[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: [D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
To si zase novinách počteme titulky, že nová dálnice se už musí opravovat
A v diskuzích se určitě najde nějaký šílený příspěvek typu, že se něco sesouvá a tunel bude na měsíc uzavřen 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
1975
Jsou to sotva tri dny, ale presto otazka mistnim...je nejak videt pozitivni dopad ve meste?
-
Tom od Budějc
O ty "jenom tři dny" nejde, ale kvůli svátkům je provoz hodně minimální. Takže na hodnocení projevu na dopravu v ČB si počkáme na zátěž po Novém roce.
Ve městě teď stojí na každých světlech 1-2 auta,ale to jsou svátky,na porovnávání to není vhodná doba.
-
1975
Loni svatky nebyly?:o)))
Byly, byly, ale za ten rok už to srovnání jde dělat těžko. Paměť je poněkud zavalena prachem... 
1975:
Můžu se vyjádřit k hluku. Na okraji Nových Hodějovic (část Budějovic), kudy D3 prochází v těsné blízkosti, je v podstatě díky protihlukovce ticho jako v hrobě. Předpokládal jsem větší hukot.
Uvidíme, špíš tedy uslyšíme po Novém roce, až se pořádně rozjezdí kamionová doprava.
Včera dopoledne jsem jel po "staré" trase do Krumlova a řekl bych, že z Budějovic byl provoz oproti minulosti menší. Známý jel navečer opačným směrem a před Budějovicemi prý byl v pomalujedoucí, ale co je důležité, přece jen v menší koloně, než obvykle.
Ale zatím je brzy na nějaké závěry.
Můžu se vyjádřit k hluku. Na okraji Nových Hodějovic (část Budějovic), kudy D3 prochází v těsné blízkosti, je v podstatě díky protihlukovce ticho jako v hrobě. Předpokládal jsem větší hukot.
Včera dopoledne jsem jel po "staré" trase do Krumlova a řekl bych, že z Budějovic byl provoz oproti minulosti menší. Známý jel navečer opačným směrem a před Budějovicemi prý byl v pomalujedoucí, ale co je důležité, přece jen v menší koloně, než obvykle.
V lednu by se snad mohl projevit úbytek tranzitní nákladní dopravy a pak v únoru, poté co začnou jarní prázdniny by měla klesnout víkendová doprava osobáků s lyžemi a rakvemi směr k Lipnu a Alpám. V té souvislosti by mě zajímalo, jak to pocítí velké benzínky kolem průjezdní trasy ve městě.
A to mi připomíná jinou mojí myšlenku (subjektivní dojem), že po otevření odpočívky Chotýčany výrazně ubylo kaminonů parkujících na Dlouhé louce Máte stejný pocit?
A to mi připomíná jinou mojí myšlenku (subjektivní dojem), že po otevření odpočívky Chotýčany výrazně ubylo kaminonů parkujících na Dlouhé louce Máte stejný pocit?
Tak hlavně leden není ideální doba pro hodnocení, jak vyplývá z ročních variací dopravy tak i z osobních zkušeností bývá v lednu ve městech (společně s letními prázdninami) nejslabší doprava, a to cca o 10% oproti celoročnímu průměru, což často může pocitově znamenat strašně moc obzvlášť když jsme při běžném jarním/podzimním provozu na hraně či za hranou kapacity...
Ikdyž zrovna ČB jsou v rámci ČR dost specifické z hlediska projíždějícího tranzitu - nejsilnější celkové intenzity na D3 jsou jednoznačně v letní soboty (a pátky) a obecně roční variace se zde dost vymyká celorepublikovému průměru, kdy letní intenzity jsou na D3 v porovnání s ročním průměrem významně vyšší než je běžné na jiných tranzitních dálnicích v ČR.
Ikdyž zrovna ČB jsou v rámci ČR dost specifické z hlediska projíždějícího tranzitu - nejsilnější celkové intenzity na D3 jsou jednoznačně v letní soboty (a pátky) a obecně roční variace se zde dost vymyká celorepublikovému průměru, kdy letní intenzity jsou na D3 v porovnání s ročním průměrem významně vyšší než je běžné na jiných tranzitních dálnicích v ČR.
Co můžu potvrdit je evidentní zvýšení provozu na jižní tangentě, okometricky
tak minimálně na dvojnásobek.
Dobrý postřeh! Nicméně k datům ohledně prodejů na MOL (směr jih) a ÖMV (směr sever) na Dlouhé louce se normální smrtelník nemá šanci dostat.Sudr píše: ↑25.12.2024 7:27:01 V lednu by se snad mohl projevit úbytek tranzitní nákladní dopravy a pak v únoru, poté co začnou jarní prázdniny by měla klesnout víkendová doprava osobáků s lyžemi a rakvemi směr k Lipnu a Alpám. V té souvislosti by mě zajímalo, jak to pocítí velké benzínky kolem průjezdní trasy ve městě.
Ohledně odpočívky Chotýčany a s tím související pokles parkování naproti Výstavišti... No, je to asi dost subjektivní, ale před otevřením nového úseku D3 mi to až tak nepřišlo - standardní parkovací místa jako Holkov, Pletka v Kamenném Újezdě, staré parkoviště u Včelné - byla plná pořád stejně. Nyní po otevření obchvatu Budějc, to bude už asi hodně jinak...
Zato ve Vidově je hluk mnohem větší než jsme čekali, jakoby stále přistávalo letadlo. Na mostě je dost nízká PHS, ale navazující úseky nemají vůbec žádnou.javito píše: ↑24.12.2024 18:36:07 1975:
Můžu se vyjádřit k hluku. Na okraji Nových Hodějovic (část Budějovic), kudy D3 prochází v těsné blízkosti, je v podstatě díky protihlukovce ticho jako v hrobě. Předpokládal jsem větší hukot.Uvidíme, špíš tedy uslyšíme po Novém roce, až se pořádně rozjezdí kamionová doprava.
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Je pravda, když před půlnocí utichne provoz na Novohradské v N. Hodějovicích (bydlím v těsné blízkosti) a náhodou nejede žádné auto, tak je dálnice trochu slyšet právě ze směru od Vidova, zkrátka odtud, kde je nad úrovní terénu. Kolem N. Hodějovic, třeba u hřiště, je v mírném zářezu + protihlukovka a tam je to zatím dobrý. Chodím tam venčit psa, tak poslouchám.
Na opačné straně ke St. Hodějovicím, je protihlukovka nižší, tam nevím. Za sebe ale můžu říct - hluk z dálnice vůbec neřeším, neboť jej hluk z provozu na Novohradské od brzkého rána do pozdního večera spolehlivě překryje. Ale opravdu spolehlivě. 
Projel jsem si dnes celý nový úsek dálnice od CB do Kaplice.
První dojem je samozřejmě neskutečná radost že "už je to tady"!
Další dojmy jsou už rozpačitější. Obrus je průměrný, hodně to asi bude dané tím že se hodně pokládalo už za nižších teplot.
Některé mostní uzávěry jsou doslova otřesné. Poté co jsme si zvykli na horskou dráhu přes Koberný, tak zde mě zaujali např. mosty před Bartochovem a hlavně onen nešťastný most pro Hodějovický potok. Záhadně se vlekl, celá dálnice už byla hotová, skoro včetně tunelu a tam byl pořád jasný skluz v HMG. Dnes se tam smí jet stovkou a úzávěr bouchne do nápravy, že probudí i spícího. Mám pocit že až na něm bude možné jet 130, tak tam člověk tu nápravu nechá. Ani píši s nadsázkou, ale za tohle by měli ti matlalové co ho vybudovali být veřejně vystavovaní na náměstí v kládě, že takhle lemplovsky ne!
První dojem je samozřejmě neskutečná radost že "už je to tady"!
Další dojmy jsou už rozpačitější. Obrus je průměrný, hodně to asi bude dané tím že se hodně pokládalo už za nižších teplot.
Některé mostní uzávěry jsou doslova otřesné. Poté co jsme si zvykli na horskou dráhu přes Koberný, tak zde mě zaujali např. mosty před Bartochovem a hlavně onen nešťastný most pro Hodějovický potok. Záhadně se vlekl, celá dálnice už byla hotová, skoro včetně tunelu a tam byl pořád jasný skluz v HMG. Dnes se tam smí jet stovkou a úzávěr bouchne do nápravy, že probudí i spícího. Mám pocit že až na něm bude možné jet 130, tak tam člověk tu nápravu nechá. Ani píši s nadsázkou, ale za tohle by měli ti matlalové co ho vybudovali být veřejně vystavovaní na náměstí v kládě, že takhle lemplovsky ne!
Tak jsem se také konečně svezl a co mě překvapilo je, jak je ten tunel osvětlený. Až to člověka oslňuje a hladké stěny se strašně lesknou, až mi to bylo nepříjemné. Časem až se to zanese, tak se to vyřeší.
Já jsem jel jen směrem od Voselna na Roudné, ale velmi mile mě překvapilo, že ten tubus tunelu je široký, takže hned vedle pravého pruhu není vysoký obrubník jako to je v Rakousku nebo v pražských tunelech.
K té kritice lesklé barvě stěn se připojuji. Přemýšlím proč to tak je? Budou každý měsíc mýt stěny?
V té souvislosti ještě dvě poznámky:
- výjezd z tunelu směr jih je v zimním odpoledni docela nepříjemný. Slunce nízko, lesklé stěny ho odrážejí do očí... To ovšem není nic proti tomu když vyjedete z tunelu a najíždíte na kruháč. Ta rampa je poměrně příkrá. Pak můžete dát stínítko jak chcete, ale slunce je přesně na horizontu ve směru jízdy. Tady budou vznikat velmi nebezpečné situace. Dílem od těch kteří budou najíždět poslepu. Dílem od těch kteří dupnou na brzdu, aby fakt jeli krokem. Nekritizuji, konstatuji.
- sjezd z OK u Úsilného na D3 směr jih mi přišel takový.... odfláknutý. Jako kdybych nenajížděl na dálnici. Fakt jsem si (možná na poprvé, podruhé,..) musel přibrzdit na odbočení. Ostatní nájezdy a sjezdy mi přijdou plynulé, ale tenhle mi (asi je chyba ve mě) nesedl.
V té souvislosti ještě dvě poznámky:
- výjezd z tunelu směr jih je v zimním odpoledni docela nepříjemný. Slunce nízko, lesklé stěny ho odrážejí do očí... To ovšem není nic proti tomu když vyjedete z tunelu a najíždíte na kruháč. Ta rampa je poměrně příkrá. Pak můžete dát stínítko jak chcete, ale slunce je přesně na horizontu ve směru jízdy. Tady budou vznikat velmi nebezpečné situace. Dílem od těch kteří budou najíždět poslepu. Dílem od těch kteří dupnou na brzdu, aby fakt jeli krokem. Nekritizuji, konstatuji.
- sjezd z OK u Úsilného na D3 směr jih mi přišel takový.... odfláknutý. Jako kdybych nenajížděl na dálnici. Fakt jsem si (možná na poprvé, podruhé,..) musel přibrzdit na odbočení. Ostatní nájezdy a sjezdy mi přijdou plynulé, ale tenhle mi (asi je chyba ve mě) nesedl.
Ten z Úsilného ano,taky mě překvapil,v den otevření tam na sjezdu dokonce byla stopka,ale ten bude minoritní,hlavní nájezd od ČB je bypassem vpravo.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Od Třeboně to minoritní nájezd moc není 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Je pravdou, že to bylo poslední město této velikosti v ČR, které nemělo hlavní obchvat.
To musí být znát.
-
1975
...když nepočítáš Prahu:o))) ale to je fakt, to není město velikosti Budějic:o))
-
Tom od Budějc
To je pravda. Když chce člověk najet na dálnici směr jih od Třeboně, resp. od Lišova, a sjíždí z jakoby kuháče na rampu k D3, může si hlavu vykroutil, protože v pravém zrcátku je kvůli nešikovnému úhlu blbě vidět přijíždějící auta po rampě z I/34 od ČB.
Kamiony se po novém úseku pěkně rozjezdily, před chvílí jsem u Hodějovic za deset minut napočítal devět kamionů. To se řidičům cákra ulevilo, že se nemusí crcat přes Budějce.