D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko

Brno – Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Odpovědět
Aram96

Re: D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko

Příspěvek od Aram96 »

Správně :D Když už se má slovíčkařit, tak pořádně, je ten obchvat dálnice - je. :D A ano, taky se na něm platí známka, pozor na to kdo neví :!:

Nicméně toto vyjádření médií je smetánka proti tomu, co za nesmysly, nepravdy a srajdy dokáží někdy vyplodit. Byť to není správné vyjádření, tak nechápu, jak toto někoho může vůbec zneklidnit.
michal

Příspěvek od michal »

mts píše: 6.9.2024 13:53:17 Jo, ta dvoupruhova silnice s vignettepflicht je taky pekna krivarna. My tu resime desitky kilometru dalnic bez poplatku a rakusaci vybiraji poplatek i za tuhle nedalnici...
Mluvíte jako někdo, kdo si koupil známku kvůli vánočnímu nákupu v Poysdorfu. Jinak fakt nevím, co je na tom za levárnu. Je to dálnice, tak to chce známku, no. Aspoň vidíte, že A5 nekončí na exitu 47. :D :ok:
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Nebýt polovičních profilů, tak na Slovensku není skoro žádná dálnice. :)
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Mně chybí ta doba, kdy slova měly význam. Když se řeklo dálnice, bylo jasný, že to je směrově dělený 4pruh (nebo víc). Žádná obyčejná silnice. Pokud vidím to, co je na Ö straně, tak mi je na zvracení. Je to silnice. Hotovo, obyčejná silnice. Možná SMV, ale prostě to je silnice. 2 pruhy na stejném pásu, protisměr hned vedle. Silnice.
Tím pádem je pravdou, že my nemáme dálnici na hranice, stejně tak Ö strana. Jejich A5 končí exitem 47, a jsou k hranici blíž, než my.
…a to je přesně ono. Nejasná kategorizace, kde každý může slovíčkařit. To je tady problém.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
mts

Příspěvek od mts »

Dalnice je pro me minimalne 4 pruhova, smerove rozdelena, mimourovnove krizovana komunikace, kde mohu na vetsine trasy udrzovat aspon Vmax 130. Petikilometrova dvoupruhovka v polich, ktera zacina konci kruhacem je dalnice jen diky te ceduli. Osobni zneklidneni minimalni, Rakousko je pro me jen tranzit na ceste do italskych Dolomit nebo k mori...
mts

Příspěvek od mts »

Aram96 píše: 6.9.2024 14:42:34 Nebýt polovičních profilů, tak na Slovensku není skoro žádná dálnice. :)
On je trosku rozdil mezi horskym terenem a rovinou u Dyje. To snad chapete...
michal

Příspěvek od michal »

Já jsem asi méně náročný uživatel, dálnici mi nedefinují mé bláhové představy či intenzita provozu, ale dopravní značení... :D
mts

Příspěvek od mts »

Tak to stačí jen vyrobit dostatek ceduli a máme statisíce kilometru dálnic. Naštěstí máme bláhove normy, které nedefinovali ti méně nároční …
michal

Příspěvek od michal »

Tak zrovna u nás se to takto při rozšiřování dálniční sítě udělalo ... :D :D :D Ale to je detail. Vám ta A5 evidentně leží v žaludku. Mně ne, mně vadí situace u nás. Velmi dobře si pamatuju starou B7 a jsem vděčný za to, že se od hranic do Vídně a dál dostanu bez nutnosti jezdit přes města a vesničky. U nás za tu dobu přibyly tak akorát dvojitá plná a zákaz předjíždění. Ale vlastně díky aspoň za to... :ok:
3pa3ck3

Příspěvek od 3pa3ck3 »

michal píše: 6.9.2024 15:13:25 Já jsem asi méně náročný uživatel, dálnici mi nedefinují mé bláhové představy či intenzita provozu, ale dopravní značení... :D
Dopravné značenie hovorí, že to nie je diaľnica, ale SMV ;) https://maps.app.goo.gl/1mvvqimnAixVdTTs9
mts

Příspěvek od mts »

Tak to já bych byl vděčný, kdybych cestou na jih nemusel projíždět 80 středem Vídně nebo Linze. Když to dobre jede. Což většinou nejede.
michal

Příspěvek od michal »

Dopravní značení říká, že to je dálnice A5, na které platí rychlostni omezení pro Schnellstrasse, tedy MPR 100km/hod.

mts: teda Vás bych doma mít nechtěl :D A kdy jako jezdíte, aby Vás všechno nes.alo? :D Nad ránem, když není provoz a ručička Vám neklesne pod 130 jak v Nebezpečné rychlosti? :D To jako až třeba jednou bude ta S1 pod Dunajem, to tam taky budete nadávat, že to není dálnice, protože nemůžete jet v tunelu těch svých 130? :D
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Tady se dneska admin hodně vyřádí ...
kot

Příspěvek od kot »

Což je dobře, neboť v tom nemají chaos jako u nás...
mts

Příspěvek od mts »

Bavím se představou, co by dělal průměrný Čech, kdyby ŘSD osadilo třeba na I/3 na takové úseky jako je benešovský privaděč od Mirošovic, obchvat Olbramovic a Votic nebo výpadovku z ČB od Poříčí ke Kamennému Újezdu značku SPMV a přikázalo tam povinnost dalniční známky. Zřejmě by došlo ke krvavé revoluci. Na té Vídni nebo Linci je tragické to, že D3 nebo D52 za pár let bude dostavěná ale nějaké S1 nebo Linz Ostumfahrung se už nikdy nedočkáme. A zase se bavím představou, nějakého tranzitního osmiproudého dálničního mostu přes Vltavu 3km od chrámu sv.Víta (analogie Praterbruecke na A23)… Ale vždycky se najde drmola, co se rozněžní z toho, že A5 už je až na české hranice a na S10 je spousta ekoduktů pro srnečky a bažanty…
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

A že ta Praha s tím Brnem jdou objet po dálnici jedna báseň že ? Jsme prostě jinde, proč si to neříct. :lol: :crazy:

Co se týče "dálničního" obchvatu Drasenhofenu, tak to mi přijde rovněž na hlavu a určitě bych to neobhajoval. Ale Rakušáci už jsou holt takoví no ..
Ale zase ty kapacitní váhy na A5, které lapnou prostě každý kamion co přijede, když tam nalítnou na kontroly, v tom bych se rozhodně bez výjimky inspiroval. Dokonce máme naši dálniční síť navrženu tak chytře, že se vyloženě některé úseky nabízí .. (bez ironie). Pak stačí poslat jednu dvě hlídky na souběžnou silnici a není to prostě kudy objet. Za dopoledne vydělany. Jenže u nás se na to kašle schválně, to mi nikdo nevymluví. A pořád se dál sní o vysokorychlostních váhách...
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

3pa3ck3 píše: 6.9.2024 19:25:48
Dopravné značenie hovorí, že to nie je diaľnica, ale SMV ;) https://maps.app.goo.gl/1mvvqimnAixVdTTs9
To nechapu proc to ty Rakusaci tak zprasili. Tam neni zadny odstavny pruh ani nelze kam uhnout , po krajich svodidla. A jestli to ma byt jedna strana dalnice, tak to rozhodne nevyhovi, to budou muset cely rozsirit.
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

jj, ono je vidět, že v tom tunýlku a na mostě odstavný pruh je, ale na zbytku obchvatu je pro něj jen prostorová rezerva. Takže za pár let postavit novou polovinu dálnice, převést provoz, a pak dodělávat původní polovinu.
mts

Příspěvek od mts »

Aram96 píše: 9.9.2024 14:50:35 A že ta Praha s tím Brnem jdou objet po dálnici jedna báseň že ? Jsme prostě jinde, proč si to neříct. :lol: :crazy:

Co se týče "dálničního" obchvatu Drasenhofenu, tak to mi přijde rovněž na hlavu a určitě bych to neobhajoval. Ale Rakušáci už jsou holt takoví no ..
Ale zase ty kapacitní váhy na A5, které lapnou prostě každý kamion co přijede, když tam nalítnou na kontroly, v tom bych se rozhodně bez výjimky inspiroval. Dokonce máme naši dálniční síť navrženu tak chytře, že se vyloženě některé úseky nabízí .. (bez ironie). Pak stačí poslat jednu dvě hlídky na souběžnou silnici a není to prostě kudy objet. Za dopoledne vydělany. Jenže u nás se na to kašle schválně, to mi nikdo nevymluví. A pořád se dál sní o vysokorychlostních váhách...
Ted abstrahujme od toho, ze kolem Prahy je jen polovina okruhu a ta druha stoji, ptz se jeho část rekonstruuje a od rozsirovani D1 a prestavby křižovatek u Brna. Nehovorim ani o stavu dnes, 10.9.2024. Ale mam na mysli dobu cca za 10 let. Kdy D1 bude davno rozsirena a D0 (snad) uz dokoncena. Ale tou dobou jistojiste zadna S1 nebude a Linz Ostumfahrung taky ne.
Paul1

Příspěvek od Paul1 »

Já myslím, že z pohledu řidiče bude úplně jedno, jestli budu za 10 let stát v koloně u nás na dokončené D0 nebo v Rakousku na S2, příp. na A7 :D
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Obchvat Drasenhofenu mi připadá naprosto v pořádku, rezerva pro druhý profil je na všech mostech i v podjezdech. Samozřejmě nesmíte počítat ty provizorní přípojky na obou koncích, ty se pak zrekultivují. A nesmíte se nechat zmást i tím, že "poloviční profil" střídavě přechází na opačnou stranu. Chvíli jedete po budoucím směru do Vídně, chvíli zas po budoucím opačném směru.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Honey72 píše: 10.9.2024 18:35:59 Obchvat Drasenhofenu mi připadá naprosto v pořádku, rezerva pro druhý profil je na všech mostech i v podjezdech. Samozřejmě nesmíte počítat ty provizorní přípojky na obou koncích, ty se pak zrekultivují. A nesmíte se nechat zmást i tím, že "poloviční profil" střídavě přechází na opačnou stranu. Chvíli jedete po budoucím směru do Vídně, chvíli zas po budoucím opačném směru.
Rozhodne neni v poradku, ukazuje to Rakouske diletnstvi, , meli to udelat v plnem pulprofilu aby tam byli ostavne pruhy a nejaky prostor.
mts

Příspěvek od mts »

Proste "dalnice" jako malovana...
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

obchvat Drasenhofenu je jako půlprofil OK, kromě toho ekoduktu - ten mi zkrátka hlava nebere. Tam až budou při rozšiřování vybourávat ty tisíce kubíků betonu, tak si budu klepat na čelo.
Svatosp

Příspěvek od Svatosp »

Nosorožec píše: 11.9.2024 8:56:16 obchvat Drasenhofenu je jako půlprofil OK, kromě toho ekoduktu - ten mi zkrátka hlava nebere. Tam až budou při rozšiřování vybourávat ty tisíce kubíků betonu, tak si budu klepat na čelo.
Stejně diletansky to udělali Chorvati na Istrii a jak to dopadlo? Jedna půlka dálnice nemá odstavný pruh!! Chápete to? Takže snížená rychlost a další problémy.. tady to bude jednou stejné:-(
No fakt mě to hlava nebere, stavby za miliardy a takový diletanství. Je to vidět, co se kolem těch dálnic točí za lidi a ne jenom u nás ale i jinde. :-(

https://www.google.com/maps/@45.1276359 ... FQAw%3D%3D
Odpovědět

Zpět na „D52“