D48 Bělotín – Rybí
Re: D48 Bělotín – Rybí
Arame, obávám se, že pokud jsou reklamace, tak se řeší max. oprava. Pokuta za kvalitu je nepřevzetí díla...
Kote, převzetí díla je před zprovozněním a pouze provozem se pozná nekvalita díla. Be zátěže to objektivně zjistit nejde, ledaže by se povrch drobil či něco obdobně fatálního.
-
evilcleaner
D48 se zacala stavet v roce 2017 /rybi-rychaltice/ zejmena proto, ze byla jednou z mala nachystanych staveb pote co barta zastavil pripravu. nastesti to pokracuje pomerne slusne a posledni usek u jicina by mel jit zahy do souteze. od jpp mam zpravu ze pdps uz existuje 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Tak za mě to poměrně slušně nepostupuje. Stávající stavba je naprosto tragická, ať už rychlostí výstavby, tak kvalitou odvedené práce.
Na to, že je D48 alternativou k D1 přes Ostravu, která by měla být rekonstruována totální přestavbou bez provozu, je to tady podle mě fakt nezvládnuté......
Jedna věc je počet provozovaných kilometrů na serveru Moravy, kterých je celkem dost, druhá věc je, v jakém je to stavu. A to nemyslím jen D, ale i SMV, případně důležité jedničky. Například trasa z Ostravy do Beskyd je snad deset let stále s nějakou uzavírkou, totéž 11 od Havířova po Opavu a tak bych mohl pokračovat.
Jsem rád, že se staví, ale jen to, že se staví, neznamená, že můžeme být spokojení a nekritičtí.........
Na to, že je D48 alternativou k D1 přes Ostravu, která by měla být rekonstruována totální přestavbou bez provozu, je to tady podle mě fakt nezvládnuté......
Jedna věc je počet provozovaných kilometrů na serveru Moravy, kterých je celkem dost, druhá věc je, v jakém je to stavu. A to nemyslím jen D, ale i SMV, případně důležité jedničky. Například trasa z Ostravy do Beskyd je snad deset let stále s nějakou uzavírkou, totéž 11 od Havířova po Opavu a tak bych mohl pokračovat.
Jsem rád, že se staví, ale jen to, že se staví, neznamená, že můžeme být spokojení a nekritičtí.........
Naposledy upravil(a) Brzda dne 12.8.2025 21:07:47, celkem upraveno 1 x.
A to to Brzdo komentuješ ještě velmi, velmi kultivovaně !!! Zasloužilo by si to podstatně ostřejší komentář... 
evilcleaner: A povídala jedna paní i jak se teda finálně vyřeší připojovák v NJ před estakádou ?
Bude se most nějak rozšiřovat, aby byl připojovák normový ?
kot: pravda ..
kot: pravda ..
Most je ve fázi studie, takže se v téhle stavbě řešit nemůže.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Aha.
Takže s touto stavbou bude tedy nějaký jen velmi krátký a bohužel MPR 80 ve směru na Olomouc, ano ?
Kdyby alespoň ta 100 prošla.
Takže s touto stavbou bude tedy nějaký jen velmi krátký a bohužel MPR 80 ve směru na Olomouc, ano ?
Kdyby alespoň ta 100 prošla.
Nevím, proč by se tady nedalo využít to, co velmi často vidím v zahraničí, tedy různá rychlost v jednotlivých pruzích. Jestli bude připojovací pruh krátký, mohla by být MPR 80 jen v pravém a v levém normálně 130, případně třeba 110. (S možností využít mezi pruhy dvojitou čáru - jednu plnou druhou přerušovanou, aby se zamezilo vjetí pomalejších vozidel do "rychlého" pruhu).
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
130/80 by určitě neprošlo ani v té cizině. 110, ale i ta 100 by už snést šla.https://www.google.cz/maps/@48.4657625, ... FQAw%3D%3DNějaké zpomalení v levém pruhu být také musí. Jenže problém té estakády není pouze v krátkém připojováku/odpojováku, či chybějícím odstavném, ale i v nepatrně užších pruzích, než má zbytek dálnice.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak jsem po delší době jel úsekem a bohužel plně souhlasit s negativními názory ve vlásku. Stavba viditelně nepokračuje. Nechci to srovnávat přímo s úsekem D1 Říkovice-Přerov, ale číkoliv jiným, stačí se podívat na D35, prostě COLAS opět dokazuje jak to nejde. Shodneme se, že je úplně stejné jako u předešlého úseku, kde navíc krátce po otevření opravuje AB vrstvy, dosud stále je omezení v tzv. sesuvném úseku .... co dělá ŘDS, tak se to líbí ???Brzda píše: ↑6.8.2025 8:13:52 Celkově, když vidím, jak ta stavba (ne)postupuje tak je mi z toho dost smutno. Doufal jsem, že se bude co nejdříve jezdit pod novým mostem na silnici Palačov-Dub a ne stále po té horské dráze, ale to nijak růžově nevypadá.
Neví někdo co se ještě dělá v úseku sesuvu u Starého Jičína?
Most na II/0487 u Palačova je v základu dávno hotový, přesto dělníci pryč a dodělání jen tak brzo nehrozí, přitom omezuje dopravu v okolí, jezdí se přes připojovací a odpojovací pruh a už dávno se mohlo jezdit pod tímto mostem ... ale činnost NULA.
V místě nového vedení D35, kde je nic neomezuje mají asi taky dlouhodobé prázdniny.
Jediná činnost je vidět za mostem, který rozpracovaný z půli dlouhodobě visí nad krajinou, a měl by spojovat Dub a Vysokou, kde se připravuje napojení na již zprovozněný úsek.
Prostě je to katastrofa, jen doufám, že COLAS nevyhraje stavbu D48 Bělotín - Rybí II. etapa ...
Skoro vždy když tímto místem projíždím mě napadá mě otázka jak se mám v takovém případě zachovat pokud je pravý JP prázdný?
Můžu A) přejet do levého a jet 110km/h i přestože vpravo nic nejede? nebo B) musím dle zákona jet pravým pruhem a tím pádem jen 80km/h. Správnou odpověď asi všichni známe, ale já volím variantu A) jelikož si myslím že hrozí spíše pokuta za překročení rychlosti v pravém pruhu než za bezdůvodnou jízdu v levém pruhu
Tím chci říct, že mi toto řešení nepřipadá vhodné a může nabádat právě k bezdůvodné jízdě vlevo
No já bych počítal, že v těchto místech naopak tu dopravu vlevo chceme. Ale uznávám, nevím, jak to sdělit řidičovi, že se nedopouští přestupku.
Jsme v ČR, takže bych na dálnici vyznačil průjezd městem Nový Jičín a je to vyřešeno.
A hned z toho nebude omezení ze 130, ale navýšení klasické 80 na 110. No neberte to. 
Jsme v ČR, takže bych na dálnici vyznačil průjezd městem Nový Jičín a je to vyřešeno.
Po krátké době opět průjezd stavbou s malým překvapením.
Je komplet položen AB povrch mezi MÚK Dub a prostorem za bývalým mostem mezi silnici 43911 mezi Dubem a Vysokou, v levém části budoucí D48 až po napojení na starou I/48, což může znamenat brzké převedení dopravy a dostavbu i pravé části. Bohužel na stránkách MD nevidím žádný "Návrh stanovení místní úpravy provozu" ...
Je komplet položen AB povrch mezi MÚK Dub a prostorem za bývalým mostem mezi silnici 43911 mezi Dubem a Vysokou, v levém části budoucí D48 až po napojení na starou I/48, což může znamenat brzké převedení dopravy a dostavbu i pravé části. Bohužel na stránkách MD nevidím žádný "Návrh stanovení místní úpravy provozu" ...
Nevim no, ale AB na tom useku byl polozen uz zacatkem cervence. Montovali tam PHS, ale dalsi progres veskery zadny
Cesta po českých dálnicích je stejně "snadná" jako cesta do budoucnosti. Stačí čekat
AB byl položen už dlouho, ale chyběla poslední vrstva. Teď už je to komplet a za tím mostem to taky vypadá, že by to provizorní napojení mohlo být co nevidět zprovozněno. Na převedení dopravy na tento nový úsek závisí možnost dostavby mostu a samozřejmě stavba druhého pásu.
Taky jsem zvědav, kdy to převedou.....
Na tom úseku, kde byl AB už od července byla i obrusná vrstva. Před třemi týdny to na celém úseku komplet vyfrézovali a udělali celé v kuse znovu. Napojení dělali koncem minulého týdne. Podle příspěvku ŘSD na X z 9. července se má doprava na LJP převést koncem srpna, což nejspíš nestíhají. Tak snad v průběhu září. https://x.com/RSD_Zlinsky/status/194283 ... mbKrw&s=19
A proč by to nestíhali? Podle mě je to celkem nachystané a do konce srpna je to skoro týden.....mireczech píše: ↑26.8.2025 9:56:54 Na tom úseku, kde byl AB už od července byla i obrusná vrstva. Před třemi týdny to na celém úseku komplet vyfrézovali a udělali celé v kuse znovu. Napojení dělali koncem minulého týdne. Podle příspěvku ŘSD na X z 9. července se má doprava na LJP převést koncem srpna, což nejspíš nestíhají. Tak snad v průběhu září. https://x.com/RSD_Zlinsky/status/194283 ... mbKrw&s=19
Tak technicky by to na první pohled asi stihnout šlo, dneska začali osazovat svodidla. Nicméně na webu MD stejně jako ada031 nemůžu najít stanovení přechodné úpravy provozu, která vstupuje v platnost 5 den po zveřejnění (jak bývá v textu uvedeno). A zpravidla to bývá vyvěšeno dříve než 5 dní předem, takže z toho usuzuji, že to nestihnou. Ale třeba se pletu.
Jsem sám komu se DIO neotvírá ? všude jinde jsem funkční... 
-
jelinekp
Průjezd z nedělního večera 31.8.2025
Tak dneska byla doprava převedena na LJP pod mostem. 
Že to ale trvalo...
Našel jsem video o průjezdu po nově převedené části dálnice D48. Konkrétní úsek je od 50 minuty.
https://youtu.be/swT-7GE_-C8?t=3034
https://youtu.be/swT-7GE_-C8?t=3034
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů