 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
100% souhlas s dostavbou D1.Suplující R46 tuto úlohu naprosto nezvládá..
Ale nemůžu souhlasit s tou argumentací.
Příčina autonehody nespočívala v tom,že by v daném okamžiku byla R46 na hranici kapacity,ani ve vyjetých kolejích(tento úsek byl nedávno opraven,jak jsem se dočetl),ale jen a jen v tom mezičlánku mezi volantem a pedály v BMW
Jediná možnost,jak tomu zamezit,je KOREKTNĚ dle skutečného stavu omezit v rizikových úsecích rychlost(nejlépe proměnným značením,aby bylo možnost operativně měnit max. rychlost v závislosti na momentálních povětrnostních podmínkách) a tu potom striktně kontrolovat.
Nelze argumentovat tím,že se to má nechat na úsudku řidiče.Tato silnice(záměrně nepíšu dálnice)
je opravdu velmi zrádná a nebezpečná.Proto tohle opatření- je to kvůli těm,kteří zde jedou poprvé a pak kvůli těm,kteří tudy sice jezdí častěji,ale neumí vyhodnotit stav komunikace v daných podmínkách a přizpůsobit svoji jízdu.
Jako,že se najde někdo,kdo bude remcat,že on zrovna je schopen jet 130 km/h bez problémů-to může být i pravda,ale nedá se nic dělat,tady jde o bezpečnost OSTATNÍCH účastníků provozu.
Ale nemůžu souhlasit s tou argumentací.
Příčina autonehody nespočívala v tom,že by v daném okamžiku byla R46 na hranici kapacity,ani ve vyjetých kolejích(tento úsek byl nedávno opraven,jak jsem se dočetl),ale jen a jen v tom mezičlánku mezi volantem a pedály v BMW
Jediná možnost,jak tomu zamezit,je KOREKTNĚ dle skutečného stavu omezit v rizikových úsecích rychlost(nejlépe proměnným značením,aby bylo možnost operativně měnit max. rychlost v závislosti na momentálních povětrnostních podmínkách) a tu potom striktně kontrolovat.
Nelze argumentovat tím,že se to má nechat na úsudku řidiče.Tato silnice(záměrně nepíšu dálnice)
je opravdu velmi zrádná a nebezpečná.Proto tohle opatření- je to kvůli těm,kteří zde jedou poprvé a pak kvůli těm,kteří tudy sice jezdí častěji,ale neumí vyhodnotit stav komunikace v daných podmínkách a přizpůsobit svoji jízdu.
Jako,že se najde někdo,kdo bude remcat,že on zrovna je schopen jet 130 km/h bez problémů-to může být i pravda,ale nedá se nic dělat,tady jde o bezpečnost OSTATNÍCH účastníků provozu.
Řidička nejela ani podle současného limitu a i kdyby tam byla proměnné omezení na 80, tak jsem přesvědčen, že pojede stejně. A mít policajta na každým kroku je neskutečně drahé řešení. A nacpat všude úsekové měření zase hraničí s románem 1984 od G. Orwella.viky píše:Jediná možnost,jak tomu zamezit,je KOREKTNĚ dle skutečného stavu omezit v rizikových úsecích rychlost(nejlépe proměnným značením,aby bylo možnost operativně měnit max. rychlost v závislosti na momentálních povětrnostních podmínkách) a tu potom striktně kontrolovat.
To chápu,ale nevím,jak jinak právě na R46 přinutit to stádo,které si myslí,že na ně neplatí fyzikální zákony,donutit,aby jezdili opravdu podle daných podmínek.Rozhodně nesouhlasím s buzeračním úsekovým měřením na rovném úseku kdekoliv,ale v okolí prostějovské estakády si ten úsekový radar s omezením na 80 - 110 představit dovedu.
Ani dostavěná D1 těmto nehodám nezabrání,spíš naopak - na téměř prázdné R46 tam tim spíš nějaký bezmozek pojede 160 a dopadne to podobně,jak včera.
Jako,jestli se zabije jen on,žádná škoda(s nádechem černého humoru lze říci-jedině dobře),ale stáhnout s sebou někoho,kdo jede bezpečně dle svých schopností a nemá absolutně možnost toto odvrátit,to přece nejde!
Proti tom se musí bojovat všemi prostředky.( I dle Orwella),ukáže-li se to jako nezbytné.
Ani dostavěná D1 těmto nehodám nezabrání,spíš naopak - na téměř prázdné R46 tam tim spíš nějaký bezmozek pojede 160 a dopadne to podobně,jak včera.
Jako,jestli se zabije jen on,žádná škoda(s nádechem černého humoru lze říci-jedině dobře),ale stáhnout s sebou někoho,kdo jede bezpečně dle svých schopností a nemá absolutně možnost toto odvrátit,to přece nejde!
Proti tom se musí bojovat všemi prostředky.( I dle Orwella),ukáže-li se to jako nezbytné.
Lenny,jinak je furt lepší úsekový radar v nebezpečných úsecích(zas tak moc jich tam přece není),než aby nějaký aktivista prosadil na CELÉ R46 100Km/h.
A dobře víš,že se to lehce může stát,prosadily se už větší koniny
A dobře víš,že se to lehce může stát,prosadily se už větší koniny
Jak nad tím přemýšlím, ani ten nemusí takový střelec projet celý, může při první jízdě vyletět a skončit. A za další, pokud tam bude úsekové měření, tak se o tom dozvím až to projedu vyšší rychlostí než povolenou a to se může stát až za půl roku, což se mijí nějakou zpětnou vazbou anebo prevenci. Což rovněž neelimuje náhodné střelce. Prostě se musíme smířit s tím, že ani cestou represe nedokážeme eleminovat takovéto nehody. Prosím neargumentujte tím, že pokud za překročení rychlosti bude hrozit sebepřísnější trest, tak to půjde. Ne nepůjde, bo se vždycky najde jedinec, který takový přestupek spáchá. Prostě je to riziko, sice malé a je. Jediná cesta je dostavět D1, ve výhledu R35. Ale ani toto nedokáže vyloučit nehody. Ty se ani vyloučit nikdy nedají, pouze jde snižit pravděpodobnost jejich výskytu.
Taky by mě zajímalo, jakou koninu, náš vrchní kůň vymyslí, možná něco ve smyslu: Na předražených dálnicích, které nebyly osazeny certifikovaný svodidly a navíc s vadnými sváry snižuji rychlost na 100 km/h a okamžitě nařizuji prošetřit kmotrovské propojení místní Správy s místními politiky a podnikateli.
Taky by mě zajímalo, jakou koninu, náš vrchní kůň vymyslí, možná něco ve smyslu: Na předražených dálnicích, které nebyly osazeny certifikovaný svodidly a navíc s vadnými sváry snižuji rychlost na 100 km/h a okamžitě nařizuji prošetřit kmotrovské propojení místní Správy s místními politiky a podnikateli.
I s tím vším nelze než souhlasit, s jedinou výjimkou - otázka represe.
I když zvýšená represe komplet problém nepřiměřené rychlosti nevyřeší, určitě pomůže, a to výrazně. Vždyť ani nevíme, kolikrát tam ta dáma předtím jela ...
I když zvýšená represe komplet problém nepřiměřené rychlosti nevyřeší, určitě pomůže, a to výrazně. Vždyť ani nevíme, kolikrát tam ta dáma předtím jela ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Já si s dobvolením taky přisadím:jannnn píše:Václave, promiňte, ale co takle přestat dělat rychlé soudy o něčem, o čem nic nevíte? Resp. víte jen to, co vám nějací novináři 3x přežvejkají.
Pěkné, že si tím opět chcete přiživit tu vaši polívčičku, jak jsou silnice plné pirátů, ale nic se nemá přehánět.
odneslo to 6 lidí, z nich 4 naprosto nečekaně a nevinně. Příčinu neznám,ale pachatelem je ona řidička. Ano, je mrtvá, tím je to "vyřešeno". Ale opravdu?
Vezměme hypotetický příklad, kdy někdo vezme střelnou zbraň, vyjde na ulici a tam zastřelí 5 lidí a sebe. Co myslíte, že se stane? Přejdou to všichni jako samozřejmost, nebo se o tom bude dlouho mluvit a první co padne bude omezení přístupu ke střelným zbraním? Co myslíte?
V případě aut je ale jakýkoli soud ohledně pachatele odsouzen jako "rychlé soudy o něčem, o čem nic nevíte". Jak to, že nevím? Vím, že JEDNA ŘIDIČKA zabila 5 lidí a sebe. To nestačí na její odsouzení?
A to víte, že se nejednalo např. o technickou závadu vozidla? Nebyla by pak situace naprosto rozdílná? Ani v nejmenším ji tu neobhajuji, jen se ptám.
Možná, že až zažijete co já, kdy je pověst někoho vláčena bahnem právě na základě informací získaných z pár článků novinářů, přičemž vy víte že realita je úplně jiná, tak taky změníte názor na povrchní soudy na dálku z převzatých informací..
Tím myslím že svoji účast v diskuzi na toto téma končím, vždy mě to jen rozčílí
Možná, že až zažijete co já, kdy je pověst někoho vláčena bahnem právě na základě informací získaných z pár článků novinářů, přičemž vy víte že realita je úplně jiná, tak taky změníte názor na povrchní soudy na dálku z převzatých informací..
MPMP: A co když ten pachatel ubodá pět lidí v parku, zakáže se prodej nožů s čepelí nad 4cm?
Nebo abych uvedl příklad bližší tomu vašemu - najede autem schválně do davu na zastávce - budeme řešit vlastnictví automobilů? Žehliček? Notebooků (teď jsem četl, že tím chtěl pachatel někoho umlátit!)?
Nebo alespoň preventivně budeme mít na každém rohu detailní prohlídku, zda nemáme po kapsách nůž, žehličku, ...?
O situaci tam nevíte nic. Já taky ne. Soudí soud, ne soudce Lynč.
Nebo alespoň preventivně budeme mít na každém rohu detailní prohlídku, zda nemáme po kapsách nůž, žehličku, ...?
O situaci tam nevíte nic. Já taky ne. Soudí soud, ne soudce Lynč.
jannnn:
A nemusela to být ani technická závada. Stačí jestli se střídala suchá a mokrá vozovka a jednou tam byl led.. potom je i 80 moc. A to se může stát každému z nás.
MPMP: Tohle už tu bylo.. Auto není zbraň, auto je dopravní prostředek
Někteří jsou schopní zabít holýma rukama, nebylo by lepší je všem lidem amputovat?
A nemusela to být ani technická závada. Stačí jestli se střídala suchá a mokrá vozovka a jednou tam byl led.. potom je i 80 moc. A to se může stát každému z nás.
MPMP: Tohle už tu bylo.. Auto není zbraň, auto je dopravní prostředek
Takže podle dnešních zpráv jela v tom BMW Ukrajinka s Němcem z Rozvadova někam na Ukrajinu,takže bych v tom viděl mikrospánek.Je to přes 400km a pokud to jela na jeden zátah bez přestávky,.....
110ka na téměř celé R46 je otázka týdnů, věřte tomu...viky píše:než aby nějaký aktivista prosadil na CELÉ R46 100Km/h.
No tam nebude bezdůvodná.mapman píše:110ka na téměř celé R46 je otázka týdnů, věřte tomu...viky píše:než aby nějaký aktivista prosadil na CELÉ R46 100Km/h.
Ale je to kontraproduktivní.Skoro nikdo to tam "ze zvyku" dodržovat nebude.Ikdyž mne asi ukamenujete,raději bych tam viděl na těch pár úsecích úsekové radary,klidně i s upozorňující cedulí.
Jen doufám, že budou rozlišovat úseky postavené v kategorii S(R) 22,5 od S 22 a S 21,5, rovněž se do toho promítnou chybějící přípojovací a odpojovací pruhy a úseky s vysokou nehodovostí. Doufám, že to nebude stylem na začátek R46 dáme 110 a na konec taky. A co je mezi tím, tak nás nezajímá.mapman píše:110ka na téměř celé R46 je otázka týdnů, věřte tomu...viky píše:než aby nějaký aktivista prosadil na CELÉ R46 100Km/h.
z trochu jiného soudku
teď jsem během 3 dnů absolvoval cca. 650km, převážně po D1
měl jsem pocit, že bude ve výrazně horším stavu, zaskočila mne jen jedna díra - s omezenou rychlostí na 80kmh, projel jsem cca. 101-103kmh ( kousek za exitem 56 )
ostatní omezení mi přišla až zbytečná
většinou jsem se pohyboval ca.150kmh ( GPS 137kmh ), překvapivě jsem nepotkal jediného piráta, krom úseku Měřín, kde mi to tam šoupl kamion - MPZ RO
při dnešním příjezdu ku Praze jsem předjel 4 auta zprava a stejně do toho pravého nevjeli - a nebyl jsem sám, se mnou je takhle otestovalo ještě pár řidičů a nic nezabralo.
Krom pátečního deště v okolí Oloumouce byly silnice suché a bez problémů sjízdné
a v Přerově mne překvapilo množství stacionárních radarů, naštěstí nesprávně - nezákonně označených
měl jsem pocit, že bude ve výrazně horším stavu, zaskočila mne jen jedna díra - s omezenou rychlostí na 80kmh, projel jsem cca. 101-103kmh ( kousek za exitem 56 )
většinou jsem se pohyboval ca.150kmh ( GPS 137kmh ), překvapivě jsem nepotkal jediného piráta, krom úseku Měřín, kde mi to tam šoupl kamion - MPZ RO
při dnešním příjezdu ku Praze jsem předjel 4 auta zprava a stejně do toho pravého nevjeli - a nebyl jsem sám, se mnou je takhle otestovalo ještě pár řidičů a nic nezabralo.
Krom pátečního deště v okolí Oloumouce byly silnice suché a bez problémů sjízdné
a v Přerově mne překvapilo množství stacionárních radarů, naštěstí nesprávně - nezákonně označených
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Doufej, že to nebyli státní. Pak ti ta výmluva neprojde.Mike píše:z trochu jiného soudku
2Mike
Můžete mi říct, čím jste jel po té D1 ?
Je pro mě skorio šokující, když někdo napíše, že čekal stav D1 ve výrazně horším stavu ... nebo jste měl na mysli počet děr ?
Já jezdím dost často po D11 a až na některé relativně krátké úseky si to užívám - to když vzpomenu na kolegy řidíče, kteří musí po D1
Můžete mi říct, čím jste jel po té D1 ?
Je pro mě skorio šokující, když někdo napíše, že čekal stav D1 ve výrazně horším stavu ... nebo jste měl na mysli počet děr ?
Já jezdím dost často po D11 a až na některé relativně krátké úseky si to užívám - to když vzpomenu na kolegy řidíče, kteří musí po D1
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Nesmysl! Mozna bodove bych se s tim smiril (ale to uz je vlastne na nekolika mistech provedeno), ale na celem useku by to bylo naprosto zbytecne a stejne by to nikdo nedodrzoval. Mozna PV estakada by 110 snesla.Sosa píše:No tam nebude bezdůvodná.mapman píše:110ka na téměř celé R46 je otázka týdnů, věřte tomu...viky píše:než aby nějaký aktivista prosadil na CELÉ R46 100Km/h.
100-110 by měla být na všech nájezdech,kde není urychlovací pruh.Estakáda v PV by měla mít proměnlivé značení dle povětrnostních podmínek.balance píše:
Nesmysl! Mozna bodove bych se s tim smiril (ale to uz je vlastne na nekolika mistech provedeno), ale na celem useku by to bylo naprosto zbytecne a stejne by to nikdo nedodrzoval. Mozna PV estakada by 110 snesla.
Jinak by to mohli nechat.
Nevím o tom vůbec nic, kromě faktu, že JEDEN člověk ZABIL 5 DALŠÍCH. Proč k tomu došlo, jak k tomu došlo a zda se tomu dalo snadno zabránit netuším. Vím jen tento jeden jediný fakt. Ale pokaždé když zažiju například, jak za mnou na kluzké vozovce jede někdo s minimálním odstupem (ve zpětném zrcátku nevidím jeho reflektory) nebo předjíždí kolonu tak, že musí předjížděný i protijedoucí na krajnici, aby se tam vešli, tak mi běhá mráz po zádech a mám chuť toho parchanta opravdu začít lynčovat.jannnn píše:A to víte, že se nejednalo např. o technickou závadu vozidla? Nebyla by pak situace naprosto rozdílná? Ani v nejmenším ji tu neobhajuji, jen se ptám.
Zda toto byl podobný případ neví, mám ale důvodné podezření domnívat se, že daleko od pravdy asi nebudu. To je z mé strany taky všechno.
Ano může, ale od toho je za tím volantem právě ŘIDIČ, aby takovouhle situaci vyhodnotil a přízpůsobil rychlost vozidla, ne?dd píše:jannnn:![]()